Pako Panarealle


En ole koskaan käynyt Italiassa, mutta olen aina halunnut matkustaa sinne. Olenkin mielessäni kuvitellut erittäin tarkasti, miltä siellä voisi tuoksua. Välimeren suolaiselle vedelle, sitrukselle ja pehmeällä vastapestylle tuulessa kuivuneelle valkoiselle pyyhkeelle. Tätä mielikuvaa pidän yllä aina, kun unelmissani haaveilen pääsystä Italiaan.


Dolce & Gabbanan Light Blue on kuulunut kesätuoksujen suosikkeihini jo vuosia, niinpä olinkin iloinen ja hivenen jännittynyt, kun sain testattavaksi tämän kesän Light Bluen Limited Edition -version, joka kantaa nimeä Escape to Panarea. Panarea tunnetaan rakkauden saarena. Lämpimiä ja pimeitä kesäiltoja valaistaan saarella tuhansilla kynttilöillä. Yksi matka Panarealle, kyllä kiitos. Onneksi voin päästä sinne tuoksun avulla.


Escape to Panarean pullo jatkaa taattua Light Blue -linjaa. Alkuperäisen sininen korkki on korvattu valkoisella. Pulloa koristaa lisäksi teräksiset yksityiskohdat. Jokainen silaus pullossa henkii tuoksun puhtautta. Ajaton ja klassinen, joskus yksinkertaisuus on parasta.

Alkutuoksussa kirpeää bergamotia ja makeaa päärynää. Sydäntuoksussa valloittavat lempeä jasmiini ja appelsiinipuun kukka. Pohjatuoksuna lämmintä myskiä, tonkapapua ja mystistä ambraa.


Escape to Panarea on hyvinkin erilainen tuoksu kuin alkuperäinen Light Blue, sillä tästä puuttuu alkuperäisen hyvinkin tunnistettavat tuoksut: vihreä omena ja sitruuna. 

Sen sijaan uutuuteen bergamotti tuo kivaa kirpakkuutta, jota pehmentää aavistuksen päärynän makeus. Kukkaista raikkautta tuo lempeä jasmiini, jonka erotan tuoksusta helposti. Lopun myski tuo tuoksuun mukavaa pehmeyttä. Raikas, hieman kirpakka ja aavistuksen viettelevä tuoksu, joka herättää mukavasti kuumina aamuina. Pidän tätä täysin päivätuoksuna. Tuoksu on EdT ja sen kestävyys iholla on normit kuutisen tuntia. Tämä on tuoksuvalinta heille, jotka eivät välitä marjaisen makeista ja hedelmäisistä tuoksuista vaan kaipaavat jotain raikasta ja piristävää. Tuoksu on myynnissä vain tämän kesän.

Tykkäättekö te kesällä enemmän kirpeän raikkaista vai makean marjaisista tuoksuista?

Hinnat:

Escape to Panarea Pour Femme EdT 25ml, 59 euroa.

Tuoksu saatu testattavaksi blogin kautta. 1. Jaa-a, mulla olikin tänään Light Blue -päivä ja ihmettelin itsekin, mistä tämä raikas tuoksu ympärilläni on kotoisin:)
  Tuohon uutuuteen en sen sijaan ole vielä päässyt käsiksi, ja täytyy sanoa, ettei pahvipakkaus ainakaan houkuttele. Pullo on kyllä sitten tyylikäs ja pelkistetty ja tuoksu varmaan hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuperäisen Light Blue sinistä samettirasiaa on aika vaikea päivittää. ;) Tää on paljon kirpakampi kuin alkuperäinen, mutta tykkään tästä tosin paljon vaihteluna. :)

   Poista
 2. Tätä täytyy käydä nuuhkimassa, sait sen kuulostamaan niin kivalta. :) Sä osaat kyllä kirjoittaa niin elävästi tuoksuista, että taas lensin mielikuvissa jonnekin kauas pois! Sinne Italiaan varmaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen hyvä kuvittelemaan paikkoja, jossa en ole vielä käynyt, kuinka hyviä jutuista tulisikaan, kun olisi käynyt itse paikan päällä! Nyt on vaan luotettava intuitioon. ;)

   Poista
 3. Kuulostaa ihanalta tuoksulta :) pitää käydä nuuskimassa jossain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on täydellinen silloin, kun tekee mieli jotain raikasta ja viilentävän kirpakkaa. :)

   Poista
 4. Kuulostaa todella herkulliselle. Voisi hyvin sopia Bulgarian reissulle tämä tuoksu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä nuuhkuttelemassa, lisäksi 25 ml:n pullo on helppo kantaa mukana. Tosin, jos kentältä ostaa, niin luulen, että on isommassa koossa. :p

   Poista
 5. Kovin kukkapainotteiset tuoksut ei ole mun juttu, pidän puuntuoksusta ja bergamotista sekä mausteista. Tosin, jokin raikas kirpakka tuoksu sopii paremmin aurinkoon ja kesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka tässä jasmiini tuoksuukin, niin tämä ei mun mielestä ole mitenkään tosi kukkainen, enkä luokittelisi kukkaistuoksuksi, bergamotti on sen verran vahva.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives