DERMAFLASH – Uusi ihonhoitolaitteeni ja käyttökokemukset


Olen jo pitkään ollut kiinnostunut erilaisista kotiin myytävistä ihonhoitolaitteista tehostamaan ihonhoitoani. Muistakaa, että kotiin myytävät laitteet eivät ikinä korvaa kosmetologin tekemiä kasvohoitoja, mutta ne toimivat loistavana apuna hoitojen välissä. Lisäksi niiden käytössä pitää aina pitää ns. "järki kädessä". Älä käytä liikaa ja lue ohjeet aina tarkasti!

Tähän asti olen käyttänyt vain yhtä ihonhoitolaitetta Foreota. Jota ennen käytössäni oli Clarisonic. Foreota käytän iltaisin ihonpuhdistuksen apuna, kun kasvoillani on ollut päivän aikana meikkiä tai iho tuntuu muuten kaipaavan kunnon puhdistusta. Joten puhdistuslaite on käytössä lähes päivittäin. Kasvojenhoitolaitteiden kanssa pitää muistaa se, että ennen ostopäätöksiä kannattaa harkita tarkkaan, tulenko varmasti käyttämään laitetta vai jääkö se kaappiin seisomaan. Sillä totuushan on se, että meillä lähes kaikilla on niitä erilaisia kodinkoneitakin kaapit täynnä, mutta kuinka usein me niitä käytetään, onkin sitten toinen juttu...

Jos olet kiinnostunut erilaisista kotiinmyytävistä ihonhoitolaitteista, voin lämpimästä suositella CurrentBody sivustoa, jolta ostin myös oman Dermaflashini. Sivustolla on myynnissä oikeastaan kaikki tällä hetkellä muodikkaat ihonhoitolaitteet. Olin katsellut Dermaflashia jo pidempään, ehdin tehdä tilauksenkin, ennen kuin sattumalta Tati julkaisi vähän tuon jälkeen videon laitteesta Youtube-kanavallaan. Kerrankin olin edelläkävijä, hih. 


Dermaflash on laite, joka puhdistaa ihon syvemmältä ja auttaa pitämään huokosia puhtaampina. Se auttaa siihen, että huokoset eivät tukkiutuisi niin helposti ja uusia epäpuhtauksia ei pääsisi muodostumaan. Teho perustuu ultraäänitekniikkaan eli tämä on kotioloissa kasvoille tehtävä mekaaninen ultraäänipuhdistus. Lisäksi laitetta voi käyttää myös seerumien imeyttämiseen iholle, mutta tämä ominaisuus minulla on myös Foreossa, joten se ei niin kiinnostanut minua. 

Miksi sitten päätin hankkia laitteen?

Ensimmäinen syy oli se, että halusin päästä eroon mustapäälappujen ostosta. Niin tehokkaita kuin ne ovatkin, niiden sisältämä liima ärsyttää helposti ihoa ja joka kerran niistä tulee roskaa. Tiedän, että se roska on todella pientä, muuhun aiheuttamaani roskaan verrattuna, mutta jos pystyn edes jostain vähentämään, niin se on aina askel eteenpäin. Toki laite tulee pitkässä juoksussa myös halvemmaksi käyttää. 

En odottanut, että laite työntää nenäni huokosista kaiken pihalla, koska minulla siihen ei edes pysty kosmetologien käyttämät laitteet. Esim. Hydrafacialia tehdessä ihostani irtosi todella vähän mitään, tämä johtuu siitä, että huokoseni ovat hyvin piukat ja pääsääntöisesti puhtaat (kiitos hyvän ihonhoidon), olen kuullut tätä monelta taholta, joten jotkut itsepäisemmät vaan on pakko puhdistaa mekaanisesti pois. Sama juttu ultraäänipuhdistusten jälkeen. Kannattaa myös lukea Charlotta Even loistava postaus mustapäistä ja talisäikeistä, joka selventää hyvin sen, miksi ihossamme on niitä ruskeita pisteitä, mitä monet erheellisesti luulevat mustapäiksi. 

Sen sijaan epätasaiseen ihoon ja siihen, että talisäikeet eivät muuttuisi mustapäiksi, auttavat erilaiset hapot, mutta myös tällainen hellävarainen mekaaninen ultraäänipuhdistus. Olen usein sanonut, että kosketusherkkä ihoni ei tykkää mekaanisesta rasituksesta. Silti voidakseen parhaiten, se tarvitsee mekaanisen kuorinnan kerran viikossa tai kahdessa. Tämän opin kantapään kautta, kun käytin pitkään pelkkiä happoja ja iho alkoi tukkeutumaan. Kun otin mekaanisen kuorinnan takaisin, se oli lopulta ainoa, joka poisti kunnolla sitä kuollutta ihosolukkua ihon pinnalta. Iho voi heti paremmin. Halusinkin, että Dermaflash tulisi mustapäälappujen lisäksi korvaamaan mekaaniset kuorinnat, joita ei tarvitsisi enää ostaa niitäkään.


Dermaflash on helppo käyttöinen, mutta valehtelisin, jos sanoisin, ettei minua olisi pelottanut ensimmäinen käyttökerta. Jostain syystä olin saanut päähäni, että se saattaisi nipistellä tai antaa jonkinlaisen sähköiskun tapaisen ihoon. Ihan neurettavia ajatuksia, sillä minulle on tehty kosmetologillakin ultraäänipuhdistuksia, eikä ne tuntuneet oikein miltään. Pakkauksessa mukana tulee USB-johto, jolla laite ladataan ennen käyttöönottoa. Sen voi ladata suoraan tietokoneella, mutta esim. oman Huawein puhelimenlaturiin sen saa yhdistettyä niin, että saan sen ladattua myös ihan pistorasiasta. Tämän kanssa ei tarvitse miettiä sitä, että Englannissa on erilaiset pistorasiat kuin meillä. Ennen kuin alat käyttämään laitetta kaikki korut kannatta ottaa pois ja laittaa hiukset pois kasvoilta. Puhdista kasvot. Sen jälkeen poistetaan suojakorkki metallilastan päältä. Laitteen mukana tulee myös teline, jossa se pysyy pystyssä. Muodoltaan se on tosi litteä ja kompaktin kokoinen, joten olen säilyttänyt sitä ihan peilikaapissa. Laite tuntuu kädessä miellyttävän kevyeltä, mutta siinä on juuri sen verran painoa, että se ei tunnu "lelulta". Kastele kasvot kauttaaltaan lämpimällä vedellä. Kasvojen on oltavat kosteat, kun Dermaflashia käyttää, että terä liukuu kunnolla, joten välillä joudun kastelemaan kasvoja uudelleen niitä läpikäydessä. Lasta on muotoiltu kaarevaksi, että sillä saisi "koverruttua" epäpuhtauksia pois. Joten puhdistusta tehdessä lastan puoli jossa on tekstiä pidetään ylöspäin. Laitetta kuljetetaan hitaasti kasvoilla 45° kulmassa ja painetaan varovasti ihoa vasten. Toisella kädellä voi tarvittaessa venyttää ihoa varovasti. Dermaflashista kuuluu jännä sirisevä hyvin vieno ääni, muistuttaa kieltämättä jotain vaimeaa hammaslääkärin poraa. Kun talia ja muita epäpuhtauksia kertyy lastaan, sen voi huuhtoa saippuvedellä tai pyyhkäistä alkoholilla. Samalla tavalla se puhdistetaan käytön lopuksi. 

Kun seerumeita halutaan imeyttää ihoon, käännetään lastan teksti kohti kasvoja, jonka jälkeen seerumi imeytetään ihoon ylöspäin suuntautuvin liikkein.

Käyttö itse ei tunnu miltään, ihan kuin lusikan reunalla kävisi kasvoja läpi, ihan sellaisen pienen tärinän kera. Itselläni ei pahemmin talia kerry tuohon lastaan käytön aikana, joudun putsaamaan sen 1-2 kertaan. Jo ensimmäisellä kerralla huomasin yhden asian, mikä minun on mielestäni aina ollut vaikea saada puhtaaksi, nimittäin leuka. Siitä lähti huomattavan paljon epäpuhtautta muuhun verrattuna. Olenkin saanut sen pidettyä Dermaflashin kanssa tosi hyvässä kunnossa. Lisäksi lastan avulla pääsee nenänpielissä hankalinkiin paikkoihin. Kosketusherkälle iholleni laita on ollut pelastus. Heti käsittelyn jäljeen, ne kohdat joista olen joutunut ottamaan useamman kerran, punoittavat hieman, mutta se punoitus on hetken päästä lopettamisesta täysin poissa. Ihoni ei ole ärtynyt laitteen käytöstä millään tavalla. Toisin kuin muiden mekaanisten puhdistajien kanssa saattaa olla.

Dermaflash suositellaan käytettävän niin, että kuivan/herkän ihon omaavat käyttäisivät vain kerran viikossa, rasvoittuva iho joka toinen päivä ja seka/normaali-iho kolme kertaa viikossa. Laitteen käyttö kuitenkin kannattaa aina aloittaa sillä, että alussa käyttää sitä vain pari viikkoa, vaikka kerran viikossa. Ensimmäisellä kerralla sitä kannattaa kokeilla aivan ensiksi kädelle, kuten itse tein ennen kasvoille laittoa. Tärkeintä on, ettei laitetta missään nimessä liikakäytä ja poista kasvojen pinnalta kaikkea talia, joka sinne kuuluu. Tällä tavoin keräät itsellesi vain ongelmia. Kotihoitolaitteita käyttäessä ei myöskään kannata ikinä ajatella, että se olisi apu kaikkiin ongelmiin, vaan niin, että ne kulkevat apuvälineinä käsi kädessä hyvän ihonhoidon kanssa kotiolosuhteissa ammattilaisten hoitojen välissä.

Olen käyttänyt laitetta reilun kuukauden verran kerran viikossa, yleensä kotikasvohoitopäivänä, enkä kyllä enää luopuisi siitä. Se on tuonut ihan uuden ulottuvuuden kotihoitooni. Jaoin tuossa menneellä viikolla kuvankin instastoriesiin ihostani ilman meikkiä ja filttereitä. Mietin itseasiassa kuvaa ottaessa, että miten iho onkin ollut näin hyvässä kunnossa viime aikoina (vaikka stressaan kipeän jalkani vuoksi), kunnes tajusin, että ai niin, lisäsin rutiiniini tämän yhden työkalun lisää ja se taitaa kantaa nyt hedelmää.


Ihonihan on pääsääntöisesti hyvässä kunnossa, mutta jopa minä sain tällä eroa entiseen. Voin kuvitella millaisia tuloksia saavat he, joilla ihossa on todella paljon epäpuhtauksia. 

Dermaflashia myy CurrentBody saatavana kahta väriä – vaaleanpunainen ja vaalea minttu. Normaali hinta 116 euroa , mutta kesäkuun ajan -10%, joten hintaa jää 104 euroa, postikulut 10 euroa.

Käytätkö ihonhoidossa apuna ihonhoitolaitteita? Onko Dermaflash tuttu?

Aurinkoista sunnuntaita kaikille! 


 1. Tää kiinnostaa ihan siksi jo, että oon neuroottinen huokosten heh eli kraatereiden kanssa ja todella haluan myös pitää ne puhtaana.

  Mielenkiintoinen vempain.

  Kivaa sunnuntaita Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän tää olisi ihan sun laite. ;)

   Ihanaa viikkoa Tiia. <3

   Poista
 2. Itsehän rakastan ultraääni ihonpuhdistusta ja käynkin yleensä säännöllisesti kosmetologilla sen ottamassa. Nyt toki tänä keväänä en ole päässyt ja ongelmia on tosiaan tullut. Ehkäpä saisin pian taasvarattua ajan, että saisi huokosia puhdistettua paremmin. Mullahan on tosi pitkulaiset/syvät huokoset, joten niitä on vähän vaikeaa saada kokonaan puhtaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää voisi kyllä sopia sulle tosi hyvin sitten kotihoitolaitteeksi varsinaisten hoitojen välissä, varsinkin jos sun iho tykkää ultraäänipuhdistuksesta. :)

   Poista
 3. Onpa mielenkiintoisen kuuloinen laite. Oi mitä saisinkaan tuolla tehtyä nenälleni :)
  Leppoisaa iltaa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, mä luulen, että aika moni miettii juuri tota. ;)

   Ihanaa viikkoa Outi! <3

   Poista
 4. Kuulostaa hyvältä laitteelta sille, jolla on ongelmia juuri mustapäiden kanssa. Itselläni ei enää iho niin tukkeennu ja huomasin juuri, että kun jätin kasvoharjan pois käytöstä, iho rauhoittui. Se meinasi ihan villiintyä jo siitä! Vähän pelottaisi ottaa mitään laitetta käyttöön nyt, joten jään seuraamaan tilannetta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikinä ei todellakaan pidä ylikäyttää, itsehän en käytä edes Foreota ihan joka päivä, enkä todellakaan aamuin/illoin, juurikin kosketusherkän ihoni vuoksi. Luulen, etten koskaan tule käyttämään tätä enempää kuin kertaa viikossa. :)

   Poista
 5. Mielenkiintoinen laite! Minulla on sekaiho, joten laite olisi oiva apu ihonhoitoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin jos iho tukkiutuu helposti, niin varmasti hyvä apu kotihoitoon avuksi. Kokeilemalla sitten tietää, mikä on se määrä viikossa, mikä on omalle iholle hyvä. :)

   Poista
 6. Tätä pitää harkita! Minulla iho ei kestä enää juuri ollenkaan happokuorintoja. Saavat aikaan puolustusreaktion eli ihon pintakuivuus pahenee ja samaan aikaan talia kertyy entistä enemmän ja iho menee vaan pahemmin tukkoon. Sen sijaan konjac-sieni jopa 3 kertaa viikossa sopii hyvin, mikä on hämmentävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko tullut jotenkin yliannostus? Kuulostaa vähän siltä. :/ Sitten kyllä suosittelen kokeilemaan tätä konjac-sienen avuksi. :)

   Poista
 7. Ihanan siron näkönen laite! Kiinnostuin! Ultraäänipuhdistus on tosiaan tehokas hoito, joten tässä varmasti kans ihan hyvät tehot. Ja hei kiitos maininnasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on tosi siro ja siten kiva käyttää. :)

   Ei mitään, mulle on jäänyt toi sun juttu jotenkin tosi hyvin mieleen, vaikka siitä on aikaa kun kirjoitit sen. Heti tätä kirjoittaessa tuli se mieleen, koska musta se on niin tärkeä tieto mitä kerrot, mitä moni ei tule edes ajatelleeksi.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives