Kevään kaunein poskipuna – Sisley Highlighter Blush L'Orchidée Corail


Vielä parikymppisenä en meikatessani juurikaan kiinnittänyt huomiota poskipuniin. Saatoin toisinaan sipaista niitä poskilleni, jos siltä tuntui. Usein kuitenkin jätin poskipunan välistä kokonaan. Ehkä kaksikymmentä vuotta sitten oli vielä nuoruuden hehkua omasta takaa, ettei poskipunaa tarvittu...

"En edes muista milloin olisin tehnyt meikin viimeksi ilman poskipunaa."

Reilut kymmenen vuotta sitten kolmekymppisestä lähtien, poskipunista tulikin yhtäkkiä luottotuotteitani. En edes muista milloin olisin tehnyt viimeksi meikin ilman poskipunaa. Sillä saa kirkastettua hetkessä ilmettä, poskipäitä koholle sekä terveen heleyden hetkessä kasvoille. Olen huomannut, että suurin muutos meikkiin syntyy juuri sillä hetkellä, kun lisään poskipunan. Ilman sitä, meikki näyttää jotenkin valjulta. 

Poskipunainnostukseni vuoksi voisi kuvitella, että minulla olisi lipasto täynnä poskipunia. Ehei, olen todella uskollinen ja suosin päivästä toiseen niitä muutamia suosikkejani. Tuohon joukkoon ei ole lainkaan helppo tunkeutua. Tykkään eniten korallisista punista, mutta joukkoon mahtuu myös raikkaita pinkkejä sekä muutama neutraali yksilö. En kavahda myöskään hehkua tai pientä glitteriä. Ainoastaan hyvin kylmät lilat kierrän kaukaa, koska ne eivät vain yksinkertaisesti mielestäni sovi minulle. 

*Tuote PR-näyte saatu blogin kautta. 


En juurikaan ollut aiemmin kiinnittänyt huomiota Sisleyn poskipuniin, kunnes pari vuotta takaperin törmäsin muutaman ison tubettajan kehuvan Sisleyn Highlighter Blush L'Orchidée Rosea. Sävy on kaunis vaaleanpunainen. Sopii hyvin todella vaalealle iholle, mutta itselläni se näyttää parhaalta hieman päivettyneellä iholle. Ihastuin poskipunan laatuun ja levittyvyyteen niin paljon, että ostin itselleni elämäni arvokkaimman poskipunan. (palaan tuotteen hintaan myöhemmin) Enkä ole katunut päivääkään. Rosen sävy on kuitenkin pinkki, jonka vuoksi käyttö on ollut aika rajattua, mikä on vähän harmittanut minua. Markkinoilla  on myös lämpimän sävyinen L' Orchidée, jossa on kaipaamaani korallista hehkuakin, mutta ei tarpeeksi. Enemmänkin tämä tuo kasvoille lämpöä kuin sellaista kuulasta hehkua. Olinkin kaipaillut kahden rinnalla lisää sävyjä.

"Sävy on sellainen, että se sopii loistavasti niin kalpealle kuin päivettyneellekin iholle."

Sain viime kuussa maahantuojalta testattavaksi uusimman tulokkaan L'Orchidee Corailin. Heti kun avasin pakkauksen, tiesin, että nyt loksahti sävyn osalta omalla kohdallani kaikki kohdilleen. Corailin eloisat heleät korallin sävyt saavat poskille kauniin raikkaan hehkun. Sävy on sellainen, että se sopii loistavasti niin kalpealle kuin päivettyneellekin iholle. Mukana on myös ihan aavistus pinkkiä, mistä pidän. Tuotteella voi muotoilla halutessaan myös kasvoja, joten rohkeasti vain sutimaan muuallekin kuin poskille esim. ohimoille, otsaan tai kaulaan. Varovainen kannattaa olla, sillä tuote on todella pigmenttinen. Kestää poskilla koko päivän kulumatta.

Puuteria koristaa upea orkidea - Sisleyn tunnuskukka. Sisältää talkkia, joka luo sille pehmeän koostumuksen. Esteri- ja silikoniyhdiste auttaa tuotetta sulautumaan ihoon, kun taas helmiäis- silikoniyhdiste antaa heleyttä ja auttaa puuteria kiinnittymään. Ihoa pehmittävänä aineisosana on käytetty valkoliljauutetta.


"En tiedä, tutkiiko joku muukin kosmetiikkatuotteista niiden grammahintoja?"

Sisleyn tuotteista puhuttaessa, monelle nieleskelyn aihe on hinta. Se on selvää, että näin arvokkaita ostoksia on harkittava tarkkaan, niin minäkin tein ensimmäisen L'Orchidée poskipunani kanssa. En tiedä, tutkiiko joku muukin kosmetiikkatuotteista niiden grammahintoja? Minä tutkin. Niitä tutkiessa minun oli aikoinaan helppo perustella päätös ostaa sata euroa maksava poskipuna. Arvaako joku jo miksi?

Sisleyn poskipunissa on aivan käsittämätön koko poskipunaksi. Tuotetta on peräti 15 grammaa. Luit oikein 15 grammaa! Rasia käy melkein itsesuojeluvälineenä käsilaukussa. ^_^ Tämän gramman hinnaksi tuotetta tulee hyvin kohtuulliset 6,66 euroa. Otetaan vertailuksi muita selektiivisen-, luonnon- ja markettikosmetiikan poskipunia. Sensain poskipunat maksavat 47 euroa, niissä on tuotetta 4 grammaa, grammahinnaksi tulee 11,75 euroa. Lancômen Blush Subtilissa tuotetta on 5,5 grammaa ja hintaa 45 euroa, jolloin grammahinnaksi tulee 8,18 euroa. Max Factor Creme Puff Powder Blushissa on vain 1,5 grammaa, hinta 13,90 euroa, jolloin grammahinnaksi tulee 9,26 euroa. Tulisiko heti mieleen, että maksat Max Factorista enemmän kuin Sisleysta? Zuiin lempparini painaa 3 grammaa ja maksaa 24,80 euroa, jolloin grammaa kohti hintaa tulee 8,26 euroa. Itseasiassa Sisleyn grammahinta on täysin sama kuin Narsin poskipunissa, joka ei enää kuulostakaan ollenkaan yhtä pahalta.

Sitä en tiedä tuleeko näin järkälemäistä poskipunaa käytettyä ikinä loppuun kovallakaan käytöllä, voin pitää teille vaikka tämän poskipunan tiimoilta tilannekatsauksen vuoden päästä. Silti pidän aina kosmetiikan hintoja vertaillessa (varsinkin meikkien osalta) tärkeänä sitä, että koitan muistaa sen, ettei se tuotteen lopullinen hinta kerro koko totuutta sisällä olevan tuotteen arvosta. 


Oletteko kokeilleet Sisleyn poskipunia? Vertailetteko grammahintoja?

*Tuote PR-näyte saatu blogin kautta.

Sisleyn tuotteita myyvät mm. Stockmann ja Sokos.





  1. Miten kaunis, eihän tuota raaski käyttääkään <3 Mä kyllä katson gramma- ja millilitramääriä sekä kosmetiikassa että päivittäistavaroita ostaessani. Ja myös yksittäisen vessapaperirullan hintaa, vaikka en sitä halvinta valitsekaan, mutta haluan verrrata:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, niin mäkin aikoinaan ajattelin, mutta kovassa käytössä silti ja tää nyt vieläkin kovemmassa, kun sävy kolahti vielä enemmän. Sama juttu WC-paperin kanssa. :D Mä ostan mieluummin kalliimpaa ja paksumpaa, ettei tarvi tuhatta palaa, ettei sormi mee läpi. :D

      Poista
  2. Kyllä vaan! Vertailen grammoja ja sisältöjen määriä. Chanelin irtopuuteri rasia sisältää tosi paljon enemmän tuotetta kuin Diorin ja ovat hinnaltaan (laivan taxfree) samoissa. Gloria-lehti (muistaakseni) vertaili rajauskyniä, hinnat ja painot oli merkitty myös. Yllätyin, kun eräs kynä sisälsi vain 0,3g!! Siis alle gramma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että muutkin tekee näin! Irtopuuterit ovat muuten usein sellaisia, että markettituotteissa saattaa olla jopa selektiivistä kalliimpi grammahinta. Monissa selektiivisissä on paljon tuotetta. Itsellä ei ole koskaan ollut Dioria, mutta Chanel pariinkin otteeseen, tykkäsin tosi paljon.

      Kulmakynät on ihan pöyristyttäviä. Muistaakseni Anastasian Brow Wizissa ei kans kovinkaan paljoa ole, tai ainakin mulla kului ainokaiseni aikoinaan todella nopeasti loppuun. Taskistin, siinä on vielä vähemmän kuin mainitsemassasi esimerkissä. Voitko uskoa, että Anastasin kynässä on tuotetta vain 0,08g. :D Siinä on melkoinen grammahinta...

      Poista
  3. Vertailen grammahintoja vain ostaessani juustoja :D Aivan ihana puna ja varmasti tosiaan sopii lähes kaiken väriselle iholle.
    Ihanaa tiistai-iltaa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Hyvä, että jossain. hihi

      Ihanaa viikkoa Outi. <3

      Poista
  4. Ihan superkaunis puna! En tiedä, raaskisinko ostaa, tai en varmaan ostaisi ennen kuin kaupassa tätä kokeiltaisiin poskille :) Mä vertailen hintoja, todellakin ^_^ Just kuten Sissi, niin wc-paperinkin vaikka en mäkään kaikista edullisinta osta. Kosmetiikassakin koitan vähän tsekkailla hinnan ja määrän suhdetta :) Bensa on oikeastaan sellainen, missä en vaan jaksa tehdä vertailua vaan ajan auton yleensä lähimmälle bensikselle, LOL :D ( toki yritän siinäkin sitten keskittää tankkauksia ) Ja mua esim. harmittaa se, kun mun lempi näkkileipä on parissa kaupassa huomattavasti kalliimpaa kuin yhdessä toisessa, mutta yleensä ajankäyttösyistä päädyn sitten hakemaan sen sieltä kalliimmasta ja silloin kun käyn siellä edullisemmassa kaupassa, koitan ostaa sitä kerralla niin paljon kuin kehtaan :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että kun kokeilet voisit ostaa, tosin luulen, että sä voisit tykätä siitä Rosestakin. ^_^

      Näkkäriä on tosiaan hyvä ostaa jemmaan, se kun ei nopeasti mene huonoksi. Joissain tuotteissa on muuten kauppojen välillä jäätäviä hintaeroja. :o

      Poista
  5. Ehdottomasti kevään upeimpia ellei upein poskipuna. Niin hyvä pointti tuoda riittoisuus kulma tähän. Ihmiset eivät aina oivalla, en itsekään muista aina tehdä grammavertailuja. Vaikkapa Sensain ihonhoitotuotteet joita riittää pieniä määrä, riittävät huomattavasti pitempään kuin moni halpis versio jne.
    Ihanaa päivää Jonna. 💗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää kestäis jopa ainoan poskipunana käytettynä pienen ikuisuuden. Mun piti aikoinaan monta kertaa tarkistaa, että onko tässä oikeasti noin paljon tuotetta. :o

      Aurinkoista keskiviikkoa Tiia. <3

      Poista
  6. Poskipunan kohdalla en vilkaisisi grammahintoja ja tämänkin poskipunan kohdalla ostaja varmasti hullantuisi ulkoasusta vaikka painoa ei juuri olisikaan. Puuterien kohdalla saatan vilkaista grammoja ja monesti olen yllättynyt kuinka iso pakkaus voikin olla vähäinen sisällöltään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irtopuutereissa muuten varsinkin on hurjia eroja. Tai tähän mennessä löytänyt niistä isoimmat erot. :)

      Poista
  7. Tätä poskipunaa oon kuolannu jo tovin, mutta ostamatta on jääny juurikin tuon jäätävän hinnan takia :D Ei maha mun ostoskäyttäytyminen muuttua vaikka kerroit grammamäärät ja niiden hinnat! :D Mä tykkään et joskus myös mun ostamat meikit loppuukin, että voi ostaa taas hyvällä omalla tunnolla lisää XD Kivaa ja aurinkoista loppuviikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D

      Mä en ole ripsiväriä sekä paria poskipunaa lukuunottamatta käyttänyt mitään meikkiä loppuun, paitsi aikoinaan myös pari irtopuuteria. Huulipunat ja kiillot on usein niitä, joissa pääsen lähelle. Yleensä kuitenkin alkavat tuoksumaan tunkalle ennen loppumistaan. :D

      Mukavaa viikkoa Tuuli. <3

      Poista
  8. Oi miten kaunis! Tämä kelpaisi oikein hyvin mun kokoelmaani ja grammahintakin kuulostaa varsin kohtuulliselta. Toki itse en ikimaailmassa saisi näin isoa poskipunaa kulumaan loppuun :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en kans usko, että saan tätä kulutettua. Tää on kyllä lähtenyt kulumaan paremmin kuin Rose, mutta epäilen silti, että tämä ikinä loppuisi. :D

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives