Aloe vera ihonhoidossa


Huh hellettä! Saapa nähdä onko tänään kesän viimeinen näin kuuma päivä. Mittari on noussut täällä Sisä-Suomessa jo varjossakin yli kolmeenkymmeneen asteeseen. Olen tämän aamupäivän vain nautiskellut lämmöstä ja vapaapäivästä. Samalla olen salaa tyytyväinen, että jo ensi viikolla on helpompaa ja raikkaampaa hengittää. 

Olin pitkään ajatellut, että alkaisin tekemään postauksia suosikkiraaka-aineistani ihonhoidossa, miksi ne ovat minusta niin hyviä? Mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun niitä käyttää? Haluan vielä sanoa, että en ole kemisti vaan kaikki kirjoittamani tieto raaka-aineista perustuu siihen, mitä olen intohimoisena harrastajana lukenut artikkeleita ja ottanut mielenkiinnosta itse asioista selvää. Joten jos joku teistä tietää jostain kirjoittamastani raaka-aineesta vieläkin enemmän mielenkiintoista tietoa, niin tulkaa toki kommenttilaatikkooni jakamaan. Kertokaa myös mitä mieltä olette, kiinnostavatko tämän tyyliset jutut? Tärkeää on lukiessa muistaa myös se, että nämä suosikkiraaka-aineeni saattavat olla sopimattomia jonkun toisen iholle, mutta omalla ihollani olen todennut ne hellävaraisiksi ja tehokkaiksi ainesosiksi. 

Ajattelin aloittaa raaka-ainepostaukset (näitä tulee silloin tällöin) ihan aakkosjärjestyksessä. Joten ensimmäisenä on tietenkin vuorossa aloe vera


"Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, millaisessa muodossa aloe vera tuotteessa on."

Aloe vera on raaka-aine, jota usein etsin ainesosaluettelosta, kun olen ostamassa ihonhoitotuotta. Kannattaa kuitenkin aina ensimmäiseksi kiinnittää huomiota siihen, millaisessa muodossa aloe vera tuotteessa on, myös sitä on montaa erilaisia. Jos haluat laadukkainta ja tehokkainta mahdollista, niin silloin aloe vera -tuotteen aloe vera sisältää aktiiviraaka-aineena sokeria (polysakkareideihin kuuluva acemannan). Kaikki aloe vera -tuotteet eivät kyseistä raaka-ainetta sisällä. Tämä johtuu siitä, että acemannan on todella arka kuumalle ja miten monet esim. aloe vera "mehut", joita tuotteissa käytetään, valmistetaan niin, että se tuhoaa juuri tuon aktiivisen raaka-aineen. Joten oikanlaista aloe vera -tuotetta etsiessä kannattaa etsiä incilistasta nimiä – aloe polysaccharie extract tai aloe extract jne. ovat parempia raaka-aineita kuin pelkkä aloe leaf juice. Viimeisin on prosessoidumpi ja käynyt läpi kuumennus- ja valmistusprosesseja, joka sitten tuhoaa acemannanin. Yleensä aloe vera juicea sisältävät tuotteet ovat edullisempia kuin ne, joissa tärkeintä ainesosaa ei olla prosessoinnilla tuhottu. 

Se miksi acemannan on niin tärkeä, on se, että juuri se on se asia, mikä tekee aloe verasta ihoa parantavan, pehmittävän ja tehokkaasti kosteuttavan. Jolloin se rauhoittaa vaurioitunutta ihoa ja vähentää hienoja juonteita. Ihonhoidollisesti olen havainnut, että raaka-ainetta sisältävät tuotteet rauhoittavat ja kosteuttavat ihoani selvästi, suosikki ainesta siis. 

Aloe veran takana on myös kliinisiä tutkimuksia, joten se on tehokas ihotulehdusten, haavojen, palovammojen, aknen, psoriasiksen ja hyttysten puremien hoidossa. Paras tapa käyttää aloe veraa on tietenkin ostaa puhdasta geeliä, sillä esim. voiteissa muut ainesosat voivat heikentää aloen aktiivisten ainesosien vaikutusta. Parasta olisi omistaa oma lääkealoe -kasvi, josta voisi leikata paloja, joiden pinnalta voisi pyöritellä geelin suoraan kasvoille. Kannattaa kuitenkin lehden leikattua odottaa ennen paloitettelua, että keltainen mehu on ensin valunut kokonaan pois. Neste on hartsia, joka sisältää aloiinia, joka ärsyttää ihoa. Tämän jalkeen lehden voi leikata paloiksi. Paloja voi muuten säilyttää jääkaapissa useita päiviä muovipussissa, joten loppuja paloja ei tarvitse heittää roskiin vaan ne voi käyttää seuraavina päivinä.


Niin kuin kaikki raaka-aineet, on myös aloe vera kiistelty ainesosa kliinisistä tutkimuksista huolimatta. Alluressa oli mielenkiintoinen hivenen erilaisempi artikkeli. Käytän raaka-ainetta vain ulkoisesti, enkä esim. juo sitä mehujen muodossa tai syö muuten.

Käytättekö aloe veraa sisältäviä tuotteita?

Kuvat: PIXABAY
 1. Erityisesti olen käyttänyt after sun tuotteina ja tykännyt viilentävästä ja hoitavasta vaikutuksesta. Todella mainio infopaketti ja aukeni itsellekin uusia kulmia.

  💚😘💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri toi viilennysvaikutus on parasta, se on ihanan luonnollinen viilentävä tunne, eikä sellainen hyr, mitä joistain keinotekoisista viilentäjistä tulee.

   Kiva kuulla, että postaus oli informatiivinen. :)

   Poista
 2. Kyllä, aloe vera tuotteet kuuluvat suosikeihini ja pyrin käyttämään aloe tuotteita aina kun muistan. Tosi kiinnostava postaus, mielelläni lukisin tällaisia jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että on muitakin aloe-addikteja ja se, että tällaiset postaukset kiinnostaa enemmänkin. Vaikka rakastan purkkeja ja purnokoita, niin ajattelin, että olen aika vähän täällä raottanut, miksi suosin juuri tiettyjä raaka-aineita, koska toki niihin on aina syynsä. :)

   Poista
 3. Todellakin käytän. Auringon jälkeen after sunia ja muutenkin tykkään käyttää aloe vera sisältäviä kosteuttavia tuotteita.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana lukea, että muutkin tykkää. Tiedän, että kaikki eivät voi käyttää, mutta pääsääntöisesti aloe vera on hyvin siedettyä. :)

   Samaa sinnekin Outi. <3

   Poista
 4. Aloe vera on yksi parhaista ainesosista ihonhoitotuotteissa ja minunkin silmä yleensä etsii sen incistä. Aika monessa tuotteessa aloe veraa onkin. Uutta tietoa oli, että aloe vera juice on teholtaan heikkoa, luulin asian olevan päinvastoin;) Kiitos hyvästä infosta.
  Kivaa uutta viikkoa Jonna<3 Toivottavasti kelit hieman viilenee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennyt minäkään, kunnes eräs biokemisti selitti asiaa. :D Onhan se nyt kiva tietää, että ostaa sitä tuotetta, missä tuo hyvä ainesosa ei ole lähes menetetty prosessoinnin seurauksena. :p

   Samaa sinne Sari. Tänään on ollut onneksi jo helpompi hengittää kelien puolesta. <3

   Poista
 5. Parasta aikaa puhdistustuotteena on aloe veraa sisältävä Holikaholikan vaahto ja tykkään kovasti. Samoin käytän aloe veraa aurinkotuotteissa, etenkin auringonoton jälkeen.

  Vähän vilpoisempaa viikkoa Jonna ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. After sunina aloe vera -geeli on parasta mitä tiedän. <3

   Samaa sinnekin Maikku. :)

   Poista
 6. Voi Aloe vera on kyllä ihonhoidossa jotain niin ihanaa. Se tunne, kun levittää sitä sisältävää tuotetta iholle on niin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se luonnollinen viilennys on aloe verassa just parasta, ei viilennä liiaksi. <3

   Poista
 7. Kyllä on tullut tutuksi etelän matkoilla ja varsinkin Thaimaassa, mistä sitä ostimme monta tuubia:) Toimii ja rauhoittaa ihanasti.
  Onko tuo sun oma aloe vera kasvi tuossa kuvassa? Tämä on mielenkiintoisaa luettavaa, joten kyllä minua nämä jutut kiinnostaa jatkossakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sieltä sai varmasti aitoa tavaraa. ^_^

   Ei ole, mutta mulla on ollut, kannattaa ostaa juurikin lääkealoe, vaikka ulkomailla ne kyllä taittaa laittaa suoraan ihan mitä vaan aloeta kasvoilleen suoraan lehdestä. :D

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives