Frantsila Anti-Pollution Facial Serum


Muistaako kukaan lukijoistani sitä aikaa joskus 90-luvun lopussa ja 2000-luvun vaihteessa, kun suomalaisten kauppojen hyllyltä löytyi suurin piirtein vain kolmea luonnonkosmetiikkamerkkiä – Dr. Hauschka, Weleda ja kotimainen Frantsila? Tuntuu edelleen uskomattomalta millainen harppaus luonnonkosmetiikan markkinoille on tapahtunut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Nykyään tuntuisi lähes naurettavalta, jos tuossa olisi kaupan valikoima luonnollisten ihonhoitotuotteiden osalta. Muistan vieläkin hyvin shoppailut tuossa suppeassa entisaikojen valikoimassa. 

Frantsilassa pellot ovat olleet virallisessa luomuviljelyssä jo syntymävuodestani 1977 lähtien. Se on huikea aika kotimaista luomuviljelyä. Vuodesta 1981 lähtien Frantsila on valmistanut terveyttä edistäviä tuotteita. Brändin ideologi pohjautuu kansanlääkinnän perinteisiin, tutkimuksiin ja vuosikymmenten kerryttämään kokemukseen. Kasvit tuotteisiin kerätään käsin ja kuivatuista tuotteista valmistetaan seoksia, uutteita, mausteita ja ihonhoitotuotteita. Kasvien puhtautta testataan lisäksi säännöllisesti. 

Viime vuoden puolella moni saattoi kiinnittää huomiota Garden Trilogy -sarjaan, joka on ulkoasultaan aivan uudenlaista ja mielestäni todella ylellisen oloista Frantsilaa. Tuotteiden ulkoasu houkuttelee varmasti merkin pariin uusia kuluttajia. 


Minua kiinnosti erityisesti sarjan Anti-Pollution Facial Serum, sillä kosteus on se, mitä ihoni varsinkin talviaikaan eniten kaipaa. Seerumi on suunniteltu pitämään iho kirkkaana ja kimmoisana, samalla suojellen sitä ilmansaasteilta ja ympäristön haittavaikutuksilta. Omalta osaltani tuo viimeinen menee vähän hukkaan, sillä tykkään käyttää öljymäistä seerumia vain iltaisin. 

Anti Pollution Facial -seerumi on suomalaista luksus-luonnonkosmetiikkaa parhaimmillaan. Pelkästään ylellinen kaunis pahvipakkaus kertoo, että ollaan "paremman" tuotteen parissa. Seerumi on pakattu pipetillä varustettuun tummaan lasipulloon. 

Tuoksu on aromaterapeuttinen, mutta ei liian voimakas. Moringan ja ylang-ylangin voi haistaa heti, kun pipetillä tiputtaa öljyseerumia pisaran kämmenelle. Tuote tuoksuu kyllä kasvoilla hetken, mutta se haihtuu lopulta pois. Sisältää moringaöljyä, joka ehkäisee ilman epäpuhtauksia ja haitallisten hiukkasten imeytymistä ihoon. Antioksidantteja iholle antavat mustikka- ja ratamouutteet. Eteeriset öljyt (fenkoli, basilika, santelipuu ja ylang-ylang) rauhoittavat ihoa, kun taas vadelma- ja jojobaöljy ravitsevat ja kosteuttavat. Tuotetta voi käyttää öin ja päivin.


Frantsilan Anti-Pollution Facial Serum on ohuen juoksevaa öljyseerumia, joka levittyy iholle helposti ja imeytyy nopeasti. Kesäaikaan olen tykännyt käyttää seerumia öisin yksinään iholla, jolloin iltaisin tykkään painella sen iholle. Päivisin olen tarvittaessa lisännyt sitä tipan esim. toisen seerumin joukkoon, antamaan lisäkosteutta. 

Öisin käytettynä iho näyttää aamulla kirkkaammalta, sekä tuntuu kimmoisammalta ja pehmeämmältä.  Tuotteen hinta on 55€/30ml. Tuotetta voi ostaa esim. Frantsilan omasta verkkokaupasta täältä.

INCI: Oils [*Simmondsia chinensis (Jojoba), *Prunus amygdalus dulcis (Almond), *Moringa oleifera (Moringa) seed], Oil extracts [*Vaccinium myrtillus (Blueberry) berry, *Plantago spp. (Plantain) leaf, *Hypericum perforatum (St. John’s Wort) flower, *Achillea millefolium (Yarrow) flower, *Inonotus obliquus (Chaga)], Oils [Rubus idaeus (Rasberry) seed, *Rosa rubiqinosa (Rosehip) seed, *Hippophae rhamnoides (Buckthorn) seed, *Helianthus annuus (Sunflower) seed, *Olea europaea (Olive), *Triticum vulgare (Wheat germ)], Essential oils [Cananga odorata (Ylang Ylang), Ocimum basilicum (Basil), Cympopogon martini (Palmarosa), Foeniculum vulgare (Fennel), Santalum album (Sandalwood), Anthemis nobilis (Roman chamomile)], Flower essences [*Achillea millefolium (Yarrow), *Taraxacum officinalis (Dandelion), *Rosa canina (Wild rose), *Picea abies (Spruce)]. *Luomua


Oletteko kokeilleet Frantsilan tuotteita? Suosikkeja?




  1. Frantsila on oikea uraauurtava ja muutamia suosikkeja löytyy Frantsilalta. Olen perheen kanssa käynyt Frantsilan tilalla ja on kyllä ihana paikka. Tästä sarjasta testiin valikoitui tuoksu ja johon rakastui totaalisesti meidän aikuinen tytär.

    Ihanaa päivää Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on haaveissa, että joskus ehtisin vierailla tilalla, vaikuttaa ihanalta paikalta!

      Ihanaa viikkoa Tiia. <3

      Poista
  2. Rakastan Frantsilaa! Merkin pakkausdesign ja yleinen mummolafiilis vetoavat minuun täysillä. Ruusuvesi, eteeriset öljyt ja porkkana-kehäkukkaöljy ovat ihan mahtavia. Haluaisin mennä tekemään oman tuoksun Frantsila Scent labiin, mutta aina se jää. Loppukesästä taidan repäistä, vihdoin. Olisi myös ihana käydä Frantsilan tilalla. Ehkä joskus vielä. 💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhoissa tuotteissa tosiaan on mummofiilis, mutta näissä jossain uusissa ei kyllä mun mielestä enää ole. Mutta niin kuin tiedät, muhun jos kehen mummofiilis vetoaa. :D Frantsilan auringonhattu-uutettahan on pakko löytyä aina kaapista ja toivoa, ettei sitä tarvita. :p

      Oi, mee ihmeessä, jos vaan ehdit, olisi ihana lukea juttu sun käynnistä ja tuoksun teosta. <3

      Poista
  3. Frantsila on yksi lempimerkkejäni :) tykkään eniten Tehovoiteesta ja Ruususuihkeesta. Pitäisi käydäkin kurkkimassa Frantsilaa josko löytyisi jotain mitä en ole vielä testannut :) tämäkin kuulostaa hyvältä tuotteelta!

    VastaaPoista
  4. Jonna, muistan hyvin tuon ajan ja noi kolme luonnonkosmetiikan sarjaa :). Nyt on toisin, kilpailu on kovaa ja hyviä sarjoja on vaikka kuinka monta. Frantsila on aina ollut lähellä sydäntäni, minulla on ollut ilo myös vierailla Hämeenkyrössä. Voisin ostaa tätä testiin, kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että joku muistaa. Nyt se aika tuntuu ihan käsittämättömältä. :D Kilpailu on tosi kovaa, mutta toisaalta ala kasvaa koko ajan, joten siltä osin uusille brändeille on vielä tilaa. :)

      Poista
  5. En ole vielä kokeillut tuotteita. Ulkoasu viehättää kyllä ja houkuttelee:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Garden Trilogy -tuotteissa on kyllä erityisen kaunis ulkoasu. <3

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives