Kaunistaudu kuin Jacqueline "Jackie" Kennedy Onassis


Olen edelleen häkeltyneen kiitollinen siitä, miten hyvän vastaanoton tammikuussa aloittamani Kaunistaudu kuin julkkis -sarja sai. Postaus oli yksi tammikuun luetuimpia. Joten katson tämän merkkinä siitä, että aihe kiinnostaa. Saattaa olla, että tästä tulee vielä ihan kuukausittainen juttu, vaikka aluksi tarkoitukseni oli tehdä näitä vain fiiliksen mukaan. 

Sain lisäksi yhdeltä lukijoistani kivoja vinkkejä julkkiksista, joiden suosikeista olisi kiva lukea. Olen tehnyt ehdotuksista taustatyön, joten tänä vuonna tulevat varmasti myös omat juttunsa heistä. Jatketaan kuitenkin vielä edesmenneillä. Lisää saa ehdotella, jos teille tulee mielenkiintoisia mieleen.

Tänään on vuorossa tyyli-ikoni Jacqueline "Jackie" Kennedy. Jos Audrey Hepburn rakasti Estée Lauderia, niin Kennedyn ihastus oli Elizabeth Arden. Eniten edesmenneen tyyli-ikonin suosikeista tietoa on jakanut meikkitaitelija Peter Lamas, joka työskenteli Jacquelinen kanssa, hänen lähdettyä Valkoisesta talosta. 

Jackie oli pukeutusmistyylinsä lisäksi tunnettu hiuksistaan, ne säilyivät koko hänen elämänsä ajan samanlaisina. Ne olivat yhtä ikoniset kuin hänen muu tyylinsäkin. Jackie panosti ihonhoitoon, myös kulmat olivat tyylissä tärkeät. Jackien tyylin voisi kiteyttää seuraavaan – Less is more. 


JEAN PATOU JOY –  Toinen Jackien lempituoksuista oli Jean Patoun Joy. Tuoksu tuli markkinoille vuonna 1930 eli sillä on tänä vuonna 90-vuotis juhlat. Aikoinaan tuoksua markkinoitiin maailman kalleimpana parfyymina. Siitä tuli suosittu heti ilmestymisen jälkeen. Nopeasti Joysta tuli kaikkien aikojen toiseksi eniten myydyin tuoksu Chanel N°5 jälkeen. Ruusuinen ja jasmiininen Joy on itämais-kukkainentuoksu parhaimmillaan. Alkuperäisen tuoksun sydämen tekemiseen käytettiin sekoitusta, johon käytettiin 28 tusinaa punaisia ruusuja sekä erittäin uniikkia sekoitusta 10 600 jasmiinin kukasta. Tämä kyllä helposti saa ymmärtämään tuoksun hinnan aikoinaan. Jackiella ei ollut vain yhtä signature-tuoksua vaan Joyn lisäksi hän suosi myös mausteista, myskistä ja voimakasta sekä Joyn tapaan arvokasta Kriglerin Lovely Patchouli 55 EdP:a. Nämä kaksi kulkivat hänen mukanaan koko elämän.

SILKKITYYNYLIINA – Kennedyn meikkitaiteilija on kertonut, että Jackie nukkui silkkisellä tyynyliinalle, jotta hänen tunnettu kampauksensa pysyisi kuosissa. Toisin kuin puuvilla, silkki on hellempi hiuksille ja myös iholle. Silkkisen tyynyliinan lisäksi öisin oli käytössä myös silkkihuivi suojaamassa kampausta.

ERNO LASZLO CLEANSING OIL & MOISTURIZER 3-9 – Audreyn tapaan Jackie rakasti Erno Laszloa, kuten lähes kaikki julkkikset 60-80 -luvuilla. Tämä on noin historiallisestikin jännä ilmiö, sillä nykyisten julkkisten näkee harvemmin mainitsevan tätä legendaarista brändiä, jonka tuotteita myydään tänäkin päivänä. Suosikkeja olivat niin merkin Sea mud deep cleansin bar, kuin puhdistusöljykin, jolla Jackie usein viimeisteli puhdistuksen. Suosikkivoide oli paksuhko ja ravitseva 3-9, jota moni kuivempi ihoisempi tähti tuntuu rakastaneen. 

ELIZABETH ARDEN FLAWLESS FINISH – Jackie rakasti luonnollista meikkiä, toisin kuin esim. Marilyn Monroesta juurikin meikki teki Marilynin (meikki oli pitkän kehittelyn ja kokeilun tulos), ei meikki taas tehnyt Jacquelinesta Jackieta. Jackiella oli ihossaan auringon aiheuttamia pigmenttimuutoksia, johtuen hänen auringossa viettämästä ajastaan. Sen peittämiseen tarvittiin tietenkin meikkivoidetta, mutta mahdollisimman luonnollista sellaista. Hänen meikkitaitelija käytti paljon tarkoitukseen Flawless Finish meikkivoidetta. Lisäksi Jackie rakasti Elizabeth Ardenin huulipunia ja suosi luonnollisia sävyä kuten nudeja ja babypinkkejä, vaikka hänet on kuvattu värikkäissäkin huulissa. Hän ei kuitenkaan tunnetusti viihtynyt niissä niin hyvin.

CHRISTOPHE ROBIN MOISTURIZING HAIR OIL – Auringossa olosta kärsivät myös Jackien hiukset. Peter Lamas suositteli niiden kunnossapitämiseen öljyä. Jackie tunnetusti rakasti laventeliöljyä. En kuitenkaan löytänyt varmaa tietoa, mitä hiusöljyä Jackie suosi. Christophe Robinilta löytyy kuitenkin hiusöljy, joka sisältää laventeliöljyä. 

Oliko Jackien suosikkien joukossa tuttuja tuotteita?

Ai niin, ja jos haluaa viedä Jackie Kennydyn ihailun uudelle asteelle ja lompakosta löytyy ylimääräistä $65 000 000, niin hänen aikoinaan omistamansa Martha's Vineyardin kiinteistö, jonka hän osti vuonna 1979, olisi myytänä. ;) Kuvat kiinteistöstä voi katsoa täältä.

Ylin kuva Pixabay, alin oma.
 1. Oi miten upea kuva Jackiesta. Meikkivoide oli näistä tuotteista tutuin.
  Teethän Marilynistakin tällaisen postauksen?
  Ihanaa iltaa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen ehdottomasti! On ollut mielessäkin. :)

   Ihanaa viikonloppua Outi. <3

   Poista
 2. Tää on niin kiva aihe, todella mielenkiintoinen. Ihanaa lukea näistä kosmesuosikeista aikamme klassikkonaisten parista. En tiedä voiko tänä päivänä kukaan edes nousta näin suuriksi ikoneiksi, kuten Jackie, Marilyn, Audrey jne.

  Ihana postaus ja tuo Ardenin meikkivoidehan on älyttömän hyvä.

  Kivaa viikon jatkoa Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vaikeaa on nousta, ihan yhtä isoksi ikoniksi. Ehkä somen tarjonnan paljous tekee sen, ettei se ole tänä päivänä oikein mahdollista.

   Mukavaa viikonloppua Tiia. <3

   Poista
 3. Oon joskus käyttänyt yhden Ardenin meikkivoiteen ja oliskohan ollut just sun blogista silloin aikoinaan sekin bongattu. :D Erno Laszlon tuotteita on välillä tullut ainakin LF-boxeista, mut en tiennytkään et se on niin vanha ja aikoinaan tunnettu merkki :) Niin ne trendit muuttuu. Mut tosi hauska tää postaussarja! Jään odottelemaan jatkoa ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on edelleen mun lempparimeikkivoide, en oo sen jälkeen enää ollut ilman sitä. Varmaan kuusi vuotta ainakin aikaa... :D

   Mä en kanssa tiennyt, että Erno Laszlo on noin vanha brändi, kunnes vuosia sitten aloin kiinnostumaan tästä julkkisten kosmetiikkasuosikit aiheesta. Silloin selvisi. Mieti et sarjalla on ollut tuo puhdistusöljykin vuosikymmeniä sitten, kun kellään muulla ei ollut. Joten edelläkävijä ihonhoidossa monessa asiassa. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives