Huonoin ihonhoitovinkki jonka olen koskaan antanut


Ihonhoito on intohimoni, se varmaan on tullut selväksi ihan kaikille lukijoilleni. Kun suosittelee blogissaan tuotteita ja tapoja hoitaa ihoa, on aina vaarana, että muutamassa vuodessa mieli muuttuu ja vanhat vinkit suorastaan nolottavat. Tämä johtuu usein siitä, että tuotteista ja niiden vaikutuksista ihoon alkaa olemaan enemmän tietoa ja sitten tulee miettineeksi, että mitä ihmettä sitä on tullut sanottua. Ihonhoidossa myös uusia trendejä tulee jatkuvasti ja sitä mukaan kun uusia tulee, vanhat jäävät usein taka-alalle. 

"Mennään siihen huonoimpaan ihonhoitovinkkiini jota todella kadun ja häpeän."

Se miten paljon olisin saattanut näiden kahdeksan vuoden aikana suositella teille tuotteita ja metodeja, jotka nyt tuntuvat itsestäni naurettavilta, on kuitenkin määrällisesti yllättävän vähän. Totesin tämän, kun kävin postausta varten vanhoja postauksiani. Epäilen tämän johtuvan siitä, että en lähde kovin nopeasti uusiin trendeihin mukaan, vaan tykkään tarkkailla tilannetta pitkäänkin, ennen kuin teen omat johtopäätökseni. 

Olen mm. erittäin onnellinen siitä, etten koskaan lähtenyt täällä mukaan mikroneulaustrendiin. Mikroneulaus on loistava hoito, kun sen tekee ammattilainen, mutta itse en lähtisi kasvojani rullailemaan. Olen kysellyt paljon ihan ammattilaisiltakin mikroneulauksesta ja omalle iholleni ei ole yllättäen suositeltu sitä välttämättä lainkaan, koska ihoni on melko ohut. Tämän vuoksi antaisin aina ensin ammattilaisen katsoa ihon, ennen kuin alkaisin rullailemaan siihen reikiä. Neulauksesta usein hyötyykin paksumpi ja isohuokoinen iho. Nyt vuosia isoimman buumin jälkeen, kadulla kävelee jatkuvasti vastaan ihmisiä, joiden kasvoista näen heti, että mikroneulaus kotona on mennyt ns. "yli". Ihmiset jotka ylineulaavat ihoaan liikaa, ihosta näkee, että se alkaa mennä jotenkin luonnottoman näköiseksi omaan makuuni. Iho on aivan liian siloisa ja olemus on "kuunaamainen". Mietin, että kuinka paljon tuossa tapauksessa on jo ihoa vaurioitettu? Toki jonkun toisen ihanneiho voi olla juurikin tuo, mutta omani on ehdottoman luonnollisen näköinen ja kuulas. Luonnolliseen ihoon kuuluu myös ne huokoset. Se kuitenkin mikroneulauksesta. Mennään siihen huonoimpaan ihonhoitovinkkiini jota todella kadun ja häpeän.


Niin kuin edellä sanoin ihonhoidossa trendit vaihtelevat nopeasti, en tiedä moniko teistä muistaa muutaman vuoden takaisin kookosöljyvimman, jolloin sitä suositeltiin oikeastaan aivan kaikkeen. 

Lähes kuusi vuotta sitten kirjoitin näin:

"Arvatkaapa, mikä on suosikkituotteeni silmämeikin poistoon? 


Neitsytkookosöljy on todellinen monitoimi-ihme."


Kyllä se on edelleen monitoimi-ihme, mutta kasvojen ihonhoitoon en sitä kyllä tänä päivänä suosittelisi. Silmämeikin poisto oli vielä aika pieni "synti", koska ihoalue on niin pieni, mutta suosittelin samassa postauksessa käyttämään öljyä myös kasvovoiteena. (tähän sopisi nyt täydellisesti sellainen irvistyshymiö)

Monet voivat käyttää kookosöljyä sellaisenaan ongelmitta, mutta useille se aiheuttaa ihon tukkeutumista. Kookosöljyhän on antibakteerinen, minkä takia voi lukea monia juttuja, jossa se sitä suositellaan mm. akneen. Ei. Akne ja kookosöljyn koostumus ovat (antibakteerisuudesta huolimatta) erittäin huono yhdistelmä. Vaikka sitä käyttäisi vain ensimmäisen vaiheen meikin poistoon, voi ongelmia ilmaantua. Kookosöljyn ongelma on se, että se on todella paksu öljy. Jos sitä käyttää ensimmäisen vaiheen puhdistajana, voi olla, että se sinun toinen puhdistusaineesi ei edes saa kaikkea kookosöljyä poistettua kasvoilta. Tämä sitten tulee aiheuttamaan kerrostumaa ja sitä kautta tukkeumia ihoon. Pidän kookosöljyä ok tuotteena silloin tällöin esim. vartalolle tai hiuksiin, jolloin tosin varoisin, ettei öljyä pääse päänahkaan. Tietenkin aina kannattaa testata ensin pienelle alueelle, miten iho reagoi, vaikka kookosöljy onkin hyvin siedetty. Kasvojen iholle kookosöljy-suositukseni olisi tämän hetkisellä tietämykselläni ehdoton – EI

Oletko lähtenyt mukaan ihonhoitotrendiin, mitä kadut?

Kuvat: Pixabay 1. Äkkiseltään ei tule mieleen mutta öljyt on vähän sellaisia joita käytän varoen. Olen huomannut useimpien öljyjen ärsyttävän silmiäni. En voi käyttää mitään sy-voidetta jossa on esim. karitevoita tai jotain öljyjä. Silmät on aamulla rähmivät ja turvonneet. Jos laitan illalla kasvoille öljyä, silmiä ärsyttää aamulla.
  Siispä hyvin varoen parina iltana viikossa, sen takia mulla nuo kasvoöljyt kestävätkin vuosia ja sanomattakin selvää ettei luonnonkosmetiikan öljyjä kannata kaltaiseni käyttäjän hamstrata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas ärsyttää suojakertoimelliset tuotteet ihan eläimellisesti silmiä. Kiva koittaa suojata esim. silmäluomet, parempi pistää vaan arskat päähän. :D

   Varmaan yön aikana toi öljy "valuu" sy-ihollekin ja siksi silmiä ärsyttää, vaikka niihin ei suoraan sitä pistäisikään.

   Poista
  2. Tätä minäkin olen arvellut. Vaikka öljyä ei laittaisi liikaa niin kai se jotenkin "valuu" silmiin :) joskushan mä epäilin koira-allergiaa kun koira nukkui sängyssä ja silmät oli aamulla kipeät. Mutta ei se nuku enää ja silmiä ärsyttää silti niin ei se voi olla siitäkään :) onneksi <3

   Poista
  3. Onneksi "syyllinen" ei ollut koira, öljy on helpompi poistaa. :) <3

   Poista
 2. Äkkiseltään ei tule mieleen; itse en tuosta kookosöljystä oikein syttynyt, kuin en myöskään mikroneulauksesta - juuri noista sun mainitsemista syistä.. Kyllähän tuolta varmasti jotain löytyy kun kaivelee.. :D

  VastaaPoista
 3. Noh tuo mikroneulaus, onko kenelläkään todisteita siitä, mitä se pitkällä juoksulla iholle aiheuttaa. Kuuluuko ihoa rääkätä niin. Oma vaisto sanoo ei kiitos, vaikka hienoilta monien tulokset näyttää.

  Noh kyllä olen kuorinut kasvoni niin, että poskissa couperosaa. Eli en suosittele muuta kuin hellävaraisia kuorintoja kaikille.

  Öljyt ei vaan toimi, tulee näppylöitä. Öljy jotenkin alkaa käymään ja tukkimaan mun ihoa.

  Ihanaa päivää Jonna ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juurikin tuota, että ei siitä oikein ole, joten suosittelisin kyllä kohtuutta sen kanssa. :)

   Öljyt on hankalia, toisten iho rakastaa, toisten ei.

   Samaa sinnekin Tiia. <3

   Poista
 4. Olen samaa mieltä mikroneulauksesta. En koskaan lähtisi itse tekemään kotikonstein. Jätän sen ammattilaisen tehtäväksi.

  VastaaPoista
 5. En oikeastaan ihonhoitovinkkeihin, mutta kaiken maailman meikkivinkit on kyllä tullut testattua. Baking oli niin no no minun iholle :)
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha sama juttu, pari kertaa kokeilin ja kiitos ei. Kyllä se siloinen kuvassa hyvältä näyttää, mutta luonnossa vanhenin kymmenen vuotta. :D

   Samaa sinnekin Outi. <3

   Poista
 6. Jos haluaa mikroneulausta harrastaa, niin ehdottomasti kannattaa mennä ammattilaisen pakeille. Piikkirullat kotikäytössä on ihan hullun hommaa, ja ne pitäisi mun mielestä kieltää kokonaan!
  Kookosöljyn suhteen olen aika neutraalilla kannalla, mutta mitä tahansa öljyä ei kanntata lotrata joka paikkaa. Tolkku olla pitää;)
  Kivaa uutta viikkoa Jonna<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ihmettelen miten moni vaan kylmästi sitä kotona suosittelee. Ei siitä kuitenkaan ole edelleenkään mitään pitkäaikaista tutkimusta, että jos sitä vuosia joka ilta tekee, mitä siitä seuraa. Lopulta kyse on kuitenkin ihon vaurioittamisesta ja sitä kautta tuloksien saavuttamisesta.

   Samaa sinnekin Sari. <3

   Poista
 7. Minä oon tietenkin kokeillut kaikkea, myös mikroneulausta:D
  Tosin sen verran laiskasti, etten ehtinyt saada siitä mitään vahinkoa itselleni aiheutettua ;)

  Mukavaa alkuviikkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan aika moni on. ;D En usko, että jos ei joka ilta kotona rullaile, niin ei mitään "pahempaa" pääse tapahtumaan. ;)

   Samaa sinnekin!

   Poista
 8. Öljyt ovat minulle myös aiheuttaneet tukkeumia ja en oikein vaan onnistu niiden kanssa. Haluaisin kyllä, kun iho huutaa kosteutta, mutta ehkä ne öljyt ei vaan mulla toimi. Olen rullaillut parisen kuukautta, eikä tainnut tulla vielä siinä hallaa, mutta toki se ei kyllä oikein tuntunut missään:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ei tuntunut vai? :D

   Öljyt sopii monille, mutta ei kaikille. Toisten iholla ei vain toimi.

   Poista
 9. Mä en oikein kookosöljystä silloin buumin ollessa pinnalla syttynyt. Myönnän, että kokeilin kyllä sitä muutaman kerran ihonpuhdistukseen, mutta mun iho alkoi heti tukkeutua, minkä jälkeen totesin, ettei ole mun juttu. Suuhun sitä voin pistää, mutta en naamalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks kokeilit vaan puhdistukseen ja siinä jo huomasit tuon oireen. Sisäisesti nautittuna kookosöljy on tosi ok. Mut iho kannattaa melkein jättää rauhaa, ehkä just kuiviin kyynerpäihin yms. voisin itse käyttää. :)

   Poista
 10. Muutama vuosi sitten mulla oli myös kookosöljyvimma, mutta tulin nopeasti järkiini, sillä eihän sillä oikeasti voinut korvata voiteita ja hoitoaineita. :D Tämä oli ennen blogiani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei. :D Buumeihin vaan on jotenkin niin helppo lähteä välillä mukaan, vuosien saatossa olen alkanut käyttämään huomattavasti enemmän harkintaa, ennen kuin lähden "villityksiin" mukaan. ;)

   Poista
 11. En itsekään suosittelisi mikroneulausta kotikäytössä :-) Tieistkö ettei kosmwtologit tee diabeetikoille mikroneulausta ollenkaan? Sairaanhoitaja saa tehdä (tai sairaanhoitaja saa antaa luvan) mikäli hoitotasapaino on todella hyvässä kunnossa :-D Siksi on vähän riski, että mikroneulaus on myynnissä kaikille, niillekin jotka eivät tiedä ettei heille saisi sitä tehdä.

  Mun omia kamalampia on olleet varmaan nämä kaikista iholle tymäkimmät 3-in-1 puhdistus, kuorinta, naamio tuotteet jotka vaan pahentavat ihon tilannetta :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistaakseni olen lukenut tuosta jostakin, nyt kun sanoit, tai olisinko puhunut jonkun kosmetologin kanssa. On kyllä todella vaarallista touhua, että ne ovat kaikkien saatavilla.

   Olin juuri pari viikkoa sitten kasvohoidossa, jossa suoritetaan niin vahvoilla hapoilla kuorinta (iho ei kuitenkaan kuoriudu), että kosmetologilla pitää olla lisäksi terveysalankoulutus, että voi tehdä sen. Kerron tuosta hoidosta syksyn aikana lisää. ;)

   3in1 -puhdistukset on kaameita, kuivatin niillä naamani teininä täysin. :D

   Poista
 12. Muistelen kerran joskus vuosia sitten innostuneeni kokeilemaan tuota kookosöljyä kasvoille ja se kokeilu jöi siihen yhteen kertaan. Oli ihan tuhottoman vaikeaa saada se öljy pois kasvoilta :D.

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives