Make Up For Ever Mist & Fix – Maailman paras meikinkiinnityssuihke


Tässä postauksessa kiteytyy ehkä kaikki kosmetiikasta bloggaamisen turhautuneisuus. Tiedättekö tunteen, kun olette löytäneet täydellisen = maailman parhaan tuotteen vain huomataksenne, että sen saaminen käy lähes mahdottomaksi. Eikä siinä vielä kaikki, juuri kun olet alkamassa kirjoittaa postausta, huomaat, että tuotteessa on uudenlainen pakkaus ja alat miettimään, onkohan sisältöäkin vähän muutettu. Selvität asiaa ja toteat, että tietenkin on ja paljon.

Ehdoton meikinkiinnityssuihke suosikkini on ollut jo muutaman vuoden ajan Clarinsin Fix' Make-up Spray, toinen lemppari on ollut Urban Decayn Chill. Olen tykännyt silti kokeilla aina uusia tuotteita, mutta mitään suurta suosikkia ei ole tullut vastaan. Keväällä kuitenkin päätin tilata Rodoksen reissua varten matkakokoisen Make Up For Everin Mist & Fixin. Rakastuin totaalisesti. 


Mist & Fix on kosteuttava meikinkiinnityssuihke, joka hoitavuudestaan huolimatta pitää meikin täydellisenä lähes koko päivän jopa ääriolosuhteissa, kuten esim. helteisessä ilmastossa. Suihke muodostaa kasvoille suojaavan kalvon (ei tunnu) ja meikki tasoittuu kasvoille nätisti. Se kosteuttaa, eikä kuivata. Tuoksu on hyvin mieto ja raikas. Humektanttina toimii mm. pentylene glycol, joka on vesi sekä öljyliukoinen, sitoo kosteutta ihoon ja sillä myös antimikrobisia ominaisuuksia. Vaikka suihke kosteuttaa, koen sen olevan siitä erilainen meikinkiinnityssuihke, arvelen sen sopivan myös jopa rasvaiselle iholle meikinkiinnitykseen, juuri sen fiiliksen vuoksi, minkä oikein heti suihkutettua hetken aikaa tuntee, että meikki ikäänkuin "liimautuu" kasvoille. Tämä ei tuotteen kuivuttua tunnu miltään. 

Ainoa pieni miinus tulee suihkeesta. Koska kiinnityssuihke on hivenen paksumpaa kuin vesi, sitä on suihkautettava kasvoille täydellisen käden mitan päästä painamalla pumppu kokonaan pohjaan, jos sitä tuo yhtään lähemmäksi tai yrittää esim. vain puolikasta pumppausta kasvoille tulee isompia roiskeita. Ne tosin saa helposti korjattua, painelemalla vaikka Beautyblenderillä, eikä se vaikuta lopputulokseen vaan on lähinnä hivenen ärsyttävää. Koitin siirtää osan ainetta jopa matkakokoiseen Dr. Hauschkan kasvovesipulloon, jossa on tunnetusti maailman hienoin suihke, mutta tämäpä ei toiminutkaan siinä, juuri sen vuoksi, että koostumus on paksumpaa kuin vesi. Joten Hauschkan pullosta tämä ruikki tuotetta kasvoille ihan miten sattui. 


Sitten siihen hankaluuteen. Keväällä kun tilasin matkakokoisen tuotteen ja vielä sen jälkeen, kun tilasin suihketta välittömästi kaksi täysikokoista tuotetta lisää, sitä sai helposti tilattua esim. Feeluniquelta ja Escentualilta. Sitten kuitenkin tapahtui jotain. MUFE lopetti liikkeensä Suomesta jo aiemmin, mutta myynti loppui Briteistäkin loppukesästä. Tämä pisti surulliseksi, sillä brändillä on muitakin tuotteita joista pidän kovasti. Toistaiseksi Make Up For Everia saa vielä Sephoroista, esim. Puolan Sephorasta saa tilattua jopa Suomeen, mutta sieltä tuote on tällä hetkellä loppu. Epäilen, että lisää tulee, kunhan saavat sen uuden version myyntiin. Aion tilata sen kokeeksi, kunhan saavat sitä hyllyyn, koska minua kiinnostaa, miten se eroaa käytökseltään tästä vanhasta. (incin perusteella epäilen, että paljon) Uutta versiota en enää suosittelisi rasvaiselle iholle, sillä se sisältää öljyä. Informoin sitten teitä tarkemmin, mitä mieltä olen, vaikka Instastoriesin puolella. Vanhojen käyttäjien kommentit esim. Sephoran sivuilla uudesta versiosta eivät kuitenkaan ole mairittelevia. Jos jossain vielä satutte törmäämään tähän vanhaan tuotteeseen, ostakaa äkkiä pois, sillä niin kuin sanottu, tämä OLI maailman paras meikinkiinnittyssuihke. 


Mikä on sinun mielestäsi paras kiinnityssuihke?


  1. Hih, olen niin juntti, etten tiennyt tuollaisia suihkeita edes olevan! Täytyypä kysellä kaupoilla ensi kerralla. Kätevää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se ole junttiutta, ei kaikista asioista voi tietää. ^_^Suosittelen, muistelin juuri, et vielä kun olin parikymppinen tällaisista tuotteista ei tiedetty yhtään mitään.

      Poista
  2. Clarinsin kiinnityssuihketta olen itse käyttänyt ja kovasti siitä tykkään. Onpahan harmi, että hyvän ja toimivan tuotteen valmistus lopetetaan, tai tuotetta muutetaan niin paljon, että se ei ole samanlaista ollenkaan enää.
    Muutaman kerran käynyt itselleni vastaava juttu, kerran peitevoiteen ja toisen kerran ripsivärin kanssa.
    Mukavaa sunnuntaita sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosi ihana, tykkään kompaktista pullosta myös. Se ei kuitenkaan kiinnitä meikkiä ihan yhtä tehokkaasti kuin tämä, vaikka pidentääkin meikin kestoa.

      Mukavaa viikkoa Outi. <3

      Poista
  3. Voi ääh! Mikään ei oo kyllä ikävämpää kosmetiikassa, kun tuo jatkuva tuote"kehitys". Niin monesti siinä on menty pieleen ja mulle käy kans just noin, et kun johonkin tykästyy, niin sit se lopetetaan tai uudistetaan. Varsinkin meikkivoiteet, joita on muutenkin vaikea löytää. :/
    Mielenkiintoista olisi kuulla, miten erilainen uudistettu tuote sitten loppujen lopuksi on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut tuotteet on jo valmiita, eikä niitä todellakaan tarvi enää kehittää. Joskus olisi ihan hyvä pitäytyä vanhassa. En ole Max Factorille antanut vieläkään anteeksi, että poistivat valikoimistaan peitepuikkonsa. Mä seurailen tuota Puolan Sephoran sivua, heti kun ilmestyy tilaan, vaikka vähän jo muiden arvostelujen ja inci-listan perusteella pelottaa. :D

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives