Paras savinaamio – Dr. Hauschka Clarifying Clay Mask


Parikymppisenä olin savinaamioiden suurkuluttaja, myöhemmin into niiden käyttöön laantui, koska ne tuntuivat aina kiristelevän ja kuivattavan liiaksi jopa sekaihoani. Onneksi markkinoilla on myös hellävaraisia savinaamioita, joita voin suositella ihan kaikille ihotyypeille, jopa kuivalle iholle ihon puhdistukseen kuorinnan sijasta. Toki savinaamioista edelleen eniten hyötyy iso huokoinen, epäpuhdas ja rasvainen iho. 

"Kuorinnat saattavat tuntua liian rajuilta, olen huomannut, että savinaamio hoitaa ihon syväpuhdistuksen silloin hellävaraisemmin."

Varsinkin talviaikaan, kun ihoni on pintakuivempi ja mekaaniset -ja kemiaaliset -kuorinnat saattavat tuntua liian rajuilta, olen huomannut, että savinaamio hoitaa ihon syväpuhdistuksen silloin hellävaraisemmin. Jos olen laiskalla tuulella, tartun erittäin käypään Cattierin kuivan ihon savinaamioon. Sen sijaan jos aikaa on hifistelyyn, alan leikkimään "kemistiä" Dr. Hauschkan Clarifying Clay Maskin kanssa. 


Savinaamiot saattavat olla haastavia kuivalla ja herkällä iholla, mutta Dr. Hauschkan Savinaamio sopii jopa herkälle iholle, vaikka sitä suositellaan pääsääntöisesti epäpuhtaalle ja tulehduksille herkälle iholle. Iso purkki sisältää runsaasti tuotetta, joka kestää pitkään. Naamiota suositellaan käytettäväksi 1-2 kertaa viikossa. Itse käytän savinaamioita kuitenkin maksimissaan kerran viikossa. Yksi kukkurallinen teelusikka sekoitettuna teelusikalliseen vettä, riittää koko kasvoille. Jos haluat levittää naamion kaulalle ja dekolteelle, suosittelen kahta kukkurallista tuotetta. Koostumus on oikea, kun seos on pehmeää ja voidemaista, joten vettä kannattaa lisätä vähitellen. Naamion annetaan vaikuttaa puhtaalla iholla kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan pois huolellisesti lämpimällä vedellä. Apuna voi käyttää kosteaa puhdistussientä. Silmänympärysihoa kannattaa varoa, levitänkin usein sy-iholle tuoksi aikaa hoitavat silmänympäryslaput. Tykkään tehdä puhdistustyön sormin, sillä se on iholleni hellävaraisin keino. Kuivan ja herkän ihon omaavan kannattaa lyhentää vaikutusaika vajaaseen viiteen minuuttiin. 

Naamion vaikutusaikana tykkään itse suihkutella päälle kasvovettä, jotta naamio pysyy erityisen joustavana. Se ei ole jättänyt ihoani ikinä kiristävän tuntuiseksi vaan tekee siitä pehmeän, puhtaan ja heleän. Sopii vegaaneille.

Jos haluan oikein hifistellä, korvaan veden lisäämällä joukkoon Dr. Hauschkan Kasvovettä tai sitten suihkuttamalla jauheen joukkoon merkin Tehokuuria, myös pari omalle iholle sopivaa Ihokuuri-ampullia sopii veden asemasta jauheen joukkoon loistavasti. 


Dr. Hauschka Savinaamio 90 g/ n. 34 euroa. Jälleenmyyjät löydät täältä.

Käytätkö savinaamioita? Suosikkisi?


  1. Tämä kiinnostaa kovasti! Olen suuri savinaamioiden ystävä, ja etenkin jos ne ovat mahdollisimman zero waste. Tämähän on, eikös tuo ole jotain lasia tuo purkki? Dr Hauschka on kyllä ihana brändi, ihastuin just sen käsirasvaan. 💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purkki on tosiaan lasia ja tuotteessa itsessään ei mitään ylimääräisiä ole. :) Se käsivoide on ihanaa! <3

      Poista
  2. Naamiot on ihania <3 Itse olen nyt käyttänyt Kick beautyn warming clay maskia.
    Ihanaa iltaa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan parhaita ja niitä pitää tietenkin olla montaa erilaista. ;)

      Mukavaa viikon jatkoa Outi. <3

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives