Klassikot osa 51 – Lancôme MiracleKun vuosituhat oli vaihtunut, toi Lancôme markkinoille tuoksuklassikon, joka on pitänyt pintansa markkinoilla lähes kaksikymmentä vuotta tähän päivään asti. Muistan edelleen hyvin, kun näin tuoksun kaupan hyllyllä heti sen ilmestymisen jälkeen. Miracle oli niitä tuoksuja joihin rakastuin ensi nuuhkaisulla. Olen vuosien aikana käyttänyt sitä useampia pullollisia, vaikka välillä on ollut kausia, ettei se ole kuulunut tuoksukokoelmaani. Mainoskasvona toimi tuohon aikaan upea Uma Thurman. 


Lancômen Miraclessa on tietynlaista energisyyttä, joka tekee siitä tuoksun, jolle haluaa tuoksua. En usko, että tulen koskaan kyllästymään siihen. Miracle onkin todellinen tuoksuklassikko. Ilmestymisen aikoihin se oli tuoksu, jollaista ei ollut vielä tehty. Siinä yhdistyy modernius ja itämaisuus, jotka sekoittuvat makeaan hedelmäisyyteen. 

Tuoksu avautuu mehukkaalla puraisulla litsiä ja ripauksella herkkää freesiaa. Sydän on itämainen – magnoliaa, inkivääriä, mandariinia, pippuria ja jasmiinia. Pohja on puuterisen kermainen – ambraa, myskiä ja jasmiinia. 

Tuoksuun selkeää energisyyttä tuo kirpeän raikas inkivääri ja pippuri. Silti ehdottomasti tuoksun parasta antia itselle on alun mehevä litsi, ambran tuoma makeus ja magnolian sitruksinen mehevyys. 

Miraclessa mielenkiintoista on se, että ollessani parikymppinen käyttäessäni tuoksua ensimmäisen kerran, koin sen erittäin tyttömäiseksi tuoksuksi. Nyt nelikymppisenä siinä on edelleen tyttömäisyyttä, mutta silti samaan aikaan tuoksussa on tiettyä voimallisuutta, joka tekee siitä sopivan parikymmentä vuotta myöhemminkin. Tuoksun kesto iholla on aina ollut huikea – yli kymmenen tuntia. En koskaan ole kokenut, että Miraclea olisi lisättävä päivän aikana. 


Onko Lancômen Miracle tuttu?

 1. Oi kyllä tuttu tuoksu! Minun vakio tuoksu ja aina jaksaa ilahduttaa kerta toisensa jälkeen. Minäkään en usko että kyllästyn koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että löytyy muitakin Miraclen ystäviä. Ehkä tämä on se syy, miksi tuoksu on pitänyt pintansa näin kauan. :)

   Poista
 2. Miracle on ihana! En yleensä pidä tuoksuista eikä nenäni ilmeisesti ole kovin hyvä erottelemaan tuoksuja toisistaan, koska kun tavaratalossa nuuhkin tuoksuja, lähes kaikki tuoksuvat minusta samalta! Miracle on yksi harvoista jotka ovat minun nenääni omintakeisia, massasta erottuvia. Hyvässä mielessä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista, ehkä Miraclessa on jotain, jonka nenäsi erottaa, koska haistat sen omintakeisuuden. Muistan edelleen kun Miracle tuli, ei kaupan hyllystä löytynyt kyllä mitään vastaavaa silloin. :)

   Poista
 3. On tuttu tuoksu ja yksi oma tuoksusuosikkini myös.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen suorastaan yllättynyt tästä Miraclen ystävien määrästä. :o

   Ihanaa viikkoa Outi. <3

   Poista
 4. Tämä ja Idole Lancomen parhaat tuoksut omaan makuun. ❤️

  Kauniita unia 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idôle on munkin lemppari Miraclen jälkeen. :)

   Samaa sinne. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives