Suussasulavat laskiaispullat


Ihan aluksi hyvää laskiaista kaikille! Mäenlaskut ainakin täällä etelässä jää väliin, mutta vesihiihto kyllä onnistuisi. Joko pullat on syöty? Vaikka olen makean perään ja tykkään erilaisista leivonnaisista, niin pakko myöntää, ettei tuoreen pullan voittanutta ole. Kun laskiaispullista puhutaan, tykkään niin hillo- kuin mantelitäytteisistäkin pullista. Onneksi elämässä ei aina tarvitse tehdä valintoja vaan voi syödä molempia. :D

Hyvä laskiaispulla on kuohkea ja ilmava. Välissä oleva kermavaahto ei missään nimessä saa olla mielestäni liian makeaa, siksi omiin pulliini kerman sijasta tulee Flora Vispiä, joka säilyy hyvin pullien välissä seuraavaankin päivään, eikä mene lössöksi kuten kermavaahto. Pulliini tulee toki myös reilusti kardemummaa, ilman sitä pulla ei maistu mielestäni miltään.


LASKIAISPULLAT KAHDELLA TÄYTTEELLÄ
(10 isohkoa pullaa)

2,5 dl maitoa
1 dl sokeria
1,5 tl kardemummaa
1 muna
0,5 tl suolaa
75 g voita
1 pussi kuivahiivaa
n. 7 dl vehnäjauhoja

Hillotäyte:
mansikkahilloa

Mantelitäyte:
100 g mantelimassaa

Kermatäyte:
1,5 dl Flora Vispiä
0,5 tl tomusokeria
0,5 tl vaniljasokeria

Voiteluun:
1 muna

Koristeluun:
raesokeria
mantelilastuja
tomusokeria


Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon muna, sokeri, kardemumma, kuivahiiva ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista. Lisää loput jauhot, sulatettu ja jäähdytetty voi. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 40 min.

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kymmeneen osaan ja pyörittele palat pulliksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla hyvin. (n. 30 min.)

Laita uuni lämpenemään 220°C. 

Voitele pullat munalla ja koristele puolet pullista raesokerilla ja puolet mantelilastuilla. Paista uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä hyvin.

Pilko mantelimassa viiteen yhtäsuureen osaan. Lisää Flora Vispin joukkoon sokerit ja vatkaa notkeaksi vaahdoksi. Huomaathan, että vispiä vatkataan paljon kauemmin kuin normaalia kuohukermaa oikean koostumuksen aikaansaamiseksi. Vatkaus onnistuu parhaiten kylmänä. Laita vatkattu kerma pursotuspussiin.

Leikkaa pullat kahtia, leikkaus kannattaa suorittaa kartionmalliseksi, jotta täytteet mahtuvat paremmin sisään. Laita viiteen pullaan sisälle mantelimassasiivu (mantelilastuilla koristeltuihin) ja viiteen pullaan (raesokerilla koristeltuihin) reilu teelusikallinen mansikkahilloa. Pursota päälle Flora Vispi. Lisää hatut päälle ja koristele tomusokerilla. Nauti! Nämä pullat säilyvät hyvänä jääkaapissa myös seuraavaan päivään.

Kummalla mieluummin mantelilla vai hillolla?


  1. Pienenä pulla ja mantelimassasiivu erikseen. 💕Rakastan mantelimassaa ja jos saan päättää, omasta laskiaispullasta löytyy molemmat.

    Ihanaa päivää Jonna💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mantelimassa on varmasti sellainen joka jakaa mielipiteitä, mutta mä rakastan kanssa. Sitä paitsi kaikki leivonnaiset, missä on mantelimassaa missä tahansa muodossa, niin NAM. :p

      Mukavaa viikkoa Tiia. <3

      Poista
  2. Laskiaispullat on yksi talven kohokohdista :). Ja ehdottomasti hillolla! Tänä talvena oon ollut laiska ja ostanut valmiita pakastepullia, mutta ensi vuonna täytyy tsempata ja leipoa taas itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkasesta on helppo oikaista, jos ei jaksa leipoa. Ei muuta kuin täytteet uunin jälkeen ja valmista. :)

      Poista
  3. Ehdottomasti mantelimassalla ja syvältä lautselta lämpimän maidon kanssa syötynä. :D

    VastaaPoista
  4. Minä syön laskiaispullan mansikkahillolla ja kermalla, voi nam! Jotenkin ihan meni tämä laskiainen nyt ohi, johtuu varmaan näistä säistä.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä ehtii, huomenna on laskiaistiista. Ja pakko myöntää, että itseäkin on noi säät hämänneet. :o

      Mukavaa viikkoa Outi.

      Poista
  5. Mantelilla! Mutta hillokin on hyvää. Tänään on noilla herkuteltu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parasta kun ei tarvi valita vaan voi syödä molemmat. :P

      Poista
  6. Herkullisia pullia ♥ Mä tykkäisin mantelipullasta mutta koska oon perheen ainoa mantelimassan ystävä, meillä tehdään aina hillopullia.

    Mukavaa illanjatkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän hyvin, ehkä sun seuraavan kerran pitää tehdä edes pari mantelipullaa vain sulle. ;)

      Mukavaa viikkoa Maikku. <3

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives