Parhaat ihonhoitovinkkini


Toisille ihonhoito on melko yhdentekevää, se on "pakko", joka hoidetaan säännöllisesti hyviksi havaituilla perustuotteilla. Toisia se taas ei voisi vähempää kiinnostaa vaan kasvoilla käytetään palasaippuaa ja niille levitetään perusvoidetta, jos muistetaan. On niitäkin, jotka eivät hoida ihoaan mitenkään. Minä sen sijaan rakastan hoitaa ihoani.

Fiilistelyni ihonhoitoa kohtaan alkoi jo 13-vuotiaana, kun ensimmäiset iho-ongelmat ilmestyivät. Tuolla ajanjaksolla opin ensimmäisen ja ehkä parhaan ihonhoitovinkkini. Melkein kaikki parhaat vinkkini ihonhoidosta, jotka haluan kanssanne jakaa, ovat sellaisia, jotka olen oppinut lopulta kantapään kautta. Joten kyllä, minäkin olen innostuksissani tehnyt virheitä ja hoitanut ihoani täysin väärin. Eikös me jokainen olla?

Niin se ensimmäinen vinkki, minkä opin kaikista ensimmäiseksi, mikä se olikaan?


Rakasta, älä rankaise – Huolehdi ihostasi kuin se olisi yksi rakkaistasi. Vältä todella aktiivisten, kuivattavien ja tehokkaiden tuotteiden liikakäyttöä. Parasta olisi, että käytössäsi olisi vain yksi tehoaine kerrallaan.

Rutiini – Ihon kanssa tärkeintä on rutiini. Iho rakastaa rutiineja. Tapahtui se sitten neljällä tai neljällätoista tuotteella. Jokainen ei halua käyttää ihonhoitoon kymmentä minuuttia aamulla ja samaa tai vielä pidempää aikaa illalla. Rutiini onnistuu tarvittaessa parissa minuutissa, aika, joka varmasti jokaiselta löytyy. Rutiini onnistuu myös edullisilla tuotteilla. Sinä itse valitset haluatko pihistää vai panostaa. Jos joku miettii, että haluaisi panostaa johonkin, mutta ei ole rahaa kaikkiin, niin sanoisin, että panosta mieluiten siihen kasvoille jätettävään tuotteeseen – voiteeseen, seerumiin tai aktiiviseen tuotteeseen. Iholta poispestävät voivat olla niitä edullisempia.

Kuuntele – Kuuntele ihoasi, vaikka sinulla olisikin hyvä rutiini, se ei välttämättä toimi ikuisesti. Iän myötä hormonitoiminta muuttuu, myös unen vähyys, stressi, raskaus, erilainen vesi ja ilmansaasteet vaikuttavat ihoosi. Jos hyvinvoiva ihosi alkaa voimaan yhtäkkiä huonosti, on aika muuttaa rutiinia, kun ensin olet tiedostanut, mistä muutos johtuu. Sen jälkeen on helpompi alkaa miettimään niitä muutoksia.

Hoida sisäisesti – Minulle ihon hoitaminen sisältäpäin on yhtä tärkeää kuin ulkoapäin. Tämä on asia, josta on paljon tutkimuksia sekä mielipiteitä niin suuntaan jos toiseenkin. On oma asiasi päättää, mihin uskot ja näetkö itse esim. lisäravinteiden käytöllä mitään vaikutuksia ihoosi. Minä näen. Olen välillä ollut pitkiäkin jaksoja ilman, siksi, että näkisin miten se vaikuttaa ihooni. Olen hyvin nopeasti palannut lisäravinteiden pariin. Yleisimmin käytettyjä lisäravinteita ovat erilaiset kollageenit, omega 3-rasvahapot, hyaluronihappo, C -ja E-vitamiini sekä biotiini. 

Uni – Olen usein sanonut, että ihonhoidossa mikään ei korvaa hyvää ja tarpeeksi pitkää unta. Ihan sama mitä teet, mutta jos et nuku tarpeeksi, sen huomaa ihosta välittömästi. Varmasti jokainen on kokenut sen, miten juurikin lomalla iho saattaa olla paljon paremmassa kunnossa kuin muulloin. Tämä johtuu siitä, että meillä on aikaa nukkua kunnolla ja unen aikana iho uusiutuu parhaiten. Myös stressin poistuminen vaikuttaa ihoon positiivisesti. 

Aurinkosuoja – Vaikka hoitaisit kuinka hyvin ihoasi, se kaikki menee hukkaan siinä vaiheessa, jos oleskelet auringossa ilman aurinkosuojaa. Hyvä aurinkosuoja varmistaa sen, ettet ole suorittanut ihonhoitorutiiniasi turhaan. Paras tapa on vältellä aurinkoa varsinkin keskipäivän aikaan ja ulkona liikkuessa suojata ihoa aurinkosuojan lisäksi vaatteilla. 

Lepo – Annan ihon levätä. Meikit ovat tutkittuja, eivätkä ne tuki ihohuokosia. On silti välillä hyvä antaa ihon levätä. Yksi parhaista kikoistani on tämä – kun tiedän, että seuraava päivä on sellainen ettei minun ei tarvitse lähteä mihinkään, teen edellisenä iltana itselleni ihonhoidon pitkän kaavan kautta naamioineen, seerumeineen, kuorintoineen ja kaikkine mahdollisine herkkuineen. Aamulla kun herään, en teekään kotipäivänä kasvoille yhtään mitään. En siis puhdista ihoani lainkaan aamulla. Jos jostain syystä joudun lähtemään ulos, lisään päälle suoraan vain aurinkovoidetta. Illalla suoritan taas normaalin ihonhoitorutiinini. Ette usko, mutta tällaisten päivien vietolla olen huomannut olevan suuren vaikutuksen. Olin aluksi epäileväinen, kun näin aikoinaan videon, jossa dermatologi kertoi, ettei pese ollenkaan kasvojaan millään aamuisin. Tekee siis illalla kuitenkin ihonhoitorutiinin.  Lisää juurikin vain aurinkosuojan aamulla kasvoille. Tämä ei tietenkään toimi, jos käytät meikkiä. Kyseinen dermatologi ei itse meikkaa lainkaan, joten hän toteuttaa menetelmää joka päivä. Siksi ajoitan levon kotipäiviin. Kuulostaa hurjalta, mutta kokeilkaa, yllätytte. :)

Kuori – Ihon kuoriminen on tärkeää. Jos ihon pinnassa on paljon kuollutta ihosolukkoa, on aivan turha laittaa sille mitään rasvoja tai seerumeita, koska ne eivät imeydy vaan jäävät pinnalle pyörimään. Lisäksi kuollut ihosolukko tukkii ihohuokoset ja se taas aiheuttaa epäpuhtauksia. Kuoriminen voi tapahtua joko kemiallisesti tai mekaanisesti. Suosittelen kemiallista, mutta olen huomannut, että ihoni tarvitsee myös mekaanisen kuorinnan kerran kuukaudessa. Tosin *Foreon käyttö (edelleen paras laite ever!), on poistanut tämän ongelman. Käytänkin tällä hetkellä vain kemiallisia kuorintoja. Tärkeää on myös, ettei ihoa kuori liikaa. Oman oikean kuorintarytmin löytäminen on tärkeää. Kuivaihoiselle kuorinta kerran tai kaksi parissa viikossa saattaa riittää. 


Mikä on sinun paras ihonhoitovinkkisi?


 1. Juon paljon vettä ja puhdistan ihon hyvin illalla, siinä nuo perusjutut :)
  Ihanaa iltaa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikkoa Outi. <3

   Ps. Itse en muuten huomaa veden juonnilla mitään vaikutuksia ihoon. Mutta tää onkin niitä juttuja, joista on kans monenlaista tietoja, mutta lääkärien mielestä sillä ei ole vaikutusta, mutta sitten taas toiset sanoo näkevänsä eron. Vähän kuin vitamiinien kanssa.

   Poista
 2. Kyllä niin totta, kun on nukkunut hyvin, naama, iho ja sisäinen hehku näyttää ihan toiselta. Sisäinen kauneudenhoito myös tärkeää ja hoidossa täällä. Kummasti on nassu tasoittunut ja ei näppyjä enää ja myös samalla säännöllinen ihonhoitorutiini. Enpä ole vaihdellut hirveästi tuotteita, koska iho ei siitä tykkää, että koko ajan testaan eri tuotteita kasvoille

  Sydämellistä ystävänpäivää Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen myös vähentänyt tuotteiden testailua, olen todella tarkka siitä, mitä otan tänne blogiinkin.

   Myöhästynyttä ystävänpäivää ja ihanaa viikkoa Tiia. <3

   Poista
 3. Tässä oli monta kohtaa mitkä voin itsekin allekirjoittaa, mutta tartunpa nyt tuohon aamurutiiniin. Minä nimittäin olen harrastanut paljon sitä, etten pese kasvoja aamuisin. Erityisesti silloin kun iho oli todella kuiva. Pesin vain silmät, koska tuntuu etten herännyt ellen pessyt. Huomasin tänä aamunakin, että iho oli aika tasainen herätessäni, mutta kun huuhtelin sen pelkällä vedellä, rosacea-kohdat heräsivät siinä samalla ja iho alkoi punoittamaan. Erityisesti nyt kun ruusufinni on ollut ärhäkkäämpi reissun aikana, vältän liikoja hoitojuttuja. Yritän miettiä tarkkaan mitä laitan aamuin illoin, niin että saisin riittävästi suojaa mutten laita mitään liian tehokasta.
  Kyllä se on niin kuten kirjoitit, että tilannetta pitää seurata - ikää ja ihon kunto huomioitava ja tarkistettava mitä tuotteita käyttää. Vähän itseäni arveluttaa se, että liian nuoret alkavat ottamaan kaiken maailman hoitosarjoja estääkseen ryppyjä ja piirteiden valahtamista. Aika paljon se on kiinni myös elämänasenteesta, tyylistä - ja hymystä. Jos on tympeän näköinen ja oloinen, mikään hoito ei auta.
  Mukavaa sunnuntaita Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan ainoa tosi iso virhe ihonhoidossa on juurikin tuo, että alkaa liian nuorana käyttämään liian voimakkaita aktiivisia aineita sisältäviä tuotteita. Siinä ei kertakaikkiaan ole mitään järkeä. :)

   Mukavaa viikkoa Maarit. <3

   Poista
 4. Allekirjoitan ihan kaikki kohdat! Pitää pitää kiinni rutiineista, hoitaa riittävän maltillisesti ja muistaa hoitaa myös sisäisesti. Esim. kollageenituotteet ovat ihan must nykyään, huomaan eron ihon kimmoisuudessa valehtelematta viikossa, jos en käytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä se, sanoi kuka tahansa mitä, mutta kun sen eron velttoudessa huomaa hyvinkin nopeasti, jos kollageenin tai hyaluronihapon nauttimisen lopettaa sisäisesti. :D

   Poista
 5. Minäkään en pese ihoani aamuisin. Pyyhin kasvot misellivedellä kostutetulla vanulapulla ja lätkin naamaan sitten ihonhoitotuotteet. Aamupesun hylkääminen paransi mun kuivaa ihoa aivan huomattavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän kanssa vain misellivettä aamuisin putsaukseen, tosin olen alkanut silti sen jälkeen vielä huuhtelemaan kasvot vedellä riippuen misellivedestä, sen jälkeen kun kuuntelin dermatologin mielipiteitä niistä. :D Mutta tää on niitä juttuja, missä aina matkan varrella mieli muuttuu, kun saa uuttaa tietoa. LOL

   Poista
 6. Hyviä vinkkejä listailit ja monta samaa sanoisin mäkin! Tosin levon oon kyllä joutunut opettelemaan vaikeimman kautta, koska arvaa vaan monta kertaa oon sortunut ylilyönteihin... Niin ihon kanssa kuin elämässä yleensäkin :D Mun pitäisi varmaan tatuoida johonkin käsivarteen "muista lepo" :D

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives