Tuoksu kaikkiin hetkiin – Lancôme Idôle EdP

*)Tuote PR-näyte saatu blogin kautta, sisältää mainoslinkkejä

Tuoksumaailmassa trendinä on nykyisin ennemminkin tuoda markkinoille uusia versioita vanhoista tutuista tuoksuista kuin aivan uusia ennen kokemattomia tuoksuelämyksiä. Olen aina välillä muistellut vähän kaiholla 90-lukua jolloin uusi tuoksu oli lähes aina uusi, eikä vain uusi versio jo tutusta tuoksusta. 

Lancômelta ei ole hetkeen tullut täysin uutta tuoksua, mutta yleensä silloin kun on tullut, tuoksusta on tullut lähes välittömästi nykyajan klassikko. Mitä olisi tuoksuhyllyt ilman Si:ta tai La Vie Est Bellea? Niinpä olikin mielenkiintoista kuulla, että Lancôme tuo markkinoille täysin uuden tuoksun Idôlen. Aikaisemman hittituoksun La Vie Est Bellen joka on hyvinkin voimallinen tuoksu ja itseäni eniten mietityttikin se, jatkaako brändi samalla linjalla. Toivoin itse salaa pientä muutosta ja sain yllättyä positiivisesti. Nimi vähän mietitytti, sillä sehän on jo lähes sellaisenaan "käytetty" kertaalleen (ainakin suomalaisen suussa). Kuka teistä muistaa Giorgio Armanin kymmenen vuoden takaisen Idolen?

Idôlen syntyyn oli vaikuttamassa kolme naista – yksi Malesiasta, yksi Ranskasta ja yksi Kolumbiasta. Mielenkiintoisen tuoksusta tekee se, että jokainen heistä on luonut tuoksuun oman kerroksensa toisiaan täydentäen. Täten alkutuoksun, sydäntuoksun ja pohjatuoksun takana on olleet eri ihmiset. 


Tuoksupullo on poikkeuksellinen ja sen on luonut Chafik Cashmi. Ulkomuodosta tulee ohuehkoine muotoineen mieleen älypuhelin. Se sujahtaakin suojaan talteen omaan muoviseen "kännykkäkoteloonsa". Toteutus on hauska, mutta ei käytännöllinen. Tuoksupulloa ei pysty säilyttämään pystyasennossa (olisin toivonut tähän pienen telineen) vaan se on pidettävä vaakatasossa, joka on käytännössä hankalaa. Vaikka rakastan erilaista, olen lopulta ihminen joka rakastaa vielä enemmän käytännöllisyyttä. 

Tuoksupulloa ei tarvitse ostaa joka kerran uutta, vaan sen voi käydä valikoiduissa myymälöissä uudelleen täyttämässä. Ideahan ei ole mikään uusi vaan muistaakseni Thierry Muglerin Angel tuoksua pystyi ainakin Ranskassa uudelleen täyttämään 90-luvulla, nykyäänhän Angeliin on saatavilla kotiin ostettavia täyttöpulloja. Olen usein näiden vuosien aikana miettinyt, että koskahan muut tuoksubrändit lähtevät mukaan tähän täyttöominaisuuteen jätteen vähentämiseksi. Aika kauan sai odotella, mutta ehkäpä Idôle tulee olemaan uusi avaus tämän asian suhteen.

"Siinä on pehmeyttä, joka tekee siitä kaikkiin tilaisuuksiin sopivan."

Idôle on hyvin erilainen tuoksu kuin Lancômen aikaisemmat hitit. Joku voisi sanoa sitä jopa hivenen liian tavanomaiseksi, mutta omaan makuuni pehmeä Idôle osuu voimakkasta La Vie Est Bellea paremmin. Chypre-kukkaistuoksu on puhdas, herkkä, hedelmäinen ja aistillinen. Siinä on pehmeyttä, joka tekee siitä kaikkiin tilaisuuksiin sopivan. 

Tuoksu alkaa pirskahduksella raikasta bergamottia ja mehukkaan makeaa päärynää. Sydäntuoksu on puhdas ja klassisen kukkainen – Isparta-ruusun terälehtiä, Centifolia-ruusua, ruusuvettä ja jasmiinia. Pohjalla patsulia, myskiä, seetripuuta ja vaniljaa. 

Omalla iholla Idôle on pehmeä ja sopivasti makea tuoksu, aavistuksella raikkautta. Vaikka tuoksussa ei ole vadelmaa, niin ihollani se tuoksu vadelmaiselta. Olin aluksi ihan varma, että tuoksussa olisi vadelmaa, koska tuoksu oli niin selvä. Tällä kertaa ihon pH teki kuitenkin tepposet. Idôle on "helppo", se sopii niin töihin, treffeille tai yökerhoon. Voisin laittaa tätä myös työhaastatteluun, koska se ei ole liian hyökkäävä.  Kesto iholla on huikeat yli kaksitoista tuntia, joten pari suihkaisua riittää.


Lancôme Idôle suositushinnat pullo/täyttö:

25 ml 53€/40€
50 ml 85€/60€
75 ml 99€/69€

Idôlen voi ostaa *TÄÄLTÄ.

Koodilla SUPERWEEK20 Feeluniquelta tuotteista -20% 15.9.2019 asti. Alennus ei koske jo alennettuja tai elektroniikkatuotteita, eikä valittuja brändejä. Lisätietoa *täältä.

Oletteko tuoksutelleet uutta Idôlea?


 1. Enpä ole tuoksutellut. Minun vakiotuoksujani ovat Calvin Kleinit ja riittävät tosi pitkään minun käyttömäärilläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Calvin Kleinit on varattu puolisolle, joten itse käytän harvemmin. Eternity Moment taitaa olla Calvin Kleinin tuoksuista pitkäaikaisin lempparini. :)

   Poista
 2. Tämän tuoksu ei ole minulle vielä tuttu. Tänään on tuoksuni Eternity Moment! Saa nähdä, minkä tuoksun valitsen huomenaamulla päivän tuoksukseni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eternity Moment oli mun lempparituoksu aikoinaan kun se ilmestyi ja sellainen jota käytän vielä tänäkin päivänä. Se on ihana! <3

   Poista
 3. Tätä oli juuri tädin yllä myös ja heti olin, wow mille tuoksut. Tämä on suosikkeja Lancomen tuoksuista, ainoastaan Miracle tuoksut ovat sellaisia joista Lancomelta tykkään. Tämä oli kiva lisä Lancome perheeseen. ❤️🧡❤️

  Ihanaa päivää Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että tää saattaa tuoksua ihmisten päällä eriltä ja on kyllä sellainen johon kiinnittää huomion. Vadelman tuoksu omalla iholla oli tosi ylläri ja sai pitämään tästä vieläkin enemmän.

   Mukavaa viikonloppua Tiia. <3

   Poista
 4. Pakko päästä tätä kyllä nyt tuoksuttamaan! La Vie Est Belle on ollut oma Lancomen tuoksusuosikkini jo vuosia.
  Ihanaa iltaa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on hyvin erilainen kuin La Vie Est Belle, mutta tykkäsit makeista tuoksuista niin olen varma, että pidät tästä. :)

   Ihanaa viikonloppua Outi! <3

   Poista
 5. En ole vielä käynyt tuoksuttelemassa tätä, mutta varmasti menen! Olen todella tarkka tuoksuista joita käytän, ettei vaan migreeni iskisi. Herkkänenäisenä odotan uteliaana kuvailemasi vivahteiden aistimista. Täyttöpullolle monta plussaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaakin olla, itsekin olen todella tarkka, mitä laitan töihin, koska en halua, että tuoksu ärsyttäisi muita. Dolce & Gabbanan Light Blue on aina varma valinta, samoin Acca Kappan White Moss, joskus laitan myös Hermesin Un jardin Sur Le Niliä. Oikeastaan noilla kolmella menen töissä.

   Poista
 6. Lisää täyttöpakkauksia ihan mihin tahansa tuotekategoriaan, sanon ma! Lancomen tuoksut eivät ole yleensä minun juttuni, etenkin La Vie Est Belle aiheuttaa lähinnä vihaisia tuntemuksia. :D Lämmöllä muistelen kyllä Poemea ja Tresoria, ihania ysärituoksuja! Itsekin kaihoan aikoihin, jolloin tuoksumarkkinoilla oli tilaa uusille jutuille, ei vaan flankerin flankereille.


  (Mutta eikös Si ole Armanin tuoksu? :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fanni, ON! Kiitos korjauksesta, huomaa, että olen flunssan huuruisena tätä kirjoitellut. On muuten sitkeässä täytti just 1,5 viikkoa. :/

   Musta just tuoksuissa täytepakkaus olis helppo toteuttaa, kunhan suuttimesta saadaan kestävä. Lasipullohan ei pilalle mene.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives