Kosmetiikan ja kauneuden aakkoset


Huomasin vanhoja postauksia selatessani, että olen tehnyt aakkoset-postauksia vaikka mistä aiheista. Elämäni aakkoset, Lapsuuden aakkoset, Jouluaakkoset ja Parisuhteen aakkoset Teemu ja Jonna. Järkytyksekseni huomasin, että kosmetiikan aakkoset puuttuvat. Mitä ihmettä?!? Päätin korjata asian ensitilassa.

A-vitamiini – Yksi tehokkaimmista aineista ihonhoidossa. Välillä ihoni tykkää hillitysti käytettynä paljonkin ja ihosta tulee kirkas. Toisinaan taas hillitysti käytettynäkin aiheuttaa ihon kuivumista. 

Bakel – Ihonhoitosarja jota tuskin lopetan koskaan käyttämästä. Ehdottomasti ihonhoitoni panostuksista, mutta se kannattaa. Sillä tuotteisiin ei ole pakattu mitään turhia raaka-aineita, ne sopivat hajusteherkille, herkkäihoisille ja ovat vielä vegaaneja. Voiko ihonhoitosarjalta muuta toivoa?

Chanel – Chanel on minulle ikuisesti kosmetiikkamaailman klassikko. Meikeissä laatu vaihtelee varsinkin luomiväreissä paljonkin, mutta jos voisin käyttää loppuelämi vain yhtä meikkibrändiä valitisisin luultavasti Chanelin.

Dr. Hauschka – Ensimmäinen luonnonkosmetiikkarakkauteni. Brändin tuotteita käytössä edelleen viikoittain. 

Ehostus – Tykkään valtavasti sanasta ehostus, minusta se kuvaa täydellisesti meikin tarkoitusta iholla. 

Foreo – Käytän edelleen omaa Foreotani pari kertaa viikossa, enempää ei herkkä hipiäni kestä, mutta parikin kertaa viikossa riittää pitämään ihon kirkkaana.

Guerlain – En muista olenko tehnyt yhtään meikkiä vuosiin, etten olisi käyttänyt jotain Guerlainin tuotetta. Jos ei muuta niin pannussa oleva meteoriittipuuteri on käytössä jokaisessa meikissäni. Tuote jota ilman en voisi olla.


Hajuvesi – Kaikki tykkäävät puhua enemmän tuoksuista, mutta minä tykkään ja käytän livenä enemmän sanaa hajuvesi. Sanassa haju voi olla hivenen tylyltä kalskahtava poljenta, mutta itse en ajattele, että haju tarkoittaisi mitään pahan tuoksuista.

Invisibobble – Paras väline liukkaisiin hiuksiin, jos haluaa laittaa hiukset nutturalle. Poninhäntää nämä eivät itselläni pidä.

Jo Malone – Löysin Jo Malonen tuoksut oikeastaan vasta pari vuotta sitten, mutta kokoelma on jatkuvasti kasvamassa.

Kasvohoito – Hyvin tehdyn kasvohoidon tulokset näkyvät kasvoilla viikkoja. 

Lumene – Vaikka viime vuosina Lumene on ollut omassa käytössä hivenen taka-alalla, siihen liittyy niin vahvoja nuoruusmuistoja, ettei tähän yksinkertaisesti voinut ajatella muuta. Lumenen kivipuuteri oli se, jolla kuorrutin kasvoni kalkin valkoisiksi ysärillä.

Meikkipohja – Olen niitä ihmisiä, jotka tekevät vartin meikkipohjaa ja muuhun meikkiin käytän korkeintaan viisi minuuttia aikaa.

Naamio – Mitä olisikaan elämä ilman naamiota? Yksi rakkaimmista rutiineistani. Nykyään tykkään tehdä paljon niin, että pidän kerran viikossa iholleni hemmottelupäivää, jolloin pistän iholle aluksi puhdistavan naamion, jonka jälkeen kosteuttavan tai rauhoittavan. Multimasking on paras kasvohoito mitä voi kotona tehdä.


Orgasm – Poskipuna josta luultavasti en tule koskaan luopumaan. Elämässä pitää olla hiven kimalletta ja Orgasmissa on sitä juuri sopivasti.

Puuteri – Tämä kulkee mukana aina käsilaukussa.

Q – Jaksan aina ihmetellä tätä kirjainta aakkosissa.

Romance – Ralph Laurenin Romance oli aikoinaan häätuoksuni, rakastan sitä edelleen.

Sisäinen ihonhoito – Se että hoitaa ihoaan ulkoapäin ei riitä, sitä on hoidettava myös sisältäpäin ja sitä olen tehnyt vuosia. Voisinkin tästä puolesta kertoa joskus teille enemmän.

Trésor – Ensimmäinen tuoksuni. Valitettavasti uudella ja 90-luvun versiolla ei ole paljoakaan tekemistä keskenään.

Uni – Jos joku kysyy minulta parasta kauneuskikkaa, vastaan hetkeäkään miettimättä uni. Univelkaisen ja kunnon yöunia nukkuvan ihmisen iholla on eroa kuin yöllä ja päivällä.

Vera Wang – Vera Wangin Princess oli tuoksu jota käytin, kun tapasin mieheni ensimmäistä kertaa livenä.

Wet n Wild – Vieläkin harmittaa, että jouduin vanhuuden takia luopumaan Wet n Wildin luomiväripaleteista, sillä uudet eivät ole yhtä hyviä.

XZ – Suoraan lapsuuteen... muistan kuinka saunapäivinä, mutta varsinkin lauantaisin tein hiuksiini usein XZ:n öljyhoidon.


YSL – Ensimmäinen YSL tuotteeni oli valokynä, sen jälkeen Faux Cills -ripsiväri ja sen jälkeen onkin tullut monia monia muita...

Z Paletti – On ollut monesti mielessä ostaa paletti, johon voisin yhdistää kaikki suosikkini. Brändi herätti kuitenkin jonkun aikaa sitten vähän kohua, jonka vuoksi päätin siirtää hankintaa myöhemmäksi.

Ååååååååååååå????

Älä meikkaa -päivä – Pyrin viettämään tällaisia aina vapaapäivinä. Välillä on ihana olla ilman meikkiä.

Öljy – Omassa nuoruudessani kukaan ei laittanut iholleen öljyä, nykyään öljy on yksi parhaista ihonhoitotuotteista kaikille ihotyypeille.

Oikein mukavaa torstaita kaikille!




  1. Aivan mahtava postaus ja tähän on nähty vaivaa. Ihanaa lukea. Aina väsynyt naama, joten tuli todellakin tarpeeseen. Sain jo heti hyvän vinkin, Guerlainin puuterihelmet, käytän liian harvoin meinaan niitä ja ostin sen littanaversionkin. Tuoksuista saa aina voimaa ja onkin varmaa syy, miksi aina käytän sitruspitoisia tuoksuja.

    Ihanaa lumista torstaipäivää Jonna. <3 Tulen tämän muuten vielä lukemaa uudelleen ja ties vaikka matkisin joskus tämän. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti ostaa se litteä versio, se on arkikäytössä niin paljon nopeampi ja helpompi kuin availla niitä rasioita. ^_^ Ja laita sitä silmien alle, kirkastaa tosi kivasti. :)

      Ihanaa päivää Tiia. <3 Ja matki pois vaan. :D

      Poista
  2. Ihana postaus! Ollaan tässäkin samiksia - meikkipohja on meikin tärkein osa, muun voi vaikka skipata, jos on kiire. Olen tainnut kulkea läpi koko talven lähes yksinomaan huolellinen meikkipohja & värikkkäät huulet -lookissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ehkä ripsiväriä vähän. :D Kodin ulkopuolisessa työssä on tosi vaikea pitää mun rakastamia värikkäitä huulia, olen huomannut, että koko ajan puhuessa värikkäät punat on tosi haasteellisia, ainakin ne joissa on kiva ei kuivattava koostumus. Harmittaa, mutta elän aina silloin tällöin silti riskillä, koska punaiset huulet on niin mun juttu.

      Poista
    2. Näyttävät huulet eivät kieltämättä ole puhetyöläisen kannalta paras vaihtoehto, mutta mielestäni kaiken vaivan väärti. Istun tässä käsieni ja Visan päällä, kun mieleni tekisi tilata Linda Rodinin ihania punia, mutta kun en tarttis enää uusia... :-D

      Poista
    3. Haha, mulla ei auttais toi istuminenkaan, kun paypalin käyttö on poistanut tarpeen ottaa korttia esille tilatessa. :D Valitettavan monessa paikassa paypal käykin maksutapana... Mä katselin taas Lisa Eldridgen punia sillä silmällä...

      Poista
    4. Oih joo, nekin olivat ihania, vitsi mikä tekstuuri! Onneksi, onneksi myivät loppuun niin nopeasti. :-D

      Poista
    5. Itseltäkin säästyi rahat, kun jäin empimään. XD

      Poista
  3. Mainio postausidea jälleen! Taidan tämänkin napata, jos sallit!
    Guerlainista mulla tulee aina ensimmäisenä mieleen Shalimar-tuoksu, joka oli joskus 80-luvulla mun suuri intohimon kohde. Nuorena opiskelijaneitona ei tietenkään silloin ollut sitä varaa ostaa, niin kävin Turun CitySokoksella (vai olikohan Stockmann...) sitä löyhyttelemässä;)
    Sitten vanhempana Shalimar ei sitten enää kiinnostanutkaan...

    Kivaa päivää Jonna<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Shalimarin EdT on ihana, varsinkin se L'Eau -versio, EdP ei koskaan ollut mun juttu.

      Ihanaa iltaa Sari. :)

      Poista
  4. Minua kiinnostaisi todella paljon kuulla sisäisestä ihonhoidosta sinun kertomanasi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koitan siitä tehdä postausta ja mun sisäinen ihonhoito ei koske ruokaa vaan enemmän lisäravinteita mitä käytän. :D Uskon, että niistä on oikeasti hyötyä ulkoisen ihonhoidon kanssa. <3

      Poista
  5. Huh mikä tietous kosmetiikasta ja tuoksuista. Minä en varmaan montaa aakkosta saisi täytettyä!
    Ihanaa torstaita Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ihan varmasti keksisit! Harmi, että itsellä oli moneenkin kirjaimeen 2-3 vaihtoehtoa, niin oli välillä vähän vaikeuksia valita. :D

      Ihanaa viikonloppua Outi. <3

      Poista
  6. Olipas kivaa luettavaa, mä tykkään myös sanasta ehostus ♥ Täytyykin miettiä saisinko itse aikaiseksi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehostus on tosi kiva sana jo kielen päälläkin. Yksi hienoimpia kielemme sanoja. Tee ihmeessä, jos vaan keksit. ^_^

      Poista
  7. Äh Lumenen kivipuuteri :D Kukapa meistä ei olisi sillä itseään kuorruttanut...

    xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan ikuisesti sen kalkkisen naaman kaikista luokkakuvista. :D

      Poista
  8. Ihanat aakkoset, mäkin taidan napata tästä postausidean blogiin :) Öljyt on must ja toden totta, silloin kun me oltiin nuoria ( :D ) niin ei missään mainostettu nai puhuttu öljyjen vaikutuksesta iholle xD Ja se olisi silloin ollut niin absurdi idea, onneksi ajat ovat muuttuneet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nappaa ihmeessä. :) No ei todellakaan mainostettu, mieti jos olisi tullut mainos, että nuorelle rasvoittuvalle iholle öljyä, oltaisiin varmaan kuoltu nauruun. Silloin hangattiin clearisililla naama verille, mutta puhdasta tuli. LOL

      Poista
  9. Ihana postaus ja idea! Taidanpa lainata ideaa myös itselleni. :D

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives