Loistava herkän ihon hoitovesi – Pyunkang Yul Essence Toner


Viime aikoina blogissa on näkynyt suurissa määrin luonnonkosmetiikkaa. Olen kuitenkin edelleen sekakäyttäjä kosmetiikan suhteen, vaikka varsinkin ihonhoitoni on hyvinkin luonnonkosmetiikkapainoista tänä päivänä. Kun vastaan osuu jokin itselleni uusi kiinnostava brändi, innostun helpostikin testaamaan uusia tuotteita. 

Yksi tällaisista merkeistä on ollut Pyunkang Yul. Kyseessä on K-Beauty brändi, joka on tunnetun Pyunkang Oriental Medicine Clinicin -tuotemerkki. Se on tunnettu varsinkin atooppisen ihon hoidosta. Brändi pyrkii käyttämään kaikissa tuotteissaan hellävaraisia ja turvallisia ainesosia. Pyunkang Yul oli vielä jonkin aikaa sitten puhdas Cruelty Free brändi, mutta tätä juttua varten googlettelin brändin nykyistä statusta (nämä kun usein voivat muuttua hyvinkin nopeasti). Viime vuoden lopulla merkki oli ilmeisesti hakenut lisenssiä Kiinan markkinoille ja heillä on FDA:n hyväksymiä tuotteita. Joten vaikka brändin tuotteita ei testata eläimillä, niitä kuitenkin myydään Kiinassa. Tämä tiedoksi teille, kenelle asia on tärkeä kosmetiikkaa valitessa. 


Pyunkang Yulin kulttituote on heidän vain seitsemää ainesosaa sisältävä hoitovesi Essence Toner. Hoitovesi lupaa vähentää iho ärsytystä, kosteuttaa ja vähentää punoitusta. Sopiikin loistavasti kaikille ihotyypeille, varsinkin jos ihossa on ongelma: akne, ekseema, kuivuus, couperosa...

Essence Tonerin pohja ei ole vettä, vaan pohjana toimii Coptis Japonica -uute (91,3%) jota on käytetty perinteisessä kiinalaisessa ja korealaisessa lääketieteessä. Se on rauhoittava antioksidantti ja ihoa rauhoittava aine. Sitä saadaan Ranunculaceae -kasvin juurista. 

Brändi neuvoo tuotetta levitettävän heidän omilla viskoosilapuillaan (joita en ole kokeillut), jotka neliskanttisuudessaan näyttävät kovasti Shiseidon vanulapuilta. Omasta mielestäni tällaisille tuotteilla laput ovat silkkaa haaskausta ja suosittelinkin levittämään tuotteen aina käsin taputellen iholle. Yksi kikka on kuitenkin kostuttaa muutama lappu hoitonesteellä kosteiksi, laittaa ne kasvoille ja käydä makuuasentoon 10-15 minuutiksi. Silloin ne ikäänkuin toimivat kangasnaamion tapaan. 

Pyunkang Yul Essence Toner on pakattuna siniseen muovipulloon. Mielestäni sininen luo tuotteelle ylellisemmän vaikutelman. Mukana tuleva yönsininen tukeva pahvipakkaus tuo mieleen Kjaer Weisin ylelliset punaiset pakkaukset. Pullossa on todella hyvä annostelija, josta pulloa kallistamalla ohutta aaavistuksen geelimäistä nestettä saa annosteltua tipottain. Tuoksu on todella mieto, melkein tuoksuton. Kuvailisin sitä hyvin miedoksi kirsikankukaksi, vaikka tuotteeseen ei ole lisätty hajustetta.  Ennen kuin ostin tuotteen, katselin Youtubesta videota, jossa käyttäjä kuvaili tuoksua yrttiseksi. Tuotteen kotiin saatuani olin vähän ihmeissäni, koska omaan nenääni tuoksu ei olen lainkaan yrttinen. Koostumukseltaan hoitovesi imeytyy ihoon nopeasti, mutta se jättää ihon pinnalle todella kosteutetun tunteen, joka vielä vähän kosteana tuntuu aavistuksen tahmealta. Kuitenkin kuivuttuaan kokonaan, iho tuntuu vain pehmeältä ja tahmeus häviää. 

Olen pitänyt hoitonesteestä paljon. Kemiallisen tai mekaanisen kuorinnan jälkeen käytettynä ihanteellinen. Rauhoittaa ihosta punoituksen todella nopeasti, joten voin kuvitella, että tuote toimii hyvin myös herkällä iholla. Sopii kerrostettuna seerumin kanssa loistavasti meikin alla. 

INCI: Astragalus Membranaceus Root Extract, 1,2-Hexanediol, Butylene Glycol, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Hydroxyethylcellulose, Carbomer, Arginine


Pyunkang Yulia Suomessa ainoana myy Kokoskin (24,90€), mutta tuotteita saa tilattu myös iHerbistä (10,21€). Katselin, että tällä hetkellä molemmista paikoista on juuri tämä hoitovesi loppu. Kertoo varmasti jotain tuotteen kulttimaineesta ja suosiosta. 

Onko Pyunkang Yul tuttu? Käytettäkö hoitovesiä?



  1. Ei ole tuttu, mutta kuulostaa ihanalta tuotteelta! Pakkauskin on hienostunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkaus on yllättävänkin hienostunut, tuli heti mieleen Kjaer Weisin upeat pakkaukset, eri värisenä vaan. :)

      Poista
  2. Kiitos vinkistä, tää menee ostoslistalle 😊 Pakkaus on kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, jotenkin ajattelin, että sä ainakin voisit tykätä tästä! :)

      Poista
  3. Eipä ole tuttu ennestään.
    Toi olis varmaan mun punaposkille hyvä tuote. Eikä ole kallis ainakaan iHerbistä tilattuna.
    Miksi muuten hoitovesi, eikä esim kasvovesi tai seerumi, vai suositteletko/suositellaanko hoitovettä joka tapauksessa noiden välissä?
    Oikein keväistä ja mukavaa tiistai iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti olisi.

      Jos koitan helposti kertoa. Niin kasvovesi on ikäänkuin viimeinen tuote puhdistamaan iho, kun taas hoitovesi on ensimmäinen tuote kun halutaan hoitaa ja kosteuttaa ihoa. Hoitovesi pistetään puhdistetulle iholle aina ensin. Sen jälkeen sen tuoma kosteus kannattaa aina lukita iholle jollakin, joko seerumilla tai voiteella tai miksi ei molemmille. Mutta hoitoveden päälle aina joku kosteuttava tuote, vaikkapa se seerumi, voide ja öljykin käy yhtä hyvin. Hoitovettä voi myös kerrostaa iholle. Itsehän käytän esim. meikin alle niin, että kerrostan hoitovettä kolme kerrosta taputelle ja sitten lisään päälle seerumin ja lopuksi meikin.

      Aurinkoa päivääsi. :)

      Poista
  4. Ei lainkaan tuttu, mutta vetoaa muhun kyllä ja tuoksumaailmaa myöten. Mielenkiintoinen uusi tuttavuuus ja täällähän on tapahtunut rakastuminen näihin korealaisiin tuotteisiin.

    Ihanaa tiistaita Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä tykkäisit tästä, tuoksukin on sellainen, että tykkäsit. ^_^

      Ihanaa viikkoa Tiia. <3

      Poista
  5. Mä olen noita katsellut iHerbistä joskus ja juuri tuo sininen pullo vetää puoleensa. Sinisissä pulloissa voi olla vain hyvää ainetta;) :D
    Ainoa miinus on merkin nimi... ei pysy mun mielessä noin hankala sana;) No, ei niin paha kuitenkaan kuin Pyeongchang;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo kirjoitettuna nimi tuntuu herkullisen pahalta, mutta oon tubessa kuullut korealaisten sen lausuvan, niin se on itseasiassa helppo ja kivan kuuloinen. :D Ja ei todellakaan niin paha kuin tuo sanahirviö. :D

      Poista
  6. Ihanan monikäyttöisen kuuloinen hoitovesi. Naamion omaisesti olisi kiva testata tätä tuotetta.
    Ihanaa tiistaita sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on tosi kiva, oon tykästynyt tähän paljon.

      Ihanaa tiistaita ja keskiviikkoa Outi. <3

      Poista
  7. Pitää laittaa mieleen, jos näin halvalla iHerbistä saa. Tykkään pullon minimalisesta ulkoasusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita ihmeessä! En malttanut odottaa, ja Kokoskinissä oli tää silloin paikalla, kun tätä himosin. :D Hinta ero on kyllä melkoinen, vaikka ymmärrän, että maahantuonti ei ole halpaa, mutta silti tuplahinta ja ylikin. :)

      Poista
  8. Mulla oli tämä talvella käytössä Whamisan Deep Richin rinnalla, joten ei varmaan tarvitse paljon arvailla kumman siirsin odottelemaan kesää.. :D Tykkäsin tämän vähäeleisyydestä ja kesällä tämä pääsee taas käyttöön. :) Pullosta olin hiukan pettynyt, kun mä odotin ulkonäön perusteella painavaa lasipulloa.

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives