12 kysymystä kesästä


Kuvat: Teemu Helle

Löysin Hannamarian blogista todella kivan kesähaasteen ja mikäs sen parempi ajankohta toteuttaa se kuin näin hellejakson lopuksi. Joko teille alkaa helteet riittämään? Itse odotan jo vähän viileämpää ilmaa. Yleensä siinä vaiheessa, kun yöt alkavat menemään kuumuuden vuoksi plörinäksi, itselle alkaa riittämään. Viisi päivää hellekelejä putkeen ja asunto alkaa olla marinoitu sellaiseen lämpöön, ettei edes viileämmät yölämpötilat pelasta nukkumismukavuutta. Mutta joo, ensi viikolla luvassa helpotusta, mutta silti ihan kivan lämpöistä keliä, ettei sentään palella tarvitse.

1. Mekko vai shortsit?

Ehdottomasti mekko, mikään ei ole kivempi vaate kesällä kuin mekko. Sen alla ilma kiertää, sopivan pituinen väljä helma mahdollistaa myös pyöräilyn, joten senkään takia ei tarvitse shortsien puoleen kääntyä. Mekosta saa myös asun viileämpiin kesäpäiviin laittamalla päälle neuleen tai jopa viileämmällä ilmalla nahkatakin.

2. Myöhään nukkuminen vai aikaiset aamut?

Varmaan tiedättekin, etten ole aamuihminen, mutta en myöskään ole niitä, jotka nukkuvat puolille päivin. Jos kodin ulkopuolisessa työssä ei satu olemaan aamuvuoroa, niin heräilen viimeistään yhdeksän aikoihin, mutta usein jo kahdeksankin jälkeen. Joskus jos olen äärimmäisen väsynyt, saattaa unet vahingossa jatkua kymmenen asti. Tämä sama rytmi on ympäri vuoden, oli kesä tai ei. Sopii kropalleni parhaiten.

3. Ravintola vai piknik?

Molemmat ovat kivoja, mutta valitsen ravintolan. Pääsee sisällä viileään. Piknikki tarkoittaa usein auringossa oloa, itikoita (jotka syystä tai toisesta rakastavat minua!) ja kaikkea muuta ei niin kivaa. 


4. Pavlova vai perinteinen masikkakermakakku?

Nyt on paha, todella paha. Tätähän joutuu ihan miettimään. Rakastavan pavlovaa, mutta kyllä se taitaa olla niin, että kunnon mansikkakermakakkua ei kuitenkaan voita mikään.

5. Päivä rannalla vai huvipuistossa?

Päivä huvipuistossa. Ihan harmittaa, ettei ole moneen vuoteen tullut käytyä. Rakastan kieppua kaikenlaisissa vempeleissä, vaikka koko päivän. Itsellehän ei näistä pahaa oloa tule. Lisäksi tarvittaessa pääsee sisätiloihin viilentämään itseään. Niin ja se hattara, mikään ei ole parempaa juuri sillä hetkellä, kunnes sen jälkeen syötävä pehmis.

6. Matkailu kotimaassa vai ulkomailla?

Molemmat. Tykkään tehdä mökkireissuja kotimaassa, mutta kyllä tänä vuonna jään kaipaamaan äärettömästi jokavuotista ulkomaanreissua, joka rikkoo lomaa mukavasti.

7. Trampoliini vai löhötuoli?

Tykkään kyllä pomppia trampoliinalla, jos jollakin sellainen on. Tosin tänä kesänä jää sellaiset huvit nilkan takia väliin, joten kesällä 2020 valitsen löhötuolin jossakin varjossa hyvän kirjan kera.

8. Kirja vai sarja?

Molemmat tietenkin. Kirjoja tulee aina varsinkin lomalla luettua enemmän. Mutta aika usein haluan jostain syystä katsoa kesäisin Metsoloita, en tiedä, mutta mulle se on kesäjuttu. Ollaan katsottu Metsolat miehen kanssa niin monta kertaa, että melkein muistetaan jo kaikki vuorosanatkin ulkoa. :D


9. Sandaalit vai tennarit?

Sandaalit, ne pitävät jalat ja muun kropan viileinä. Tennareissa tulee heti hiostava olo, varsinkin kuumalla ilmalla.

10. Pionit vai lupiinit?

Tietenkin pionit. Lupiini on rikkaruoho, joka ei kuulu Suomen luontoon. Melkein suututtaa, kun omassa lamsuudessa tienposket kasvoivat täynnä maitohorsmaa, joka on Suomen luontoon kuuluva kasvi. Vähitellen kuitenkin lupiinit alkoivat vallata niiltä kaiken tilan. :( 

11. Festarit vai kotibileet?

Sen päivän kun näkisi, että olisin festareilla tai kerran olen ollut, mutta vain pari tuntia illalla. Se oli kokemus, joka riitti. Jos joku tarjoaa tarpeeksi ison rahasumman voin miettiä uusintaa. :D Vastaus on tietenkin kotibileet.

12. Hehkuva kesäinen meikki vai ilman meikkiä?

Olen kesällä paljon ilman meikkiäkin, mutta rakastan hehkuvaa kesämeikkiä, jonka teenkin useampana päivänä viikossa ihan omaksi ilokseni. 


Oikein ihanaa kesää!


 1. Olisin valinnut tismalleen samat, kuin sinä! :-D Festarit on suorastaan vastenmielinen ajatus, ja ehkä vähän samoilla ajatuksilla piknik ei houkuttele. Kärpäsiä, likaisia käsiä ja ruokiin kiipeäviä muurahaisia, ei kiitos. Haluan pöytäliinat ja oikeat lasit, kiitos! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! :D Just ja just voisin mennä illalla pariksi tunniksi heilumaan johonkin festareille, mutta ei kiitos. :D Tosiaan kaikki noi mitä mainitsit, niin piknik ei tosiaankaan houkuttele.

   Poista
 2. Hah, mun huomioni kiinnittyi välittömästi kun puhuttiin Metsoloista :D Mulla on kans tapana katsoa yleensä näin kesäisin Metsolat, ja joulu on jostain syystä toinen vuodenaika. Metsolat on kyllä niin hyvä sarja, että sen voi katsoa jopa useamman kerran vuodessa. Oli kyllä kiva haaste, täytyypä harkita itsekin tämä toteuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että jollain muullakin. <3 Saan välillä vähän ihmettelyä tästä, mutta meillä aikoinaan kotona katseltiin jopa jouluna Metsoloiden joulujakso, kun se tuli. :D

   Poista
 3. Olipa kiva postaust, lähtee tekoon. Ihania vastauksia ja vaikein taisi olla pavlova tai mansikkakermakakku. :) Ihanaa uutta viikkoa Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta kannattaa tarttua. Mukavaa viikkoa Tiia. <3

   Poista
 4. Onpa kiva postaus ja kivoja vastauksia. Ehdottomasti sellainen postaus jonka haluan tehdä itsekin.

  Aurinkoista heinäkuuta!

  VastaaPoista
 5. Kivoja vastauksia! Ja minäkin mietin joittenkin vastausten kohdalla - molempi parempi. Jo tätä lukiessani pohdin omia vastauksiani. Tämän kysymyssarjan minäkin haluan tehdä.
  Kiitos Jonna! Ja mukavaa heinäkuuta -<3

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives