Katso nämä jouluelokuvat ja pääset joulufiilikseen


Joulufiilis tulee joka vuosi ikäänkuin itsestään, mutta on muutama jouluelokuva, jotka nostavat ainakin oman joulufiilikseni heti pilviin. 

HOLIDAY – Leffassa Cameron Diazin esittämä Amanda ja Kate Winsletin esittämä Iris vaihtavat koteja. Varsinkin Iriksen täydellinen mökki jo yksinään on syy päästä heti leffan aluksi joulufiilikseen.  Holidayssa on sopivissa määrin huumoria ja romantiikkaa.

NARNIAN TARINAT: VELHO JA LEIJONA – Jo pelkkä talvimaahan astuminen vaatekaapista saa saman satumaisen fiiliksen aikaan, mitä itse rakastan joulussa.

GREMLINS – Enemmän tuhma kuin kiltti kauhukomedia, jota ei heti miellä jouluun.

JASKA JOKUSEN JOULU – Katso aika vähän piirrettyjä, mutta Jaska Jokunen on iskenyt aina. 


JOULUTARINA – Ehkä hienoin kotimainen elokuva, jossa aiheena on joulu. Elokuva joka pitää katsoa, jos et ole katsonut. 

RAKKAUTTA VAIN – Romanttinen komedia, joka kertoo useiden ihmisten kokemuksista, jotka lopulta hienolla tavalla nivoutuvat yhteen. 

BRIDGET JONES: ELÄMÄNI SINKKUNA – Kukaan ei varmaan voi koskaan unohtaa Mark Darcyn joulupaitaa Bridgetin vanhempien järjestämissä joulujuhlissa?

MAURI KUNNAS: JOULUPUKKI – Olen ihan pikkutytöstä asti rakastanut Mauri Kunnaksen piirtämiä hahmoja. Joulupukki kuuluu ehdottomasti jouluun. 

JOULUPRINSSI – Prinssi, toimittaja ja rakkaus joulun alla. Mikä voisikaan olla parempi trio?


Katseletko jouluelokuvia? Suosikkisi?

Kuvat: Pixabay



  1. Kyllä katson. Meillä on ollut tapa miehen kanssa säästellä joulupyhiin tietyt jouluun sopivat elokuvat. Sitten pidetään leffamaratooni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä katsotaan usein aattoiltana Tanssii susien kanssa, se on vähän kuin perinne, jos vaan molemmat ollaan kotona ja seuraava päivä on vapaata. :)

      Poista
  2. Rakkautta vain -leffa on mun suosikkeja, mutta ykkönen on kyllä ikivanha Ihmeellinen on elämä (It's a Wonderful Life), joka pitää nähdä joka joulu.

    Kivaa sunnuntaita<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeellinen on elämä on kans hyvä. :)

      Mukavaa viikkoa Sari. <3

      Poista
  3. Todellakin katselen ja Holiday on oma suosikkini. Poika sattui tuossa vieressä olemaan ja hän sanoi, että kerro sinne, että hänen suosikki joululeffansa on Yksin kotona ja se eka osa kuulemma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Holidayssa on jotenkin ihan äärimmäisen ihana tunnelma, rakastan sitä mökkiä! Yksin kotona ovat nyt ihan klassikoista ja se eka on paras!

      Poista
  4. Kyllä katsotaan ja tykätään. Moni lemppari löytyi tästä listasta ja vaikka mm. Jouluprinssistä sanotaan sen olevan "paras huono elokuva", niin sepä se. Imeliä ja jotenkin niin kodikkaan kutsuvia ne b-luokan joululeffat, kaikki uppoaa ja on aloiteltu jo.

    Love actually ja Holiday on kyllä parhaita joululeffoja ja toki Bridget Jones. <3 Me tykätään kovasti myös Mikki Hiiren joulusta.

    <3 Ihana postaus<3 Mukavaa iltaa Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä joululeffat voi musta olla b-luokan leffoja. :D Mä olin ihan innoissani, kun Netflixiin oli taas tullut rypäs niitä.

      Mukavaa viikkoa Tiia. <3

      Poista
  5. Hyviä leffasuosituksia! Vähemmän tulee joululeffoja katsottua muutoin kuin joulun aikaan, mutta pyhien aikana tulee aina jokunen katseltua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin säästelen joululeffat juuri joulun ajaksi, ne vaan kuuluu katsoa silloin. :)

      Poista
  6. The Holiday ja Love Actually kuuluvat jouluperinteisiini - mutta toisaalta niin kuuluvat Star Warsit ja Taru Sormusten Herrastakin. :-D Ehkä se on se, kun on vihdoin aikaa rötvätä sohvalla toinen käsi suklaarasiassa ja toinen punaviinilasin ympärillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen varmaan jotenkin vajavainen, mutta Star Warseja en ole edes nähnyt kaikkia ja Taru Sormusten Herrasta leffat katselin kaikki sitä mukaan, kun tulivat, mutta en todellakaan tiedä katsoisinko niitä enää ikinä uudestaan. :D Mutta ymmärrän hyvin, miten ne sopivat jouluun, kaikki pitkät leffat on hyvä katsella silloin. :D

      Poista
  7. Oi, mitä ihania suosituksia, kiitos!:) Mä olen ehdottomasti joulufiilistelijä, laitettiin jp viime viikonloppuna kuusikin :) Mulle joulumielen tuo Holiday ja Crinch, tässäkin listassa on monta ihanaa, joita haluaisin kokeilla!<3
    Ida Kotona kaupungissa -blogista
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Ida.

      Grinch on loistava, pitäisi varmaan itsekin katsella se monen vuoden tauon jälkeen. :)

      Poista
  8. Mun suosikki on ollut tuo Holiday! Sitten myös Joulutarina sekä Bridget ihanassa joulupaidassaan on tullut katsottua. Ihania kaikki ja saavat hyvälle mielelle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Holiday on niin ihana, kunpa joku tekisi vähän vastaavan elokuvan jonkun toisenkin. <3

      Poista
  9. Rakkautta vain on elokuva jonka katson joka joulu :) Holiday tulee hyvänä kakkosena. Kävin juuri kattomassa elokuvateatterissa Last Christmasin ja se oli tosi hyvä uusi tulokas tässä sarjassa! Suosittelen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, laitan Last Christmasin ylös. :)

      Poista
  10. Noista suosikkini on ehdottomasti Holiday <3 Jouluun kyllä kuuluu elokuvat, ja nimenomaan sellaiset "helpot", joiden parissa voi ottaa rennosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Holiday on kyllä niin paras, en tiedä vaikka katsoisin sen tänään, kun on vika vapaa ennen vkl töitä. ;)

      Poista
  11. Holiday on kyllä todella hehkutettu leffa, olen itse nähnyt kahdesti eikä ehkä mene lemppareihin. Rakastuin siihen leffaan mikä sijoittuu New Yorkiin, käytiin katsomassa loppiaisena 2012 ja ostettiin illalla lennot New Yorkiin! :D Vähän vaikutti. Olikohan se tuo Rakkautta vain...? Täytyy googlettaa, en enää edes muista! Googletin, ei ollut. Apua, mikä leffa sai ensi-iltansa 2012 vuoden alussa, on jouluinen ja... No mutta se oli ihana! <3 Kivaa alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On jotenkin helppo ymmärtää, miksi Holidaysta tykätään. Ei se omakaan ykkössuosikki ole, mutta TOP3 pääsee helposti. :D

      Ei tuu äkkiseltään mieleen, mikä leffa voisi olla kyseessä, mut kerron, jos tulee mieleen. ;)

      Poista
    2. Apua, kohtalo. Tuli mainos äsken, että tulee Neloselta sunnuntaina. New Year's Eve on leffan nimi! <3

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives