Kuinka usein?


Blogeissa on pyörinyt viime viikkoina Kuinka usein? -haaste. Monesti ohitin sen, vaikka olen tykännyt lukea sitä muista blogeista. Sitten ajattelin, että onhan minullakin siihen sanani sanottavana. 

Joten sunnuntain kunniaksi, tästä lähtee. Kuinka usein?

Vaihdan lakanat? Kerran viikossa, mutta kesällä, jos on hiostavia öitä, saatan vaihtaa useamminkin. Rakastan rapsakan puhtaita liinavaatteita, enkä tykkää yhtään sellaisista pehmeän kuluneista. Perkaali on ehdoton lempimateriaalini tästä syystä. Tiedättekö sen äänen, kun nostaa täkkiä? Siitä pitää kuulua sellainen kahahdus. Jääkylmä makkari ja rapeat lakanat, täydellinen yhdistelmä!

Vaihdan pyyhkeet? Yleensä teen tämän samalla kertaa lakanoiden kanssa, joten yhtä usein, kerran viikossa, mutta kesällä saatan useamminkin. Pyyhkeet eivät saa olla toisin kuin lakanat missään nimessä rapsakoita vaan tykkään, että ne tuntuvat pehmeiltä.

Peset hiukset? Pari kertaa viikossa. Olen niin onnellinen, että pääsin eroon kerran päivässä pesuvälistä, mitä vielä parikymppisenä harrastin. Ensin sain venytettyä joka toinen päivä ja siitä se sitten lähti. Nykyään päänahka ja hiukset eivät enää rasvoitu samalla tavalla.

Soitat äidille/isälle? Isälle en voi soittaa, koska on kuollut. Tosin en soitellut koskaan ennen sitäkään. Äidille liian harvoin, mutta saatatte ymmärtää tämän luettuanne, miksi kommunikointi on toisinaan hieman vaikeaa. 

Näet vanhempiasi? Kts. yllä.

Käyt leffassa? En oikeastaan tykkää käydä leffoissa, katson mieluummin kotona. Leffassa olen viimeksi käynyt pari vuotta sitten.


Föönaat hiukset? Pyrin siihen, etten joka pesun jälkeen. Joten ehkä kerran viikossa. 

Putsaat lattiakaivot? Ilmeisesti tarpeeksi usein, koska ne eivät ole koskaan tukossa. :D

Käyt metsässä? Aivan liian harvoin ihmiselle, joka eli lapsuutensa metsän keskellä.

Käyt suihkussa? Jos en hikoile, niin joka toinen päivä. Kriittiset paikat toki päivittäin. Iho on ollut todella paljon parempi, kun lopetin pakonomaiset jokapäiväiset suihkut jo vuosia sitten.

Sanot läheisillesi, että rakastat heitä? Osoitan tämän enemmänkin teoillani kuin sanoillani.

Sanot miehellesi, että rakastat häntä? Jos en joka päivä, niin useita kertoja viikossa. Toki tässäkin teot ratkaisevat vieläkin enemmän kuin sanat. Rakkautta voi parhaiten osoittaa, kun ottaa toisen arjessa joka päivä huomioon.

Tarkistat kuivakaapin sisällön? Yleensä silloin, kun olen tekemässä jotain spesiaalimpaa ja lähdössä kauppaan, että löytyykö kaikki tarvittava. Perustuotteet on aina kunnossa.

Luuttuat lattiat? Imuroin pari kertaa viikossa ja lattiat pyrin pesemään kerran viikossa, mutta ei se niin tarkkaa ole, jos jää yksi viikko väliin. Imurointi on tärkeämpää. 

Peset vessan? Useita kertoja viikossa, koskee siis pönttöä ja lavuaaria. Lattian kerran viikossa.

Puhdistat liesituulettimen? Tämä on häpeäpaaluni. Pesen kyllä sen suojaritilän monta kertaa vuodessa (n. kerran kuukaudessa), samoin kuin putsaan sitä muutenkin. Häpeä koskeekin aktiivihiilisuodatinta joka pitäisi vaihtaa kerran tai kaksi kertaa vuodessa. (tämähän on siis ihan paloturvallisuus juttu, jos hellalla sattuu tulipalo, se rasvaa ja hajuja kerännyt aktiivihiilisuodatin leimahtaa helposti sieltä ylhäältä kunnon liekkeihin). Asuimme tässä asunnossa melkein kymmenen vuotta ennen kuin vaihdoin sen. Tilasin kuitenkin heti kerralla kaksi uutta suodatinta, joten nyt se alkaa vaihtumaan puolen vuoden välein.

Syöt noutoruokaa? Todella harvoin. Muutaman kerran vuodessa.

Valehtelet? Varsinaisia valheita en kerro, mutta kyllä jokainen tunneälyn omaava ihminen livauttaa valkoisen valheen silloin tällöin, kun ei halua loukata toista ihmistä.

Riitelet suhteessa? Aloin miettimään, että milloinkohan meillä olisi riidelty, ööh, en muista. :D Mutta sanotaan kerran vuodessa, puhdistaa ilmaa. :D

Sheivaat? Joka kerta suihkussa käydessä.

Vaihdat hammasharjan? Heti kun harjakset alkavat vähänkään repsottamaan.

Käyt kirjastossa? Tämä on nolo, mutta en muista viime käyntiäni. Se on sääli, koska nuorempana kävin kirjastossa useitakin kertoja viikossa. Johtuu varmaan siitä, etten lainaa vaan ostan kirjoja.

Peset peitot ja tyynyt? Tyynyt kahden kuukauden välein, petarin ja peiton pari kertaa vuodessa. 

Soitat anopille? Ei soitella vaan lähetellään WhatsApp-viestejä.


Peset rintsikat? Vaihdan, heti jos hikoan, mutta hikoilematta menee pari päivää. Menevät sitten muun pyykin joukkoon kerran viikossa.

Leivot? Nykyään ehkä pari kertaa vuodessa, ennen saman verran kuukaudessa.

Siivoat jääkaapin? Pidän koko ajan sen pikkusiivouksella puhtaana. Puhdistan paikan kerrallaan, jos näyttää likaiselta. Joten erillistä suurta siivousta ei tarvita.

Käyt puntarilla? En koskaan.

Komennat miestäsi? Leikkimielisesti varmaan päivittäin.

Vierailet isovanhempiesi luona? Kaikki isovanhempani ovat kuolleet. Tässä tulee oman iän realiteetti aina vastaan.

Peset pyykkiä? Kerran viikossa.

Imuroit kotisi? Pari kertaa viikossa.

Perheessä kinataan vaatetuksesta? Ei koskaan.

Käyt kaupassa? Liian usein. Pari-kolme kertaa viikossa.

Peset ikkunat? Kaksi kertaa vuodessa.

Vaihdat sukat? Olen ilman sukkia niin pitkään kuin vain voin, koska inhoan niitä. Vaihdan kerran päivässä, sitten kun ne sukat on jalassa. Kotona tietenkin on sitten erikseen kotisukat, joita en käytä kodin ulkopuolella.

Olet eri mieltä miehesi kanssa? Silloin tällöin.

Ostat uusi vaatteita? Todella harvoin. Päätin juuri viime talvena, etten osta enää yhtään halppisvaateketjun vaatetta lisää. Tämä on pitänyt. Täytän mieluummin kaapin kestävillä hivenen arvokkaimmilla vaatteilla, jotka kestävät aikaa ja joissa on aina mukava olla. Hillosin vaatekaapissa liian kauan vaatteita, joita en rakastanut.

Siivoat? No johan täällä siivotaan... Niin kuin aiemmin sanoin pari kertaa viikossa, mutta enemminkin voisi sanoa, että siivoamiseni on sellaista jatkuvaa puhtauden ylläpitoa pienillä jutuilla. Inhoan siivouspäiviä, joita ei tuolla taktiikalla tarvita.

Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit? Pari kertaa vuodessa.

Siivoat lääkekaapin? Meillä ei ole lääkekaappia.

Puhdistat hiukset harjasta? Myönnän, että yksi suurimpia kammotuksiani ovat ihmisten hiusharjat ja lähinnä se miten siivottomina ihmiset niitä pitävät Toiset vielä kuvailevat niitä. VOI YÖK! Putsaan hiukset harjasta jokaisen harjauksen jälkeen. Vie tasan sekunnin kouraista ne karvat siitä ja heittää roskiin. En käsitä, miten se voi olla toisille niin vaikeaa?

Muuten minulla alkoi syysloma toisesta työstäni, joten melkein pari viikkoa aikaa tehdä muuta. Ei sillä, etten tykkäisi työstäni. Juuri perjantaina viimeistä vuoroa tehdessäni ennen lomaa, mietin mielessäni, että vitsit, miten paljon tykkään tehdä tätä.

Oikein leppoisaa sunnuntaita kaikille!

Kuvat: Pixabay 1. Mullakin on tämä postaus työn alla;)
  Mä luin jostain aikoinaan, että jos ei hikoile rankasti ja/tai tekee kevyttä työtä esim. toimistossa, niin suihkussa käyminen ei ole välttämätöntä joka päivä. Tapojeni orjana itse en voisi kuvitella meneväni illalla nukkumaan käymättä suihkussa;) Hiusharjajutusta ihan samaa mieltä. Joillakin olen nähnyt myös ruokottamassa kunnossa olevia kampoja, yyäääkk!

  Leppoisaa sunnuntaita ja ihanaa lomaa, Jonna<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihotautilääkärit eivät todellakaan pidä tarpeellisena käydä suihkussa päivittäin, jos ei hikoile. Se joka tapauksessa sotkee aina ihon omaa pH:ta. Mä muuten käyn kans aina iltaisin suihkussa, en tajua miten joku voi mennä aamulla? :D Ideahan on just mennä puhtaana lakanoihin nukkumaan.

   Älä puhu noista kammoista, olen niitä itsekin nähnyt, menee ihan kylmät väreet...

   Ihanaa viikkoa Sari! <3

   Poista
 2. Hahah mä en kyllä putsaa hiusharjaa joka käytön jälkeen, liekkö edes viikoittain ;D ei kai siinä niitä hiuksia niin paljon ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sulla on lyhyet hiukset, ei mee välttämättä niin karmeaksi nopeasti kuin pitkähiuksisella. :D

   Poista
 3. Olipa kiva lukea sunkin vastauksia. Niin samaa mieltä tuosta hiusharjasta. Minulla ainakin irtoaa aina sen verran hiuksia harjatessa, että olisi todella ällöä jättää niitä siihen harjaan :)
  Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todella ällöä, pitää ne nyt nyppiä pois. :D

   Mukavaa viikkoa Outi. <3

   Poista
 4. Vastaukset ei yllätä yhtään ja olikohan mun kanssa leffassa silloin pari vuotta sitten.

  Se lakanoiden/pussilakanoiden kahahdus, se on just se juttu, niin hyvin kuvattu. Rakastan sitä ääntä.

  Ihanaa päivää Jonna. 🧡❤️🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sun kanssa olin. :D Mähän katselen paljon leffoja, mutta en elokuvissa. ;)

   Ihanaa viikonloppua Tiia. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives