Julkkisten suosikki Dr. Barbara Sturm

*Sisältää mainoslinkin

Ihonhoito on aina kiinnostanut minua ja käytän aikaani paljon tutustumalla uusiin brändeihin. Aina silloin tällöin kuitenkin käy niin, että jotain todella hypetettyjäkin brändejä menee ohi. Yksi tällaisista oli Dr. Barbara Sturm. En ollut koskaan edes kuullut brändistä, saatika kiinnittänyt huomiota merkin tuotteisiin, kunnes muutama kuukausi takaperin aloin katselemaan Youtubesta Harper's Bazaarin go to bed with me -sarjaa, jossa julkkikset näyttävät illan ihonhoitorutiininsa. Kannattaa katsoa, todella mielenkiintoista, jos olet kiinnostunut ihonhoidosta. Tosin välillä tekisi katsoessa mieli repiä hiuksia päästä, koska no, vaikka oletkin julkkis, se ei tarkoita sitä, että ymmärtäisit ihonhoidosta paljoakaan. Mm. kertakäyttöisten puhdistuliinojen suosio suorastaan kauhistuttaa. 

Sarjaa katsoessa aloin kiinnittämään huomiota siihen, että lähes jokaisella julkkiksella oli käytössään jokin tai useampia tuotteita saksalaiselta Dr. Barbara Sturmilta. Ajattelin heti, että siinäpä on brändi onnistunut luomaan melkoisen julkkisfanikunnan. Monet Sturmin tuotteista ovat sen hintaisia, että niihin ei ihan kellä tahansa ole välttämättä edes rahaa, sillä puhdistustuotteet maksavat viidenkympin kieppeillä, naamiot satasen, voiteet 150 euron ja seerumit 120-270 euron välillä. 

Kun puhutaan tämän hintaluokan tuotteista, tulee mieleeni verrata tuotteita suosikkisarjaani Bakeliin, joka on Sturmin tapaan keskittynyt varsinkin anti-ageingiin. Verrattuna esim. Bakeliin, brändin incilistat seerumeiden kohdalla eivät vakuuta minua ihan niin paljon, että olisin valmis maksamaan pyydettyjä summia. Dr. Barbara Sturmin tuotteisiin on pakattu todella paljon loistavia raaka-aineita, mutta mitä arvokkaammaksi ihonhoitotuote menee, sitä enemmän vertaan sitä siihen, mistä haluan maksaa.


Dr. Barbara Sturmilla oli kuitenkin yksi tuote, mitä halusin palavasti kokeilla, koska sitä ovat useat kehuneet. Jauhemainen Enzyme Cleanser ei sinällään ole uusi keksintö,  olen käyttänyt samantapaisia puhdistustuotteita niin Dermalogicalta kuin japanilaiselta DHC:ltakin.

Sturmin tuote ei kuitenkaan sovella jokapäiväiseen käyttöön kuten esim. Dermalogica vaan sitä suositellaan käytettäväksi 2-3 kertaan viikossa. Ainoastaan todella rasvaiselle iholle tuotetta voi käyttää päivittäin. Jauhetta käytetään siten, että sitä ripotellaan hivenen kämmenelle, lisätään vähän lämmintä vettä, jonka jälkeen sen voi hieroa pehmeäksi vaahdoksi. Tämän jälkeen tuote levitetään kostutetuille kasvoille ja pyöritellään kostein sormin iholle. Lopuksi huuhdotaan lämpimällä vedellä. Tuotetta voi vaahdottaa myös toisen puhdistustuotteen kanssa. Oma suosikkicomboni on sekoittaa Enzyme Cleanseria CeraVen Hydrating Cleanserin kanssa. Jolloin pesutulos on tietenkin astetta hellävaraisempi. Tekee kasvoista puhtaat, mutta ei narskuvia eikä kiristäviä. Tuote poikkeaa dermalogican ja DHC:n tuotteista siinä, että siihen jää edelleen vaahdottamisen jälkeen hieman pieniä kuorivia partikkeleita, jotka tehostavat puhdistusta.

Olen käyttänyt tuotetta parin kuukauden ajan pari kertaa viikossa ja on pakko myöntää, että Dr. Barbara Sturmin Enzyme Cleanserissa on jokin taika. En muista koska ihoni olisi ollut pinnalta yhtä sileä ja tasainen. Puhdistuksen käyttäminen pari kertaa viikossa on saanut ihoni selvästi kirkkaammaksi ja hehkuvammaksi. Meikki on suorastaan ilo levittää aamuisin kasvoille. 

Miksi se sitten toimii?

Enzyme Cleanser poistaa ihon pinnalta kuivaa ihosolukkoa, sillä koostumus sisältää C-vitamiinia ja entsyymejä, tehden ihosta raikkaan. Puhdistuksen jälkeen tuntuu, että muut tuotteet imeytyvät iholle aivan eri tavalla. 

INCI: Sodium Lauroyl Glutamate, Talc, Cellulose, Maltodextrin, Water (Aqua), Xanthan Gum, Ascorbic Acid, Subtilisin, Lipase


Puhdistaja on todella riittoisaa, koska sitä ei tarvitse kerralla kuin herneen kokoisen nokareen. Kahdesta kolmeen kertaan viikossa käytettynä se kestää pienen ikuisuuden. Se mitä tuloksia olen saanut Enzyme Cleanserilla iholleni muutamassa viikossa, niin siihen nähden tuotteen hinta/laatusuhde on mielestäni ok. Tästä tulikin heti tuote, jota varmasti ostan myös jatkossa. Voisin melkein sanoa, että siitä on tulossa pikavauhtia ihonhoitorutiinini kulmakivi. 

Dr. Barbara Sturmin tuotteita myy mm. *Skincity. Entzyme Cleanser n.60€/75ml.

Onko Dr. Barbara Sturm tuttu? Käytätkö jauhemaisia puhdistustuotteita? 1. Eipä ole tämäkään tuttu merkki ollenkaan. En ole muuten koskaan käyttänyt tuollaisia jauhemaisia puhdistustuotteitakaan.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että sä tykkäisit näistä jauhemaisista. On tosi hellävarainen tapa kuoria ihoa. :)

   Ihanaa viikkoa Outi. <3

   Poista
 2. Ei todellakaan ole tuttu, tähän en ole törmännyt missään. Tykkään entsyymiputsareista, joten hyvinkin voisin tykätä tästäkin.

  Kivaa sunnuntaita Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että sä tykkäisit. Sähän fiilistelet aika kunnolla puhdistavia tuotteita ja tää on sellainen, tosin ei lainkaan kuivattava. :)

   Mukavaa viikkoa Tiia. <3

   Poista
 3. Olen muistaakseni Sum:37 raeputsaria käyttänyt, mutta koska rakastan taas jauhemaisia naamioita alkoi heti kiinnostaa entsymaattinen putsari. Luuletko että voisi käyttää pienenä naamionakin? Mä olen kanssa nähnyt Dr. Barbara Sturmin tuotteita joka tuutista ja houkuttaa, mutta hinnat ovat aika kovia - ennen kuin luen lisää arvosteluja en törsäile ;)

  xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedäetkö mitä, mä luulen, että voi. Pitääkin itse kokeilla asap. asiaa. :)

   Kiva, et joku muukin on bongannut brändin ja alkanut kokea houkutusta. Mä olen kyllä sitä mieltä, että incien perusteella ostan ennemmin Bakelin kuin Sturmin seerumeita ja siinä säästä sitten jo melkein heti satasen. ;)

   Poista
 4. Vaikuttaa mielenkiitoiselta tuotteelta, mutta jäin ihmettelemään sitä, miten se eroaa juurikin Dermalogican tai Sensain peeling powderista? Tein ensimmäisen tilauksen Cult beautyyn noin kuukausi sitten (muista tuotteista kuin tästä), eikä lähetys ole vielkään saapunut! Ei ole kyllä minulla mikään hyvä käsitys firmasta tällä hetkellä, viesteihinkin vastaavat todella hitaasti eikä asia tunnu etenevän ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa outoa toimintaa Cult Beautylta, itsellä ei ole paikan kanssa ollut koskaan mitään ongelmaa. :( Toinen mistä Sturmia saa tilattu on saksalainen www.niche-beauty.com, josta paketit toimitaan DHL:n kautta suoraan ovelle. Jos Cult Beauty epäilyttää jatkossa.

   Dermalogicassa on todella paljon pidempi inci kuin Sturmissa (mm. parabeeneja, jos niitä haluaa vältellä, itsellä ei ongelmaa niiden kanssa sekä eteerisiä öljyjä, jotka voi ärsyttää ihoa), jossa on vain muutama hassu ainesosa. Ascorboc Adic on se ainesosa, joka tekee Sturmista tosi tehokkaan. Sensaihin en osaa verrata, kun sitä inciä ei ole oikein mistään saatavilla, asia, jota toivoisin, että Sensai petraisi.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives