Herkän ihon tehokuurit

*) Sis. mainoslinkkejä, tuotteet omia.


Olen jo vuosia sisällyttänyt ihoni hoitoon muutaman kerran vuodessa erilaisia ihokuureja. Monet kuurit on tullut käytyä lävitse, mutta kaksi on noussut ylitse muiden ja huomaan, että ne ovat ainoat iho/tehokuurit, joita minulla on kaapissa aina jemmassa pahan päivän varalle. Tämä on tilanne, johon pääsevät vain parhaista parhaimmat tuotteet, koska ne ovat niitä, joita käytän, kun en testaile blogin vuoksi mitään uusia tuotteita. Molemmat kuurit ovat kuin tehtyjä rauhoittamaan herkkää ja helposti reagoivaa ihoa. 

"Erilaiset tehokuurit ovat tarkoitettu kuuriluontoiseen käyttöön."

Erilaiset iho/tehokuurithan ovat tarkoitettu kuuriluontoiseen käyttöön, eikä niitä ole tarkoitus käyttää jatkuvasti. Ne täydentävätkin ihon perushoitoa. Olen huomannut, että varsinkin herkkä ja helposti reagoiva iho höytyy kuurien käytöstä. Ne ovat hyvä keino saada iho nopeastikin rauhoittumaan ja uudestaan tasapainoon. 



Dr. Hauschkan Ihokuuri Son tehotuote, jota olen käyttänyt vuosikausia. Se on myös tuote, jota kaikista useimmin suosittelen ystävälleni. On jotenkin käsittämätöntä, että vesimäisellä tuotteella voi saada ihoon hyviä tuloksia, sillä se ei tunnu iholta oikein miltään, eikä aiheuta käytössä minkäänlaisia suuria tunteita muuta kuin sen, että ihosta näkee melko nopeastikin, että kuuri toimii. 

"Jos kasvojen ihoa kiristelee, vesi tuntuu välittömästi rauhoittavalta."

Ihokuuri S:ää suositellaan käytettäväksi 28 päivän ajan, koska se on aika, jona iho uusiutuu. Olen kuitenkin saanut apua ja rauhoitusta ihooni jo kymmenen päivän kuurillakin pelkästään iltaisin käyttämällä, se käykin kivana pikakaunistuksena vaikka ennen juhlia. Brändi suosittelee kuurin käyttöä kolmesti vuodessa. Miltein tuoksutonta vesimäistä tuotetta levitetään aamulla ja illalla yhden ampullisen verran puhdistetuille kasvoille. Itse ravistan lasisesta ampullista tuotetta kädelle kahdessa erässä, josta painelen sen sormin kasvoille. Jos kasvojen ihoa kiristelee, vesi tuntuu välittömästi rauhoittavalta. Tämän vuoksi minulla on aina muutama ampulli mm. aurinkolomilla mukana. Dr. Hauschkan omaan filosofiaan kuuluu, ettei yöksi kasvoille laitettaisi ampullin jälkeen enää muita hoitotuotteita, mutta itse levitän aina päälle vielä Dr. Hauschkan Yöseerumin*. Ampullissa oleva "ihmevesi" sisältää mm. purasruohon, helmipuuterin, malakiitin ja tammen kaarnan uutteita, jotka vahvistavat punoittavaa, herkkää ja couperosaan taipuvaa ihoa.



Absolutionin La Cure Peau Calme -rauhoittava tehokuuri* on uudempi tuttavuus kuin Dr. Hauschka, mutta ihastuin tehokuuriin aikoinaan heti ensimmäisellä käyttökerralla. Tämä kuuri riittää käytössä viidentoista päivän ajan, sillä yhdestä ampullista riittää niin aamu kuin iltakäyttöön. Korkilla tuubin saa suljettua tiiviisti päivän ajaksi. 

Tehohoito vähentää punoitusta ja tulehdusta sekä pehmentää ihoa jo muutamalla käyttökerralla. Läpinäkyvää ohuen geelimäistä tuotetta levitetään puhdistettuille kasvoille aamuin illoin. Tuoksu on hyvin mieto, hivenen kuurissa käytetyt kasviuutteet tuoksuvat. Sitä voi käyttää koko kasvoilla tai vain halutuilla alueille. Levittämisen jälkeen iholle voi levittää lisäkosteutta tuovan ihotyyppillesi sopivan hoitotuotteen. Ampullissa oleva myös rosacea-iholle sopiva tehoaine sisältää mm. poria cocos-sientä, jänöratamoa ja rohtosinipalloa. Sopii vegaaneille.

Käytättekö tehokuureja? Suosikkinne?



  1. Mulla ei ole erityisen herkkä iho, vaikka toisinaan onkin kuivuuteen kallellaan, jollei ole varovainen. Tehokuureja en ole hirveästi käyttänyt, jollei erityiskasvohoitoja kosmetologilla oteta lukuun. Muistan lapsuudesta ampullit jotenkin erityiskiehtovina, koska naapurin täti harrasti sellaisia. Tosin en lapsena tiennyt mitä ne varsinaisesti ovat, mutta tekivät syvän vaikutuksen;) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kanssa koin ampullit lapsena kiehtovina, en tiedä miksi. :D Muistan aikoinaan kun ensimmäistä kertaa käytin noita Hauschkoja, niin lasi jännitti vähän. Mutta niissä tulee mukana sellainen millä saa kaulan katkaistua, mutta yleensä en jaksa edes käyttää sitä. Laitan vaan ampullin wc-paperin sisään ja katkaisen käsin. Menee ihan helposti, terävän reunana kanssa kannattaa olla hivenen varovainen. :)

      Poista
  2. Voitko muuten kuvitella, vaikka mäkin oon kosmetiikkadiggari niin en ole koskaan käyttänyt tehokuureja :D Mutta tuo Hauschka alkoi kiinnostaa! Mulla on sellainen optimisten fiilis, että se sarja voisi ehkä sopiakin omalle iholleni nyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etkö?!? Mitä?Mitä?Mitä? :D Mä luulen, että toi Hauschka sopisi sulle loistavasti, niitähän on useita, mutta suosittelen tätä S-kuuria. <3

      Poista
  3. Välillä olen jotain tehoseerumeita käyttänyt, kun on tuntunut, että iho on erityisen pintakuiva. En ole kovin herkkäihoinen, joten aika perushoidolla olen onneksi pärjännyt. V10 syväkosteuttavaa voidetta olen käyttänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää herkän ihon tuotteet on muuten siitä kivoja, että nää käy oikeastaan kaikille ihotyypeille, kaikki hyötyvät näistä. :)

      Poista
  4. Mä en ole juuri testaillut tehoseerumeita, mutta mua aina silti vähän jännittää jos on tuollainen lasinen ampulli, että kuinka se napsahtaa auki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin jännitti aikoinaan aluksi, mut ainakin isoissa Dr.Hauschkan pakkauksissa tulee mukana sellainen "tuubi", millä saa kaulan katkaistua, itse tosin en ikinä jaksa käyttää sitä, pistän vaan yhden wc-paperipalan sisään ja katkaisen sormin, menee helposti niin, koska se kaulan kohta on tehty heikommaksi, niin napsahtaa siitä helposti poikki. :)

      Poista
  5. Minä olen käyttänyt Hauschkan tehokuuria (en kyllä muista enää oliko se juuri S) joitain vuosia sitten. Mietin tässä, että onko kyse säilyvyydestä vai mistä kun noiden pitää olla juuri yksittäisissä pakkauksissa. Pieni lasipullo pipetillä olisi niin paljon kätevämpi, paitsi tietenkin matkailua ajatellen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että olisko se, että haluavat, että tuote pysyy mahdollisimman tuoreena, kuitenkin myös pipetillisiin pääsee likaa sisään, pumppu olisi paras, mutta nämä ovat liian vetisiä ilmatiiviiseen pumppuun, niin ampulli on sitten ainoa ratkaisu. :)

      Poista
    2. Niin tai sitten minikokoinen spraypullo :D

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives