Voiko puolisoon rakastua uudelleen?


Rakastuminen on varmasti yksi maailman ihanimmista tunteista, jos ei se ihanin. Rakastumista ei välttämättä tule kokemaan montaa kertaa elämässä ja niihin hetkiin on aina mukava palata. 

On ihan luonnollista, että kun ollaan kauan yhdessä elämä muovautuu väkisinkin uomiinsa, siinä samalla puolison rakastaminen jatkuu. Se huikea alkuhuuma saattaa kuitenkin hiipua matkan varrella. Usein yhteisiä tärkeitä hetkiä muistellessa tuo alkuhuuma tulee mieleen äkkiä takaisin, mutta entäs jos rakastuisi puolisoon uudelleen?


Minulle kävi näin. Olin kyllä tietoinen asiasta, että näin voi käydä. Mutta en olisi ikinä uskonut, että se osuisi omalle kohdalle. Meni pitkään työstää, että tajusin, mistä tämä uudelleen rakastuminen johtui. Rakastuminen ei tällä kertaa kuitenkaan ollut ihan samanlaista kuin silloin ensimmäisellä kerralla, eihän se toki voinutkaan olla, koska olen tuntenut puolisoni yli kaksitoista vuotta. Rakastuin kuitenkin vielä palavammin siihen henkilöön, jonka kanssa olen menneet vuodet jakanut. Kaikki lähti siitä, kun näin yhtäkkiä puolisoni uudessa valossa.

Aluksi olin tästä todella hämmentynyt. En edes tiennyt, kehtaisinko laittaa miehelleni jotain ällö-imeliä viestejä, ettei hän ihmettele, että mistä tuuli nyt puhaltaa. :D Kuukausia asiaa pohdittuani, kuitenkin tajusin, miksi kohdalleni suotiin tämäkin onni. Tämän jälkeen kerroin asiasta myös miehelleni. 

Niin kuin monet pidempiaikaisista lukijoista tietävät, viimeiset vuodet elämässäni ovat olleet melkoista itsetutkiskelua ja selviytystarinaa, mutta siihen vastapainona viimeisin vuosi onkin sitten ollut ehkä elämäni parasta aikaa. Kun elämä on vihdoin ollut balanssissa kaikin tavoin ja aivot ovat saaneet vihdoin levätä, eivätkä ne ole käyneet jatkuvilla kierroksille itseäni koskevasta tutkiskelusta, niin se itseni tutkiskeluun käytetty aika siirtyikin johonkin muuhun, nimittäin puolisooni. Aloin näkemään hänet aivan uusin silmin. Olen aina rakastanut miestäni, mutta tuo tutkiskelu, jonka kautta tulin tietoiseksi siitä, mitä minulla on, sai minut rakastumaan häneen uudelleen. Tavallaan ne kaikki tunteet, mitä olen käyttänyt vuosia itsessäni vellomiseen vapautuvat ja niiden kohteeksi pääsikin puolisoni. 

Tällaiset käännekohdat elämässä ovat siitä jänniä, että näissä voi käydä miten vain. Juurikin elämän kriisipisteet ovat niitä, milloin laivan voi keikahtaakin aivan eri suuntiin. Toisille käy kuten minulle ja rakastuu uudelleen, mutta toisille tapahtuukin yhtä radikaalia, mutta päinvastaiseen suuntaan. 


Oletko rakastunut puolisoosi uudelleen?

Kuvat: Pixabay 


 1. Ihanaa <3 tuo 12 vuotta olisi tavoite itsellekin, jos tässä pysyttäisiin niin pitkään yhdessä. Kyllä ehdottomasti puolisoon voi rakastua uudelleen. Me ollaan nyt oltu vuosi yhdessä, alussa silloin ihastuin, tutustuin ja pikkuhiljaa rakastuin. Yhteenmuuttamisen jälkeen minusta tuntui että tunne vaan vahvistuu ja olisin rakastunut tähän ihmiseen uudelleen. Toivon että tämä suhde kestää ja oltaisiin vaikka loppuelämä yhdessä. Itsestähän se on kiinni miten siitä rakkaudesta pitää kiinni, ja miten toista huomioi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä aika menee hirveän nopeaan, en voi vieläkään uskoa, että ensi kesänä tulee kuluneeksi 10 vuotta siitä kun mentiin naimisiin.

   Yhteenmuuttaminen on aina jännä hetki, itsehän muutin miehen kanssa saman katon alle jo viikkoa tapaamisesta, vaikka kirjat siirtyikin virallisesti vasta myöhemmin, mutta ollaan asuttu yhdessä oikeastaan ihan alusta asti.

   Paljon onnea teille tulevaan. <3

   Poista
 2. Ihana juttu ♥ Ja uskon täysin että näin voi tapahtua, itseasiassa koen että tämänkin suhteen aikana on käynyt jo niin.

  Rakkauden täytteistä sunnuntaita Jonna ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aina ajattelin, että usein tällaista voi tapahtua, jos on esim. lapsia ja sitten kun ne lapset lähtee kotoa alkaa taas näkemään puolison uusin silmin. Mutta näköjään tähän ei edes tarvita lapsia, että näin tapahtuu. :)

   Ihanaa viikkoa Maikku. <3

   Poista
 3. Todellakin olen ja useamman kerran vielä. Se tunne on ihan huikea! Ikimuistoisin uudelleen rakastuminen tunne tapahtui vähän isäni kuoleman jälkeen! Jotenkin heräsin siihen, miten paljon rakastankaan Rachidia. Miten en näistä vaikeista ajoista olisi selvinnyt ilman häntä ja toisaalta taas mietin, että millaista elämäni olisi ilman Rachidia. Se ajatus sattui niin paljon, että oli vaan rakastettava vielä lujempaa toista. Olen jutellut yhden ystäväni kanssa pitkässä suhteessa rakastumisena olemisesta. Hän puhui siitä, että rakastaa miestään, mutta ei ole rakastunut. Arki oli vienyt sen rakastumisen tunteen pois ja he tekivät tosi paljon töitä, että rakastuivat toisiinsa uudelleen.
  Olipa ihana postaus. Minä tykkään höpöttää rakkaudesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Outi! Näköjään nuo kriisikohdat elämässä ovat juuri näitä, jotka helposti johtavat uudelleen rakastumiseen, toki voi sitten käydä ihan toisinkin päin.

   Arki on kyllä sellainen joka vielä helposti rakastumisen tunteen pois, eikä se olekaan tarpeellista olla koko ajan rakastunut, rakkauskin riittää. Mutta onhan se todella piristävää ja suhdetta lujittavaa, jos rakastuu puolisoonsa uudelleen. <3

   Kiitos Outi mahtavasta pitkästä kommentistasi aihetta koskien. <3

   Poista
 4. Kaunis teksti, josta tuli todella hyvä mieli. <3 Kyllä näin voi käydä ja välillä on arkiruuhkassa tilaa enemmän tunteille ja välillä enemmän. Olemme kyllä huomanneet, että aina kivijalkana on se roihuava rakkaus, mutta välillä liekki palaa kirkkaammin ja välillä väsyneemmin. Mutta todellakin voi ja moneen kertaan ja joka kerta se on jotenkin vielä syvempää. On ihmeellistä rakastaa toista ihmistä niin paljon ja ymmärtää myös se, että vuodet ovat myös osatekijä. Toiseen kasvaa kiinni ja toiseen voi luottaa, toinen on siinä rankimpinakin aikoina. Sellainen rakkaus on niin hieno asia ja ei aina itsestäänselvyys.

  Ihanaa uutta viikkoa Jonna ja tästä oli kiva lukea, koska tästä ei ollakaan juteltu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luottamus on kyllä varmasti kaikista tärkein elementti, se vaikuttaa todella paljon siihen, että siihen puolisoon voi rakastua uudellleen. Jos sitä ei ole, niin uudelleen rakastumista tuskin tulee. Jotenkin se toisen ihailu siitä, miten on jaksanut rinnalla kaikki ajat vaan vahvistaa sitä tunnetta.

   Ihanaa viikon jatkoa Tiia. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives