Klassikot osa 54 – Lancôme La vie est belle

*) Postaus sisältää mainoslinkkejä, tuoksu oma

Tämän kertainen klassikko ilmestyi markkinoille vain vajaa kahdeksan vuotta sitten syksyllä 2012. Siitä huolimatta voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että se on kulttituote, joka on tullut jäädäkseen. Joskus jostain tuotteesta vaan tietää heti, että nyt on tehty jotain mullistavaa. Tällaisen tunteen minussa herätti aikoinaan Lancômen La vie est belle EdP. Kiinnostavuutta ei yhtään vähentänyt mainoskasvona toiminut upea Julia Roberts.

Tiesittekö, että itse pullo on paljon, paljon, paljon vanhempi kuin tuoksu?

Vuonna 1949 Lancômen perustaja Armand Petitjean pyysi taiteellista johtajaa George Delhommea luomaan naisen auraa symbolisoivan pullon. Useiden luonnosten jälkeen Delhomme onnistui lopulta vangitsemaan onnen olemuksen: viehkeän hymyn lasista muotoiltuna. Tämä design jäi pitkäksi aikaa arkistoihin... Kuitenkin 63 vuotta luomisen jälkeen "kristallihymy" pääsi vihdoin esiin La vie est belle -pullossa. Kesti vuoden viimeistellä sen hennon kaarevat ja naiselliset muodot, leikata fasettihiotut kulmat ja herättää hymy eloon. Hienostunut viimeinen silaus on kaulan ympärille sidottu helmiäishohtoinen harmaa organzanauha, joka muodostaa vapautta kuvastavat siivet. Joten uskomatonta mutta totta, itse pullo suunniteltiin jo yli 70 vuotta sitten. Mitenkähän paljon upeita tuoksupullojen luonnoksia parfyymitaloilla roikkuu varastoissaan?


La vie est bellea oli luomassa hyvin poikkeuksellisesti peräti kolme tuoksugurua: Olivier PolgeDominique Ropion ja Anne Flipo. He halusivat luoda kaikkien aikojen ensimmäisen naisellisen herkullisen kurjenmiekkatuoksun. Kurjenmiekan maavarsista saadaan erittäin vähän uutetta. Lisäksi niitä täytyy pitää vähintään yhdeksän kuukautta "hautomossa", jotta niiden kaikki tuoksuvivahteet tulevat esiin. Tuoksu sisältääkin lähes 50 % luonnollisia ainesosia. Tälläistä osuutta käytetään nykyään harvoin parfyymin valmistuksessa. Tuoksugurut käyttivät tuoksun tekemiseen aikaa kolme vuotta ja hylkäsivät peräti 5521 versiota, ennenkuin he saivat tuoksuun halutun tasapainon. Työ kannatti, sillä La vie est bellesta tuli nopeasti yksi eniten myydyistä tuoksuista. Siitä tuli jopa niin suosittu, että vielä viitisen vuotta sitten sen saattoi haistaa todella monella vastaantulijalla. Sitten markkinoille tuli Armanin Sí ja La vie est belle jäi hivenen sivuun, mikä oli minulle helpotus. 

Jostain syystä suosituimpaan aikaan, en halunnut käyttää tuoksua, koska tuntui, että kaikki tuoksuivat sille. Viime vuosina se on kuitenkin löytänyt tiensä vakiokäyttöön. Nyt jos koskaan onkin muodikasta käyttää tätä klassikkoa, joka on myös melkoinen kehujen kerääjä.


Tuoksun selkärankana toimii kurjenmiekka, joka on tuoksulle sen maanläheisen puuterisen hienostuneen makeuden. Kukkaissydämen korostamiseksi tuoksuun on lisätty sambac-jasmiinia ja tunisialaista appelsiinin kukkaa. Sisältää myös ainutlaatuista indonesialaista patsuliuutetta. Pohjalla hymyilevät vanilja, tonkapapu, praliini, mustaherukka ja päärynä, jotka tuovat siihen lapsenomaista viattomuutta. Kuvailisin La vie est bellea iloiseksi, mutta voimalliseksi tuoksuksi. Se saa tuntemaan elämän kauneuden. 

Jasmiinin ystävänä oma nenäni tavoittaa ensimmäiseksi juuri jasmiinin tuoksun, mutta myös vanilja, patsuli ja praliini ovat selkeästi edustettuina, sekä kurjenmiekan puuterisuus. Tuoksussa on havaittavissa selvä ylellisyyden tunne. Tuoksu on erittäin lämmin, pehmeä ja hienostunut. Omalla ihollani EdP kestää pitkään – yli kaksitoista tuntia. Sopii loistavasti kaikkiin vuodenaikoihin, kesällä minulla tämä on iltatuoksu, mutta talvella käytän vuorokauden ympäri. 

Tuoksun voi ostaa *täältä. Ai niin, vielä tämän päivän ajan koodilla SUPER20 saatte Skincityn verkkokaupasta -20% kaikista normaalihintaisista tuotteista. Ostoksille pääset *tästä.

Onko La vie est belle tuttu?


  1. Isän vaimon lemppari ja joku näistä omakin lemppari, se valkoisella kukalla, aivan ihana. Uutuutta täytyy myös käydä tuoksuttelemassa. <3 Viime vuoden onkin ja rakastan sitä punaista liukuvärjättyä pulloa. Itsellä kuitenkin enemmän iltatuoksu, olen kyllä niin totaalisesti raikkaiden tuoksujen ystävä päivällä, poikkeuksena omasta mielestä vahvoista tuoksuista Viktor&Rolf Flowerbomb, jota olen käyttänyt tänä kevättalvena.

    Lancomen tuoksuista ehdottomat lempparit Idole ja Miracle tuoksut. <3

    Mukavaa päivää Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se versio Florale EdT ja tykkään siitä myös itse hurjasti. Itseasiassa aluksi tykkäsin siitä enemmän kuin tästä, mutta tää on vähitellen kasvanut itsellä.

      Aurinkoista tiistaita Tiia. <3

      Poista
  2. Tää on yksi parhaimpia tuoksuja mitä tiedän<3 Sain mieheltä synttärilahjaksi tästä sen Eclat EdT -version, joka on myös hyvä, mutta ei vedä kuitenkaan vertoja tälle EdP:lle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään tästä ja Floralesta enemmän kuin Eclatista, missä on muuten tosi nätti pullo. ;)

      Poista
  3. Vitsit mä tykkään näistä klassikkopostauksista. Tuoksu on ihana ja minulla taitaa sitä vielä olla hiukan tuolla tuoksukaapissakin jäljellä.
    Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi, kiva kuulla. Näitä on kiva tehdä, kohtahan näitä tulee 60 täyteen, mutta onhan näitä jo vuosia kirjoiteltu.

      Aurinkoista tiistaita sinne. <3

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives