TOP5 Parhaat ylelliset aurinkovoiteet kasvoille

*Sensai ja Whamisa omia, muut PR-näytteitä.

Jokainen meistä panostaa elämässään asioihin, joita pitää tärkeänä. Itselleni ihonhoito on aina ollut asia, johon olen ollut valmis panostamaan. Tiedän, että ruudun takaa löytyy myös saman henkisiä lukijoita, joten ajattelin esitellä viisi omaa suosikkiani ylellisistä aurinkovoiteista kasvoille. Mukana on niin selektiivistä kuin luonnonkosmetiikkaakiin, hintahaitarinkin olen pitänyt laajana – edullisin maksaa alle 25 euroa, kun taas kallein lähes 250 euroa. Miellän kuitenkin kaikki brändit hintaerosta huolimatta selektiiviseksi kosmetiikaksi. Olen käyttänyt vuosien saatossa paljon niin edullisia kuin arvokkaampiakin aurinkosuojia, hyvää saa myös edullisesti, mutta joskus on ihana panostaa pieneen arkipäivän luksukseen. Jos aurinkovoidetta käyttää joka päivä kasvoille, niin miksi ei sitten jotain ylellisempää? Itse arvostan arvokkaammissa aurinkosuojissa kolmea asiaa – miellyttävää koostumusta, ihonhoidollisia vaikutuksia ja mahdollista ylellistä, mutta sopivan mietoa tuoksua.


*Clarins Invisible Sun Care Gel-to-Oil SPF30 (29,50€) – Clarinsin aurinkovoiteessa on mielenkiintoinen innovaatinen koostumus. Se näyttää ja tuntuu geelimäiseltä, mutta on geelimäistä öljyä, joka ei liukene veteen. Tuote kestää hyvin hikoilua. Litteä pakkaus on helppo kuljettaa mukana. Koostumus on silkkimäistä ja imeytyy ihoon hyvin. Ennen meikin laittoa imeytymistä kannattaa kuitenkin odottaa pieni hetki. Ei jätä valkoista ihoa. Tuotteessa on ylellinen kesäisen kukkaisa tuoksu, joka koostuu santelipuusta, mustaherukasta, appelsiinista ja pionista. Koostumuksessa on huomioitu myös korallit. Sopii hyvin kuivalle, normaalille ja sekaiholle, rasvoittuvalle iholle tuote on liian kosteuttava.

*Sisley Sunleÿa G.E Age Minimizing SPF50 (243€) – Ikääntymisen merkkejä torjuva aurinkovoide, suojaa ihoa kuivumiselta, suojaa ihoa auringon vaikutuksilta mm. tummien läiskien muodostumiselta. Pitää ihon joustavana. Lupaa suojasta huolimatta antaa pitkäkestoisen rusketuksen, jos joku sellaisen perässä on. Tämä on ensimmäinen kerta, kun voin sanoa aurinkovoiteesta, että tämä toteuttaa lupauksen tummien läiskien muodostumiselta. Olen parina aiempana kesänä saanut otsaani hiusrajaan hivenen tummaa hailakkaa pigmenttiä ahkerasta rasvauksesta huolimatta, mutta se on aina onneksi hälvennyt talven aikana. Suomessa olen vielä pystynyt pitämään tuon tummuuden poissa, mutta vuosittaisen viikon etelänmatkan aikana se on aina ilmestynyt, koska ulkona vietetty aika on jotain ihan toista kuin Suomessa. Tiedän, että esim. hatun käyttö auttaisi, mutta en vain kuumalla ilmalla osaa, tuntuu, että se hiostaa vaan entisestään. Kesäkuussa käytin viikon lomamatkalla kasvoilla vain Sisleyn aurinkosuojaa ja kas kummaa, eipä tullut ruskeaa aluetta otsaan. Joten siltä osin tämä täytti lupauksensa täydellisesti. Koostumus on paksuhkon maitomaista, jättää hivenen kiiltävän pinnan, mutta kun antaa imeytyä hetken, meikki pysyy päällä hyvänä. Kasvisglyseriini ja sheavoi kosteuttavat ihoa. Tuotteessa on ylellinen kukkaisa tuoksu. 

Sensai Silky Bronze Cream For Face SPF30 (108,90€) – Jos haluat aurinkosuojavoiteen, joka ei oikeasti tunnu lainkaan aurinkovoiteelta kasvoilla, niin silloin tämä on valintasi. Sensain SPF50 on ihan yhtä hyvä, ei tunnu kasvoilla miltään, mutta tämä SPF30 on ehkä ihan aavistuksen kevyempi. Moni ei varmaan huomaa mitään eroa, mutta mitä huomaan aivan pienen. Ainoa aurinkosuoja mitä olen käyttänyt, mikä ei tunnu miltään kasvoilla. Ei jätä kasvoja valkoiseksi, ei jätä mitään tuntumaa, imeytyy heti ja sopii loistavasti meikin alle. Koostumus on erittäin kevyttä ja tuoksu tietenkin hyvin sensaimainen – puhdas ja raikas. Koostumuksessa on hyödynnetty sinkkioksidijauheesta muodostettujen äärimmäisen ohuita hiutaleita, jolloin koostumus on läpikuultavampi. Sisältää Sansho-uutetta, joka suojaa ihosoluja ja pitää ihon kunnossa UV-säteistä huolimatta. 

*The Organic Pharmacy Cellular protection Sunscreen SPF30 (43€) – Tuotteessa on käytetty paljon ihonhoidollisia raaka-aineita: manteliöljyä, karitevoita ja ruusunmarjaa. Mikronisoitu sinkki on näkymätöntä, eikä aurinkovoide jätä kasvoja vaaleiksi. Sopii erityisen hyvin herkälle iholle ja myös lapsille. Kosteuttaa ja ravitsee ihoa. Tässä on myös koko viisikon ihanin tuoksu trooppisen makea ja kesäinen. Itse olen haistavinani ainakin ananaksen. Loistava hinta/laatusuhde!

*Whamisa Sun Cream SPF50 (24,80€) – Kuten arvata saattaa, näin edullisessa tuotteessa ei ole sinkkioksidia formuloitu ihan sille tasolle kuten esim. Sensaissa tai The Organic Pharmacyssa. Se miksi Whamisa kuuluu ehdottomasti tähän joukkoon, on se, että se sisältää huikean määrän hyviä raaka-aineita, joidenka ainakin minä haluan olla vaikuttamassa ihollani päivän aikana. Koostumus on paksuhkoa ja jämäkkää. Jättää myös levityksen jälkeen kuultavan valkoisen pinnan kasvoille. Tämän pienen harmin sitten korvaavat fermentoidut ainesosat: aloe maculata, riisiuute sekä viininrypäleensiemen-, oliivi- ja avokadoöljy, jotka suojaavat ihoa ympäristön haittavaikutuksilta. Koska koostumus on jähmeäköä kannattaa kuivaihoisen levittää alle ohut seerumi tai voide, itse olen kerrostanut hoitovettä, koska ihoni on kesällä normaali. Hoitavien raaka-aineiden vuoksi aurinkosuoja pitää ihon hyvässä kunnossa. Tuotteessa on hyvin vieno whamisamainen tuoksu. 


Mikä on aurinkosuojasuosikkisi kasvoille?

Aurinkovoiteista ja niiden käytöstä voit lukea lisää TÄÄLTÄ.


  1. Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin kommentoi nuo spämmääjät, pikavippejä mainostavat... Painapa tuota "Raisan" nimeä... "Lainaa luottotiedottomalle ja maksuhäiriöiselle". Mäkin olin ensin, että voi kiitos ja sitten vasta tajusin :D

      Poista
  2. Oma suosikkini on ACO:n sun face cream, sillä olen tämän onnettoman kesän pärjännyt :) Tykkään siitä, että tuotteessa on 50 suojakerroin.
    Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä SPF50 oon itsekin usein käyttänyt, se on tosi hyvä, jos oli Top5 edulliset, Aco olis mukana. :)

      Ihanaa viikkoa Outi! <3

      Poista
  3. Tosi kiinnostava postaus! Mä olen löytänyt tosi hyvän aurinkosuojan Paula's Choicelta, siinä on spf30 ja tuo iholle myös pientä sävyä, mikä tasoittaa kirjavuutta. En vaan oo kauheasti nyt vielä päässyt voiteesta hyötymään, koska täällä meilläpäin on satanut viikon putkeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no sitten et oo pahemmin aurinkovoidetta tarvinnut. :D

      Poista
  4. Kiva kuulla mulle uusista tuotteista! Itse suosin mattapintaista ACO:n spf50 ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Maikku. :)

      Jos tää olis TOP5 edulliset ACO olis mukana, tykkään siitä tosi paljon. :)

      Poista
  5. Clarinsin geelimäisyys kuulostaa mahtavalta! Muutenkin merkiltä on tuntunut tulevan paljon mielenkiintoisia tuotteita viime aikoina. SPF-tuotepostauksissa olisi muuten tosi kiva lukea myös, mitkä filtterit niissä on ja missä pitoisuuksissa ne ovat. :) Minusta on superkivaa, kun useat ulkomaiset verkkokaupat ovat jo alkaneet ilmoittaa tiedon suoraan tuotteen kuvauksessa, eikä tarvitse metsästää incistä ja/tai merkin omilta nettisivuilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on! Musta tuntuu, että lähes kaikissa aurinkovoiteissa on nykyään UVA ja UVB-filtterit, esim. Sisleyn purkissa on vain UVA, mutta kaikissa tiedoissa lukee, että se sisältää myös UVB-suojan. Fysikaaliset suojat on Whamisassa ja The Organic Pharmacyssa.

      Ja todellakin kaivattaisiin tollaista tietoa brändien omille verkkosivuille. Esim. luonnonkosmetiikan osalta ilmoitetaan usein todella tarkasti kaikki, mutta selektiiviset merkit tulee edelleen hivenen jäljessä siinä, että täydelliset incit ja tuotetiedot brändien omilta sivuilta usein puuttuvat, joka itsestäni olisi kyllä tätä päivää. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives