Kampaajalla


Olen varmasti maailman laiskin kampaajalla kävijä. Venytän ja venytän väliä kunnes en enää kestä ja varaan ajan. Pitkät hiukset toki helpottavat: ne voi aina laittaa kiinni.

Oma hiushistoriani on hieman erikoinen. Nuorena tyttönä kävin vain kerran vuodessa kampaajalla, se oli joka kevään huippuhetki. Vähän vanhempana aloin opiskelemaan parturi-kampaajaksi. Tietenkin seurauksena oli erinäköiset hiukset joka kuukausi. Koulun jälkeen en kuitenkaan alkanut tehdä alan töitä vaan lähdin opiskelemaan talonrakennusalaa. Vuosia hoidin hiuksien värjäyksen ja leikkauksen kotikonstein: latvojen tasoitusta ja tyviväriä 3-4 kertaa vuodessa. Kokeilin tuossa välissä paria kampaamokäyntiäkin silloisessa kotikaupungissani, mutta ne olivat pettymyksiä. En vain löytänyt sitä "oikeaa" ja luovutin. Tuloksena käynneistä oli se, että parantelin itse leikkausta jälkeenpäin kotona. (nyt saa nauraa)


Reilut viisi vuotta sitten koin kuitenkin onnenpotkun. Selvisi, että tulevan aviomieheni sisko on parturi-kampaaja. Mahtavaa! Löysimme Tiinan kanssa yhteisen sävelen hiusrintamalla. Tiina suostuu ehdotuksiini, mutta osaa tarpeen tullen toppuutellakin.  

Vuosien saatossa minulla on ollut hiuksissani kuparinpunaista ja jopa ruskeaa, mutta tunnen itseni kaikista kotoisammaksi vaaleissa hiuksissa. Vaaleat, eivät platinablondit hiukset ovat minun juttuni. Vaikka kaikki värikartat huutavat, että minun pitäisi käyttää lämpimiä sävyjä, inhoan hiuksieni muodostamaa lämmintä pigmenttiä, jota kohtaan käyn loputonta taistelua.


Tiina on työskennyllyt Unikassa reilut viisi vuotta. Häneltä sujuvat kaikki parturi-kampaajan työt pidennyksistä värjäyksiin. Lisäksi hän toimii myös opiskelijoiden ohjaajana. 

Unika on myös kampaamokoulu. Koulutus on ilmaista, ainoastaan opintomateriaalin -ja työvälinekustannukset opiskelija joutuu maksamaan itse. Kouluun on esikarsinta ja pääsykokeet. Unikan opiskelijat saavat opintotukea, asumislisää, sekä opintolainan valtiontakausta koko opiskelun ajalta. Koulutus on kiivastahtista ja vaatii sitoutumista. Koulutus kestää 18 kuukautta, joten ammattiin pääsee kiinni melko nopeasti.


Unikasta aikaa varatessasi voit päättää, haluatko ajan ammattilaiselle vai opiskelijalle. Opiskelijalle mentäessä kannattaa aina varata hieman enemmän aikaa. Hinnat ovat todella kilpailukykyiset, puhutaan kuitenkin Helsingin Kampissa sijaitsevasta liikkeestä. Esim. värjäys hartiapituisiin hiuksiin maksaa ammattilaisella 69 € ja opiskelijalla 49 €. Opiskelijalla hiustenleikkaus maksaa 24 € ja ammattilaisella 40 €. 


Tiinan luona Unikassa vieraillessani tykkään ihailla liikkeen runsaita tuotehyllyjä. Edustettuna ovat mm. Moroccanoil, KMS, L`anza, label.m, Four Reasons ja Paul Mitchell. Kivointa on, että kaikista sarjoista löytyy kaikki tuotteet, ei pelkästään tiettyjä "kulttituotteita".

Tällä kertaa Tiina raidoitti foliotekniikalla hiuksien tyven. Lopuksi hiukset värjättiin kauttaaltaan vaalealla helmiäisen sävyllä, jotta pääsisin keltaisuudesta eroon. Jos kampaamokäynnit venyvät kuten minulla, raidoitus on hyvä tapa korjata tyven väriä. Hiuksien kasvaessa tyvikasvun rajasta ei tule liian jyrkkä.


Ihanan luonnollinen lopputulos, juuri sellainen kuin halusinkin. Nyt muuten kerrankin näette hankalat hiukseni hieman laajemminkin. Meikkikuvissahan pidän hiukseni yleensä kiinni.


Sain lähtiessäni mukaani pari tuotetta Paul Mitchellin Awapuhi Wild Ginger-luksussarjasta. Tuotteiden keratiiniyhdiste korjaa hiusten vaurioituneen rakenteen ja siloittaa hiuksen pinnan. Tuotteet tuoksuvat herkullisesti inkiväärille. Käyttökokemuksista tulen kertomaan myöhemmin lisää.

Unikan löydät Facebookista. Unikalaiset kirjoittavat myös omaa blogia, josta voit käydä lukemassa heidän kuulumisiaan.

Kuinka usein te käytte kampaajalla? Onko teillä vakiopaikka missä olette käyneet jo vuosia?
 1. Ihanat hiukset! Mulla on lähes dupet! :) Tosin edessä on lyhyempiä osioita kun kasvattelen otsista pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itse haluaisin niin kerroksittain leikatun tukan, mutta pakko ottaa faktat faktoina: oma materiaali ei riitä. Tulisi aika luiru tukka, jos lähtisi paljon kerrostamaan.

   Poista
 2. Tosi nätti väri :) Mä kanssa olen huono käymään kampaajalla, mutta kävi tuuri kun ystäväni opiskeli parturikampaajaksi! Kampaajakaverit on parhaita ;)

  VastaaPoista
 3. Jään odottamaan kokemuksia niistä Awapuhi Wild Ginger-tuotteista, ne kiinnostavat kovasti mutta hinta on kova eikä niitä saa nettikaupoistakaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan saa. Toisaalta kerrankin on oikeasti saatu pidettyä luksusleima sillä, että mistä vaan ei saa ostettua. ;) Pitäisi olla loistavat mun takkutukalle, mutta katsotaan, mitä testaus osoittaa.

   Poista
 4. Mä olen kerran myös käynyt Unikassa. Hyvän ystäväni ystävän mies omistaa itse asiassa Unikan. :)

  VastaaPoista
 5. Onneksi sisko on parturi-kampaaja niin tulee käytyä 4-6 viikon välein värjäämässä tyvi. Muutoin väli voisi olla huomattavasti pidempi ja/tai käytettyä kaupan värejä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ilman Tiinaa varmaan vieläkin leikkaisin ja värjäisin tukkani itse.

   Poista
 6. Olen käynyt Unikassa opiskelijapuolella, tykkään :) siellä on myös yksi tuttu töissä. Kävin ennen, kun minulla oli vielä lyhyet hiukset säännöllisesti kampaajalla mutta n. 1,5 vuotta sitten kun ryhdyin vähän vahingossa kasvattamaan otsista pois, tuli VUODEN tauko kampaajalla käyntiin. Siinä samalla tuli myös kasvattettua aika hyvä pätkä omaa väriä takaisin ;)

  Kävin monta, monta vuotta samalla kampaajalla ja nyt useamman vuoden tauon jälkeen palaan heidän hoiviinsa taas. Pitkä tukka tuntuu tarvitsevan hellää hoitoa nimim. takkutukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että lukijoistani alkaa paljastua Unikassa kävijöitä! Ei sitä tiedä, vaikka joskus oltaisiin samaan aikaan tuolla istuttu... :D

   Hellää hoitoa, mutta varovaisella kädellä, ettei litteys iske. :)

   Poista
 7. kävin viimeksi joskus kesällä kampaajalla :D Enkä muutenkaan käy säännöllisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olin käynyt edellisen kerrran kesäkuun alussa. :D

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives