Lähikuvassa: Anne Sario


Kuten aiemmin lupasin, Lähikuvassa-sarjaan oli tekeillä jatkoa. Tapasin juhannuksen jälkeen aurinkoisena kesäpäivänä haastattelun merkeissä Bernerin viestintäasiantuntija Anne Sarion. Anneen tutustuin vuonna 2014. Saman vuoden syksyllä meille yllättäen selvisi, että mehän asumme ihan naapureina. Kun menen parvekkeelleni, voin melkein heittää kiven naapurin talon katolle. 

Reilussa viidessä vuodessa olen oppinut tuntemaan hänet todella kovan luokan kosmetiikka-alan ammattilaisena, joka on nähnyt kaikki viime vuosikymmenten suuret muutokset alalla. Hän on niitä ihmisiä kenen kanssa voisin puhua kosmetiikasta tuntikausia, mutta täytyy myöntää, että vuosien aikana suhteemme on syventynyt ja puhutaan me paljon muustakin. Ammatillisen puolen lisäksi Annesta löytyy ilkikurinen iloinen hulluttelija, jonka seurassa saa nauraa vatsansa kipeäksi. 

Annen arvostuksesta kertoo paljon se, että viime vuoden I love me -messuilla kauneustoimittajat ojensivat hänelle Hyvä Viestijä -tunnustuksen. Voin omista kokemuksistani sanoa, että ei suotta. Moni nuorempi viestintäalan ammattilainen voisi oppia paljon Annelta. Kun pyysin haastattelua Lähikuvassa juttusarjaani, en tiennyt, että myös Kauneus ja Terveys -lehti oli tehnyt Annesta hetki sitten kattavan jutun. Jos Annen elämä kiinnostaa enemmän, niin uusimmassa Kauneus ja Terveys -lehdessä on laaja artikkeli hänen elämästään ja työstään. Pääsen itsekin vihdoin lukemaan artikkelin, kun olen kirjoittanut juttuni. En halunnut tarkoituksella lukea sitä ennen omani kirjoittamista.


Kerro lyhyesti kuka olet?

Synnyin Tampereella, josta myös sukuni on kotoisin. Ollessani 5-vuotias muutimme Helsinkiin ja kaikki koulut tuli käytyä siellä. Tampereen murre taittuu tästä huolimatta kuitenkin tarvittaessa edelleen hyvin. Lapsuuden haaveammattini oli lääkäri ja eräässä vaiheessa haaveissani oli mennä Geneveen simultaanitulkkikouluun. Lopulta päädyin äitini töiden kautta Revlonin PR-tilaisuuteen, jossa innostuin kosmetiikka-alasta ja päädyin kahdeksi vuodeksi Suomen kosmetologiyhdistyksen kosmetologikouluun.

Miksi Berner?

Taisin ajautua firmaan vähän sattumalta. Tein jo kouluaikana töitä Revlonille ja kun valmistuin kosmetologikoulusta, pääsin suoraan heille töihin myyntikonsulentiksi. Revlon oli tuolloin Bernerin brändejä. Tein myyntikonsulentin töitä puolisen vuotta, kunnes joulukuussa aloin tekemään Revlonin viestintää tiedotussihteerinä. Revlonilla kuluivatkin vuodet 1977-82. Tämän jälkeen tuli pieni halu haistella uusia tuulia ja siirryin Berneriltä Brita Hallmannille Clarinsin tuotepäälliköksi.

Mikä kauneusalalla on ollut vuosien aikana vaikeinta/haasteellisinta?

Tykkään haasteista! Kivoja, mutta haasteellisia ovat isot tapahtumat, joissa on osallisena isoja nimiä ja työt pitää hoitaa ranskaksi. Mieleenpainuvimpia ovat olleet Paco Rabannen, Carolina Herreran ja Karl Lagerfeldin haastattelut. Median muuttuminen on ollut kivaa, mutta myöskin haasteellista.

Mikä sitten on ollut parasta?

KAIKKI! (Tästä on helppo päätellä, että Anne rakastaa työtään...)

Mitkä hetket ovat jääneet uraltasi parhaiten mieleen?

Varmaankin Karl Lagerfeldin haastattelu. Saimme lyötyä homman lukkoon maanantaina ja tiistai-aamuna istuimme lentokoneessa. Haastattelusta Karl oli tietenkin sitten muutaman tunnin myöhässä, mutta saapui lopulta. 


Esikuvasi?

Una Nuotio, joka on tehnyt elämäntyönsä kauneuden parissa. Intohimoinen, elämänhaluinen, charmikas, edelleen alasta erittäin kiinnostunut yhdeksänkymppinen. 

Miten rentoudut?

Näen ystäviä. Kuuntelen musiikkia, luen kotona kirjoja ja tykkään tehdä ruokaa. Käyn kävelemässä ja pilateksessa. Kirjoista ikuinen suosikki on Taru Sormusten Herrasta. Välillä tulee mietittyä, mitähän Frodo Reppulille kuuluu. 

Miten hoidat ihoasi?

Koko ajan ja paljon! Ensimmäiset rahanikin käytin voiteisiin tai oikeastaan ostin niitä "salaa" lähikaupasta äitini ruokatilille. Tärkeintä on huolellinen puhdistus ja kuorinta pari kertaa viikossa. Lisäksi käytän tehotiivisteitä ja aina aurinkosuojaa. En ole auringonottaja, koska olen työssäni nähnyt mitä se tekee iholle.

Mitkä kolme kosmetiikkatuotetta ottaisin mukaan autiolle saarelle?

Hyvän putsarin, aurinkosuojan ja voiteen jota voi levittää myös vartalolle. 

Kauneusvinkkisi?

Hoida ihoa säännöllisesti! Tärkeintä ei ole se montako tuotetta kaapista löytyy, kunhan on edes perustuotteet ja säännöllisyys. Muista aurinkosuoja.

Suosikkituotteesi?

Sensain putsarit, teen kaksoispuhdistuksen aina. Clarinsilta viehättää erityisesti Super Restorative -voiteet sekä Double Serum. Sensain Emulsio III on pitkäaikainen suosikki, mutta myös muut Sensain tuotteet koen tehokkaiksi. Vartalolle käytän paljon Nuxea. 

Tulevaisuuden haaveet/mahdolliset tavoitteet?

Osaisin vetäytyä eläkkeelle ja pääsisin hivenen vähemmällä. Minä sekä läheiset pysyisimme hyväkuntoisina. Hyvä ja kiva arki.

Mitä muuta haluaisit sanoa lukijoilleni?

Lukekaa Jonnan juttuja. Uhratkaa itsellenne enemmän aikaa ja arvostakaa itseänne enemmän.


KIITOS ANNE!


 1. Mukava haastattelu<3
  Tuo on kyllä totta, että ihoa pitää hoitaa säännöllisesti. Oma äitini ei käyttänyt juurikaan mitään "hienoja" ihonhoitotuotteita, mutta hoiti koko ikänsä ihoaan säntillisesti, minkä kyllä huomasi vanhuudenpäivillä sileästä ja hyvinvoivasta ihosta:). Aurinkosuojan tärkeyttä ei voi myööskään ohittaa!
  Kivaa sunnuntaita Jonna<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.

   Oma mummonihan ei käyttänyt koskaan mitään ja sen kyllä huomasi ryppyisyydestä, vaikka hänellä oli muuten todella kaunis vaalea iho, koska ei ikinä ollut auringossa.

   Aurinkoista sunnuntaita Sari. <3

   Poista
 2. Maailman ihanin Anne. <3 Annella on muuten mieletön iho ja kääk en tiennyt, että Anne on fantasiafani, ihana nippelitieto. Anne on niin pro, säntillinen, ihmeellinen, sydämellinen, hauska, elämää isompi säteilevä persoona. Mikä Annessa on vielä ihanaa, Anne kohtelee kaikkia tasaveroisesti, jokainen on arvokas Annelle. Anne saa olon tuntumaan ainutlaatuiseksi, harvalla on sellainen taito.<3

  Ihana Anne ja ihana sinä Jonna ja teidän ystävyys. <3

  Halauksia sunnuntaille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, siis olisipa mullakin tuon ikäisenä tuollainen iho, niin pyörisin onnesta. ^_^

   Anne on todellakin Persoona isolla P:llä. Juurikin tuo tasavertaisena kohtelu on aika harvinaista, yksi asioita, mitä itse arvostan myös paljon. Kukaan ei ole liian pieni tai suuri.

   Aurinkoista sunnuntaita Tiia. <3

   Poista
 3. Anne on täyttä kultaa. Muistan kun tapasin hänet ensimmäistä kertaa, niin hätkähdin oikein siitä, että hän tiesi valmiiksi nimeni. Se laukaisi jännittävän tilanteen ja vitsit, että olikin muuten kiva tapahtuma.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Jonna ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, niin tiesi myös minun. Näitä on muutamia muitakin, jotka tietää (vähemmistö) ja se tekee aina vaikutuksen. Silloin jos jolloin PR-ihminen on oikeasti tutustunut tilaisuuteen kutsuttuihin ihmiseen hivenen enemmän. Pitää olla myös tosi hyvä kasvomuisti, kun ihmisiä on paljon, sitten siihen päälle vielä nimet, ei ole helppoa. :)

   Aurinkoista sunnuntaita Outi. <3

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Anne on selkeästi pidetty henkilö, enkä ihmettele. ;)

   Poista
 5. Oli kiva lukea tämä haastattelu :)
  Vaikuttaa oikein mukavalta ihmiseltä ja on aina hienoa kun itse on ikäänkuin edustamansa aiheen "käyntikortti". Monilla kosmetiikka-alan ammattilaisilla on muuten kaunis iho.

  Iloa viikkoosi Jonna ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Maikku.

   Tuo on muuten totta, että kosmetiikka-alalla työskentelevillä todella monella on kaunis iho.

   Aurinkoista viikkoa!

   Poista
 6. Kolme Annea kuvaavaa sanaa jotka tulee mieleen on tehokas, asiallinen ja AINA ystävällinen! Muistan hämmästyneeni ensimmäisten mailien jälkeen miten mutkattomasti ja helposti asiat voikin jonkun kanssa sujua. Ihan huippu tyyppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi kolme sanaa kuvaa Annea erittäin hyvin. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives