Kaunistaudu kuin Marilyn Monroe


Siitä on vierähtänyt liian monta kuukautta, kun viimeksi kirjoittelin Kaunistaudu kuin julkkis -postauksen. Joten nyt on aika. Tänään vuorossa ikoninen Marilyn Monroe, jonka lempituotteista löytyy todella paljon tietoa. Pari kuukautta sitten jopa julkaistiin Erno Laszlon Marilyn Monroelle tekemä ihonhoitorutiini, josta muistui mieleeni, että hänet on ehdottomasti käsiteltävä tässä sarjassa. Marilynin meikkihän oli se, mistä hänet ehkä parhaiten tunnettiin. Se luotiin nimenomaan häntä varten ja jokainen yksityiskohta meikissä oli tarkkaan harkittu. Kannattaa katsoa Lisa Eldridgen video Marilynin ikonisesta meikkilookista, niin tajuatte, mitä tarkoitan. 

Marilyn Monroen käyttämistä tuotteista sen sijaan on helppo päätellä, että myös ihonhoito kuului hänen intohimoihinsa. Se, että monet tuotteet ovat todella hoitavia ja paksuja kielii siitä, että Marilynin iho oli kuiva. CHANEL 5 – En tiedä voiko Marilynista puhua ilman Chanel 5:sta tai Chanel 5:sta mainita ilman Marilynia. Ei kai. Viisi pisaraa ennen nukkumaan menoa ikonista hajuvettä, sen lisäksi Marilyn lisäsi tuoksua myös kylpyveteensä. Todellinen rakkaussuhde siis. Tältä Chanelin julkaisemalta videolta voi kuunnella Marilynin itse kertomana, miksi hän aikoinaan sanoi haastattelussa pukeutuvansa öisin tähän ikoniseen parfyymiin. 

MAX FACTOR CREAM PUFF – Marilyn oli Max Factor-fani, kuten monet sen aikaiset filmitähdet. Itse kuvailisin Cream Puffia peittäväksi puuteriksi, enemmän kuin pelkäksi kiiltoa ehkäiseväksi puuteriksi. Se on jotain puuterin ja meikkipuuterin väliltä, ehdottomasti lähempänä meikkipuuteria. Myös Max Factorin Pan Stick oli Marilynin suosikkeja. Pan Stickhan on tuote, jolla saa peittoon lähes mitä tahansa. Koostumus on todella voidemaista ja paksuhkoa. Se levittyy siitä huolimatta yllättävän nätisti.

VASELINE – Vaseliinia Marilyn käytti poskipäille ja korostamaan kasvojen muotoja ikäänkuin highlighterina. 

NIVEA CREME – Helppo päätellä, että Marilynin on ollut oltava kuivaihoinen, koska kaikki hänen käyttämänsä ihonhoitotuotteet ovat todella "tuhteja". Kulttituotetta voi käyttää lähes mihin vain – kasvoille, käsille, kantapäille, kropalle, silmänympärysvoiteena...

ERNO LASZLO PHELITYL NIGHT CREAM – Marilyn käytti paljon Erno Laszlon tuotteita, kuten moni muukin julkkis tuohon aikaan. Sillä kaikki halusivat kuuluisan "Laszlo glown". Marilynin omistamia voidepurkkeja myytiin vuoden 2005 huutokaupassa ja mukana oli juurikin mm. Erno Laszloa. Kyseessä on erittäin kosteuttava yövoide, jonka koostumus on siitä huolimatta mukavan kevyttä. Erno Laszlohan loi ikonisen Moisturizer 3-9 luksusvoiteen nimenomaan alunperin Marilyn Monroelle. Voide on todella hoitavaa ja täyteläistä, joten voi ajatella, että Marilynin kuiva iho tarvitsi jotain hoitavampaa kuin mitä markkinoilla siihen aikaan oli. Myöhemmin voiteesta tuli tietenkin myös monien muiden suosikkituote.

Ylin kuva: Pixabay


 1. Marilynillahan on aivan loistavat tuotteet ollut käytössä. Tätä postausta olen muuten odottanut, juurikin itse Marilynin takia.
  Kaunista tiistaita sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
 2. Ihanaa oli lukea tätä ja voihan Pan Stik, omakin suosikki vuosien takaa, ihan ylittämätön ja ohittamaton tietyllä aikakaudella ja taatusti Marilynin aikakaudella. :) Marilyn hehkui valovoimaisuutta ja se tuli Marilyniltä itseltään ja ehkä apuna oli myös tuo vaseliini. :)

  Kivaa iltaa Jonna.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan, että se oli sun lemppari. Varmaan jo jossain ihan ensimmäisissä postauksissas hehkutit sitä. :D

   Samaa sinne Tiia. <3

   Poista
 3. Voi ei toi Pan Stick on vieläkin myynnissä. Äitini on käyttänyt sitä about 40 vuotta mitä mä oon eläny ja vieläkin..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, itseasiassa nää kaikki on. :)


   Mukavaa iltaa sinne!

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives