Rakkaudesta kotimaiseen luonnonkosmetiikkaan – Senja Cosmetics

*Tuotteet PR-näytteitä saatu blogin kautta, paitsi Toner Essence on oma.

Suoraan sanottuna en voi enää muuta kuin ihailla uusia kotimaisia luonnonkosmetiikkasarjoja, jotka ovat yksi toisensa jälkeen osoittautuneet testailujen jälkeen todella tehokkaiksi myös ikääntyvälle nelikymppisen iholle, joka tunnetusti vaatii tuotteilta paljon enemmän ja erilaista hoitoa kuin parikymppisen iho. 

Senja Cosmeticsin takana on Senja Parkkinen, joka aiemmin työskenteli kosmetiikkayrityksessä. Niin kuin minä, myös Senja haluaa tuotteiltaan nimenomaan tehokkuutta, joten hän päätti alkaa valmistamaan tehokkaita tuoteita, joiden ainesosina on käytetty marjoja yrttejä suoraan Suomen luonnosta. Tuotteet myös kehitellään ja valmistetaan Suomessa. Kaikki ovat sopivia vegaaneille ja ovat eläinkokeettomia. Sarja on FI-Natura -sertifioitu.

Kun Senjan tuotteet tulivat syksyllä 2018 myyntiin, sain testattavaksi sarjan tuotteita. Yhteen tuotteista ihastuin niin paljon, että olen ehtinyt hankkia sitä jopa lisää. Tämän lisäksi toistaiseksi viisi tuotetta sisältävässä sarjassa on pari muutakin todellista helmeä, jotka tulevat jatkossakin päätymään ostoskoriini.

Senjan tuotteista tulee ainakin itselleni mieleen hieman K-Beauty-filosofia – kaksoispuhdistuksineen ja hoitovesiin. Tuoksumaailma sarjassa on todella valloittava. Ei mitenkään tyypillinen luonnonkosmetiikan tuoksu vaan sellainen pehmeän makeahko. Tuoksu jota tuotteissa on käytetty, on tietenkin luonnollinen. Pakkaukset ovat upeat tai ainakin tällainen metsän rakastaja kuin minä, tykkää! Etiketit on pidetty hyvin yksinkertaisina, mutta syvä todella tumma metsänvihreä antaa niille uniikin vivahteen. Jossain valossa silmä näkee värin jopa mustana, mutta valokuviin tarttuu juuri se kaunis syvän vihreä sävy.

Senjan tuotteita myydään tällä hetkellä heidän omassa verkkokaupassaan. Josta löytyvät myös kaikkien tuotteiden tarkat ainesosaluettelot. Muita jälleenmyyjiä ovat mm. Biodelly, House of Organic, Greendeal, Stoorla, Glamlin ja World of TRE. Ennen ensimmäistä tilausta, kannattaa verkkokaupassa liittyä uutiskirjeen tilaajaksi, sillä siten saat 10% alennuksen tilauksestasi. Yli 50 euron tilauksiin postikulut ovat ilmaiset.  


SLEEK CHEEK DEEP CLEANSING OIL 39€

Kaikista käyttämistäni puhdistysöljyistä Senjan öljy ei ole sieltä paksuimmasta päästä, mutta se ei myöskään ole liian ohuehkoa lirua. Koostumus on juuri sopivaa, niin että se levittyy kasvoille helposti. Pellavansiemenöljyä, mustikkaa ja puolukkaa sisältävä tuote sopii käytettäväksi myös silmänympärysiholle. Kun kasvoille lisää vettä, puhdistusöljy emulgoituu kevyesti veden kanssa pois. Joten tuote ei välttämättä kaipaa avuksi liinaa tai sientä. Kuivaihoinen takuulla rakastuu puhdistuksen jälkeiseen ihotuntumaan, sillä öljy jättää ihon todella pehmoiseksi, mutta ei lainkaan öljyiseksi tai tahmeaksi. Itsehän käytän aina öljyn jälkeen toista puhdistustuotetta, mutta en silti voi sietää öljyjä, jotka jättävät ihon lähmäiseksi. Senjan Deep Cleansing Oil ei tätä tee. Puhdistaa jopa vedenkestävän meikin tehokkaasti. 


COTTON CLOUD CLEANSING FOAM 29€

Tehän tiedätte, että inhoan yli kaiken puhdistusvaahtoja, jotka haihtuvat heti kädeltä tai muuttuvat melkein hetkessä liruksi nesteeksi. Tällaisiin on tullut törmättyä valitettavan usein. Senjan Cleansing Foamin on kaikkea muuta. En ole koskaan törmännyt luonnonkosmetiikan puhdistusvaahdossa yhtä pehmeän jämäkkään vaahtoon. Jopa kostealle iholle levittäessä vaahto pitää kermaisuutensa ja ihotuntuma pestessä on todella ylellinen. Cleansing Foam on myös harvoja puhdistusvaahtoja, joidenka en ole huomannut kuivattavan ihoani, joten pidän sitä hellävaraisena vaihtoehtona. Cotton Cloudin raaka-aineet ovat vähintäänkin vakuuttavia: koivunmahlaa, mustikkaa, nokkosta ja tupasvillaa. 


NORDIC NECTAR TONER ESSENCE 29€

Tämä on se tuote, jota olen ostanut jo lisääkin. Jos minulta kysytään, tämä päihittää kaikki muut hoitovedet mitä olen tähän mennessä kokeillut. Ei mikään selektiivinen, ei markettituote, eikä mikään toinen luonnonkosmetiikan hoitovesi vedä toistaiseksi vertoja Nordic Nectar Toner Essencelle, jos puhutaan hinta/laatusuhteesta.  Se mikä tekee hoitovedestä erityisen, on sen koivunmahlapohja, johon muut ainesosat ovat sekoitettu. Koivunmahla tunnetaan tehokkaana ihon kosteuttajana. Tämän lisäksi purkkiin on pakattuna glyseriiniä, paljon andioksidantteja sisältäviä mustikkaa ja variksenmarjaa sekä nokkosta. Toner Essencen koostumus on sanalla sanottuna täydellinen. Ohutta läpinäkyvää hyvin kevyttä aavistuksen geelimäistä nestettä, joka imeytyy hetkessä ihoon, tehden siitä sametin pehmeän. Käytän tuotetta usein meikin alla yhdessä seerumin kanssa niin, että kerrostan ensin hoitovettä kolme kerrosta iholle ja lukitsen kosteuden ihoon lisäämällä päälle seerumin. 


MATTE MAGIC DAY & NIGHT CREAM 49€

Minulla ei ole montakaan voidetta joita tykkään käyttää meikin alla. Kuten yllä puhuin, olen enemmän hoitovesi & seerumi comboon luottaja. Tämä johtuu ainoastaan siitä, että olen todella ronkeli sen suhteen, miltä ihon kuuluu tuntua voiteen jälkeen ennen meikin levitystä. Hyvin harva voide jättää mieleiseni pinnan ja vielä harvempi niistä tuotteista on luonnonkosmetiikkaa. Senjan Matte Magic Day & Night Cream pääsi kuitenkin näiden harvojen hyväksyttyjen tuotteiden joukkoon. Voide on pakattu todella painavaan, ylelliseltä tuntuvaan lasipulloon. Pumppu on jämäkkä ja sillä on helppo annostella melko täyteläistä, mutta silti ohuehkoa voidetta sopiva määrä. Laitoin ensimmäisellä kerralla aivan liikaa ja tuote jäi hetkeksi pyörimään valkoisena iholle. Kun opin annostelemaan sopivasti, voide imeytyi ihoon valittömästi. Jätti jälkeensä kosteutetun himmeän pinnan, ei täysin mattaa, mutta ei todellakaan millään tavalla kiiltävää. Juuri tuo onkin ihanne alusta meikille. Ei ole rullautunut minkään kokeilemani meikkipohjan tai primerin kanssa. Tuotetta voi käyttää myös yövoiteena, mutta talvella tämä oli iholleni yöllä liian kevyt. Sen sijaan kesällä tämä voisi toimittaakin myös yövoiteen asemaan. Sarjaan kuuluu viides tuote ja se on juuri kosteuttavampi voide. Se mikä minulle tekee voiteesta erityisen, on se, että se selkeästi tasapainotti ihoa. Huomasin vaikutuksen jo parin viikon käytön aikana. Sopiikin tämän vuoksi hyvin myös herkälle-, seka- ja rasvoittuvalle iholle. Matte Magicissa on käytetty antimikrobista ja tasapainottavaa kuusenkerkkää sekä ihohuokosia supistavaa siankärsämää. 

Onko Senja Cosmeticsin tuotteet tuttuja? Mitkä ovat kotimaisen luonnonkosmetiikan suosikkituotteitasi?


  1. Vaikuttaa kokeilemisen arvoisilta tuotteilta. Hienoa, että on yhä enemmän suomalaisia luonnonkosmetiikka tuotteita saatavilla. Ihanaa viikonloppua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja suomalaisia luonnonkosmetiikkabrändejä on tällä hetkellä jo kymmeniä ja lisää tuntuu koko ajan tulevan. :)

      Ihanaa viikonloppua Sara.

      Poista
  2. En ole näitä testannut, mutta kivan simppelit pullot ja hintataso. Mahtavaa, kun ilmestyy suomalaista kosmetiikkaa ja laadukasta sellaista.

    Ihanaa viikkistä Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hintataso on tosi kiva, sellaista varmaan keskitasoa. :)

      Aurinkoista viikonloppua Tiia. <3

      Poista
  3. Suomalainen luonnonkosmetiikka on yleensä erittäin laadukasta, joten ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan löytääkseen hyviä tuotteita. Täytyy laittaa tämä sarja muistiin, uskon että hoitovesi voisi olla löytö omalle kuivalle ja herkälle iholleni. Kiitos vinkistä Jonna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan tarvitse. Ole hyvä. Hoitovesi on kyllä huippu. Hinta/laatusuhteeltaan ehdottomasti paras mitä olen ikinä käyttänyt. :)

      Poista
  4. Senjan tuotteet ovat mulla ehdottomasti kokeiltavien tuotteiden listalla,kunhan saan ensin vähän muiden tuotteiden jemmoja käytettyä loppuun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän jo nyt, että tuut tykkään ja paljon sarjan tuotteista. :)

      Poista
  5. Olen kokeillut ja ehdottoman rakastunut näihin <3 omat suosikkini ovat hoitovesi ja mattavoide!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että muitakin Senja-faneja, en kyllä tosin yhtään ihmettele!

      Poista
  6. Senja on aivan best <3 Ja kyllä, hoitovesi on maailman huipuin tuote. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa olla kyllä todella hyvä hoitovesi, joka tuon tulee päihittämään. ;) Siinä muille brändeille haastetta. :D

      Poista
  7. En ole tähän vielä ehtinyt tutustua, mutta hoitovesi ja tuo voide alkoivat erityisesti kiinnostaa :) Itseasiassa täytyisi hankkai tuo hoitovesi piakkoin, niin saisin vertailtua miten koen sen erääseen toiseen suomalaiseen luonnonkosmemerkin hoitonesteeseen :)

    Senja ilme on superkaunis ja tuo vihreän sävy! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis kyllä kiva kuulla sunkin kokemukset hoitonesteestä, moni tuntuu siitä tykkäävän ja ymmärrän nyt niin hyvin miksi. :D

      Mä kans tykkään, tummanvihreää ja yleensäkin vihreää on kosmetiikkapakkauksissa liian vähän.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives