Escada Flor del Sol – Aitoa ja oikeaa kesätuoksujen henkeä

*)Sisältää mainoslinkin, tuoksu PR-näyte.

Vuodenvaihteessa on aina se aika vuodesta, kun Escadan uusi limited edition kausituoksu ilmestyy. Odotan edelleen tätä tapahtumaa aina yhtä innokkaasti kuin 90-luvulla, jolloin ostin vuonna 1993 ensimmäisen Escadan kesätuoksuni Chiffon Sorbetin. Voin ihan rehellisesti sanoa, etten vieläkään ole päässyt yli siitä, että Escada meni ja muutti kauniit sydänpullonsa näihin tylsiin ja mitään sanomattomiin. Vuoden 2007 upea Sunset Heat -tuoksu taisi olla viimeinen kerta, kun Escada piti klassisesta pullostaan kiinni. Uudemmista pulloista olen tykännyt eniten niistä, joissa on koristeena pullossa ollut edes jotain kuviota. Sitten on näitä  täysin koruttomia, kuten tämän vuotinen Flor del Sol, joka suorastaan huutaa tylsyyttään *haukottelee kuvia katsoessa*. Kyllä, vain intohimoinen Escada-fani suhtautuu myös muuttuneeseen ulkonäköön yhtä antaumuksella kuin minä. Intohimoiseen fanitukseen kuuluu tietenkin turhautuminen brändin tekemiin muutoksiin. :D

Tämän lisäksi jos ollaan täysin rehellisiä, Escada teki kaikki parhaat kausituoksunta 90-luvun lopussa ja 2000-luvun alkupuolella. Sen jälkeen yksikään tuoksu ei ole vetänyt vertoja Tropical Punchille, Sunny Fruttille, Sexy Graffitille, Island Kissille, Loving Bouquetille tai Lily Chicille. Myöhemmin ilmestyneissä on ollut kuitenkin muutamia todella hyviä kuten – Fiesta Carioca, Born in Paradise ja varsinkin Cherry in the Air ovat viime vuosina ilahduttaneita yksilöitä. Jos puhutaan tuoksuista, niin suurin unelmani tulee aina olemaan se, että Escada toisi Sunny Fruttin uudelleen edes kerran takaisin markkinoille. Ostaisin sitä salamana niin monta pulloa varastoon, että minun ei enää koskaan tarvisi olla ilman sitä tuoksua. Jostain syystä Escadan viimeaikaiset tuoksujen takaisin tuonnit ovat koskeneet vain lähiaikojen tuoksuja, mikä ei kyllä palvele mitenkään meitä jo 90-luvulta asti Escadaa fanittaneita. 

Miten sitten esittäytyy vuoden 2020 Flor del Sol?


Escadan Flor del Sol yllättää, sillä siihen on saatua luotua pitkästä aikaa sitä aitoa ja oikeaa vanhojen kesätuoksujen henkeä. Tiedättekö tuoksut, joita käyttämällä tulee yksinkertaisesti onnelliseksi? Tämä on sellainen. Flor del Sol haluaa viedä sinut Meksikoon eksoottisen ja hauskalle lomalle. Siihen hetkeen, kun nojailet drinkkilasi kädessä, eksoottinen kukkahiuksissasi ja mietit, miten upea loma on ollut.

Tuoksupyramidi on mutkaton. Se alkaa kirpeällä tequilalla. Jatkuu eksoottisella grenadinella, joka on makusiirappi, joka on puristettu granaattiomenan siementen kuorikerroksesta. Alun komeus kruunataan ripauksella appelsiinia. Tuoksun sydämessä dahliaa. Pohja koostuu santelipuusta. 

Tuoksu on makea, Escadamaisen makea. Makusiirappi on selvästi läsnä, haistan myös dahlian selkeästi. Makeutta kuitenkin taittavat mukavasti appelsiini ja tequilan kirpeys. Flor del Sol on EdT, mutta sen kesto iholla on huikea – lähes 12 tuntia. Vaatteisiin suihkutettuna, haistat sen helposti niistä vielä seuraavana päivänä. Joten less is more, yksi suihkaus riittää. 


Escadan kesätuoksu Flor del Solin voi ostaa mm. *)Hajuvesi.fi 30ml/28,76€, 50ml/40,46€ ja 100ml/50,36€.

Oletko käynyt tuoksuttamassa Escadan uutta kesätuoksua? Mitä pidit?


 1. Niin haluaisin tuoksutella sitä Sunny Fruttia. <3 Tämä on makea, mutta ah onneksi kirpeä. <3

  Lempparit edelleen Island Kiss, Cherry in the Air ja Taj Sunset, kaikki hyvin erilaisia omasta mielestä. Mutta kyllä tätä kelpaa suitsutella.

  Kivaa viikon jatkoa Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä tykkäisit siitä, vanhat Escadat olivat makeita, mutta eivät niin imeliä kuin nykyiset. Just se teki niistä niin hyviä. :)

   Mukavaa viikonlopun odotusta Tiia. <3

   Poista
 2. Oih, varmasti ihana tuoksu ♥ Rakastan Escadaa mutta en voi nykyään tuoksuherkkyyden takia käyttää, yksi harvoja tuoksuja joka on mulle liian makea ja aiheuttaa aina hedarin, niisk.

  Ihavaa viikon jatkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ymmärrän hyvin ette voi. Siksi en esim. itse käyttäisi tätä koskaan kodin ulkopuolisessa työssäni. Siellä mun luottotuoksut on Acca Kappa White Moss, D&G:n Light Blue ja Hermesin Un Jardin Sur Le Nil, jotka ovat tuoksuja, jotka eivät heti hyökkää päälle ja ovat sellaisia puhtaan raikkaita. :)

   Ihanaa viikonlopun odotusta Maikku! <3

   Poista
 3. Täytyy käydä tuoksuttelemassa tuota. Olen kyllä myös Escada-tyttöjä varsinkin kesällä, vaikka eniten tulee käytettyä vähemmän makeita tuoksuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään just kesällä makeimmista, mut sit toisina päivinä vaihteluna raikkaista. Päätöksiä, päätöksiä... :D

   Poista
 4. Tää tuoksui aivan ihanalta! Taas just sellanen makea tuoksu, joka on niin mun mieleen :) Mullahan ei ole hajuakaan miltä ne sun mainitsemat vanhat Escadan kausituoksut on tuoksuneet, Sexy Graffitia lukuun ottamatta, josta mulla oli joku aika sitten sellanen minipullo. Mutta et ole ainut joka sanoo, että tuoksut on selkeesti muuttuneet siitä, mitä ne joskus oli. Olisi ihan hurjan mielenkiintoista päästä tuoksuttelemaan niitä vanhempia tuoksuja! Toivottavasti niitä vielä joskus tuotaisiin takaisin myyntiin, kysyntää varmasti ainakin olisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne on, kuten Tiialle sanoin tossa yllä niin entisaikaan Escadan tuoksut olivat kyllä makeita, mutta eivät niin imeliä kuin tänä päivänä. Niissä oli aina selkeä ripaus raikkautta ja kukkaisuutta makeuden lisäksi. Escada voisi helposti rahastaa meillä vanhoilla faneilla, tuomalla joka vuosi yhden noista vanhoista tuoksuista yhdeksi kesäksi myyntiin jonkun uuden kesätuoksun rinnalle. ;) Harmi, etteivät ole vielä tarttuneet tilaisuuteen.

   Poista
 5. Escadat on minun suosikkituoksujani. On niin monta hyvää tuoksua, vaikea valita vain yhtä parasta näistä.
  Tätä uutta en vielä ole tuoksutellut <3
  Ihanaa keskiviikkoa sinulle Jonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa torstai-iltaa Outi ja toivottavasti olet jo tervehtynyt?

   <3

   Poista
 6. En ole koskaan ollut Escada-naisia, vaikka ymmärrän etenkin niiden vanhempien tuoksujen fiilistelyn. Koska niitä muistan lapsena nuuhkineeni ihastuksissani. Olen samaa mieltä, että uudistettu pullo on todella tylsä, ja että jotenkin ne ysärin kesätuoksut olivat kiehtovampia. Mutta koskaan en ole näitä omakseni kokenut. Cherry in the air on poikkeus, mutta sitäkään en koskaan ostanut. Nyt melkein voisin, koska enää en ole kiinnostunut siitä, olenko tumma ja mystinen. Haluan tuoksua kirsikalta joskus minäkin. :D (Toisaalta, Cherry in the airiin liittyy vain ikäviä muistoja: muistan kokeilleeni sitä juuri, kun äiti soitti ja kertoi, että isäni on teho-osastolla leikkauksen aiheuttamien komplikaatioiden takia, ja erittäin huonossa kunnossa. Lähdin pikaisesti matkaan, ja koko junareissun ajan ranteessa tuoksui CITA. Myös sairaalassa. Iskä onneksi selvisi, mutta makea kesätuoksu on mielessäni todella melankolinen.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ymmärrän hyvin tuon assosiaation, ettei välttämättä pysty käyttämään. Mulla on muutama tuoksu joita en pysty enää varmaan ikinä laittamaan, koska niihin liittyy joku ikävä asia. Osaan taas aika on tehnyt tehtävänsä ja olen pystynyt alkaa käyttään uudestaan. :D Mikä on tietenkin hyvä juttu, koska noissa on muutamia sellaisia tuoksuja, mitä haluaisin edelleen käyttää, mutta en vaan pysty.

   Poista
 7. Sain tän uuden tuoksun lahjaksi ja pidän tästä todella paljon. Cherry in the air on ollut mun ehdoton suosikki Escadan kesätuoksuista, mut tää Flor de sol yltää melko lähelle. Tätä pitää ostaa jemmaan 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cherry in the Air on kyllä ihana, mutta tänä vuonna Escada onnistui kyllä loistavasti tän Flor del Solin kanssa. <3

   Poista
 8. Tuoksu Fiesta Carioca juuri loppui ja ajattelin tilata tuon Flor Del Solin.
  Onko kokemusta, millainen tuoksu tuo Miami Blossom on verrattuna noihin kahteen ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miami Blossom on mielestäni huomattavasti makeampi yleishabitukseltaan kuin Fiesta tai Flor Del Sol. Se on ehkä isoin eroavaisuus äkkiseltään. Kaksi muuta ovat jotenkin "raikkaampia", jos Escadan tuoksuista voi niin sanoa. :)

   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
  2. Flor Del Sol siis tilaukseen :)
   Kiitos, Ihanaa viikonloppua sullekin!

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives