Vuoden parhaat 2018 – Kosmetiikka

*)Mainoslinkkejä

Tuntuu jotenkin uskomattomalta, että jälleen kerran yksi vuosi vierähti johonkin. Kun aloin keräämään pari viikkoa sitten yhteen vuoden aikana eniten ihastuttaneita kosmetiikkatuotteita, tulin ajatelleeksi, että jos minulta viime vuonna tähän aikaan olisi kysytty, että mitä minulle tämän vuoden aikana tapahtuu, en olisi kyllä arvannut, enkä edes olisi osannut kuvitella. Sen verran paljon elämäni on muuttunut, mutta silti moni asia on pysynyt myös samana. 

Vuosi 2018 jää kyllä mieleeni yhtenä parhaimmista vuosiin, varsinkin loppuvuoteen mahtui paljon iloa, mutta myös hivenen surua. 

Kokoan kuitenkin myös muista jutuista yhteen vuoden parhaat ja siinä enemmän koko vuoden kuulumisiani, pysytään tällä kertaa tämän postauksen aiheessa eli kosmetiikassa. Kun olin kerännyt vuoden parhaat tuotteet pöydälleni, tajusin, miten hyvin kokoonpano kuvastaa vuoden aikana kosmetiikan käytössäni tapahtuneita muutoksia. Se, että kaikki ihonhoitosuosikkini ovat luonnonkosmetiikkaa kertoo siitä, miten ihonhoidon osalta kulutustottumukseni ovat muuttuneet melkoisesti. Jos ennen ihonhoidossa 50/50 oli luonnonkosmetiikkaa ja tavallista, niin tätä nykyä prosentit ovat varmasti kellahtaneet jo 80/20. 

Ihonhoitotuotteiden kanssa olen lisäksi tullut koko ajan nirsommaksi ja nirsommaksi. Olenkin todella tarkka siitä, mitä iholleni laitan. Tämä on paljon sanottu, koska olen ollut aina tarkka, mutta jotenkin kuluneen vuoden aikana, se että tuote on edes päässyt tähän postaukseen mukaan, on ollut melkoinen suoritus. Värikosmetiikan osalta vuoteen mahtui vain muutama todellinen suosikki, siksi laitoin tällä kertaa kaikki vuoden parhaat kosmetiikat samaan postaukseen. Vuoden parhaasta tuoksusta ei tullut edes kilpailua, niin helppo oli valinta tällä kertaa.



Sensai Highlighter Concealer -peiteväri* Peitevoide silmien alle, siinäpä murheenkryyni jonka kanssa olen taistellut vuosia. Koska ikää on jo jonkun verran, en voisi kuvitellakaan, että laittaisin silmieni alle paksuja jankkisia peitevoiteita, se saisi näyttämään sy-ihon vain entistä vanhemmalta. Sen sijaan toivelistalla on ollut peittävä, mutta silti kevyt ja mielellään valoa heijastavat tuote, joka ei uppoaisi silmänympärysihon pieniin juonteisiin. Helpommin sanottu kuin tehty, kunnes Sensai toi markkinoille peitevoiteen ja valokynän rakkauslapsen Highlighter Concealerin, joka on kaikkea sitä, mitä yllä toivoin. Kynästä löytyy peittoa, mutta silti se ei ole liian paksua vaan näyttää jopa hivenen heleältä. Pysyy puuteroituna paikallaan koko päivän. Ehdottomasti paras peiteväri varsinkin ikääntyvälle iholle mihin olen koskaan törmännyt, ennen tätä jouduin aina tyytymään kompromissituotteeseen, en enää. 

ColourPop Yes, Please!  Heittämällä vuoden parhaiten sijoitetut vajaat 15 euroa. Paletti tuli kokoelmani jäseneksi vasta marraskuulla, mutta siitä lähtien se on ollut ainoa paletti jota olen käyttänyt. Kaikki sävyt ovat kermaisen pehmeitä, levittyvät moitteetta ja pysyvät koko päivän. Paletissa on monia lämminsävyisiä värikkäitä nappeja, joilla jo yksinäänkin saa pikaisesti näyttävän silmämeikin halutessaan aikaiseksi. Olen todella laiska silmämeikin tekijä, enkä jaksa kuluttaa paljoa siihen aikaa. Siksi tästä paletista on tullutkin pelastukseni, sillä jokainen tällä tehty meikki näyttää siltä kuin olisin käyttänyt silmämeikin tekoon enemmän aikaa kuin sen vajaat pari minuuttia. 

Missha Perfect Cover B.B Cream Käsi ylös kenelle tämä tuli yllätyksenä? En vaan voi hehkuttaa tätä BB-voidetta tarpeeksi. Peittää, näyttää luonnolliselta, vaikka tekee melkein nukkemaisen ihon. Pysyy koko päivän. Ainoa mitä tämä kaipaa on se, että sen kiinnittää pienellä määrällä puuteria, sillä ilman sitä, saattaa näyttää hivenen kiiltelevältä. Niin ja paras tapa levittää tämä meikkipohja on tehdä se sormin, sillä koostumus on melko paksua ja sormien lämpö saa levittymään voiteen kaikista kauneimmin. 


Laponie Gel Cleanser Tutustuin tuotteeseen vasta loppuvuodesta, mutta nyt minulla on menossa jo toinen tuubi. Käytän todella hellävaraista mutta tehokasta geelipuhdistajaa toisinaan aamupuhdistukseen, mutta yleensä illalla toisen vaiheen puhdistajana. Pesee ihon puhtaaksi, mutta ihoa ei kiristä. Kirkas, tuoksuton miedosti vaahtoava geeli voi kuulostaa tylsältä ja sitä se onkin. Mutta edullinen tuote hoitaa tehtävänsä ja on pitänyt ihon ihanan pehmoisena sekä hyväkuntoisena. Ainoa mitä muuttaisin jos voisin, olisi kierrekorkki, joka ei ole se kaikista näppärin puhdistuotteissa. Toki matkalla näppärä, koska ei tarvitse pelätä, että tuubi vuotaisi kassiin.

Esse Eye Contour Cream* Vuoden aikana paras kokeilemani silmänympärysvoide. Aloe vera -pohjainen tuote, jonka kosteustehot riittävät pitämään kuivankin sy-ihon pehmeänä. Tuote myös heleyttää kevyesti. Lupaa myös häivyttää tummia silmänalusia, mutta itse en omista sellaisia, joten tähän lupaukseen en pysty ottamaan kantaa. 

Atopik Balance Probioottinaamio oli tuote, joka suorastaan hämmensi. Tuotteiden tehoja on paras testata silloin, kun iho ei voi parhaalla mahdollisella tavalla, itselle tällainen ajanjakso osui loppuvuodeksi, kun olin pari viikkoa flunssassa. Koitan aina kipeänä ollessa jaksamisen mukaan hemmotella ihoa, koska sairauden aikana aiheutuneita vaurioita on vaikeampi korjata myöhemmin kuin se, että niitä koittaisi hoitaa heti akuutisti. Probioottinaamio teki flunssan runtelemalle iholle ihmeitä. Probioottien avulla ihon puolustuskyky paranee ja iho tuntuikin heti naamion käytän jälkeen rauhoittuneemmalta. Naamio on savipohjainen ja sisältää myös ihoa kirkastavaa mustikkajauhetta. Yhteen annospussiin lisätään muutama tippa vettä ja naamio levitetään kasvoille, annetaan vaikuttaa 10-15 minuuttia. Huuhdellaan pois lämpimällä vedellä. 



Esse Protect Oil* Olen vuosien aikana käyttänyt paljon erilaisia öljyjä, aika harvat ovat lopulta täyttäneet kaikki kriteerini, mitä vaadin hyvältä kasvoöljyltä. Esim. Essen Repair Oil ei ollut koskaan tuote mihin olisin mitenkään erityisesti ihastunut, toisin on ollut Protect Oilin kanssa. Vaniljalta tuoksuva, sopivan pehmeän paksuhko, mutta silti kevyen koostumuksen omaava öljy levittyy helposti kasvoille tehden niistä ihanan pehmeät. Sopii hyvin kuivalle iholle yksinään myös meikin alle. Oma suosikkitrioni on iltaisin laittaa ensin iholle Essen Sensitive linjan Toneria, päälle Omega-voidetta ja lopuksi Protect Oil. Sen jälkeen voi luottaa, että aamulla peilistä katsoo pehmeän täyteläinen heleä iho.

Kora Organics Soothing Moisturizer Vuoden vakuuttavimmat luonnonkosmetiikan voiteet teki Kora Organics. Itseasiassa mikä tahansa sarjan kolmesta voiteesta olisi voinut olla tässä. Silti Soothing ja Hydrating nousivat omiksi suosikeiksi. Täyteläiset, riittoisat, mutta helposti levittyvät voiteet toimivat niin yövoiteina kuin meikin allakin. Eivät jätä kiiltelevää ihoa vaan sellaisen puolihimmeän. Rauhoittavaa ja kosteuttavaa Soothingia ole tykännyt käyttää varsinkin öisin, kun taas aavistuksen kevyemmän koostumuksen omaavaa Hydratingia olen käyttänyt päivisin meikin alla. 


Terre d'Oc Kaktusviikuna heleyttävä seerumi* Luottotuotteeni meikin alle. Kosteuttava, mutta ohut seerumi tekee ihosta hetkessä kirkkaan ja heleän näköisen. Imeytyy heti ja rauhoittaa ihoa, sillä seerumi on aloe vera -pohjainen. Todellinen luonnonkosmetiikan tuhkimotippa joka toimii. Tuoksu on uniikki ja ylellinen, kuitenkin tarpeeksi mieto myös omalle herkälle nenälle. 


Atelier Cologne Camelia Intrepide* Tästä tuoksusta on kirjoitettu vuoden aikana tässä blogissa varmaan kaikki mitä kirjoitettavissa on. Tuoksu jota laitan aina, kun halua erottua joukosta ja olla uniikki. Pelkästään ruusukultaiseen ylelliseen nahkakorkkiseen pulloon tarttuminen aamuisin saa fiiliksen tuntumaan ylelliseltä ja hymyn kasvoille. Camelia Intrepide on samaan aikaan mystinen, naisellinen ja hienostunut, mutta siinä on myös aimo ripaus maskuliinisuutta vahvan nahkaisen tuoksun voimin. Tuoksun kesto on huikea, sen voi haistaa vielä seuraavana päivänäkin hiuksista. Tätä ei kuitenkaan kannata pelätä, sillä tuoksu on enemmän ihotuoksu ensimmäisten tuntia jälkeen, eikä se tuoksu liiaksi ja liian pitkälle, mutta yhdellä suihkauksella selviää pitkälle. Camelia Intrepide teki sen mitä yksikään toinen tuoksu ei ollut pystynyt tekemään yli kymmeneen vuoteen, se tuli ja syrjäytti Guerlainin L' Instantin Signature-tuoksun paikalta ja otti paikan omakseen. 

Mikä oli paras kosmetiikkalöytösi vuonna 2018?

*Mainoslinkkejä. Tuotteista Atelier Cologne, Esset ja Laponie saatu PR-näytteinä blogin kautta, muut tuotteet omia.





  1. Pidän omana eräänlaisena kosmetiikkalöytönäni kasvovesien ja hoitonesteiden yms. kerrostamista. Kaikenlaisten kasvovesien käyttö onkin kasvanut hurjasti tänä vuonna. Kosteuttavat vedet on mun suosikkeja ja iho voi paljon paremmin kerrostamisen myötä.
    Misshan BB-voide on myös mun yksi suosikeista. Btw, mistä olet hommannut tuollaisen pumpullisen tuubin?
    Kivaa loppuvuotta ja upeaa uutta vuotta<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä niin mahtava juttu, mähän kerrostan hoitovesiä meikinkin alle kolme kerrosta ja lisään seerumin, tarvin enää hyvin harvoin voidetta meikin alle, melkein painottuu pelkästään iltoihin suurimmaksi osaksi nykyään voiteiden käyttö. Mä tilasin Misshan ison tuubin Baerelista, myös elevenillä on, mutta mun sävy on oli silloin sieltä loppu tai oli ollut pidempäänkin, en oo nyt katsonut ovatko saaneet lisää.

      Poista
  2. Pitipä laittaa ostoslistalle tuo Misshan BB-voide, josko siitä saisi itselleen edullisen meikkivoiteen. :)

    VastaaPoista
  3. Yes, Please-paletti on ihan huikean hyvä! Se poikkeaa omistamistani vastaavista siksikin, että olen käyttänyt miltei jokaista sävyä kun yleensä käy niin, että muutama sävy nousee suosikiksi ja iso osa jää paleteissa käyttämättä. Laponien geeliputsaria on myös kehuttu niin paljon, että haluan ottaa sen jossain vaiheessa kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä niin paras. Mäkin olen melkein kaikki sävyt läpi käynyt, ihan tummimmat matat on sellaisia joita en ole käyttänyt, mut esim. kaikki hohtavat käytössä jatkuvasti. (oikea alareuna kaksi päällekkäistä nappia)

      Nyt äkkiä se putsari käyttöön, se on niin paras!

      Poista
  4. Kyllä-äänet Laponielle ja Misshalle! Tuntuu, että tämä vuosi on kokonaisuudessaan ollut poikkeuksellisen vahva näytös nimenomaan ihonhoidon saralla. Muut tuotteet eivät olleet mulle tuttuja, mutta Colourpopin luomiväreihin petyin tänä vuonna pahasti. Tiedä sitten onko palettien välillä suuria eroja, mutta jotenkin koin kolmen viimeisimmän ostamani paletin koostumuksen pölyiseksi ja haihtuvaksi, vaikka käytin samaa pohjustajaa kuin muiden luomivärien kanssa. :/ Atopikin naamio kuulosti erittäin kiinnostavalta, siihen aion tutustua tarkemmin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin tänä vuonna just ihonhoito nousi tänä vuonna esiin selvästi. Niin paljon tullut uutta, että ihan kaikkea en ole ehtinyt vielä edes testaamaan, joten ensi vuoksi hommia piisaa. :D

      No höh, onpa inhat kokemukset sulla ColourPopista, toi paletti on mun eka ColourPop tuote ja se on kyllä täysin priimaalaatua, ihan huikea paletti. <3 En tosin ihmettelisi, että noin edullisessa brändissä saattaisi laatu vaihdella...

      Poista
  5. Yes, please on klassikko! Todella hyvä paletti, kuten ColourPopin paletit aina on, jos multa kysytään :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on loistava, just katselin sitä yhtä uusinta palettia ja tekisin mieli tilata se. :p

      Poista
  6. Minulla meni tänä vuonna ihonhoito kokonaan uusiksi, kun löysin kalliiden (ja kehnojen) tilalle parempia (ja edullisempia) tuotteita. Aurinkovoiteiden ykkönen on minulle Acon mattifying spf 50 -voide, meikit lähtee nyt huippukalliin sensain sijaan Lumenen herkkä cleansing milkillä ja the Ordinaryn retinoid 2% pitää ihoa tasaisena siinä missä filorgan hintava sleep and peel voidekin. Vuoden tapaus oli silti jenkkiläisen Ceraven tulo kotikaupunkini apteekeihin, ja sieltä olen löytänyt ihan parhaan kosteusvoiteen (moisturising lotion kuivalle iholle) ja simppelit puhdistajat foaming cleanser ja hydrating cleanser. Hyvä vuosi siis :)
    Noista sinun suosikeistasi eniten houkuttelisi sensain peitevoide. Olisi kiva löytää voide, joka peittäisi varjot mutta ei tekisi ihosta kuivan ja kurttuisen näköistä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että muillakin on ollut muutoksia vuodessa. ^_^

      Sensain peitevoide on todella hyvä, se on ainoita, joissa on myös hivenen valokynän ominaisuutta, joten se näyttää tosi hyvältä, kun sy-alue ei enää ole niin siloinen.

      Poista
  7. Atopikin Probioottinaamio herätti heti mun kiinnostuksen ja pistän sen ehdottomasti mieleen :) Mulla on tälle vuodelle niin monta uutta ihanaa löytöä, että mietin taas missä järjestyksessä kaikki blogiin tulee listattua ja kuinka monessa erässä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pitää ehdottomasti kokeilla sitä, se on niin paras. <3 Kuule mulla oli sama ongelma, mut mä maltoin kuin maltoinkin mieleni ja rajoitin määrän todella pieneen. :D

      Poista
  8. Atelier Cologne yksi ehdottomia kohokohtia tuoksujen saralla. <3 Täällä jo pitkään tuumittu nämä ja vuoden suosikit ovat aivan selvät ja meikkeihin en tänä vuonna paneudukaan vaan ihonhoitoon ja tuoksuihin <3

    Ihanaa uutta vuotta Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan ykkönen tuoksujen saralta tänä vuonna ainakin itselle. <3 Se että löydän uuden Signature-tuoksun niin sitä on vaikea päihittää.

      Mukavaa uutta vuotta Tiia. <3

      Poista
  9. Mulle Senja Cosmeticsin kaksoispuhdistus tuotteet on ollut tän vuoden löytö. Sopineet iholle täydellisesti ♥ Mielenkiintoisia tuotteita ja suurinosa mulle ihan uusia, näitä on kyllä kiva lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole vielä ehtinyt testata Senjan tuotteita, mut ne on listalla heti vuoden aluksi ja odotan niiltä paljon. <3

      Mukavaa uutta vuotta Maikku!

      Poista
  10. Kora-tuotteita bongasinkin Sokokselta, ja joululahjaksi tulleella lahjakortilla houkuttaisi ostaa jotain. Hyvää uutta vuotta Jonna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa kokeilla, niistä misteistä se keltainen on ihanin ja sellainen mikä sopisi sunkin iholle. ^_^ Myös geeliputsari on noiden mainitsemieni voiteiden lisäksi kiva, samoin käsivoide, sy-öljy. :)

      Poista
  11. Thɑnks very interesting blog!

    VastaaPoista
  12. Laponie ja Atopik kuulostaa hyvältä - Laponien putsari oli mullakin tehokäytössä, Atopikin naamiota voisin hyvinkin kokeilla. Ja mun pitäs viimein kokeilla Esseä, oon pelännyt ettei sarjaa voi käyttää kuin siten,että kaikki ihonhoitotuotteet on Esseä (? ei ehkä pidä paikkaansa :)).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Atopikin naamio on huippu, suosittelen. Esse siis itse suosittaa, että tuotteita olisi käytettävä pelkästään keskenään ja ekalla kerralla sarjaa käyttäessä suosittelen kyllä itsekin niin tekemään, että saa sarjasta paremman ymmärryksen. Sitten kun siihen on saanut tuntuman osaa alkaa yhdisteleen tuotteita muidenkin tuotteiden kanssa niin ettei ne menetä tehoja, pääsääntönä voi kait ajatella, että Essen kanssa vain luonnonkosmea,koska esim. normi kosmetiikan säilöntöaineet tappaa Essen tuotteiden tehon. Varsinkin seerumien missä on eläviä probiootteja kanssa on tärkeää käyttää Essen omia voiteita, mutta esim. putsareita, öljyjä ja muita tuotteita voi huoletta yhdistellä. ^_^ Ö

      Poista
  13. Moikka, mitä sävyä suosittelisit tuosta Sensain peitevoiteesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on sävy HC00 Luminous Ivory, se on tällaiselle vaalealle (mutta ei lumikki-iholle) nappi keväällä, loppusyksystä ja talvella, kesällä jos rusketusta on enemmän niin sekoittelen sitä Luminous Sandin kanssa.

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta ja mukavaa alkanutta vuotta:)

      Poista
    3. Oon edelleen dermalociga uskossa...niin uusia suosikeita ei ihon hoitoon löytynyt....paitsi Is Clinicalin se geelinaamio. Sen ostan heti kun vanhat loppuu. Toi sensain peiteaine kuulostaa hyvältä... tällä hetkellä käytös on Blascon peittari ja se on ihana mutta ehkä korostaa kuivuutta. Samoin toi atopikin naamio alkoi kiinnostaa.

      Poista
    4. Haha Mari Dermalociga uskossa. :D Mä muistan että olin vuosia sitten ihan fani, sanotaanko reilu 10 vuotta sitten mun kaikki ihonhoitotuotteet oli hetken aikaa dermalogiaa. :D Nykyisin oon käyttänyt aina silloin tällöin tiettyä tuotetta sieltä toista täältä. iSClinicalta toi geelinaamio on varmaan eka tuote sarjasta josta en itse henk.koht niin välittänyt kotikäytössä. Se on fire & ice -hoidossa ihana, mut muuten se ei ole oikein tehty mun iholle.

      Hyvää uutta vuotta Mari!

      Poista
    5. Varmaan ihastuin tohon naamioon...kun viilentää niin tehokkaasti kutisevan ja punoittavan ihon😊. Hyvää uutta vuotta sulle♥️

      Poista
    6. Mari, naamio on aivan huippu, samalla kun rauhoittaa se myös puhdistaa, mutta ei silti kuivata. :)

      Hyvää uutta vuotta!

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives