TOP5 Hoitovedet

BTB13, by Raili ja Sensai PR-näytteitä, muut omia.

Olin aivan rakastunut hoitovesiin silloin, kun ne tulivat vihdoin meilläkin muutama vuosi sitten trendikkääksi. Tähän aikaan käytin todella paljon hoitovesiä varsinkin iltaisin. Viimeisen parin vuoden aikana hoitovesitottumukseni ovat kuitenkin muuttuneet. Käytän niitä melko yllättäen pääsääntöisesti aamuisin, toisinaan iltaisin, varsinkin silloin, kun olen tehnyt kotikasvohoidon. En ole vielä keksinyt mitään parempaa tapaa saada täyteläisemmän näköistä ihoa kuin sen, että aamulla puhdistuksen jälkeen kerrostan kasvoille ensin kolme kerrosta hoitovettä ja lopuksi lisään päälle seerumin. Tämän jälkeen aurinkosuoja ja meikki. Toimii varsinkin kesäkuumalla, koska hoitovesipohjustus on keveä, mutta todella tehokas tapa pitää iho hyvin kosteutettuna läpi päivän, ilman, että se tuntuu lainkaan rasvaiselta. Koska hoitovesi on kevyt tuote, se yhdessä seerumin kanssa muodostaa täydellisen parivaljakon meikkipohjalle. Jotta saat hoitovedestä kaiken irti, se kannattaa aina lukita ihoon jollakin paksummalla tuotteella. Lisäksi tuote kannattaa aina levittää sormin painellen ihoon. Vanulapulla haaskaat vain tuotetta. Kerrostaminen tietenkin tarkoittaa sitä, että minulla myös kuluu hoitonestettä hyvää tahtia. Tässä onkin viimeisen parin vuoden aikana tullut testailtua yhtä jos toista. 

Omat mieltymykset ovat tulleet tutuiksi. En tykkää liian ohuista tai vesimäisistä tuotteista. Hoitovesi saa olla hivenen paksumpaa, jopa geelimäisen juoksevaa. Kuitenkin niin, ettei se saa kerrostamisesta huolimatta lähteä rullailemaan meikkiä levittäessä. Sisältö on myös tärkeä, haluan, että hoitovesi todellakin hemmottelee ihoa. Tällä hetkellä minulla on viisi ehdotonta suosikkia, jos tämä olisi TOP6, niin mukana olisi myös Bioeffectin EGF Essence. Mistä on muuten pika-arvostelu Instagramini profiilissa kohdassa Pika-arvostelut. Kannattaa kurkata, lisäilen arvosteluja sinne sitä mukaa, kun saan tuotteita loppumaan. Eli ne ovat pieniä arvosteluja tuotteista, joista olen pitänyt niin paljon, että ne on käytetty viimeistä pisaraa myöden.

Hoitovedet taipuvat moneen. Tiesitkö, että niistä voi tehdä itselleen myös rauhoittavan naamion? Kostuta muutama vanulappu hoitovedellä ja levitä kasvojen kuiville kohdille. Anna vaikuttaa 10-15 minuuttia. 


BTB13 PRO-AGE FACIAL TONER 38€/14,90€ – En ole ainoa, joka on löytänyt tämän hoitoveden hyvyyden. Valmistajan omassa verkkokaupassa ovat varastosaldot usein vilkkuneet nollalla. Nyt kuitenkin tuotetta on saatavilla ja mikä parasta siitä löytyy myös hyvä 75 ml:n matka/kokeilukoko, jos ei halua aluksi sijoittaa täysikokoiseen pulloon. Nimi hämää, eikä toner ole tälle mielestäni oikea nimitys. Valmistaja puhuu itsekin hoitovedestä, joka sitten kuvaa kasvoveden sijasta tuotetta täydellisesti. Antioksidantteja sisältävän hoitoveden sisältö on simppeli. Ohuen geelimäisen hoitoveden tuoksu on todella mieto, sitä voisi kuvailla lähes tuoksuttomaksi. Siinä on kuitenkin vieno miellyttävä tuoksu. Tuote tuntuu iholla pehmeältä ja raikkaalta. Kosteuttaa tehokkaasti. Pohjana toimii aloe vera -uute, joka rauhoittaa. Glyseriini kosteuttaa ja BTB13 -coctail sisältää oroottihappoa, L-karnitiinia ja hyaluronihappoa, jotka yhdessä kiinteyttävät ihoa. Sopii kaikille ihotyypeille ja varsinkin ikääntyvälle iholle. Sopii myös vegaaneille.

HADA LABO ANTI-AGING SUPER HYDRATOR LOTION 24€ – Kun aikoinaan laitoin Super Hydratoria ensimmäistä kertaa iholleni, tajusin, että se on enemmän kuin hoitovesi. Tuote on pakattu runsaaseen 150 ml:ä tuotetta sisältävään pumppupulloon. Herneen kokoinen tippa riittää niin kasvoille kuin kaulalle, joten jopa kerrostettuna se kestää pienen ikuisuuden. Koostumus on mielestäni enemmän ohutta läpinäkyvää geelimäistä seerumia kuin hoitovettä. Jo yhdellä kerroksella ihosta tulee mielettömän pehmeä, mutta kun tuotetta laittaa sen kolme kerrosta, mitä yleensä laitan, jonka päälle lisään sitten seerumin tai voiteen, niin iho on jo todella plumped ja kimmoisan oloinen. Kaikki pienet juonteet ovat kadonneet, koska hoitovesi tuo ja sitoo ihoon niin paljon kosteutta. Iho ei silti tunnu tahmealta, kuten usein hyaluronihappoa sisältävät tuotteet saattavat tuntua. Tämä sisältääkin useita erilaisia hyaluronihappoja. Super Hydratorin sisältämän retinyylipalmitaatin johdosta, se on huomattavasti hellävaraisempi iholle kuin varsinaista retinolia sisältävät tuotteet. Sopii myös silmänympärysiholle, eikä tarvitse pelätä, että iho lähtisi kuivumaan liiaksi. Ainoastaan tuotteen juotumista huulille varon, koska olen huomannut, että retinolia tai sen johdannaisia sisältävät tuotteet kuivattavat niitä liiaksi. Tuote on tuoksuton. Ainoa miinus tulee siitä, että sitä on todella vaikea saada Suomeen. Olen ostanutkin omani eBaysta ja luotettavalle myyjälle pääsette klikkaamalla tuotteen nimeä (ei mainoslinkki!). 

PYUNKANG YUL ESSENCE TONER 24,90€ – Pyunkang Yulin kulttituote on heidän vain seitsemää ainesosaa sisältävä hoitovesi Essence Toner. Hoitovesi lupaa vähentää ihoärsytystä, kosteuttaa ja vähentää punoitusta. Sopii loistavasti kaikille ihotyypeille, varsinkin jos ihossa on ongelmia – akne, ekseema, kuivuus, couperosa... Essence Tonerin pohja ei ole vettä, vaan pohjana toimii Coptis Japonica -uute (91,3%) jota on käytetty perinteisessä kiinalaisessa ja korealaisessa lääketieteessä. Se on rauhoittava antioksidantti ja ihoa rauhoittava aine. Pyunkang Yulin sarjan tuotteiden teho perustuukin juuri tähän raaka-aineeseen. Pullossa on todella hyvä annostelija, josta pulloa kallistamalla ohutta, aavistuksen geelimäistä nestettä saa annosteltua tipoittain. Tuoksu on todella mieto, melkein tuoksuton. Kuvailisin sitä hyvin miedoksi kirsikankukaksi, vaikka tuotteeseen ei ole lisätty hajustetta. Koostumukseltaan hoitovesi imeytyy ihoon nopeasti, mutta se jättää ihon pinnalle todella kosteutetun tunteen, joka vielä vähän kosteana tuntuu aavistuksen tahmealta. Kuivuttuaan kokonaan, iho tuntuu vain pehmeältä ja tahmeus häviää.  

BY RAILI HYDRATING LOTION 21,50€ – By Raili hoitoveden valmistaa Naviter, joka on myös toisen suosikkini BTB13 valmistaja. Joten ei ihme, että tykkään myös tästä. Koostumukset ovat hyvin samanlaisia, by Railin hoitoneste on ehkä aavistuksen ohuempi kuin BTB13, jos oikein lähdetään niitä iholla fiilistelemään. Jopa tuoksu on sama, hyvin mieto, mutta hienostunut. Koostumuksissa on sisällysluettelojen osalta paljon samaa, mutta myös eroavaisuuksia. Siinä missä BTB13 on aloe verapohjainen, on by Railin hoitovesi vesipohjainen. Hoitoneste sisältää hyaluronihappoa, sekä iholle hyvää tekevää Vaccinium Vitis-Idaea Fruit Extractia (saadaan puolukasta) ja tästä on olemassa ihan tutkimuksia sen andioksidanttisista vaikutuksista. Sitä pidetäänkin yhtänä huippu raaka-aineena ihonhoidossa. Tuntu iholla on pehmeä ja raikas. Kosteuttaa tehokkaasti.

SENSAI ULTIMATE THE MICRO LOTION 250€ – Tätä ei kannata sekoittaa markkinoilla olevaan Ultimate The Lotioniin, joka on ihana sekin, mutta tämä Micro Lotion on erilainen tuote ja sen tekoon on käytetty omanlaistaan teknologiaa. Sensain ylellisessä Ultimate sarjassa on oma erilainen tuoksumaailma. Se on todella ylellinen, mutta silti nenääni sopivan mieto. Se ei ole lainkaan hyökkäävä. Lisäksi tuoksu haihtuu iholta, eikä jää nenään koko päiväksi. The Micro Lotion on mielestäni hoitavampi kuin The Lotion, sillä se sisältää mikronisoitua öljyä. Koostumuksesta ei ikinä uskoisi, että hoitoneste sisältää öljyä, sillä se on joukon ohuinta, mutta silti vesimäistä, eikä todellakaan millään tavalla öljyistä. Sisältää niacinamidea, joka vähentää tehokkaasti ihon epäpuhtauksia ja pienentää laajentuneita ihohuokosia. Tämän lisäksi hoitoveteen on käytetty hydrolysoitua silkkiä ja maltitolia, jotka toimivat tuotteen humektantteina. En tiedä miten Sensai on pystynyt yhdistämään tuotteeseen vesimäisen keveyden, mutta silti öljyn täyteläisyyden ilman öljyistä tunnetta, niin vain on tapahtunut. Tuote tuntuu iholta raikkaalta ja ohuelta, mutta se on yksi joukon kosteuttavimpia. Koska se on koostumukseltaan ohutta, sitä voi helposti kerrostaa kolme kerrosta meikin alle, ilman, että tarvitsisi pelätä sen aiheuttavan seerumin kanssa rullautumista. Ylellinen hoitovesi ikääntyvälle iholle ultimaalliseen hemmotteluun.


Käytätkö hoitovesiä? Suosikkisi?

Aurinkoista sunnuntaita kaikille!


 1. Mun lempparein hoitovesi on Huxleyn Secret of Sahara, sitä odottaa viides pullo korkkaamistaan. ❤️ Se on kyllä tosi juoksevan vesimäistä, mutta toimii täydellisesti ja on helposti kerrostettavissa. Täytyykin laittaa nää sun suositukset korvan taakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on monta kertaa pitänyt kokeilla Huxley, mutta se aina jää, mut joku kerta vielä. :)

   Poista
 2. Kyllähän noita hoitovesiä tulee käytettyä, ihanasti jotenkin raikastavat aina ihoa.
  Itselläni on käytössä Garnierin hoitovesi. Ihanaa iltaa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin se raikas tunne iholla varsinkin kuumalla on ihana!

   Poista
 3. Käytän joo aina välillä, tuota BTB13 olen kokeillut mutta tykkään myös vähän paksummista ja nyt käytössä Whamisa johon oon todella tykästynyt!

  Ihanaa juhannusviikkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Whamisa on kyllä tosi kiva.

   Samaa sinne Maikku. <3

   Poista
 4. Kuinka pitkään tuo Railin pullo kestää? Olen tykännyt Railin primerista ja seerumista, meikkivoide ja hoitoneste kiinnostelee myös ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on 150 ml:ä joten aika pitkään, ei tietenkään niin kauan kuin BTB13, jossa on isompi pullo. Koostumus on ohuempaa, joten sekin verottaa vähän käyttöaikaa. Mähän käytän montaa eri samaan aikaan, joten on vaikea sanoa tarkkaa aikaa kauanko tollaisessa yhdessä pullossa menee. byRaili on muuten Sokoksella asiakasomistajatarjouksessa 17€.

   Poista
 5. Rakastan hoitovesiä ja omat lempparit tällä hetkellä tietenkin Sensai ja Lumene Lähde on ihana. Pitääpä testata tuota Railin.

  Ihanaa maanantaita Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sensai on ihana, harva muistaa sen ajan kun Suomessa ainoa myytävä hoitovesi oli Sensain. ;)

   Ihanaa viikkoa Tiia. <3

   Poista
 6. Nyt näyttää muuten Hada Laboa saavan Superdrugista ja niillä on ainakin aiemmin ollut toimitus Suomeenkin :)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives