Klassikot osa 28 – Shiseido Facial Cotton


Klassikot-sarjassa on aikojen saatossa esiintynyt tuotteita joista olen pitänyt kovasti, mutta myös tuotteita, joiden hypeä en ole oikein käsittänyt. Sarjan tarkoituksena ei ole koskaan ollutkaan esitellä vain omia lempituotteitani vaan tuotteita, jotka syystä tai toisesta ovat nousseet kosmetiikan kulttituotteiksi eli klassikoiksi. Tällä kertaa esiteltävä tuote on sellainen, joka herätti minussa alustavasti kovasti huvitusta. Onhan kyseessä tällä kertaa normaalia hieman arvokkaammat vanulaput. Voiko niissä muka olla niin paljon eroa verrattuna suosikkeihini Lidlin reilun euron maksaviin Iseree-vanulappuihin, että niistä kannattaisi maksaa enemmän? Shiseidon Facial Cottoneilla on kuitenkin todellinen kulttimaine, melkein jokainen joka niitä on kokeillut, on jäänyt pysyvästi niiden käyttäjäksi, huolimatta siitä, että hinta on moninkertainen verrattuna muihin vanulappuihin. Mikä Shiseidon vanulapuista tekee sitten niin erilaiset kilpailijoihin verrattuna?


Ensimmäinen huomiota herättävä seikka on niiden muoto. Vanulaput eivät ole pyöreitä vaan kulmikkaita. Itseasiassa, kun aloin käyttämään kulmikkaita lappuja, tajusin, miten typerä keksintö pyöreät ovat. Kulmikkaammassa mallissa on parempi käyttömukavuus ja pinta-alaa enemmän. Lapun saa mm. näppärästi kierrettyä yhden sormen ympärille silmämeikkiä putsatessa. 

Shiseidon vanulaput ovat rakenteeltaan paksumpia (5mm) kuin mitkään muut käyttämäni, niissä on todella monta tiivistä kuitukerrosta, mutta pinta on silti unelman pehmeä. Suosittelenkin näitä muillekin kosketusherkän ihon omaaville. Tuote ei nukkaa yhtään, vaikka pyörittelisin sitä kuinka kauan kasvoilla. Muissa vanulapuissa tulee jossain vaiheessa ihoa pyyhkiessä vastaan se vaihe, että sormi menee melkein lapusta läpi tai vanulapun pintaa alka tuntumaan röpelöiseltä, mutta ei näissä. 

Voisi luulla, että monikerroksinen lappu imisi hirveän määrän tuotetta, mutta ei. Shiseido on käyttänyt näissä jotain hienoa omaa teknologiaansa, joka varmistaa sen, että tuote kyllä imee nesteen, mutta samalla kuitenkin luovuttaa sen takaisin ja sen juurikin huomaa ihan konkreettisesti meikinpuhdistuksen aikana, lappu pysyy kauemmin kosteana. Tämän vuoksi esim. misellivettä kuluu huomattavasti vähemmän. Shiseido onkin suunnitellut laput alunperin suunniteltu Essencejen levitykseen iholle. Shiseidolta luvataan, että jos vanulapulla levittää kosteusvoidetta iholle, se on sama kuin levittäisit sitä sormin eli lappu ei ime kosteusvoidetta yhtään enempää itseensä kuin sormetkaan. Monet meikkaajat levittävätkin hygieniasyistä kosteusvoiteet asiakkaiden kasvoille Facial Cottoneilla.

Tuotetta voi käyttää myös DIY-kasvonaamioon. Liottaa vain neljä lappua kasvovedessä ja laittaa ne kasvoille yhden otsalle, yhden leukaan ja kaksi muuta poskille. Antaa vaikuttaa hetken ja freesimpi iho on valmis.

Tiedän, että kaikkia kynsien lakkaajia kiinnostaa, miten nämä sitten toimivat kynsilakan poistossa. Tietenkin voi ajatella, että nämä ovat aika arvokkaita siihen hommaan, mutta... Itse sain poistettua kirkkaanpunaisen kynsilakan kaikista kymmenestä varpaankynnestä yhdellä lapulla, kun normaalisti siihin menee kolme. Yksi molempiin jalkoihin ja kolmas poistamaan loput lakan jämät kynsien ympäriltä. Näitä riittää tosiaan vain YKSI. Facial Cottoneilla puhdistaessa punainen väri ei jäänyt samalla tavalla lillumaan kynnelle ja tarrautunut kynsinauhoihin vaan jotenkin kummasti väri pysyi paremmin vanulapussa kiinni, eikä levinnyt niin paljon ympäriinsä. 


Vanulaput ovat tietenkin 100% puuvillaa. Minulle laput myivät käytössä itse itsensä käyttömukavuudellaan, tämän jälkeen on vaikea kuvitella käyttävänsä muita vastaavia tuotteita. Shiseidon sanoin: "Viisi millimetriä onnea."

Omat lappuni tilasin eBaysta, sillä halusin tuollaisen ison säästöpakkauksen, niin kova luotto minulle oli näihin etukäteen, vaikka ajatus vähän naurattikin. ^_^ Hintaa postikuluineen tuli reilut 13 euroa. Katselin, että verkkokaupoista ainakin Bangerhead myy tällä hetkellä tuotetta, näyttivät olevan vielä su-iltana tarjouksessa, 60kpl paketti maksaa 5 euroa (norm. 6,30 euroa).

Olisitteko valmiita maksamaan enemmän täydellisesti toimivista vanulapuista? 1. Mulla kyllä tökkii jo pelkästä ajatuksesta ostaa kalliita vanulappuja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Meillä jokaisella on kipukynnyksemme. Mä ajattelin, että jos 60kpl maksais kympin niin alettais liikkuun mun kipurajoilla vanulappujen suhteen. :D

   Poista
 2. Otan meikkiä pois ihan perus rainbowlapuilla, mutta jos teen itse kasvonaamion niin käytän mieluummin laadukkaampia vanulappuja. Harvemmin levitän kasvovettä tai maitoa lapuilla, mutta senkin tekisin paremmilla lapuilla, on ihanaa että Japanissa kasvovesien mukana usein saa brändin omia vanulappuja testattavaksi. Shiseidoa en ole vielä kokeillut, tällä hetkellä testissä on Muji, josta ainakin kerroksia lähtee ihan kivasti irti. Ihana juttusarja!

  xx Laura - Laurantaina Beauty Blog

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura.

   Itse levitän Essencet myös sormin, mutta sitten jostain syystä kasvovedet lapuilla, jos ei ole erikoisempi koostumus eikä ole pelkkää vettä, kuten Mia Höytön Säihkeessä. Nää on vaan niin lyömättömät miselliveden ja kynsilakkojen kanssa. :p Toi onkin hauska, että kasvovesien mukana saa brändin vanulappuja, pääsee kokeilemaan erilaisia. :)

   Poista
 3. Periaatteessa ehkä voisikin, sen verran vähän itselläni niitä kuluu. Kiinnostaa myöskin tuo sopivuus herkälle iholle. Mietiskelin tuossa eräänlaisen miselliveden ostamista seuraavaksi putsariksi, mutta se idea kaatui, kun musitin, miten ihoni ärsyyntyy, jos sitä jollain pyyhin. Siispä jatkan puhdistusaineella ja vedellä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, sullakin on kosketusherkkä iho selkeästi eli kaikki vähänkin karheampi on santapaperia iholla. Näissä on tosi erilainen pinta muihin mun käyttämiin lappuihin, sellainen silkkinen. Itsellä ei myöskään mene paljon vanulappuja ja näitä kuluu edellämainituista sysistä nyt vielä vähemmän kuin entisiä. :D

   Poista
  2. Ei mulla kerrasta tai parista tapahdu mitään, mutta jos pyyhkisin meikit pois iholta säännöllisesti, niin sitten.

   Poista
 4. Tykkään näistä ihan törkeesti! Tosin nykyisellään ei tule kertakäyttölappuja juuri käytettyä. Mulla silloin kun niitä tarvii, niin voin ottaa niitä Shiseido-kätköstäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, mä yllätyin tästä! Jos ei halua mennä yhtä ekoksi kuin sä, niin mä väitän, että näitä kuluu vähemmän ja siten roskaa tulee vähemmän kuin muista. :p Kompromissi meille muille. :D

   Poista
 5. Kiinnostais todellakin! Lemppari-YouTube-girl crushini Jaclyn Hill kehui näitä lappuja just viime kuun suosikeissaan, sieltä mä kuulin näistä ekaa kertaa. Hänkin sanoi, että ajattelin ensin että "just, ylihintaisia vanulappuja, mikä ero muka", mutta totesi että näitä on vaan kokeiltava ja sitten sen ymmärtää. Arvaa jäikö nämä viimeistään nyt polttelemaan mieleen?? :) Ehkä pitää itsekin tilata ja koukuttua :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaclyn on kyllä oikeassa, eron tajuaa kun kokeilee. Voin tässä kertoilla niitä eroja, mutta varmaan suurin osa kohauttelee olkiaan, mutta lupaan, että jo ensipyyhkäisystä tajuaa, miksi nää on parempia kuin muut. :D Aloituskynnys koukuttumiseen on ainakin näissä pieni. :D

   Poista
 6. Tämä on kyllä erittäin mielenkiintoinen postaussarja! En näistäkään ollut kuullut aiemmin. Itsellä on myös kosketusherkkä iho. Ihan viime aikoihin asti luulin, että ihoni kaikinpuolin herkkä, mutta se kestääkin uudet tuotteet mainiosti, kunhan vain ei tule mekaanista ärsytystä. Näin ollen vanulappuja tulee käytettyä ehkä kerran kuussa ja silloinkin itse asiassa tulee vähän paha mieli roskasta. Näin harvalla käytöllä voisin hyvinkin ostaa näitä vähän kalliimpia, jos ne todella säästävät ihoa. Kosketusherkän ihon parhaat tuotteet tähän asti ovat olleet beauty blender ja konjak-sieni, nämä voisivat päästä porukkaan mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kun välillä olen miettinyt, että onko tämä ihan turha. Mutta itsestä on kiva kirjoitella tätä ja nämä kulttituotteethan ei kosmetiikasta kesken lopu. :) Luulen, että joita ei kosmetiikka niin kiinnosta, voi kiinnostaa tämä ja löytää tätä kautta tietoa näistä. Beautyblender on omakin pelastus, kiitos ei enää siveltimiä, jotka hankaa ihoa ja saa sen punoittamaan pariksi tunniksi.

   Poista
 7. En kyllä ainakaan ilman kokeilemista noin paljoa vanulappuihin sijoittaisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ei voi tietää jos ei kokeile, mä keksin monta turhempaa kohdetta laittaa viisi euroa kuin vanulaput. :D

   Poista
 8. Todella mielenkiintoisia! En näe lainkaan hintakysymyksenä vaan laiskuus. Olen laiska tilaamaan asioita. Koska luotan suhun kuin kallioon, tiedostan että olisivat loistavia.

  Aurinkoista uutta viikkoa Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mulla on vähän sama. Siis mulla on muutamia nettikauppoja mitä käytän, mutta se on todella vähäinen määrä siihen verrattuna, mitä käytin 10 vuotta sitten. Jotenkin vanhemmiten sitä haluaa saada tavaran HETI. :D

   Ihanaa elokuun alkua Tiia. <3

   Poista
 9. Näitä voisin ostaa ja jos oikein malttaisi pihistellä, käyttäisi joka toinen kerta näitä ja joka toinen halpisversioita :D Tosin pystyisiköhän sitä sitten pihistelemään, jos näihin koukuttuisi ♡.♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varoitan, ei pysty, sen jälkeen kun nää tuli postissa, niin toiset on roikkuneet käyttämättöminä. :D

   Poista
 10. Olen lukenut näistä. Onhan ne hankalasti hankittavia, mutta hyvä vanulappu on tärkeä;) Suosin itse sellaisia, joissa on painettu kuvio: ne pysyvät paremmin kasassa eivätkä jätä haituvaa jälkeensä. Halpismerkkiä kumminkin.
  Mutta kerran vielä kokeilen Shiseidojakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan ainakaan Sokoksen tai Stockmannin verkkokaupat ei näitä myy, en ole kysellyt liikkeistä. Bangerheadilla on noita pieniä pakkauksia ja Elevenilla on näitä myös Googlehaun mukaan ollut, mutta ovat tällä hetkellä loppu. Joten ei mikään helpoin nakki saada näitä.

   Poista
 11. Lidlin lappuset ovat mun (ja ilmeisesti aika monen muunkin) suosikkeja, mutta näitä voisin kokeilla ihan mielenkiinnosta. Odotin hinnaksi jotain 20 euroa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mäkin luulin. Siksi toi hinta olikin lopulta silkkaa säästöä. :D :D :D

   Poista
 12. Hehei, nämä lähtee mulla kokeiluun! Kynsille en varmaan raaskisi käyttää, mutta kasvoille kyllä :)

  VastaaPoista
 13. Mielenkiintoista.... Jos näitä saisi kotimasesta verkkokaupasta voisi tilata.
  Kynsilakan poistoon olen käyttäny talouspaperia tai nenäliinaa. Paperi pysyy märempänä pidempään. Kokeile! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elevenin verkkokaupassa ainakin tällä hetkellä on, tilaan usein sieltä useamman paketin kerralla, ovat pienempiä paketteja, koska niiltäkin on usein varasto loppu, koska ovat niin suosittuja. :D https://eleven.fi/shiseido-facial-cotton Oon itseasiassa joskus nuorena poistanut kynsilakkaa nenäliinalla, pitäis varmaan joskus kokeilla. ^_^

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives