Syvällisiä ajatuksia kosmetiikan joulukalentereista ja vuoden paras kalenteri

*Yhteistyö SKINCITY sis. mainoslinkkejä

Kosmetiikan joulukalenterit ovat olleet viimeiset vuoden kovasti esillä aina näin lokakuussa. Minullakin niitä on ollut vuosien aikana, mutta tänä vuonna olin jo tehnyt mielessäni päätöksen, etten sellaisia osta, enkä ota niitä myöskään pr-näytteinä vastaan blogin kautta. Mistä sitten moinen ajattelu?

Joulukalentereita koskee vähän sama ongelma, mitä kauneusboxejakin, joista avasinkin tuossa syksyllä tarkemmin ajatuksiani. Ostan normaalisti tuotteita tai tavaroita vain tarpeeseen. Se, että blogini pääaiheena on kosmetiikka voi olla hivenen hämäävä ulkoisesti, koska totuus on se, että olen yllättävän tarkka kuluttaja. Varsinkin vaatteiden kanssa olen erityisen tarkka, en osta mitään, mitä en todella tarvitse. Ostan vain laatua ja katson tarkasti materiaaleja. Uskoisitteko, jos sanon, että minulla on vain yhdet talvikengät? Takkeja omistan viisi – kohta 20 vuotta vanhan nahkatakin, untuvatakin koville pakkasille, kevyen märkää ja viimaa kestävän takin, kevyen toppatakin pikkupakkasille sekä vintagea olevan villatressin joka sopii talvella, jos haluan jonkun juhlavamman päällystakin. Tämä sama linja jatkuu myös muihin vaatteisiin. En tiedä moniko ymmärtää, että vaateteollisuus tuottaa yhtä paljon päästöjä kuin lentoliikenne ja rahtilaivat yhteenä, se on paljon se. 

Tätä taustaa vasten kosmetiikan joulukalenterit ovat herättäneet itsessäni oikeastaan aina ristiriitaisia ajatuksia. Syy miksi en niitä ole täällä joulun aikaan sen kummemmin hehkutellut. Miksi ostaa iso määrä tuotteita, joista ei edes tiedä pitääkö tai käyttääkö niitä? Toki useiden kalentereiden sisällöt voi kurkata etukäteen. Viime jouluna minua alkoi ahdistamaan kalentereiden mukana tuleva pahviroskapino, joka oli jäätävä. Osin tämän vuoksi olin jo päättänyt, että tänä vuonna jätän kosmetiikan joulukalenterit täysin väliin. Enkä todellakaan halua enää uusia kulmakyniä, mitkä eivät väriltään edes sovi minulle, saatika huulipunia joiden sävy ei kolahda pätkääkään. Eikä aleta puhumaan niistä kylpypommeista...

"En pidä kalentereiden hankintaa lainkaan pahana asiana, toivon vain, että se tehtäisiin harkiten miettien omaa kulutuskäyttäytymistä."

En pidä kalentereiden hankintaa lainkaan pahana asiana, toivon vain, että se tehtäisiin harkiten ja samalla miettien omaa kulutuskäyttäytymistä. Mikä on oikeasti se minun juttuni? Missä kalenterissa on eniten tuotteita, joita oikeasti tulen käyttämään? Näitä asioita ainakin itse päätin pohtia, jos kosmetiikan joulukalenterin joskus jatkossa ostaisin. Olin siis jo päättänyt, että tänä vuonna omaan talouteeni ei kosmetiikan joulukalenteria tule, kunnes minua lähestyttiin *Skincitylta. Olin jo kirjoittamassa kieltäytymisviestiä, siitä huolimatta, että Skincity on suosikkiverkkokauppojani, kiitos runsaan ihonhoitovalikoiman. Päätin kuitenkin lopuksi kurkata ennen lähetä-napin painallusta, että millainen se kalenteri oikein on. Olin varautunut pahviroskaan.


Koin heti aluksi ison yllätyksen. Mitä, ei pahvista laatikkoa? *Skincityn joulukalenteri on pakattu kosmetiikkalaukkuun, sellaiseen isoon, jota olen usein matkoille kaivannut mukaan. Sisältä paljastuu 25 kaunista kangaspussia, joista voi tehdä uuden joulukalenterin seuraavana vuonna ripustamalla ne narulle riviin. Joten ulkoasu on suunniteltu kestävää kulutusta ajatellen. En tiennyt tämän vuoden sisältöä, mutta kurkin uteliaana, mitä viime vuoden kalenterista oli paljastunut ja ihonhoitoaddiktina sisältö miellytti minua laadultaan kovasti. Tämän nähtyäni päätin, että tämä tulee olemaan tänä vuonna ainoa kosmetiikan joulukalenteri, jonka voin hyvällä omalla tunnolla esitellä blogissani. Sisällön tulette näkemään vasta joulukuussa, kun paljastan luukut yksitellen Instastoriesissa. Kun kaikki luukut ovat avattuina, kerron vielä lopuksi, mitä mieltä olin kalenterin sisällöstä.


Skincityn verkkokaupassa on paljon mielenkiintoisia ihonhoitobrändejä kuten Paula's Choice, Tata Harper, Sensai, Medik8, Hyggee, Klair's... lista on lähes loputon. Koen, että ihonhoidon joulukalenteri on varmasti erinomainen tilaisuus tutustua verkkokaupan brändeihin niille joita varsinkin ihonhoito kiinnostaa. 



Skincityn The Skincare Calendar 2019 maksaa 139 euroa, mutta kokonaisarvo on 389 euroa. Kalenteri tulee myyntiin huomenna. Aiempina vuosina se on myyty useasti loppuun nopeasti heti aamulla, koska sitä pidetään yhtenä parhaimpana kosmetiikkakalenterina. Kalenterin voi ostaa omaksi *täältä  keskiviikkona 16.10. klo 10.00 alkaen.

Kerro mielipiteesi kosmetiikan joulukalentereista. Jätätkö suosiolla ostamatta vai oletko hankkinut jo omasi?


  1. Mä edelleenkin pähkäilen hankintaani, koska en itsekään halua hankkia sellaista mistä enemmistö tuotteista lähtisi kuitenkin kiertoon. Skincityn kalenteri olisi kyllä todella mielenkiintoinen, iso plussa myös pahvittomuudesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin. Esim. Lookfantasticin kalenterissa näytti olevan aika paljon samaa kuin boxeissa ja viime vuoden kalenterissa, mikä ei ole kovin kiva juttu. Mark & Spencerin kalenteri on ollut tosi kiva, mitä olen useana vuonna katsellut sisältöä, mutta se on vaikeasti saatavilla ja myydään kans heti loppuun. Molemmissa kuitenkin pahviroskaa. ^_^

      Tykkään, että Skincitylla on mietitty tätä asiaa tänä vuonna vähän pidemmälle. Lupasin jo miehelle, että teen noista pusseista sille ensi vuonna oman henkilökohtaisin joulukalenterin. ^_^

      Poista
  2. Mä kirjoittelin näistä omia ajatuksiani eilen. Skincityn kalenteri on kyllä nerokas ja kiinnosti myös mua, mutta tosiaan tilasin verkkokaupasta juttuja syyskuussa ja sain silloin muikean tilaajalahjan, joka melkein menee joulukalenterista, vaikka yllätysmomentti puuttuu:) Kiva päästä seuraamaan, mitä pussukoista paljastuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tilaajalahja oli ihan huippu! Mulle itselle ei ole väliä, vaikka näkisin sisällön etukäteen, onhan se kuitenkin aina vähän yllätys, kun ei tiedä mitä mistäkin luukusta tulee. :D

      Ajattelin, että näytän sisällön storiesin puolella, koska se varmaan monia kiinnostaa.

      Poista
  3. Juuri tästä juteltiin eilen äidin kanssa ja sivusin aihetta blogissani. Liikaa roskaa, päällekäisiä tuotteita ja tuotteita joita ei käytä. Skin Cityn kalenteri oli saanut parhaat arvostelut joten se alkoi kyllä kiinnostaa tuon roskan vähyyden vuoksi, mutta tuolla hinnalla ostaa kyllä jo monta joululahjaa mitä pitäisi kalenterista pulittaa, huh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monissa on tuo päällekkäisyys, varsinkin jos firmalla on kauneusboxi niin aika paljon sieltä kalenterista tulee sitten samoja tuotteita.

      Luukkujen määrä on se, joka tekee usein kalentereista arvokkaita, vaikka sisällä ei kaikki täysikokoisia tuotteita olekaan. Usein kirpaiseva hinta kerralla. Tosin katselin, että on karkkia sisältävilläkin kalentereilla aivan jäätäviä hintoja nykyään. :/

      Poista
  4. Mulla on ihan samat fiilikset kalentereiden suhteen - ei kiitos enää turhia tavaroita minun nurkkiini. Kieltämättä tuo Skincityn kalenteria on mietitty vähän enemmän, mutta mietin silti, että entä jos sisältö ei olekaan mieluinen? En osta itselleni tavarakalenteria, mutta sen sijaan toteutan jo kolmannen kerran meille perheenä "tekemisadventtikalenterin". Tarkoittaa siis esim. joulukonserttilippuja, ravintolavarausta, leffa-/peli-iltaa tms., mitä kivaa yhteistä keksinkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skincity taitaa olla ainoa firma, joka ei paljasta heti mitä sisällä on (muistaakseni lokakuun lopussa vasta), tähän on syynsä, josta sitten myöhemmin. ^_^

      Tekemisadventtikalenteri kuulostaa kivalta. <3

      Lupasin jo miehelle, että teen hänelle noista pussukoista ensi vuonna oman joulukalenterin, joten tuo tekeminen oli vinkki, kun mietin sisältöä. :)

      Poista
    2. Miksi lokakuun lopussa paljastetaan kalenterin sisältö? Entäs jos haluaa vasta joulukuussa nähdä sisällön?Tarkoitan vaan,kun tuosta kirjoituksesta saa sellaisen käsityksen,että on jotain mitä pitäisi "tietää" lokakuun lopussa?
      Mulla oli viime vuonna Skincityn kalenteri ja tilasin taas enkä halua sisältöä ennen joulukuuta tietää:)

      Poista
    3. En tiedä miten paljastavat vai paljastavatko ollenkaan, meille on vaan annettu ohje, että minä en voi ennen sitä paljastaa mitä sisällä on. Sen jälkeen voisin vapaasti spoilata, mutta en spoilaa vasta kuin joulukuussa luukku kerrallaan, kuten kerroin. :)

      Esim. kyllähän mm. LF viime vuonna spoilasi instassa oman kalenterinsa kokonaan ennen joulukuuta, joten kannattaa olla tarkkana, jos ei halua etukäteen tietää. :D Bongasin myös monilta kalentereiden ostaneilta spoilauksia. Some on kyllä paha, jos koittaa, ettei näkisi mitä sisällä on. :D

      Poista
    4. Mun kalenteri tuli ja kävin sen läpi jostain syystä ja multa puuttui 23.päivän pussi,mutta 24.päivän pusseja oli 2 kpl.Kirjoitin Skincitylle ja he hoitivat asian nopsaan ja ystävällisesti,että saan oikean tuotteen jälkitoimituksena ja pitää ylimääräisen 24. päivän luukun,jonka avasinkin kummistuksissani ja olikin bueno:)
      Eli tavallaan voitin.Skincityn kalenterin kanssa voi vaan voittaa:)
      Varmasti yritän ensi vuonnakin saada omani tilattua.

      Poista
  5. Olen ollut niin pettynyt joka joulu joulukalenteriini, maksavat paljon ja ei kiitos minulle enää sellaista jota en käytä, Skincitystä tilaan muutenkin jo ja voi olla, että heidän kalenterin ostan, ehkä.
    hennaholappa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi ikävä kuulla, että joka joulu on ollut pettymys. :/ Mutta ymmärrän hyvin, Skicityn kalenteri on kyllä sellaisille joita kiinnostaa ihonhoito, toivon, että sisällä on paljon tuotteita jotka sopivat kaikille. :)

      Poista
  6. Minä en ole koskaan ostanut kosmetiikkakalenteria, enkä varmasti tule ostamaankaan :) Tuo kalenteri näyttää kyllä laadukkaalta ja varmasti tulee olemaan aivan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En malta odottaa joulukuuhun, katsotaan mitä luukuista paljastuu. :) Miehelle lupasin pusseista ensi jouluksi oman kalenterin. ^_^

      Poista
  7. Olin itse kans päättänyt että tänän vuonna ei kalenteria tule. Tykkään kyllä tuosta koko pakkauksesta Skincityllä! Ehkä pitää kurkkia viime vuosien sisältöjä, jos sitä kuitenkin vielä kalenterin hankkisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu, että monet on. Olisiko vähän niin kuin kauneusboxienkin kanssa, että se mikä vielä muutamia vuosia sitten oli in ja pinnalla, niin aika alkaa olla toistaiseksi ohi ja osaksi sen vuoksi, että ihmiset miettivät tarkemmin kulutustottumuksiaan ja sitä, mihin haluava rahansa pistää. :)

      Poista
  8. Mäkin kirjoittelin viikonloppuna samasta aiheesta enkä aio kalenteria tänä vuonna ostaa :) Viime vuodenkin kalentereista on vielä tuotteita käyttämättä, joten nyt on korkea aika keskittyä ensin niihin ja jättää kalenteriostokset ensivuoteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelin, että olikos sulla viime vuonna vielä useampikin kalenteri? Joten en ihmettele, jos niitä on vielä nurkissa pyörimässä. :/

      Poista
    2. Joo mulla oli viime vuonna kolme kalenteria :D Aivan liikaa siis ja nyt on hyvä pitää vähän taukoa :)

      Poista
  9. Tuo on kyllä kiva, itsekin sitä mietin mutta klikkasin silti ostoskoriin LF:n koska oon vain ollut niin tyytyväinen heidän tuotteisiin. Ei haittaa (ainakaan vielä) vaikka tulisi jo saatuja tuotteita, koska kaikki on jääneet käyttöön. Toisaalta myös hinta vaikutti, koska LF on yksi edullisimpia laatukalentereita.

    Mietin vielä josko ostan jonku meikkikalenterin, mutta saattaa olla että tyydyn tähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös ainakin Essencellä ole edullinen meikkikalenteri, jos en ihan väärin muista? :)

      Poista
  10. LF kalenteri oli melko edullinen verrattuna muihin parempiin kalentereihin. En halua mitään halpiskalenteria siksi että olis vaan joku. Sisällön urkin ensin, googletin tuotteet ja laskin että pidän niin monesta että kattaa maksetun hinnan :) Mulle ei LF boksia ole tullut joten samat tuotteet ei haittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa tosiaan olla niin, että LF on se edullisin näistä ns. paremmista. Oma unelmakalenteri tämän lisäksi olisi Jo Malonen kalenteri, mutta se maksaa melkein 400€ ja ostan sillä rahalla mieluummin etelänmatkan kuin joulukalenterin. :D

      Poista
  11. Ostaa päräytin elämäni ekan kosmetiikkajoulukalenterin (yleensä ollut partiolaisten kuvakalenteri ja koiralle oli viimevuonna raksunamikalenteri).
    Päädyin tähän SkinCityn kalenteriin ja tilaukseni on vahvistettu. Toivon mukaan tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Partiolaisten kuvakalenterista tulee aina lapsuus mieleen, paras kaverini oli partiossa ja kalenterihan oli sitten tietenkin pakko ostos. Muistan, että ne olivat teemaltaan vielä aivan ihania 80-90 -luvulla.

      Pidetään peukkuja, että sisältö on kiva. Tulee itsellekin yllätyksenä, sillä en tiedä, mitä luukuissa on. :)

      Poista
  12. Mä ostin vuonna 2016 ensimmäisen ja myös viimeisen kerran kosmetiikkajoulukalenterin, The Body Shopin Ultimate -kalenterin. Hinta kirpaisi, enkä lopulta edes saanut iloa jokapäiväisestä tavaralisäyksestä, en tiedä, mistä tämä johtuu :D Ja osa tuotteista on edelleen käyttämättä. Siitä lähtien olen ostanut joulun odotukseen teejoulukalenterin, josta olen saanut paljon enemmän iloa :) Jotenkin tuntuu, että joulukalenterissa se päivän luukku kuuluu käyttää sinä päivänä eikä laittaa kaapin perälle odottamaan käyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta hei, nyt on kokeiltu toikin kerran, tietää, ettei tarvitse toisten kokeilla.

      Teejoulukalenterit on kivoja. Yhdellä firmalla on suklaajoulukalenteri, jossa on käsin tehty suklaakonvehti jokaiselle päivälle, olisi tosi kiva aamukahvin kanssa ja tulisi saman tien käytettyä ainakin tässä taloudessa. :D

      Poista
  13. No sukulaatikalenteri on tietysti aina ja ikuisesti paras😋

    Skincityn kalenteri näyttää kyllä fantastiselta ja on taatusti sulle just se oikea.

    Meillä kyllä Body Shopim kalenterin kaikki jutut tulee käytettyä tälläisessä isossa perheessä eli tykkään. Kalenterissa ei ole muoviluukkuja, joten pahvit menee helposti kierrätykseen. Toinen kalenteri mistä todella paljon tykkään on Essien, josta koen, että rahalle saa loistavan vastineen.

    Reissuilla sitten muiden kalenterien minituotteet mukana.

    Ihanaa iltaa Jonna❤️

    Yritin eilen kommentoida jo, mutta kommentti katosi bittiavaruuteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on hyvä, olen monta kertaa miettinyt yhden firman suklaakalenteria, jossa on jokaiselle päivillä käsintehty belgialainen suklaakonvehti. Olis kunnon namia. :p

      Mukavaa iltaa Tiia. <3

      Poista
  14. Hei, mulle saapui tänään Skincityn kalenteri ja katsoin pussit läpi niin mulla oli luukkuja/pusseja 24 2 kpl ja luukkua/pussia 23 ei ollut lainkaan!
    Sorruin sitten katsomaan 24 sisällön, en sitä tietysti kerro,mutta minulta puuttuu 23 kokonaan.Lisäksi tosiaan sorruin katsomaan 24 n sisällön.
    Laitin kyllä viestiä,että vaadin saada luukun 23 sisällönkin.En myöskään saanut näytteitä,joita luvattiin ja viime vuonna sain kalenterini kanssa.
    Hiukan harmittaa vaikka kai he korjaavat virheensä?
    Luuku 24 on ihan hyvä,mutta en tiedä luukun 23 sisältöä ja this is not what I signed up for!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh, ilman muuta viestiä menemään. Oikea luukku tilalle ja joku pikku hyvitys olisi paikallaan. Omassa versiossa oli kaikki luukut kohdillaan, tarkistin heti kun sain kalenterin. Huomasitko muuten, että laukun kannessa sisäpuolella on pieni tasku, jossa on kortteja, missä on lueteltu kaikkien päivien sisällöt? Älä vaan katso niitä, ettet spoilaannu enempää.

      Poista
    2. Oho,olinkin laittanut sulle tällaisen viestin, sain jo vastauksen,että totta kai lähettävät puuttuvan 23. päivän pussin.Saan näytteitä hyvitykseksi ja pitää sen tupla luukun 24,joka on kyllä hyvä eli loistavaa.Tosi ystävällisiä olivat, että jäi hyvä fiilis ja nopeitakin.
      Ilmeisesti heillä on ollut kalenterit prepackaged,joten niihin ei ole näytteitä voitu laittaa ja ei extra kokeshia ,koska limited edition kokeshihan löytyy kalenterista jostain.
      Mielestäni tämä kyllä oli vähän epäselvää,että valitsin tilaus vaiheessa näytteet,mutta monesti joulukalentereissa ei ole voitu näytteitä laittaa,koska ovat jo laatikoissaan ready to ship.
      Olen kyllä varma,että tilausvaiheessa oli epäselvyyttä,että luulin valinneeni näytteet eikä ollut mainintaa,että kalneteriin niitä ei tule.
      Ja joo, ne kortit on loistavia ja se meikkipussi on täydellinen,olen aina halunnut noin ison meikkipussin tai meikkisäkin:)

      Poista
  15. Toivoisin blogiin tästä kalenterista muutamaa sanasta, jos ei kokonaista juttua ansaitse.

    Mun ekakosmekalenteri ja tykkäsin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa,

      mä tykkäsin tosi paljon, mutta parannettavaakin löytyi. Esim. ehkä aavistuksen yksipuolinen sisältä, todella paljon erilaisia kuorintoja. Olisin toivonut itse hivenen enemmän vaihtelevuutta tuotteisiin ja ehkä ensi vuonna, koska Skincitylta löytyy myös meikkejä, niitäkin voisi kalenteriin lisätä. :)

      Hyvää joulua! <3

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives