TEMPUR EasyClean – ainutlaatuisia unia

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: TEMPUR

Ihmisen hyvinvoinnille tärkeää on rasituksen ja levon suhde. Univaje vaikuttaa negatiivisesti moniin asioihin mm. tarkkaavaisuuteen, muistiin, oppimiseen, mielialaan ja asioiden hallintaan. Univaje näkyy jopa ihossa; olenkin usein sanonut, että paras kauneudenhoitoniksi on nukkua tarpeeksi. Nukkuessa iho uusiutuu ja aamulla kasvot näyttävät hehkeämmiltä.

Olin pitkään hyväuninen. Kun laitoin pääni tyynyyn, nukahdin. Muutamia vuosia sitten stressin seurauksena aloin kärsimään uniongelmista. Se oli todella vaikeaa aikaa ihmiselle, joka oli aina tottunut nukahtamaan helposti. Uniongelmat ovat siitä ikäviä, että niistä muodostuu helposti kierre, josta on vaikea päästä eroon. Onneksi omalla kohdallani vuosien kuluessa ja stressin vähentyessä myös uniongelmat alkoivat jäädä sivuun. Tänä päivänä nukun jälleen hyvin. 

"Koen, että ne ovat panostus hyvinvointiini."

Rakastan nukkumista. Yksi päivän parhaimmista hetkistä on, kun pujahtaa illalla peiton alle. Tämän vuoksi sänky, patjat ja vuodevaatteet ovat aina olleet minulle asioita, joihin olen ollut valmis panostamaan. Koen, että ne ovat panostus hyvinvointiini, vaikka hinta hivenen kirpaisisikin. Aika harvassa paikassa tulee vuorokauden aikana pysyttyä paikallaan keskimäärin kahdeksan tuntia, joten ei ole todellakaan ihan sama millaiset "apuvälineet" unen apuna on. 

Olen nukkunut koko aikuisikäni untuvatyynyillä, mutta vuosi sitten, aloitettuani kodin ulkopuolisen työni, joka on fyysisestikin vaativaa, aloin miettiä niiden vaihtamista TEMPUR-tyynyiksi. 


TEMPURin historia on mielenkiintoinen. Se on alunperin NASA:n kehittämä. Se kehitettiin materiaaliksi astronauttien istuimiin, jotta he eivät pyörtyisi G-voimien vaikutuksesta, kun raketti laukaistiin kohti avaruutta. Sittemmin materiaalia on käytetty mm. sairaaloissa ja keskoskaapeissa, koska se vähentää kehoon kohdistuvaa painetta ja näin ollen sopii täydellisesti mm. leikkauspöydille, jossa potilas joutuu olemaan pitkiäkin aikoja paikoillaan, ja pienten, hauraiden keskosten alustaksi. 

Tänä päivänä kuka tahansa voi hankkia TEMPURin omaan makuuhuoneeseen. Se parantaa unenlaatua ja sitä kautta hyvinvointia. Tyynyt sopivat hyvin myös allergikoille. Tyynyn vaikutus omaan nukkumisergonomiaan on yllättävän suuri – jopa 50 prosenttia! Eli jo tyynyllä voi olla iso vaikutus siihen, onko olo rentoutunut ja levännyt yön jälkeen. Tyynyn oikea valinta on ensisijaisen tärkeää. Valinta riippuu mm. hartioiden leveydestä, nukkuma-asennosta ja oman patjan upottavuudesta.

"Minulle tärkeintä on se, että tyyny pitää saada pestyä ihan kokonaan. Siksi minulle valittiin TEMPURin EasyClean-tyyny."

TEMPURin sivuilla on kätevä tyynynvalintakone, joka antaa osviittaa juuri sinulle sopivasti tyynystä. Tämän jälkeen onkin helpompi mennä lähimpään TEMPUR-myymälään kokeilemaan tyynyjä. Siellä nukkumisergonomian asiantuntijat katsovat tyynyn koon oikeaksi ja samalla tarkistetaan, että niska saa nukkuma-asennossa optimaalisen tuen ja sitä kautta uni olisi levollisempaa. 

Minulle tärkeintä on se, että tyyny pitää saada pestyä ihan kokonaan. Siksi minulle valittiin TEMPURin EasyClean-tyyny. Nukun enimmäkseen kylkiasennossa, mutta toisinaan saatan öisin kiepsahtaa selin. EasyClean on siitä helppo, että se sopii kaikkiin nukkumisasentoihin. Kokoja löytyy kolme – pehmeä, puolipehmeä ja jämäkkä. Oma tyynyni on jämäkkä. EasyClean on TEMPURin ensimmäinen täysin pestävä tyyny. Uudenlainen EasyClean-materiaali mahdollistaa sen, että koko tyynyn voi laittaa koneeseen pesuun 60 asteeseen, jonka jälkeen sitä voi rumpukuivata kaksi tuntia kerrallaan. Tyynylle luvataan myös kolmen vuoden takuu. 


TEMPUR-tyynyn kanssa minua jännitti eniten sen käyttöönotto. Kun vaihtaa TEMPUR-tyynyyn, on ihan normaalia, että materiaaliin tottuminen voi viedä muutamasta yöstä jopa pariin viikkoon. Tärkeintä on, että jos yöllä heräilee, kannattaa pitää se vanha tyyny siinä vieressä ja vaihtaa kesken yön siihen ja sitten seuraavana yönä taas kokeilla uudestaan. Eli unettomia öitä ei tyynyn vaihdon vuoksi kannata viettää. 

Itselläni ensimmäinen yö meni pyöriessä. Osasin tähän varautua, koska siitä varoiteltiin. Omalla kohdallani pyörimisen aiheutti se, että TEMPUR EasyClean -tyyny on huomattavasti painavampi ja toki myös tuntumaltaan aivan erilainen kuin kevyt ja upottava untuvatyyny, johon olin tottunut. Huomasin, että vanhan tyynyn kanssa minulle oli tullut tavaksi pöyhiä sitä, kun käänsin kylkeä. TEMPURin kanssa heräsin useita kertoja, koska havahduin siihen, etten saanutkaan pöyhityksi sitä sen painon vuoksi. Ja mikä hauskinta: tyynyä ei edes tarvitse pöyhiä, sillä se ei yön aikana menetä muotoaan. Tämä auttoi tajuamaan, miten paljon olin tehnyt nukkuessani "turhaa työtä". Toinen yö meni tyynyn kanssa helpommin ja heräämiset jäivät enää pariin kertaan. Parin ensimmäisen yön jälkeen olen nukkunut hyvin, paremmin kuin ennen, kun niskani alkoi tottua uuteen materiaaliin. TEMPURin kanssa yöni ovat selvästi levollisempia, pysyttelen yhdessä asennossa pidempään ja turhat pyörimiset ja sitä kautta pienet alitajuiset heräilyt ovat jääneet kokonaan pois. Olen aamulla selvästi virkeämpi, enkä keksi mitään muuta syyksi kuin sen, että nukun nykyään levollisemmin. Nyt melkein harmittaa, etten vaihtanut tyynyä aiemmin. 


Panostatko nukkumismukavuuteen?

TEMPURin tuotteet löydät jälleemyyjiltä täältä sekä verkkokaupasta. 1. Me juuri muuton yhteydessä hankittiin uusi (ja kallis) patja ja tyynyt. Mulla on tosi huono selkä ja edellinen patja oli todellakin mulle ihan kamala. Miehelle taas on ihan sama vaikka nukkuisi lankun päällä. Nyt sit ostettiin tosiaan kunnon ortopedinen patja, jossa on päällimmäisenä jotain geeliä, ja siitä samasta geelistä olevat tyynyt. Ne on ihan hullun painavat ja kiinteät mötikät, mutta ekasta yöstä lähtien oon nukkunut sairaan hyvin ja selkäkivut on helpottaneet todella paljon! Nukkumiseen todellakin kannattaa panostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on oikeasti jännä, että toisille on sama vaikka nukkuisi lankun päällä, itse en lukeudu niihin. Jouduin jo pari kymppisenä vaihtamaan futoniin, koska selkäni ei vaan kestä edes kalliita joustinpatjoja. Eri asia on juurikin sitten muunlaiset patjat, mutta joustinpatjoja ei edes kalliimpia, ei selkä kestä. En meinaa päästä sängyssä ylös, jos sellaisissa tulee nukuttua. Syy miksi en oikein viihdy hotelleissa, enkä nuku hyvin. Toivon aina salaa, että kunpa olisi mahdollisimman kova peti. :D

   Mulle tää Tempurin paino oli todellinen yllätys, painaa varmaan pari kiloa yksi tyynyt. Untuvatyyny painoi 600g, joten olihan tuossa se eka yö totuteltavaa, kun tyyny ei liikahdakaan tosta noin vaan.

   Todella ihana kuulla, että sait apusi selkäkipuihin miettimällä nukkumisjutut ihan uusiksi, se on niin tärkeää, mutta moni ei tule ajatelleeksi.

   Poista
 2. mä sain ensimmäisen Tempur tyynyni lahjaksi varmaan 10v sitten ja hankin toisenkin heti peräjälkeen. Sen jälkeen en ole normityynyillä nukkunut, en saa niillä unta tai jos saan, aamulla on migreeni. Mulla on niin paljon niska-hartiajumi/särkyjä niin Tempur on ehdoton ja hintansa arvoinen! Hankkisin ne patjatkin jos olis varaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon, että kun tohon Tempuriin tottuu, niin normi tyynyillä on todella vaikea nukkua materiaali on niin erilaista ja se paino tekee vielä oman erilaisuutensa. Muut tyynyt ovat pääsääntöisesti tosi kevyitä.

   Mulla on itselläni futon, vaihdoin parikymppisenä, enkä enää vaihtaisi muuhun sänkyyn, selkä kun ei kestä, varsinkaan ei joustinpatjoja, ne on pahinta, mille voin käydä nukkumaan. Olisi kyllä tosi mielenkiintoista kokeilla Tempurin patjoja, koska niissä on nukkumismukavuus ja ergonomia myös mietitty loppuun asti. Monilla urheilijoilla esim. on Tempurin patjoja, se kertoo aika paljon.

   Poista
 3. Mä niiiin vannon Tempurin nimeen! Mulla on ollut Millennium monen monta vuotta, tai oikeestaan jo toinen menossa. Ihailin just tota easy cleaniä, kun jostain syystä mun korvat on alkanu kipeytymään tolla nykyisellä tyynyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korvat kipeytyä?!? :D Mä muuten tiedän mistä puhut, mulla alkoi kerran kans yksi aiempi tyynyni (ei Tempur) tekemään tota. Huomasin, että jos olin nukkunut yöllä toisella kyljellä enemmän, korva oli tosi arka. Ei ollut muuten kivaa pidemmän päälle. :/

   Mähän olen siivousfanaatikko, en voisi kuvitellakaan tyynyä mitä ei voi kokonaan pestä, en vaikka se olisi kuinka hypoallerginen tms.

   Poista
  2. Mä oon päätellyt, et korvakipu johtuu ehkä siitä, et mulla on liian lyhyt kaula tolle Millenniumille, joten nukun väärällä kohdalla sillä.

   Mulla on aina ollut tossa sellanen muovitettu tyynynsuoja, muuten kuolaisin pilalle koko tyynyn :D

   Poista
 4. Tempur on ihan paras. Meillà on sekà patja ettà tyynyt, ei muulla osaa enàà nukkuakkaan. Minulla on niska-ja hartiajumeja niin hankin Tempurin Original Queen tyynyn, en ole sen koommin heràillyt huonossa asennossa nukkuneena, koska se tavallaan "pakottaa" pààn oikeaan asentoon. Aivan loistava.
  Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi patjat on varmasti luksusta!

   Mua kyllä kiinnostaisi mielenkiinnosta kokeilla patjoja, mutta oma selkä on niin herkkä kaikelle, et tuollaisen summan satsaus ja sitten jos ei sopisikaan, kolahtaisi aika kovaa. Parikymppisestä asti nukkunut futonilla ja se on parasta mitä mun selälle on ikinä tapahtunut, kun tapasin nykyisen mieheni laitoin hänetkin nukkumaan futonilla. Pari yötä pyöri, mutta huomasi myös, että selkäjumit hävisi. Toki kovalla nukkuminen ei sovi kaikille, mutta itselle se sopii.

   Mukava kuulla hyvää palautetta Tempurista. :)

   Poista
 5. Todellakin panosta, koska olen aina selvinnyt lyhyillä unilla, mutta niiden unien pitää olla kunnon unta. Viimeksi juuri ostimme uudet tyynyt ja kyllä taas uni maittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, varsikin jos unet jäävät vähiin, niin siinä ei kyllä pyörimisille ole sitten enää pahemmin aikaa tai univaje iskee nopeaan.

   Suomalaiset muuten vaihtavat aivan liian harvoin tyynyjään, täkkejään ja petivaatteitaan. Niillä on käyttöikä, mutta tuntuu olevan, että ne on ne viimeiset mitä uusitaan.

   Poista
 6. Uni voi olla maailman ihanin asia, mutta täällä on nukuttu vaihtelevasti siitä asti, kun oli burn out/masennus 20-vuotta sitten. Se vaan vaikutti mieleen niin, että pelko jäi. Lapset tekivät myös sen, että jokaisen risahdukseen tulee herättyä. Nuorena saatoin nukkua vaikka koko päivän, jos oli sellainen päivä, ah ihana nuoruus.

  Eli kyllä ne puhtaat rapisevat lakanat ja hyvä tyyny ja täkki ja tulevaisuudessa vielä parempi sänky ovat kaikki ostoslistalla. Nyt on pakko tutustua näihin Tempur tyynyihin, myönnän en ole tutustunut aiemmin, mutta nyt alkoi kiinnostamaan. Täälläkin sitä untuvatyynyä pöyhitään öisin.

  Kiitos tästä Jonna ja mukavaa viikonloppua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullahan masennus kanssa aiheutti noi nukkumisongelmat. Ensin nukuttiin yötäpäivää ja siihen vielä päiväunet, sen jälkeen ei sitten meinattu nukkua ollenkaan. Onneksi se on jäänyt. Oli ihan kamalaa, kun oli siihen asti tottunut nukkumaan aina hyvin.

   Ihanaa sunnuntaita Tiia. <3

   Poista
 7. Mahtavaa, jos merkillä on oikeasti pestävä tyyny, sillä en ole aiemmin raaskinut sijoittaa kun se pesu on askarruttanut :D Mies naureskelee, että mulla on tyynyfetissi ja etsinkin jatkuvasti sitä täydellistä tyynyä. Ehkä tästä voisi olla siihen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle se että tyyny on pestävä on ihan ehdoton. En edes harkinnut Tempurin tyynyjä ennen kuin tää pestävä versio tuli myyntiin. Suorastaan kiljahdin silloin innostuksesta. Joen olen ihan samanlainen skitso tämän suhteen kuin säkin. :D

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives