Helteinen kesäviikonloppu kolkuttaa ovella ja mikä sen parempaa kuin valmistaa silloin grilliruoan oheen kesän parasta perunasalaattia.
En ole koskaan ollut suuri perinteisen majoneesipohjaisen perunasalaatin ystävä. Majoneesi peittää mielestäni alleen perunan hienostuneen aidon maun.
Tämän perunasalaatin ohjeen kuulin pian kaksikymmentä vuotta sitten radiosta, kun istuin matkalla kotikotiini. Olisikohan Antti Vahtera ollut se, joka tästä vinkkasi. Siitä lähtien perunasalaatti on ollut yksi kesieni suurimpia herkkuja. Mieheni rakastaa tätä ja kyselee usein, milloin tekisin tätä, heti kun ensimmäiset varhaisperunat ilmestyvät. Muuntelen salaattia aina vähän mieleni mukaan, mutta joka kerta se maistuu yhtä hyvältä! Sitruuna on reseptin juju, se tuo perunoihin miellyttävää raikkautta. Raikkaan makuinen perunasalaatti sopii loistavasti lisukkeeksi grilliruokien kanssa tai ihan sellaisenaan nautittavaksi. Maistuu hyvältä vielä seuraavanakin päivänä, kun maut ovat päässeet imeytymään perunoihin, joten kannattaa tehdä isompi satsi kerralla.
Kesän paras perunasalaatti
(3 hengelle)
1 kg kotimaisia varhaisperunoita
1 kevätsipuli varsineen
kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna
1 rkl tuoretta rakuunaa silputtuna
suolaa
mustapippuria
puolikkaan sitruunan mehu
2-3 rkl hyvää oliiviöljyä
(rucolaa)
Pese perunat ja keitä kattilassa suolavedessä kypsäksi. Varo etteivät perunat hajoa keitettäessä! Perunat voivat olla keskeltä jopa hieman kovahkoja, mutta ei raakoja.
Huuhtele kypsät perunat kylmällä vedellä ja laita jäähtymään. Isommat perunat voit pilkkoa kahteen tai kolmeen osaan. Odota, että perunut ovat täysin jäähtyneet. Lisää pilkottu kevätsipuli, basilika, rakuuna, hiven suolaa ja mustapippuria, sitruunan mehu ja oliiviöljy. Sekoittele nostelemalla varovasti ja anna vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilua. Jos salaatti tuntuu liian kuivalta, lisää oliiviöljyä. Usein en kyllä malta odottaa vaan tämä uppoaa nopeasti parempiin suihin. Voit halutessasi lisätä joukkoon myös hienonnettua rucolaa.
Syötkö perunasalaattia?
Syön toki. Tämä kuulostaa hyvältä ohjeelta.
VastaaPoista- Seijahannele
Suosittelen, on meinaten todella kivan raikkaan makuista. :)
PoistaAurinkoista viikonloppua!
Jos söisin perunaa, söisin tätä. Aikoinaan koulussa oli niin paljon tarjolla perunaa, että en hevin sitä enää syö. Lämmintä torstaita!
VastaaPoistaMä taas skippasin koulussa perunat, mut kotona niitä joutui syödä senkin edestä. Kun muutin pois kotoa meni monta vuotta ennen kuin aloin taas syömään perunaruokia. :D Nykyään onneksi maistuu taas. :D
PoistaHerkullisen näköistä perunasalaattia. Todella syön ja varhaisperunoista syntyy paras perunasalaatti meidän ruokapöytään.
VastaaPoistaHerkullista loppuviikkoa sinulle Jonna <3
Varhaisperunat on kyllä ehdottomasti parhaita minkälaiseen perunasalaattiin tahansa. :p
PoistaIhanaa viikkoa Outi. <3
Kuulostaapa herkulliselta! Meillä mies varsinkin rakastaa perunasalaatteja, joskin hän pitää eniten niistä majoneesisalaateista, mutta tätä reseptiä täytyy kokeilla. Josko miehelle kelpaisi näin kesällä vähän raikkaampi versio!
VastaaPoistaSun pitää tosiaan kokeilla, miten tää vähän erilainen uppoaa. Tää on siis grilliruoan kanssa varsinkin ihanaa, koska on raikasta, eikä sellaista raskaan makuista kuten majoneesipohjaiset. :)
PoistaYum.
VastaaPoista:)
Poista