Klassikot osa 8 – TBS Banaanit


Anteeksi ensin kaikille, jotka ovat mahdollisesti odottaneet klassikko-sarjalle jatkoa, että postaus hieman viivästyi. Näitähän oli tarkoitus tehdä n. 1/kk, mutta aina ei voi onnistua, mutta eipä hätää. Seuraavan postauksen edullinen puhdistustuote-klassikko on jo valmiiksi mietittynä, joten jatkoa seuraa. 

Tämänkertainen klassikko on kuitenkin The Body Shopin, tuttavallisemmin TBS:n ihanat banaaniset hiustenhoitotuotteet, jotka ovatkin brändin best seller-tuotteita. TBS ja varsinkin juuri tämä banaanikaksikko liittyy olennaisena osana omaan nuoruuteeni. Meillä pikkukaupungin tytöillä oli tapana tehdä pari kertaa vuodessa pieni junamatka isoon cityyn Tampereelle. Tuon reissun kohokohta 80-90-luvun taitteessa oli vierailu Suomen ensimmäisessä The Body Shop-liikkeessä. Olisin voinut viettää siellä tunteja, mukaan tarttui aina erilaisia huulirasvoja ja sitten nämä banaanit. 

Banaani innostukseni on sinällään hassua, koska syötävänä siitä en kovinkaan paljon välitä. Mieluummin nautinkin banaanini ulkoisesti nestemäisessä muodossa.


TBS:n Banaani shampoo sisältää reilun yhteistyökaupan kautta Ecuadorissa tuotettua banaanipyreetä, joka hoitaa ja pehmentää hiuksia. Banaanissahan on runsaasti kaliumia, sekä A-, B,- ja C-vitamiinia. Sisältää myös pantenolia, joka vahvistaa hiusta ja estää niiden katkeilua, sekä kaksihaaraisia. Tuoksu on aivan mielettömän ihanan banaaninen. Itse en yleensä välitä banaanintuoksusta, koska kuten vesimelonikin, se saattaa olla usein esanssinen. TBS on sijaan onnistunut tallentamaan shampooseen aidon banaanisen tuoksun. Ulkonäöltään shampoo on aivan kuin banaanisosetta. Shampoo sopii kaikille hiustyypeille, mutta on mielestäni ihanteellinen myös käsityille hiuksille, sillä se kosteuttaa hiuksia tehokkaasti. Kuivan päänahan omistajat nauttivat myös tämän käytöstä. Shampoo muodostaa pehmeän kermaisen vaahdon ja se pesee hiukset hellävaraisesti miellyttävän puhtaiksi. Tuoksu ei jää leijumaan hiuksiin pitkäksi aikaa, mikä on hyvä asia tuoksujen ystäville kuten minulle.


Banaani hoitoaine sisältää samoja aineita kuin shampoo eli banaanipyreetä, sekä A,- B,- ja C-vitamiinia. Tuoksu on hieman voimakkaampi kuin shampoossa. Koostumus on paksun emulsiomaista ja väriltään tämä näyttää mielestäni enemmän mangopiltiltä kuin banaanisoseelta. Levittyy hyvin hiuksiin. Omiin pitkiin hiuksiin tätä uppoaa melkoinen määrä. Selvittää kuitenkin takut melko hyvin ja tekee hiuksista silkin pehmoiset. Muistelen, että hoitoaine toimi puolipitkässä tukassani paremmin. Joten, jos hiuksesi ovat todella huonokuntoiset tai käsitellyt, hoitoaineessa ei välttämättä ole hoitavuutta tarpeeksi.

Onko banaanit teille tuttuja?

Tuotteiden jälleenmyyjät löydät täältä. Ostoksia voit suorittaa myös verkkokaupan kautta.

Hinnat:

Banaani shampoo 250 ml, 12,50€
Banaani hoitoaine 250 ml, 12,50€

Tuotteet saatu testiin blogin kautta.





  1. Kuvista leijaili heti nenään tuo banaanin tuoksu, näitä kulutettiin silloin nuorempana ja paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan ehdottomia lemppareita. Nää oli tietääkseni hetken aikaa pois markkinoilta, en ole ihan varma? Onneksi taas saa, niin voi tehdä pienen tripin nuoruuteensa. ;)

      Poista
  2. Juu tuo liittyy munkin lapsuuteen. <3 Olin ihan TBS-hullu. :D Pitäis ehkä ostaa toi banskushampoo ainakin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banskushampoossa on ehdottomasti vielä aidompi tuoksu kuin hoitsikassa. :P

      Poista
  3. En ole kokeillut TBS:n shampoita ja hoitoaineita, vartalovoiteita ja suihkusaippuoita on sen sijaan kyllä testailtu. Itselle teini-ikäisen ensikosketus merkkiin oli persikanmakuinen purkki huulirasva. Sitä käytettiin pitkään ja hartaasti ja onneksi huulirasva oli myös riittoisaa, sillä liikkeeseen pääsi todella harvoin. Ekat pusutkin maistuivat persikanmakuiselle huulirasvalle ;)

    Shampoita ja hoitoaineita voisin myös kokeilla, mutta testauksen aloittaisin joistain muusta. Banaanin tuoksu ei nimittäin huokuttele yhtään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, noi huulirasvat oli niin kova sana silloin. Olit tosi out, jos sulla ei ollut välitunnilla repusta kaivettavana TBS:n huulirasvaa. Mun oma suosikki tais olla päärynä. Ei taida olla sitäkään enää myynnissä, snif.

      Poista
  4. Jo pelkkä banaani sana saa mut kiinnostumaan. :) Onneksi Hämeenlinnaan tule ihan juuri Body Shopin liike, niin pääsen shoppailemaan kaikkea kivaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tuleeko? Täälläkään kyläss ei ole ja sitten kun harvoin käy HKI, ei ikinä mukamas ole aikaa visiteerata liikkeessä. Netistä voisi tilata, mutta musta TBS:n tuotteisiin kuuluu olennaisesti se paikan päällä nuuhkuttelu!

      Poista
    2. Vaikka harvoin käyn kaupassa, mutta kyllä tuolla on pakko päästä käymään sitten! :) Meillehän tulee tänne ihan kauppakeskus :)

      Poista
    3. Hämeenlinnassa on the body shop jo olemassa. Löytyy Tavastilasta!

      Poista
  5. Shampoota minulla on muistaakseni ollut. Aika harvoin tulee Body shopissa kyllä käytyä vaikka tuotteet ihan hyviä ovat. Joskus voisin ostaa tätä uudelleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse kävisin varmasti aika säännöllisesti, jos tässä kylässä olisi liike. Ainakin uutuudet pitäis käydä kurkkaamassa. ;)

      Poista
  6. Mulla oli tätä joskus teininä ja muistikuva siitä oli että se ei puhdistanut tarpeeksi hyvin tai sitten että hiukset rasvoittuivat tosi nopeesti tän jälkeen. Ja jotenkin ajatus banaanista shampoona ei enää miellytä. Banaani menee ainoostaan syötynä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan välttämättä sovi ihan hirveän rasvoittuvalle hiuspohjalle, koska on aika hoitavaa, vaikka kaikille hiuslaaduille sopivana tuotetta myydään. Pidä sä huoli sisäisestä banaanin nautiskelusta, niin mä hoidan ulkoisen puolen. ;D

      Poista
  7. Olen noita jo vuosia halunnut kokeilla. Erityisesti hoitsikka houkuttaisi, koska suurin osa tällä hetkellä kylppärissäni nököttävistä hoitoaineista tekee hiuksistani liian sileät ja raskaat. Joicon K-Pak tuotteethan tuoksuvat myös vähän ylikypsälle banaanille, ja niitä olen käyttänyt vuosien varrella useita pulloja. Banaanintuoksuinen tukka on siis tuttu juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi hoitoaine voisi sopia, koska se ei todellakaan ole mikään ihan hirmuisen hoitava, vaikka tekee hiuksista pehmoiset. Pitää käydä nuuhkimassa jossain noita K-Pakeja!

      Poista
  8. TBS kuuluu niin lapsuuteen ja nuoruuteen, tuoksun muistan, tuota käytiin nuuhkimassa siellä. Täytyiskin ihan ostaa nostalgia-arvon vuoksi kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nostalgiatripit on aina silloin tällöin ihan parhaita!

      Poista
  9. Moikkamoi! Hipsin niin hirveetä tahtia Marsaanan ovesta ulos, etten sitten tajunnut enää tulla sulle huikkaamaan heippoja, että heippa vaan, oli tosi mukava tavata ihan livenä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, no mä menin ihan innoissani muitelemaan Biozelin-pisteelle. :D Sit yhtäkkiä tajusin, että hitsit, mihis sä katosit. Oot muuten tosi nopea mami liikkeissäs! ;) Oli tosi kiva tavata ja hei, mahtavaa, että jollain on parempi naamamuisti kuin meikäläisellä. ;D

      Poista
    2. No joo, vähän sama meininki, mäkin otin suunnan jollekin pisteelle ja jäin sille tielle. :P Mieskin aina ihmettelee, että miten nopsa mä vielä olenkin jaloistani tän kokoisena! :D :D

      Poista
  10. Kyllähän näistä tulee nostalginen olo. Eikä vähiten sen takia, että oon ollut BS:ssa töissä. Oi sitä aikaa, kun oli vielä vanhan malliset pullot, täyttöpalvelu, Colourings-meikit jne... Olin onneni kukkukoilla, kun pikkuttytöstä ollut haave toteutui, kun pääsin työharjoitteluun ja siitä töihin. Harmi vaan, että työpesti oli määräaikainen, se oli niin kiva työ. Onkohan noissa sama INCI kuin aikoinaan..? Nostalgian takia voisin ostaa, aika ihana tuoksu niissä oli ainakin silloin melkein 14 vuotta sitten. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulpu, nyt oon kyllä vähän kade, oikein töissä! ;D Mä muistan myös täyttöpalvelun ja ne vihreä-etikettiset pullot, niitä ei voi unohtaa. <3

      Poista
  11. Mä tykkään näistä banaaneista ihan hirmuisesti! Varsinkin siitä tuoksusta. Kyllä hiuksetkin tuntuivat oikein mukavilta näiden käytön jälkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on itsellä tosi liukkaat hiukset ja nämä tekee niihin ihana pehmeyttä. :)

      Poista
  12. Oi, kuulostaapa hyvälle. :) En oo ennen kuullut tuollaisista tuotteista, että minulle nuo on kyllä ihan uusia. Pitääpä joskus ostaa testattavaksi. :)

    VastaaPoista
  13. Voi että mä voin vieläkin tuntea tuon banaanihoitsikan hiuksissa, <3 täytyy hommata pian!

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives