Essencet – Ihon eliksiirit


Viime vuosina itselleni mullistavin juttu ihonhoidossa ovat olleet erilaiset Essencet. Idässähän naiset ovat näitä jo vuosia käyttäneet, mutta vähitellen ne ovat alkaneet rantautumaan myös meidän länsimaisten keskuuteen. Essence eli tiiviste/tehotiiviste on yleensä aina koostumukseltaan kevyttä, vesimäistä tai geelimäistä nestettä, johon on pakattu tiivisteen muodosssa kaikki iholle hyvää tehoaineet. Tuotetta käytetään ihonpuhdistuksen jälkeen ennen seerumia ja voidetta, joten kyseessä on tuote, josta varsinkin kuivaihoiset hyötyvät, koska tuotteita kerrostetaan iholle monta kerrallaan ja tiivisteillä on tunnetusti ihon kosteustasapainoa tukeva vaikutus. Ne saavat ihon näyttämään kuulaammalta ja tasaisemmalta sekä tuntumaan kimmoisammalta. Kun itse lisäsin tiivisteen käytön ihonhoitorutiiniini pari vuotta sitten, huomasin pintakuivassa ihossani selkeän muutoksen parempaan, sen jälkeen ei ole enää ollut paluuta, vaikka aluksi jälleen yhden tuotteen lisääminen rutiiniin tuntui hieman oudolta. Kesällä, kun ihoni on yleensä lähempänä normaalia ihoa, saatan laittaa pelkän tiivisteen ja päälle voiteen, mutta yleensä rutiinini aina tiiviste, seerumi ja voide, yöksi lisään päälle pari kertaa viikossa vielä kasvoille jätettävän kosteuttavan naamion. Iho on aamulla aivan uskomattoman pehmeä ja heleä. 

Tällä hetkellä käytän vaihtelevasti kolmea erilaista tiivistettä, joista kaikista pidän kovasti. Käytän niitä myös silmänympärysiholle tuomaan lisää kosteutta ja kimmoisuutta. 

Lumene Bright Now Vitamin C Hyaluronic Essence –  Lumene on koostumukseltaan kolmikosta kaikista vesimäisintä. Pipettipullon avulla ohutta tuotetta on kuitenkin helppo annostella. Tuoksu on raikkaan hedelmäinen. Tiiviste sisältää mm. C-vitamiinia, lakkaa ja kahdenlaista hyaluronihappoa.

Sensai EssenceSensain Escense on koostumukseltaan ohuen geelimäistä. Pumppupullo annostelee juuri oikean määrän tuotetta. Tuoksu on tyypillistä Sensaita: puhdas ja raikas. Vaikuttavina aineina on käytetty Koishimaru Silk EX -silkkiuutetta, Advanced CPX Vital -uutetta, joka auttaa ihon kuivumiseen, veltostumiseen ja väriin. Lumenen tapaan myös Sensai sisältää hyaluronihappoa.

Shiseido Energizing Essence  – Shiseidon Energizing Essence ei oikeastaan ole puhdas tiiviste vaan se on enemmänkin seerumi, kuten pullossa lukeekin. Olen kuitenkin tykännyt käyttää tätä tiivisteenä ohuen geelimäisen koostumuksen vuoksi. Tämä on selkeästi koko porukan kosteuttavin tuote. Shiseidolla neuvotaankin käyttämään tätä tehotiivisteen jälkeen, mutta säännöt on joskus tehty rikottaviksi vai mitä? ^_^ Vaikuttavina aineina on käytetty mm. mukurossi-, chlorella, -ja gambir -uutteita. Lisäksi tiiviste sisältää Shiseidon omaa Super Bio-Hyaluronic Acidia, jolle on patenttihakemus menossa sekä hydroxyprolinea aminohappoa, joka edistää kollageenin tuotantoa. Geelimäisestä koostumuksestaan huolimatta tämä on niin kosteuttavaa, että olen käyttänyt tätä toisinaan yksinään meikin alla. 

Käytättekö tehotiivisteitä?

Shiseido lehdistönäyte, muut omia.


  1. Käytin purkin tuota Lumenea ja en ollut ihan vakuuttunut. Koostumus oli kyllä liian vetinen. Hyvää uutta viikkoa Jonna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pitäis kokeilla noita joissa on paksumpi koostumus, josko ihastuisit. (Lumene on ehdottomasti litkuin) ja päälle sitten vielä seerumi ja voide. :) Ihanaa viikkoa Katja! <3

      Poista
  2. Mäkin sain eilen Matkuksen reissulta napattua vihdoinkin tuon Lumenen hyaluronitiivisteen itselleni ja parin käytön jälkeen osto ei missään nimessä ollut turha! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla, mulle tuo Lumenen tiiviste taitaa olla lemppari tuote koko Lumenen ihonhoidossa. Varsinkin näin kesällä, kun se on niin ohutta, se on loistava. :)

      Poista
  3. En ole edes huomannut tuota essense-ilmaisua. Sehän tarkoittaa kuitenkin myös tiivistettä ja samaa on seerumikin, kummassakin on tehoaineita pienessä nesteessä. Onko tässä nyt samanlainen juttu kuin hoitovedessä ja kasvovedessä? Tai highlightissa ja strobingissa...
    Joka tapauksessa hyvä juttu nämä tehotiivisteet, päälle riittää sitten hyvä suojavoide. Kaikkea ei tarvitse pakata siihen yhteen voiteeseen ja jokainen voi täsmähoitaa ihoaan sen tarpeiden mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeaan osuit, iikäänkuin, Sensaillahan kaikki seerumit ovat Essensejä. :) Itse käytän kuitenkin tuota perussarjan geelimäistä esim. Extra Intensiven Essencen alla tuomaan lisää potkua. Koska siinä on sellainen seerumimaisempi koostumus. :p Mutta Lumenella toi on sitten tyylipuhdas puhdas Essence, eli tuotetta todellakin neuvotaan levittämään seerumin ja voiteen alle. :) Näitä on muillakin sarjoilla, mutta itselläni on käytössä nämä tällä hetkellä. Sitten on vielä olemassa Concentratet jotka ovat hoitotiivisteitä, joten ei ihme, että välillä on itsekin sekaisin näiden kanssa. :D

      Poista
  4. Mulla on tuo Lumenen tiiviste käytössä ja oon kyllä tykännyt, etenkin päivävoiteen alla. Seerumeita en oo oppinut vielä käyttämään, muuta kun Kiehl'sin midnight recoverya jos se edes on seerumi :D Pitäisköhän tutustua niihinki paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on just siitä hyviä, että voi käyttää ihan yksinään tai yksinään voiteen tai seerumin alla, aina ei tarvitse latoa montaa tuotetta päällekkäin, jos oma iho ei sitä tarvitse. Mutta kuiva- ja pintakuiva iho kyllä siitä hyötyvät. :)

      Poista
  5. Tiivisteet on ihan must, etenkin talvella, kun seerumi + voide -kombo ei vaan riitä. Lumenen on kivantuntuinen, nyt käytän Koreasta ostamaani hyaluronitiivistettä, toimii sekin oikein ihanasti. Veikkaanpa, että tiiviste on tullut mun repertuaariin jäädäkseen. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama, ei vaan riittänyt, mutta kappas kun lisäsi vielä yhden tuotteen, niin ihossa tapahtui kyllä huima muutos. No hei, korealainen hyaluronitiiviste nyt varmaan on omaa luokkaansa. ;)

      Poista
  6. Lumene on ostoslistalla, niin paljon hyvää oon siitä kuullut. Mä vasta opettelen näiden tiivisteiden käyttöä, eka kokeiluni on ollut The Body Shopin Youth Drop -sarjan concentrate ja essence. Tai jotain sinne päin, en muista tarkkoja termejä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, toi termiviidakko on nykyisin ihan järkyttävä. :D Kaikki aasialaiset vaikutteet vihdoin saavuttaneet meidätkin. :)

      Poista
  7. Mä haluaisin tuon Lumenen mutta harmi kun oli loppu Anttilan Lumene -40% alesta. Odottelen seuraavaa tarjousta...mulla on niin paljon voiteita ja seerumeita että varsinaista tarvetta ei ole mutta halu ostaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis ollut kyllä ihan loistava ale. Onneksi Lumenea on aika usein Anttiloissa ja Cittareissa tarjouksessa. :)

      Poista
  8. Lumenea olen aikonut testailla, mutta sen hankkinen unohtui eilen, vaikka kävinkin -40 % alessa Lumenea ostamassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! :D Mä luulen, että Lumene sopisi sun iholle, se on niin ohutta. :)

      Poista
  9. Tuo Lumene on tuttu ja siitä tykkäsin ihan hirmuisesti! Pitää ostaa taas uusi pullo. Tuota Shiseidoakin olisi kyllä kiva kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvä. Shiseido on kyllä ihana, todella kosteuttava. :)

      Poista
  10. Ah tuo Shiseido! Kuulostaa ihanalta ♡_♡ Oon miettiny tota kovemmalla kädellä kerrostamista varsinki talviaikaan ku iho on arka,eiks The Body Shopilleki oo tullu essencejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on, tykkään myös Sensaista, koska se tuoksu. <3 Lumene on hyvä, jos hakee pienellä budjetilla tuotetta. :) Joo ne on lähinnä Essence Lotioneita eli hoitonesteen ja Essencen sekoituksia, mutta koostumus ainakin Drops of Light -sarjan tuotteessa on ohuen geelimäinen, samoin Vitamin E -sarjan tuotteessa.

      Poista
  11. kauheen monessa noissa on valitettavasti tuoksuja, jotka ei hekkähipiälle sovi :/ mutta oon käyttäny jo muutaman kuukauden paulas choicen resist advanced replenishing kasvovettä, joka koostumuksen ja antioksidanttien puolesta vois olla essence eikä pelkkä kasvovesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksuja on monessa, mutta eiköhän noita vielä suosion kasvaessa tule sellaisiakin, joissa ei olisi. :)

      Poista
  12. Tuosta Lumenesta on ollut niin paljon puhetta joka paikassa, että sitä pitänee varmaan jossain vaiheessa testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä on hyvä aloittaa, hinta/laatusuhde on ainakin todella kohdillaan. :)

      Poista
  13. Voisinpa taas ryhdistäytyä näiden suhteen, tuo Shiseido houkuttaa vaikka Lumene sopiikin kukkarolleni paremmin :D Täytyypä yrittää hyödyntää tuo Lumenen 40 % ale, hmm, vielä kun muistan missä kaupassa se olikaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Shiseido on kyllä jokaisen korppuihoisen pelastus, mutta Lumenesta on hyvä aloittaa. ;)

      Poista
  14. Itse asiassa, nämä essence ovat juuri niitä mistä kovasti tykkään. Koen, että ovat kasvoveden ja seerumin välimuotoja ja helposti tartun näihin ennen kosteusvoidetta. Siinä mennään jo omalla kohdalla monimutkaiselle tasolle, kasvovesi, essence, seerumi ja voide. Ei vaan ole aikaa kuivatteluun.

    Rakastan Sensain tuoksua, joten tuo on varmasti ihana ja tuo Lumenenhan on ihanin Lumenen ihonhoitotuote mitä tiedän. :)

    Kivaa iltaa Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun ei yleensä tarvitse esim. essencejä kuivattaa ollenkaan, kun ne hulahtaa mun korppuihoon heti, ei muuta kuin suoraan seerumi (jolle käy samalla tavalla) ja sitten voide lopuksi päälle. :D

      Ihanaa päivää Tiia! <3

      Poista
  15. Kiitos opastuksesta - tämä laiska ihonhoitaja oppi vihdoin, mikä ero on tiivisteellä ja seerumilla - olen kyllä sujuvasti sekoittanut termit keskenään.
    Lumene on ollut tarkoitus testata vaan aikomukseksi on vielä jäänyt - ehkä nyt kesällä taas yritän ryhdistäytyä;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et sinä laiska ole. Näitä termejä on nykyisin niin paljon, etten pysy itsekään kärryillä, vaikka todella kiinnostunut olenkin. :)

      Poista
  16. Lumene on päivittäin käytössä päivävoiteen alla, ja tykkään siitä niin. :) <3

    VastaaPoista
  17. http://www.perfume.fi/products/Guerlain-Super-Aqua-Lotion-Replumping-Toner-Cosmetic-150ml-naisille-01260.html
    Tästä olen tykännyt, eikä ollut laivalla pahan hintainen. Reilun kokoinen putelli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko Guerlainin Super Aqua-sarja on niin ihana, että uskon, että tuo on hyvä. Itse en ole tuotetta kokeillut, mutta sarjan voiteita ja seerumeita on tullut käytettyä. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives