TOP5 Parhaat tuoksut äidille


En tiedä olenko ainoa josta tuntuu, että tämä toukokuun alku on mennyt todella nopeasti? Olin jo kuukausia sitten ajatellut tehdä äitienpäivän alla tuoksupostauksen. Olin täysin ajantajuni menettäneenä julkaisemassa tätä vasta ensi viikolla, kunnes tajusin, että äitienpäivä onkin jo sunnuntaina. Siinä vaiheessa eletään jo melkein kuun puoliväliä, josta ei olekaan enää kuin muutama viikko hyvin ansaittuun kesälomaani. Tänä vuonna se ei ole mikään hirveän pitkä (huonoja puolia kun aloittaa uudessa työssä kesken vuoden), mutta parisen viikkoa kuitenkin. Kesäksi on joka kuukaudeksi suunnitteilla jotain kivaa tekemistä, joten en muista, milloin viimeksi olisin odottanut kesää näin paljon.

Äitejä on erilaisia, mutta niin on onneksi tuoksujakin. Keräsin postaukseen viisi tuoksua, joista itse lähtisin valitsemaan, jos olisin ostamassa tuoksulahjaa. Haluan myös vinkata, että nyt jos milloinkaan, niin tänä vuonna kannattaa nuuhkaista pitkäaikaisista tutuista tuoksuista tehtyjä uusia versioita. Jostain syystä tänä keväänä flankereiden teossa on onnistettu, moni uusin versio päihittää omaan nenääni alkuperäiset mennen tullen.

*Tuoksut PR-näytteitä saatu blogin kautta.


SISLEY IZIA EDP

Monet mieltävät Sisleyn arvokkaaksi brändiksi ja sitä se onkin, mutta oletteko ikinä katselleet heidän tuoksujen hintoja? Nyt kun monet selektiiviset brändit ovat vuosi vuodelta nostaneet hintojaan, eivät Sisleyn tuoksut maksa enää kovinkaan paljoa lisää, mutta sillä hinnalla saakin sitten todella uniikin ja ylellisen tuoksun, joka poikkeaa valtavirrasta. Sisley Izia on tuoksuna moderni ja monikäyttöinen, vaikea kuvitella tilannetta johon se ei sopisi. Se on raikas kukkaistuoksu, jossa on himpun verran kermaista pehmeyttä. Jo pullo yksistään on taideteos, se on hyvällä tavalla hieman retro, mutta kaunis liukuväri tekee siitä modernimman. Tuoksu sopii käytettäväksi mihin vuodenaikaan tahansa, mutta kesällä ja keväällä se on parhaimmillaan. Izia on pitkäkestoinen, ihollani yli kymmenen tuntia.

Tuoksupyramidi:
aldehydes, bergamottia ja punapippuria
ruusua, pionia, jasmiinia, kieloa ja karhunputkea
myskiä, ambraa ja seetriä


LANCÔME LA NUIT TRÉSOR MUSC DIAMANT EDP

Pullo kuin timantti. Kukapa ei haluaisi lahjoittaa rakkaimmalleen timanttia? Pehmeällä myskisyydellä ja puuterisuudella muista La Nuit Trésor -tuoksuista erottuva Musc Diamant on kukkais-itämainentuoksu. Se on sensuelli, kermainen ja siinä on omanlaistaan erityistä pehmeyttä. Tämä on niitä tuoksuja, kun halaat toista ihmistä, niin haluat tietää, mitä tuoksua hän käyttää. Ehdottomasti parhaimmillaan lähellä ihoa. Kestää pitkään, yli kymmenen tuntia. 

Tuoksupyramidi:
vadelmaa, orvokkia ja myskiä
ruusua, freesiaa, jasmiinia ja myskiä
myskiä, santelipuuta, mantelia, vaniljaa ja patsulia


GIORGIO ARMANI SÌ FIORI EDP

Hempeään puuteripinkkiin puettu Sì Fiori antaa jo ulkoisesti hyvää vinkkiä siitä, mitä sisällä on odotettavissa. Itsevarman äidin tuoksu. Chypre-tuoksussa yhdistyy raikkaus ja vihreys pohjalla yllättävään makeuteen. Muista Sì-tuoksuista Fiori poikkeaa omaan nenääni paljonkin, se on pehmeämpi ja utuisempi, eikä lainkaan niin yltiöllisen voimakas kuin aiemmat versiot. Silti kesto ihollani on edelleen reilut kymmenen tuntia. Ehdoton Sì-suosikkini!

Tuoksupyramidi:
mustaviinimarjaa ja mandariinia
ruusua, patsulia, jäkälää ja nerolia
myskiä ja vaniljaa



ACCA KAPPA WHITE MOSS (MUSCHIO BIANCO) EDC

Tämä on äideille, jotka rakastavat raikkaita tuoksuja. Puhdasta kasteen raikasta maata ja metsää. Yli kaksikymmentä vuotta markkinoilla ollut tuoksu, on raikkaiden tuoksujen aatelia. En ole koskaan törmännyt yhtä puhtaan raikkaaseen metsäiseen tuoksuun, jossa olisi sopiva ripaus saippuaisuutta, raikkautta, metsäisyyttä ja ilmavuutta, yhdistettynä lämpimään pehmeyteen. Kevyehkön White Mossin kesto iholla on kuutisen tuntia, jonka jälkeen sitä voi suihkautella huoletta lisää, vaatteissa tuoksu säilyy seuraavaan päivään.

Tuoksupyramidi:
sitruunaa, bergamottia ja katajanmarjaa
aldehydes, kardemummaa ja laventelia
jäkälää, ambraa ja seetriä


CHANEL COCO MADEMOISELLE EDP

Todellinen klassikko hienostuneelle äidille. Coco Mademoiselle on puhdas itämainen kukkaistuoksu modernilla kuplivalla vivahteella. Tuoksussa on miellyttävä lämmin vivahde, jonka vuoksi se sopii erinomaisesti talveen, mutta taipuu myös kesäiltoihin. Kesto iholla on huikeat yli kaksitoista tuntia.

Tuoksupyramidi:
bergamottia, mandariinia, appelsiinia ja appelsiininkukkaa
jasmiinia, ylang-ylangia, ruusua ja mimosaa
vaniljaa, tonkapapua, vetiveriä, myskiä, patsulia ja mirhaa

Ostopaikat:
Sisley, Giorgio Armani ja Lancôme Stockmann ja Sokos
Chanel Stockmann
Acca Kappa suoraan maahantuojalta s-postitse velourmet@gmail.com

Minkä tuoksun valitsisit itsellesi tai äidille?

*Tuoksut PR-näytteitä saatu blogin kautta.




  1. Coco Mademoiselle on ihana, klassisen tyylikäs muttei missään nimessä mummo! Tämä äiti ottaisi oikein mielellään... ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin ei missään nimessä mummo, kuten normi Chanel 5 itselle on. Sitten taas siitäkin se L' Eau on todella nuorekas ja ehkäpä oma lempparini kaikista Chaneleista. :)

      Poista
  2. Näistä mä valitsisin Armanin Si'n. Se on ainoa, jonka näistä tiedän/tunnen entuudestaan, koska olen sitä monesti tuoksutellut kampaajallani. Vaikken olekaan itsevarma, niin ottaisin sen, heh;) Vink, vink lapset;)

    VastaaPoista
  3. Totta! Mihin tämä kevät meni, kun ollaan jo äitienpäivässä?? Mutta ainahan se kevät nopeasti menee ja koko toukokuu, ainakin minulla, kun on töissä kaikkea ja kotonakin! Todellakin kohta on loma, no heinäkuussa, mutta silti!
    Itse ostaisin itselleni tuon Sisleyn. En koskaan, juuri hinnan takia ole raaskinut heidän tuotteita hankkia, mutta tuo mitä kerroit hinnasta, voi olla sitten aihetta mennä ja tuoksutella paikan päällä tätä tuoksua.. Mikäli hinta ei pöyristytä, niin mikä ettei!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku muukin jonka mielestä kuu on mennyt nopeaan. Musta tuntuu käsittämättömältä, että ollaan melkein kuun puolivälissä su. :o

      Alle satasella lähtee pienin pullo, joten ei todellakaan mikään todella kallis tuoksu. Luulen, että tykkäisit. Joten kerrohan kun käyt tuoksuttelemassa, mitä pidit. :)

      Poista
  4. Sì Fiori olisi omalle äidilleni oiva tuoksu ja itselleni voisi valita Chanelin :)
    Ihanaa tiistaita Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, Chanel on kyllä täydellistä luksusta, mutta toi Si Fiori on paras Si Rose Signaturen jälkeen, joka on mun toinen Si-lemppari. :)

      Ihanaa viikkoa Outi! <3

      Poista
  5. Näistä Izia on sellainen tuoksu, minkä olen harkinnut ostavani. Se on niitä harvoja, joista ylipäätään tykkään, edes vähäsen. Käyn aina nuuhkimassa läpi kaikki uutuudet mutta surin osa tuoksuista on sellaisia että en voisi ikinä käyttää :( Minusta on tullut tosi ronkeli tuoksujen suhteen.

    Chanel Coco Mademoiselle oli mulla joskus kauan sitten, varmaan silloin kun se oli vasta julkaistu, se tais olla silloin aika suosittu. Muistelen että se tuli yhteen aikaan tosi usein vastaan :) Enää en käyttäisi, en halua palata siihen aikaan.

    Lancomen alkuperäinen Trésor on mun heikkous. En osta itselleni mutta käyn välillä nuuhkaisemassa. Se on aikansa lapsi ja ehkäpä liian vahva nykyelämään mutta edelleen hyvin kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että jotain muutakin Izia viehättää. Mulla on paljon tuoksuja, mutta Izia on todella omanlaisensa ja erilainen. :)

      Lancômen Trésor oli eka selektiivinen tuoksu jonka koskaan ostin. Enää en osaa käyttää sitä, toki se uudistettu versio ei enää tuoksukaan ihan samalta kuin vielä ysärillä. :(

      Poista
  6. GIORGIO ARMANI SÌ FIORI EDP Oliskohan toi mun tuoksuni?
    Vaikka en todellakaan ole mikään itsevarma tyyppi.
    Vai minkä tuoksun sä mulle valitseisit?
    Tai olenkohan mä hajuvesi tyyppi ollenkaan?


































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SÍ Fiori voisi olla tuoksusi, mutta mulla on tunne, että tykkäisit myös Sisleyn Iziasta. Olen ihan varma, että puutarhaiset kukkaistuoksut olisivat sinulle.

      Poista
  7. Enpäs olekaan tuota Lancomen tuoksua bongannut, pitääkin käydä uteliaisuudesta tuoksuttamassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy ihmeessä, musta se on La Nuiteista ehdottomasti paras tähän asti. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives