Kesäkurpitsa-tomaattikastike spagetin kera


Meillä syödään arkisin simppeliä perusruokaa, erilaiset pastat on molempien suosikkeja. Koska minä vastaan meidän ruokapolitiikasta, jaksan aika harvoin tehdä mitään kovin vaivalloista, satunnaisia puuskia lukuunottamatta. Helppoa ja nopeaa ovat kaksi avainsanaa. Suureen suosioon on vuosien saatossa noussut kesäkurpitsa-tomaattikastike spagetin kera.

Kesäkurpitsa-tomaattikastike spagetin kera
(kahdelle)

n. 200 g kirsikkatomaatteja halkaistuna
puolikas kesäkurpitsa pilkottuna
2,5 dl  Valion Flora Ruoka Kevyt & Paksu 4%
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria rouhittuna
chilijauhetta
oliiviöljyä paistamiseen
keitettyä spagettia

Laita loraus öljyä pannulle ja anna kuumeta. Paista kesäkurpitsan paloja hetki pannulla, lisää sitten joukkoon halkaistut kirsikkatomaatit ja hienonnettu valkosipuli. Kääntele hetki. Lisää joukkoon ruokakerma. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilijauheella maun mukaan. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Nauti keitetyn spagetin kera. Herkutteluun: lisää päälle hieman parmesanraastetta.



  1. Ihan mahtava ruoka ja valmistuu vielä nopeasti. Kesäkurpitsa ja tomaatti ovat munkin lempiraaka-aineita, mutta mies on saanut ensinmainitusta sellaisen yliannoksen, että sorkkii lapsellisesti kesäkurpitsan usein lautasen reunalle.

    Ainoastaan Lidl on muuten tajunnut, että pienet kesäkurpitsat olisivat maukkaampia kuin isot. Muista marketeista niitä on turha etsiä, eikä Liidelissäkään kovin usein tule käytyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miehet! *murinaa* Itse voisin myös käyttää kesäkurpitsaa vaikka mihin (helppoa). Ne ovat herkullisia myös täytettyinä. Kiitos tuosta Lidl vinkistä!

      Poista
  2. Meillä taas syödään niin paljon eineksiä/puolivalmisteita, etten kehtaa ees tätä kommenttia jättää omalla nimellä. ;D Joten lisää tälläsiä vinkkejä kehiin, kiitos. ;) -J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, voisin harkita, että laittaisin tänne joskus meidän viikon sapuskat + ohjeet. Kakspäiväiset ruuat on myös hyviä, koska niitä voi sitten vaan lämmittää seuraavana päivänä, kun laiskottaa. ;) Ei meilläkään sentään mitään tuorepastoja vedellä, saatika sitten, että alkaisin tekeen pastat alusta asti itse. Ei ihan riitä resurssit tällä hetkellä, vaikka se mukavaa oliskin.

      Poista
  3. Nam! Täälläkin isäntä vierastaa kesäkurpitsaa, muuten sitä kyllä käyttäisi useammin.. Varsinkin kun oman äidin penkeistä sitä saisi ihan ilmaiseksi satoaikaan vaikka kuinka paljon niin vähän harmi.
    Välillä sitä sujautan sosekeittoihin ja muualle missä se ei niin kovasti maistu.. Tää ohje kyllä näyttää tosi hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi oma mies on kaikkiruokainen, se oli yksi valinta kireetereistä aikoinaan. ;D (onneksi hätä keinot keksii. (;) Olisi mahtavaa, jos olisi mahdollisuus saada tuolla tavalla ilmaiseksi kunnon raaka-aineita.

      Poista
  4. Näyttää herkulliselta! Mä en vaan tajua miten en oo ikinä oppinu syömään kesäkurpitsaa.. Oon sitä useasti maistellut, mutta ei se vaan iske. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä siinä on liian mieto maku? Eihän se oikeasti ihan kamalasti millekään maistu. Tai sit monellehan ongelma on enemmän se koostumus. :D

      Poista
  5. Onpa herkullisen näköistä! pasta on kyllä meidänkin yksi suosikkiruoista, etenkin arkena :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tulee niin nopeaan verrattuna siihen kuinka kauan esim. riisejä joutuisi keitellä. Wokit on kans helppoja. :p

      Poista
  6. Pätevän kuuloinen pasta, tosin mä laittaisin tavallista kermaa - sorry hifistely... :-D Taidan napata tästä innoitusta lounaaksi joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mut kerma on aina kermaa, kyllä meilläkin sitä joskus pistetään. :D

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives