Acca Kappa Wisteria – Rakkautta ensinuuhkaisulla

*Tuotteet PR-näytteitä saatu blogin kautta

Wisteria – Glicine – Sinisateet
Tuoksuprofiili – mausteinen, ripauksella orvokin ja neilikan vivahteita


"Yksi oli kuitenkin rakkautta ensinuuhkaisulla."

Elämäni aikana minulle on tullut vastaan ehkä kymmenisen tuoksua, jotka ovat säväyttäneet minua yhtä paljon ensinuuhkaisulla kuin Acca Kappan Wisteria tai italialaisittain Glicine. Lähes vuosi sitten sain Suomen Acca Kappan maahantuojalta White Moss -lähetyksen yhteydessä tuoksunäytteet kaikista Acca Kappan valikoimaan kuuluvista tuoksuista. Meni aika kauan, että sain nuuhkittua kaikki läpi, joukossa oli useita ihastuttavia tuoksuja. Yksi oli kuitenkin rakkautta ensinuuhkaisulla. En oikeasti muista milloin olisin viimeksi rakastunut johonkin tuoksuun yhtä paljon kuin Glicineen. 

Olin välittömästi tuoksutaivaassa. Jos tuoksua pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, se olisi KAUNIS, kermainen, lämmin, seesteinen, raikas ja saippuainen. Tuoksu joka ei varmasti ärsytä, mutta se on silti tarpeeksi uniikki ja erottuva. Tuoksu, josta sinut muistetaan. Varsinkin lähikontaktissa tuoksun kantaja suorastaan huokuu rauhoittavaa lämpöä. En keksi tilannetta johon Wisteria ei sopisi – arkeen, juhlaan, töihin, treffeille, yökerhoon...

"Rakkaustarinamme kuitenkin meinasi tyssätä heti alkuunsa."

Rakkaustarinamme kuitenkin meinasi tyssätä heti alkuunsa. Maahantuoja oli pyytänyt minua kertomaan, mitä tykkäsin tuoksunäytteistä ja tietenkin viestissäni kerroin, että yksi nousi ylitse muiden, vaikka joukossa oli muitakin mielenkiintoisia yksilöitä. Sain sitten paluupostina surukseni tietoa, että Wisteria ei ole kovinkaan suosittu (en tajua miksi?!?), joten sitä saatetaan olla lopettamassa. Aikamoista kärsimystä, kun olet juuri rakastunut johonkin ja saatkin pakit. Maahantuoja kuitenkin sanoi, että tiedustelee vielä suoraan Acca Kappalta, että mitä ovat sarjan suhteen päättäneet. 

Meni muutama kuukausi, olin jo ehkä aavistuksen toipunut surustani, kun kuulin ilouutisia. Wisteria jäisi ainakin toistaiseksi pysyvään valikoimaan. Siitä ei ehkä saisi isoa valikoimaa erilaisia tuotteita, mitä monista muista brändin tuoksuista, mutta se ei poistuisi markkinoilta toistaiseksi määräämättömäksi ajaksi. Wisteria-sarjaan kuuluu tällä hetkellä 15 ml:n (24€) ja 100 ml:n (100€) Eau de Parfumit, huonetuoksu, palasaippua, kynttilä ja käsisaippua. Ihan kattava valikoima tuotteita siis. Kaikkia tuotteita voi tilata suoraan maahantuojalta sähköpostitse velourmet@gmail.com, jos varastosta ei löydy jotain, he tilaavat Italiasta lisää. Palataan kuitenkin hetkeksi vielä itse tuoksuun.


Acca Kappan Wisterian alkutuoksu on raikkaan makeahko – sitruunaa, bergamotia, eksoottisia hedelmiä ja melonia. Sydäntuoksu on kukkainen – sinisadetta, valkoista liljaa, magnoliaa ja orvokkia. Pohja on lämmin ja makea – heliotrooppia, ambraa, vaniljaa, myskiä ja santelipuuta. Ainoa tuoksu, jossa on täysin samaa saippuaisen puhdasta vivahdetta juuri heliotroopin, vaniljan ja ambran vuoksi, on Trussardin My Name, joka on muuten tänä päivänä yksi eniten käyttämiäni tuoksuja. Viimeisen vuoden aikana tuoksumakuni on muuttunut paljon verrattuna aiempaan, pitääkin joskus avautua miten. Vaikka tuoksuissa on tietynlainen sama vivahde, ne ovat kuitenkin hyvinkin erilaisia tuoksuja. My Name on ehkä aavistuksen tavanomaisempi, kun taas Glicine kiitos sinisateen vivahteen on muistettavampi, uniikimpi ja ripauksen ylellisempi.


Acca Kappalla tapahtuu muutenkin. Brändi on tehnyt uuden aluevaltauksen ihonhoidon puolelle. Eikä valtausta ole aloitettu miten tahansa vaan Acca Kappan ihonhoitosarja jossa on tällä hetkellä neljä tuotetta, ovat vegaanisia ja 100% luonnollisia. 

Millaisista tuoksuista pidät? Onko Acca Kappa tuttu?


  1. Nyt tuli jotain ihan uutta, toisaalta mistä nimi on tuttu. Vaikuttaa megaihanalta sarjalta, pitää tutustua paremmin.

    Tiedät varmaan, mutta sitruunaiset ja myös makeat tuoksut lemppareita.

    Ihanaa päivää Jonna. ❤️💜❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Englannissahan on kevätaikaan ihan sikana Wisteriapuita, Suomessa ei niin nähty. Ne on ne ihana violetit roikkuva oksat, jotka on täynnä kukkia. <3 Joten siitä varmaan nimi on sulle tuttu. ;)

      Ihanaa päivää Tiia. <3

      Poista
  2. Ihan uusi tuttavuus tämäkin, mutta tuoksu kuulostaa miellyttävältä. Minun suosikkituoksuni ovat kukkaisia tai hedelmäisiä, ehkä hivenen makeita tuoksuja.
    Ihanaa tiistaita sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ollut kanssa tosi vahva kukkaisten ja makeiden tuoksujen kausi, mutta se on selvästi menemässä ohi. Oon alkanut tykkään enemmän edelleen kukkaisista, mutta sitten raikkaista tuoksuista. Osin taas sitten rakastan varsinkin syksyllä ja talvella sellaisia tummempia ja mausteisempia.

      Ihanaa keskiviikkoa Outi. <3

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives