Näin pääsin eroon hormoninäpyistä

*Sisältää mainoslinkkejä, tuote PR-näyte

Minulla on aina ollut hyvä iho, ei loistava, mutta hyvä. Teininä ja parikymppisenä epäpuhtauksia oli enemmän, mutta ei mitään isompaa. Kolmekymppisenä ihoni oli varmasti tähän astisesti täydellisimmillään. Muutamia näppyjä ilmestyi aina silloin tällöin, mutta ei edes kuukausittain.

Kun pari vuotta sitten täytin neljäkymmentä, osasin odottaa, että muutoksia saattaa tulla. Olen nimittäin niin monella nelikymppisellä huomannut näppymäärän tuplaantuvan, kiitos ihanien hormonien. Itselläni meni pari vuotta rauhallisesti, kunnes viime keväänä leukaani ja leukaperääni alkoi ilmestymään erittäin kipeitä ihonalaisia hormoninäppyjä. Niitä tuli aina useampia kerralla ja ongelma oli, etteivät ne nousseet pintaan vaan tykyttelivät patteina ihon alla. Sain osan nostettua hyvillä aineilla pintaan, mutta toiset olivat ja pysyivät ihon alla. Välillä saattoi olla viikonkin aika, että kasvot olivat täysin puhtaina, kunnes aamulla löysin muutaman uuden yllätyksen.

"Taistelin hormoninäppyjen kanssa koko viime kesän ja alkusyksyn."

Taistelin hormoninäppyjen kanssa koko viime kesän ja alkusyksyn. Koska ne keskittyivät leukaperiin, niitä ei oikeastaan huomannut, vaikka olisi ollut ilman meikkiä, koska olivat ihon alla. Koin ne kuitenkin kivuliaiksi ja todella ärsyttäviksi. Kokeilin puolen vuoden aikana vaikka mitä kikkoja, mutta mistään ei tuntunut olevan lopullista apua. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että olen löytänyt asiaan ratkaisun, sillä leukaperiini ei ole pariin kuukauteen ilmestynyt ainuttakaan kipeää ihonalaista näppyä.

Olen käyttänyt ensimmäisen kerran *Paula's Choicen 2% BHA Lotionia jo vuosia sitten, mutta silloin tuntui, että se kuivatti ihoani liiaksi, vaikka olisin käyttänyt sitä vain parisen kertaa viikossa. Halusin antaa tuotteella uuden mahdollisuuden, vaikka vielä elokuussa olin sitä mieltä, etten voisi missään nimessä käyttää tätä päivittäin. Olin väärässä. Tämä olikin hyvä muistutus siitä, miten iho muuttuu ja se mikä ei sopinut pari kuukautta tai pari vuotta sitten, ei tarkoita sitä, ettei se sopisi nyt.


"BHA Lotion on parasta, mitä epäpuhtaalle ja ikääntyvälle iholle voi tarjota."

Se miksi päätin antaa 2% BHA Lotionille mahdollisuuden, on se, että BHA Lotion on parasta, mitä epäpuhtaalle ja ikääntyvälle iholle voi tarjota. Se auttaa tasoittamaan ihoa, hillitsee pintakuivuutta (joka on usein syy, miksi näpyt eivät pääse pintaan) ja kuorii hellävaraisesti ihoa. Tuotteen sisältämä salisyylihappo kuorii ihoa ja auttaa pienentämään ihohuokosia. Tuotteessa on käytetty myös kasviöljyjä, jotka kosteuttavat.

Levitän geelimäisen paksuhkon emulsion illalla puhdistetulle iholle aina ensimmäiseksi, mutta vain sille alueelle joka kaipaa huomiota. Viimeisten kuukausien aikana se on ollut leukaperä. Sen jälkeen annan olla jonkin aikaa yksinään. Pesen välissä hampaat tms. Vasta tämän jälkeen levitän yövoiteen ja joskus myös yönaamion päälle. 

Kun käyttää näin aktiivista tuotetta, niin samaan aikaan ei kannata käyttää muita. Olenkin joutunut siirtämään esim. retinolin tai C-vitamiinin osaksi aamun ihonhoitorutiinia tämän vuoksi. Aluksi arkailin laittaa tuotetta joka ilta, joten lisäsin määrää vähitellen. Olen käyttänyt kohta parin kuukauden ajan lotionia jokainen ilta ja arvatkaapa mitä, n. 1,5 kuukauteen leukaperiini ei ole ilmestynyt enää ainuttakaan kipeää ihonalaista hormoninäppyä. Vanhatkin ovat kadonneet. Ne pari epäpuhtautta mitä on ilmestynyt, ovat tulleet pintaan ja menneet nopeasti pois. Tällä hetkellä olenkin todella luottavainen, että kipeät hormoninäpyt olisivat historiaa. Parasta on ollut myös se, että tällä kertaa tuote ei ole kuivattanut lainkaan ihoani, toisin kuin vuosia sitten. Päin vastoin iho näyttää sileältä ja hyvinvoivalta.


Parasta Paula's Choicen 2% BHA Lotionissa on se, että se on pakattu todella riittoisaan pulloon. Hintaa on kohtuulliset 35 euroa. Koska laitan kuorintaa vain tiettyyn osaan kasvoja ja koostumus on todella riittoisaa, se kestää pitkään. Tuote on tuoksuton ja vegaani. Siinä on tuoksuttomuudesta huolimatta kuitenkin omanlaisensa hivenen alkoholimainen tuoksu, joka onneksi häviää levittämisen jälkeen iholta. Tuotetta myy mm. *Skincity.

Kärsitkö hormoninäpyistä?


 1. Kokeilin tätä samaa tuotetta vuosi sitten ja ei ainakaan minulla auttanut pikkunäppyihin. Sitten menin apteekkiin ja päädyin ostamaan la roche posay effaclar duo+ -voiteen, onneksi! Tämä on pelastanut omat kasvoni isoilta sekä pieniltä näpyiltä :) Tässä on salisyylihappoa (en kylläkään tiedä kuinka paljon) ja niasiinia, joiden uskon auttaneen omiin näppyihin. Kauan jaksoin uskoa Paula's Choicen salisyylihappoihin, kokeilin nestettä sekä voidetta, mutta ei auttaneet. Tällä hetkellä ei kuitenkaan haittaa, kun on löytynyt sopiva tuote omalle näppyihintaipuvaiselle iholle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että löysit sulle sopivan tuotteen. Laitan ton muistiin, jos Paula lakkaa joskus toimimasta. :)

   Poista
 2. Minä olen allerginen asetyylisalisyylihapolle ja saan oireita myös salisyylihaposta. Olen tätä harmitellut, koska kuorintana tämä olisi todella tehokas aine :( Hienoa, että löysit tuotteen, joka sopii sinun iholle ja siitä oli apua noiden näppyjen kanssa. Minulla oli teininä sellaista pientä syyrymää kasvoissa (mininäppyjä), mutta onneksi pääsin niistä eroon, mutta silloinkin piti käydä iholääkärillä.
  Leppoisaa loppuviikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa tosi ikävä juttu. Uskon, että harmittaa, koska olisi tehokas mutta hellävarainen kuorinta.

   Mukavaa viikonloppua Outi. <3

   Poista
 3. Nykyään harvemmin, kaiketi hormoniton olen, hih. Mutta tyttäret kärsii, etenkin toinen ja leukaan tulee näpyt. Nyt aion testata tätä tyttären leukaan. Kiitos niin paljon vinkistä.

  Mukavaa viikonloppua Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, joo sitten niistä näpyistä ehkä pääsee, kun iskee toi vaihe. :D

   Testaa ihmeessä. Voi laittaa ihan aamuin ja öisin. Itse käytän vaan öisin, mutta jos tuntuu, ettei riitä niin laittakaan aamullakin puhtaalle iholle. :)

   Mukavaa viikkoa Tiia. <3

   Poista
 4. Minulla oli tuon Paulan (eka kuva) kasvovesi testissä ja tytär taisteli silloin juuri näppyjen kanssa ja puff parin päivän päästä hänen näpyt oikeasti vähenivät ja minullakin rosoisuus, jota joskus tulee otsaan hävisi:) Tämä sarja on loistava ja tilasin pullon lisää tätä tuotetta itselleni ja myös toiselle tyttärelle, jolla ongelma näppyjen kanssa oli paljon suurempi. Nyt näpyt ovat poissa! Mutta hän kyllä söi maitohappobakteerikuurin ongelmaansa ja kävi kasvohoidossakin, joten ehkä sekin jotakin auttoi, mutta silti tämä on minusta mieletön tuote!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, että säkin oot löytänyt Paulan, näissä on vielä hintakin ihan kohdillaan, ei mitään superkallista. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives