KMS Colorvitality Blonde – Hellävaraista säihkettä vaaleille hiuksille

*Tuotteet PR-näytteitä saatu blogin kautta

Kirjoittelen blogissani aika harvoin hiustuotteista, mikä on siihen nähden aika yllättävää, että olen valmistunut aikoinaan parturi-kampaajaksi. Tosin varsinaisia töitä en ole koskaan tehnyt päivääkään. Tätä taustaa vasten voisi kuvitella, että minulla olisi hiustuotteista paljonkin sanottavaa.  Ei ole. Tämä johtuu siitä, että tavallaan jo viimeisenä vuonna koulussa tajusin, ettei se lapsuudessa ilmoittamani haaveammatti, ehkä lopultakaan ollut minua varten. 

"Ehdottomasti tärkeimmät tuotteet hiusteni hoidossa ovat – shampoo, hoitoaine, erilaiset naamiot ja hyvä hiusharja."

Toinen isompi syy on varmasti se, että olen maailman laiskin hiusten laittaja. Minulla on ollut pitkät lapaluihin ulottuvat hiukset jo vuosia. Teininä hulluttelin vuosia lyhyissä hiuksissa. Olen aikuisiällä välillä poikkaissut polkkamittaan, mutta kiitos nopean hiustenkasvuni, ne ovat olleet nopeasti ennallaan. Käyn vaalentamassa hiukseni pari kertaa vuodessa kampaajalla (raitoja tai tyviväri), jolloin samalla pyydän reilusti lyhentää latvasta "huonoa pois". Tosin huonoa pois ei ihan pidä hiusteni kohdalla paikkaansa, koska kiitos lasimaisen piikkisuoran hiuslaadun, minulla ei ole kaksihaaraisia tai hiukseni eivät mene latvoista samalla tavalla takkuiseksi kuin monilla muilla. Joten tältä osin minulla on erittäin helpot hiukset. Ne ovat pese ja pidä -mallia. Ehdottomasti tärkeimmät tuotteet hiusteni hoidossa ovat – shampoo, hoitoaine, erilaiset naamiot ja hyvä hiusharja. Muotoilutuotteista käytän lähinnä vahaa, lakkaa ja toisinaan tyveen volyymia antavia suihkeita. Hiukset pesen 2-3 kertaan viikossa. Yleensä pesua seuraavana päivänä pidän hiukseni auki, jonka jälkeen alan pitämään niitä tiukalla ponnarilla, josta on tullut vuosien saatossa lähes tavamerkkini. Monet tutut sanovat tunnistavansa minut jo kaukaa vaaleasta sileästä poninhännästäni. 


"Olen kuitenkin kokenut vuosien aikana hopeashampoiden käytön haasteellisena."

Vaikka käytän vähän hiustuotteita, olen todella tarkka siitä mitä päähäni pistän. Minulla ei ole mitenkään herkkä päänahka, eikä minulla ole olleet koskaan mitään hiuspohjan ongelmia, paitsi joskus kuivuutta, johtuen voimakkaista hopeashampoista. Värjään hiuksiani pari astetta vaaleammaksi kuin oma värini. Tykkään pitää sävyn hyvinkin luonnollisena, kun tyvikasvua tulee, se ei näytä mitenkään häiritsevältä omiin silmiin juurikaan koskaan. Ongelma on se, että tykkään pitää sävyn aavistuksen viileään taittavana, mutta oma värinä on hyvinkin kultainen ja lämmin. Tämä sitten haluaa värjäyksen jälkeen aina väkisin puskea nopeastikin läpi. Olen kuitenkin kokenut vuosien aikana hopeashampoiden käytön haasteellisena, sillä ne ovat usein melko tujua tavaraa ja aiheuttavat usein käytettynä hiuspohjan kuivumista. Tästä syystä olen vähentänyt niiden käytön lähes minimiin ja pessyt niillä hiukseni ehkä kerran maksimissaan kaksi kertaa parin viikon aikana. Siitä huolimatta olen huomannut, että hiuspohja ei ole oikein tykännyt hyvää. Pitkään onkin ollut sitten etsinnässä tuotteet, joita voisin huoletta käyttää vaikka jatkuvasti. 

Keväällä minulle ehdotettiin testattavaksi KMS:n tuotteista Curly Girl -metodiin sopivia tuotteita, voitte uskoa, että tämä trendi ei oikein kiinnosta minua. Lasimaiset piikkisuorat hiukset omaavana on aika todennäköistä, että koko homma olisi silkkaa ajan tuhlausta. Niinpä pyysin Curly Girl -metodiin sopivien tuotteiden sijaan testattavaksi *KMS:n Colorvitality Blonde-sarjan shampoon ja hoitoaineen. KMS:lla on loistavia tuotteita mm. Add Volume Volumizing Spray, jonka voittanutta tuotetta tyven kohotukseen en ole vieläkään löytänyt. Aavistelin, että kun sarjan shampoo on sulfaatiton, se saattaisi olla tarpeeksi hellävarainen hiuspohjalle, siitä huolimatta, että se taittaa pois keltaisuutta.


"Eivät tunnu kuivattavilta vaan oikeasti hoitavilta."

Aavistukseni osuivat oikeaan. Selvää on se, että eiväthän nämä yhtä paljon keltaisuutta poista, kuten esim. monen käyttämä Fudgen shampoo, mutta sellaista tulosta en haekaan. Enemmänkin sitä, että värjäyksen jälkeen hiukset pysyisivät kauemmin neutraalimman värisinä ja siihen Blonde-sarjan shampoo ja hoitoaine ovat loistavia. Lisäksi molemmat eivät tunnu kuivattavilta vaan oikeasti hoitavilta. Olen käyttänyt tuotteita useamman viikon, eikä hiuspohja ole kuivunut. Aina silloin tällöin olen pessyt vaihtelun vuoksi hiukset vieläkin kosteuttavimmilla tuotteilla. 

Blonde shampoo taittaa sävyltään ennemmin violettiin kuin siniseen, vaikka siinä onkin käytetty sinistä suoraväriä taittamaan keltaisuutta. Muuten sisältö kuulostaa melkein ihonhoitotuotteelta – sisältää mm. Lactic- ja Malic -happoja, joiden tarkoitus on parantaa hiuksen rakennetta. 

Blonde hoitoaine on sävyltään selvästi sinistä, kun sitä vertaa shampooseen. Kevyehkö hoitoaine selvittää takut hyvin ja huuhtoutuu pois helposti. Jättää hiukset todella pehmeiksi ja helposti käsiteltäviksi. Vaikutusajaksi ohjeistetaan kaksi minuuttia, mutta aika harvoin jaksan odotella tuota aikaa, tuote toimii silti loistavasti. Hoitoaineeseen on lisätty Lactic Acidia parantamaan hiusten rakennetta sekä Cetrimonium Chloridea tasoittamaan niiden pintaa. 

Oletteko muuten huomanneet, että hopeashampoot eivät usein tuoksu kovinkaan hyviltä? Muutamia poikkeuksia on tullut matkan varrella vastaan, mutta usein ne tuoksuvat nenääni melko tujuilta. Blonde sarjassa on omaan makuuni miellyttävän hento puhtaan raikas tuoksu. Olen haistavinani ainakin aavistuksen laventelia, joka toimii hiustuotteissa, vaikka muuten en laventelin tuoksun fani olekaan. Tuoksu ei jää leijailemaan pesun jälkeen hiuksiin, joka on hyvä asia.


Käytättekö hopeashampoita- tai hoitoaineita? Suosikkinne?


 1. Kiva kuulla näistä, sillä käytän hopeatuotteita säännöllisesti ja itseasiassa just Planturin tuotteista kerroinkin blogissa:)
  Tuoksua en ole havainnut juuri ollenkaan, täytyykin tuoksutella kun seuraavan kerran niitä käytän.

  Lämpimiä kesäpäiviä Jonna ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisisssa niissä kaikista voimakkaiten sävyttävissä on usein todella tymäkkä tuoksu. Näissä jotka lähinnä kirkastaa väriä ei taas yleenäs ole. :)

   Ihania kesäpäiviä Maikku sinnekin. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives