Diptyque L'Ombre Dans L'Eau Limited Edition


Tuoksumakuni on muuttunut viimeisen vuoden aikana radikaalisti. Luulen, että tämä osin johtuu kodin ulkopuolisesta toisesta työstäni, jossa käytän hyvin neutraaleja mahdollisimman vähän muita ärsyttäviä tuoksuja. Sen vastapainoksi vapaapäivinä haluan jotain uniikkia. Vähitellen kuin vähän salakavalasti tuoksukokoelmaani on alkanut ilmestymään hivenen uniikimpia tuoksuja. Tuoksuun ihastuakseni, siinä on oltava jokin mielenkiintoinen kiemura, joka kietoutuu hajuaistini ympärille. 

Diptyquen tuoksut ovat klassikkoja, mutta voin sanoa suoraan, että en ollut vuosikausiin niistä juurikaan kiinnostunut, en edes silloin, kun Instagram alkoi toden teolla tekemään tuloaan ja Diptyquen tuoksut ovat siellä varmasti kuvatuimpia tuoksuja, niitä voi bongailla useista kosmetiikka-aiheisista kuvista. Tämä on helppo ymmärtää, sillä ovathan pullot kuvauksellisia kaikessa hienostuneessa yksinkertaisuudessaan. En usko, että olisi kovinkaan monta tuoksuista kiinnostunutta ihmistä, joiden korvaan Diptyquen tuoksujen nimet eivät kuulostaisi tutuilta – Philosykos, Tam Dao, Do Son ja sitten tietenkin tämä L'Ombre Dans L'Eau, joka näki päivänvalon 1983. Kyseessä oli tuolloin Diptyquen ensimmäinen kukkais-hedelmäinentuoksu.


Olen koko elämäni rakastanut kukkaistuoksuja, enkä usko, että tämä tulee koskaan muuttumaan. Jotenkin koen, että juuri ne kuvaavat persoonaani ja tyyliäni parhaiten. Talvisin saatan käyttää toisinaan tummempia tuoksuja, koska kirpeähkö talvi-ilma suorastaan huutaa erilaista tuoksumaailmaa. Kukkaistuoksujen suhteen nenäni on kehittynyt vuosien aikana. Alussa monet lempeän kevyet ja ilmavat kukkaiset suihkaisut veivät mennessään. Nykyään haluan, että niissä on se kiemura. Tämä tarkoittaa sitä, etten välttämättä ihastu tuoksuun totaalisesti ensimmäisellä nuuhkaisulla vaan ihastuminen tapahtuu hiljalleen. Toki pidän tuoksusta heti, mutta totaalista ihastumista ei välttämättä ole ilmassa. Nykyään tuoksut kehittyvät itselleni vasta hivenen pidempien aikojen kuluessa ja vaativat useita käyttökertoja, kunnes huomaan ihastuneeni. Vähän kuin uusien ihmisten kanssa, jos vastapuolen luonne tuntuu kimurantimmalta, tutustumiseen voi mennä aikaa. 

"L'Ombre Dans L'Eau on kukkaistuoksu, jossa on aivan omanlaisensa vihreä vivahde, joka on jokaiselle tuttu, joiden pihassa on viinimarjapensaita."

Olin pitkään katsellut Diptyqyen L'Ombre Dans L' Eauta "sillä silmällä", mutta tarvittiin Limited Edition -versio, että vihdoin uskalsin ostaa tämän osaksi tuoksukokoelmaani. Pinkki pahvipakkaus koristeltuina ruusuilla, tuoksupullo silmiähivelevine liukuväreineen sekä upeine kuvineen juotsenesta etiketin takana (sama kuva on myös original-version takana) olivat niitä pieniä asioita, joista tiesin, että kuulumme yhteen. Tämän lisäksi Limited Edition on pakattuna matkakokoiseen 30 ml:n pulloon, joten sitä on helppo kuljettaa mukana. 

L'Ombre Dans L'Eau on kukkaistuoksu, jossa on aivan omanlaisensa vihreä vivahde, joka on jokaiselle tuttu, joiden pihassa on viinimarjapensaita. Se viekin minut suoraan kotipihaani. Kukkaisuuden lisäksi siinä on ripaus suolaisuutta ja  kodikasta lämpöä. Tuoksu on EdT, mutta se pysyy uskomattoman pitkään iholla – reilut kymmenen tuntia. Voimallisuudesta kertoo se, että vain yksi suihkaus riittää. 

Tuoksun aloitus on kirpeä, vihreä ja raikas. Bergamotia, mandariinia ja cassista, joka antaa tuoksulle vihreän kirpeän särmän. Tuoksun sydämessa klassista ruusua, mustaherukkaa ja mustaherukan lehtiä. Pohjalla myskiä sekä ambraa. Kukkaistuoksusta erottaa kyllä ruusun, mutta ei heti. Eniten nenääni tuoksuukin marjaisuus ja raikkaus – mustaviinimarjan lehdet sekä mustaviinimarja. Niiden kirpeä raikkaus sekoittuu ruusuun ja lämpimiin vivahteisiin, joiden pehmeys alkaa korostumaan vasta sitten, kun tuoksu on ollut iholla tovin.

L'Ombre Dans L'Eau on hienostunut, hymyilyttävä ja itsevarma tuoksu, joka sopii lähes kaikkiin tilanteisiin. Jos en olisi jo naimisissa, saattaisin harkita tätä vakavasti häätuoksukseni.


Onko Diptyquen tuoksut tuttuja?

L' Ombre Dans L' Eau Limited Editon 55€/30ml ja sen voi ostaa täältä. 1. Itse olen tilannut Diptyquen tuoksuja kotimaisesta nettikaupasta. Nopea toimitus ja olen saanut aina reilusti näytteitä kaupan päälle. Tämä on kolmas Diptyque tuoksuni. Omistan myös Do Son Edtn ja Eau Duelle Edt. Eau Duelle saa odotella villapaitakelejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eau Duelle on todellakin villapaitakelituoksu. <3

   Ihanaa viikkoa sinne!

   Poista
 2. Ei ole tuttuja nämäkään tuoksut, mutta kuulostaa kyllä ihanalta. Minä tykkään itse kevyistä kukkaistuoksuista, tai sellaisista hedelmäisen makeista tuoksuista.
  Ihanaa iltaa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on siitä jännä, että tää on kukkaistuoksu todella vihreällä vivahteella, vaikka hedelmäisyyttä on aivan pieni ripaus joukossa.

   Mukavaa viikkoa Outi! <3

   Poista
 3. Pakko sanoa, viinimarjapensaat ja vehreys kuulostaa ihanalta .<3 Tuoksupullo on niin vintage henkinen ja kaunis. <3

  Mukavaa tiistaita Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että se minkä kaikki tästä erottaa on just viinimarjapensaan lehdet, se tuoksu on niin selkeä. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives