Muistatteko, miten kesäpostauksessa piti valita mansikka-kermakakun ja marenkikakun välillä? On itseasiassa olemassa yksi loistava resepti, missä melkein pystyy yhdistämään nämä molemmat, jos ei osaa päättää, kumpaa tekisi mieli.
Reseptin löysin varmaan kohta kymmenen vuotta sitten legendaarisen Kinuskikissan blogista. Tämä, jos mikä on täydellistä kesäjälkkäriä. Mansikat voi toki korvata mustikoilla tai hedelmillä, mutta minusta tämä on aina ollut parasta tuoreilla mansikoilla. Jos haluat oikaista reseptiä, korvaa itsetehty kinuskikastike valmiilla kaupan versiolla. Tulee lähes yhtä hyvää, mutta hivenen nopeammin. Keksinen marenki tekee kakusta helpommin leikattavan, koska se pysyy normaali marenkia paremmin kasassa. Se myös pysyy pidempään rapeana, joten tätä ei ole kiire nauttia silmänräpäyksessä kokoamisesta. Jos olet todellinen kinuskin ystävä ja haluat tuplakinuskin makeuden, vaniljatuorejuuston voi korvata Valion Viola kinuskituorejuustolla.
MANSIKKA-MARENKIKAKKU
Marenki:
5 valkuaista
2 ½ dl sokeria
8 kpl Digestive-keksejä
Kinuskikastike:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
Täyte:
4 dl kermaa
200 g Valio Viola vaniljatuorejuustoa
500 g tuoreita mansikoita
4 Digestive-keksiä
Erottele valkuaiset kulhoon (ole tarkkana, ettei yhtään keltuaista pääse joukkoon!). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri joukkoon pienissä erissä. Murenna keksit vaahtoon varovasti sekoitellen.
Sivele leivinpaperi pienellä määrällä öljyä. Levitä keksimarenki leivinpaperille kahdeksi n. 1 cm paksuiseksi levyksi (esim. 15 x 32 cm). Jätä hieman leviämisvaraa. Paista 125 asteessa uunin alatasolla n. 60 minuuttia. Marengin pinta saa muuttua vaaleanruskeaksi. Marenki on valmiina täysin kuivaa. Anna jäähtyä ja irrota sitten leivinpaperista.
Mittaa kinuskikastiketta varten fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Nosta kylmään vesihauteeseen jäähtymään ja siirrä jääkaappiin odottamaan. Tämän osuuden voi korvata myös valmiilla kinuskikastikkeella.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vanilja- tai kinuskituorejuusto. Leikkaa mansikat siivuiksi.
Aseta toinen keksimarenkilevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle tuorejuusto-kermavaahtoa ja mansikan siivuja. Ripottele päälle keksimuruja ja valuta kinuskikastiketta. Nosta päälle toinen keksimarenki ja toista sama täytteiden kanssa.
Maistuuko sinulle marenki?
Aah taas erilainen ihanuus ja täällä kun rakastetaan marenkia, niin iso nam ja hei tän otan talteen, lähtee kokeiluun.
VastaaPoistaKivaa tiistaita Jonna. <3
Kokeile ihmeessä, lupaan, että rakastut! :)
PoistaOMG miten herkullisen kuuloinen, marenki on ihanaa! Tosi kiva idea laittaa keksimurua sekaan, testaan varmasti.
VastaaPoistaOn muuten täyttävämpikin keksimuruilla höystettynä. :)
PoistaNo oijoi mikä herkku! Menee kyllä ehdottomasti kokeiltavien listalle!
VastaaPoistaTää on suorastaan taivaallista! :p
PoistaKiitos - tämä testataan! Kivaa kesän jatkoa, Jonna <3
VastaaPoistaNyt on paras aika testata, koska tuoreet mansikat. :p
PoistaSamaa sinne Lady. <3
Olen lähdössä Karkkilaan torstaina ja juuri ystävä laittoi viestiä, että tehdäänkö perjantaina marenkikakkua...Hauska sattuma <3
VastaaPoistaNiin hyvältä näyttää kakkunen. Marengin ja mansikan maku on taivaallista <3
Ihanaa Karkkilan reissua Outi! Haha, teillä on sitten ollut samat mielessä. ;)
PoistaVoihan nam, tää kuulostaa ihan superihanalle♥ Meillä on viikonloppuna juhlat ja oon tekemässä Britakakkua, sekin on hyvää kun marenkia päällä :)
VastaaPoistaTää on loistava ja siitä kiva, ettei heti lätsähdä pöydässä kuten normi marenkin. :)
Poista