Klassikot osa 53 – Giorgio Armani Acqua di Gió

*)Sisältää mainoslinkin, tuoksu oma

Viime vuosituhannella varsinkin 90-luvulla tehtiin monia tuoksumaailman klassikoita, monet niistä olivat raikkaita vesimäisiä kukkaistuoksuja. Tuona aikana luodut klassikot olivat mielestäni paljon moniulotteisempia, mitä monet raikkaat tuoksut sen jälkeen. Niiden raikkautta taitettiin tuohon aikaan moniulotteiselle kukkaisuudella, joka on tehnyt sen, että tuoksut ovat kestäneet aikaa. Vaikka aikaa on kulunut yli kaksikymmentä vuotta, nämä silloin luodut tuoksut ovat edelleen uniikkeja ja mielenkiintoisia. Ne ovat muodikkaita vielä tänä päivänäkin. Mielestäni upeimpia puhtaan raikkaita kukkaistuoksuja mitä ysärillä luotiin olivat – Calvin Kleinin Eternity, Issey Miyaken L'eau d'Issey, Estée Lauder Pleasures ja Clinique Happy. Joita kaikkia yllätys, yllätys myydään yhä tänäkin päivänä.

Listaan pitää tietenkin vielä lisätä tämän päiväinen klassikko Giorgio Armanin Acqua di Gió, joka on se oma ykkössuosikkini tuolta ajalta. Rakastan tuoksua yhä, koska se on edelleen säilyttänyt uniikkiutensa kaikki nämä vuodet. On perin ikävää, että sen jälkeen kun Armani toi markkinoille vuonna 2010 Acqua di Gioian, tätä alkuperäistä klassikkoa on ollut vaikeampi löytää, vaikka sen valmistusta ei olekaan lopetettu. Meille vain halutaan buustata tuota uudempaa tuoksua. Omaan makuuni Acqua di Gió päihittää omaperäisyydessään mennen tullen Acqua di Gioian, joka on melkoisen tavanomainen tuoksu omaan nenääni. 


Giorgio Armanin Acqua di Gió tuli markkinoille vuonna 1995, tuoksun parfymöörinä toimii legendaarinen Alberto Morillas, jolla on ainakin omasta mielestäni maailman paras nenä tekemään tämän tyylisiä tuoksuja Ei todellakaan mikään ihme, että monet hänen luomistaan tuoksuista ovat tuoksumaailman todellisia klassikoita, jotka keikkuvat eniten myytyjen tuoksujen joukossa vuodesta toiseen. Ne kestävät aikaa. Tuoksupullo on eteerisen eleetön. Kuvaa täydellisesti tuoksua, joka sen sisältä löytyy. Huurteinen lasi, kultainen korkki ja vihertävän sininen tuoksuneste kruunaavat kulttituoksun ulkoasun. 

Se on täydellinen kesäpäiviin, aito ja oikea lomatuoksu. Se on kevyt kuin kesätuulen henkäys, mutta siinä on silti äärimmäistä hienostuneisuutta, joka tekee siitä sopivan niin kesäiltoihin terassille, rannalle tai deittituoksuksi. Se on hajuvesi, joka sopii kaikkialle. Loistava myös töihin, kunhan suihkauttaa säästeliäästi. Acqua di Gióssa on kukkaisuutta ja raikkautta, mutta syvyyttä siihen tuo ripaus makeutta, joka on jopa yllättävää tämän kaltaisessa tuoksussa.

Tuoksupyramidi on mielenkiintoinen. Alkutuoksussa persikkaa, pionia, banaaninlehteä, ananasta, sitruunaa, orvokkia ja vodkaa. Sydän on kauniin kukkainen, höystettynä itämaisuudella – liljaa, freesiaa, ylang-ylangia, jasmiinia, hyasinttia, ruusua, kieloa ja calonea (joka tuoksuu muuten vesimelonille). Pohja on mielenkiintoisen pehmeä – myskiä, ambraa, storaksia, seetriä ja santelipuuta.

Omaan nenääni ehdottomasti eniten tuoksuvat ananas, vesimeloni, kielo, ylang-ylang ja vodkamainen raikkaus. Joka kerran kun haistan tuoksua, koitan miettiä, muistuttaisiko tuoksu jotain muuta, mutta ei. Se on joka kerta yhtä omalaatuinen, kuin silloin 90-luvulla, kun nuuhkaisin sitä ensimmäistä kertaa ja ostin sen omakseni. Acqua di Gió on täysin uniikki tuoksu, joka pitää kokea itse, ymmärtääkseen sen kauneuden. Minulle tuoksusta tulee mieleen kesäpäivät Välimerellä. Tuoksu on EdT, mutta sen kesto on iholla huikea – lähes 12 tuntia. Joten tätä ei todellakaan tarvitse päivän aikana lisäillä. 


Tuoksua voi tilata mm. *)hajuvesi.fi 50m/65,95€ tai 100ml/89,95€. 

Onko Giorgio Armanin Acqua di Gió teille tuttu? 


  1. Tämä on ehdottomasti mun suosikkituoksuni. Todellakin uniikki. Minulle tulee siitä kesä ja loma heti mieleen. Onneksi sitä sentään saa vielä hankittua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että tälle klassikolle löytyy vielä rakastajia. <3 Todellakin onneksi tätä vielä saa, koko ajan ollut tuon Gioian ilmestymisen jälkeen pelko, että lopettavat tämän. Onneksi tähän asti sentään ollut järkeä asiassa. ;)

      Poista
  2. Tämä tuoksu on aivan ihana ja tosiaan, minäkin tuoksutin siitä ensimmäisenä ananaksen. Calvin Kleinin Eternity on tosiaan aivan ihana tuoksu myös.
    Kivaa iltaa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä, mut oikeasti tosi moni kenen kanssa oon jutellut, haistaa ananaksen tästä helposti. Se tuo just sitä makeutta.

      Ihanaa aurinkoista viikonloppua Outi.<3

      Poista
  3. Voi on niin tuttu! Sain sen lahjaksi, mikä oli erityistä sillä en ollut saanut koskaan aiemmin tuoksulahjaa. Se on jäänyt mieleen ja muistan hetken aina kun tunnen tämän tuoksun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekaan moni ei ole ostanut tuoksuja lahjaksi, joten niillä todellakin kaikilla on ihan erilainen merkitys ja jäävät kyllä mieleen. :)

      Poista
  4. Täältäkin löytyy Acqua di Gio. Ensimmäisen pullon ostin parikymppisenä opiskelijana 2000-luvun alussa ja toisen viitisen vuotta sitten. Ei lempituoksuni, mutta silloin tällöin tulee käytettyä. Paljon parempi kuin Gioa, joka on mielestäni mitäänsanomaton, eikä edes raikas.

    Ihan ensimmäinen hajuveteni ja edelleen yksi suosikkini on L’eau par Kenzo. Alkutuoksu on vähän plääh, mutta hetken iholla oltuaan on ihana. Kaverini sanoi joskus, ettei voisi kuvitella ikinä käyttävänsä tätä, kun se haisee aivan minulta. Käytin tätä siis vuosia niin, että oli lähes ainoa hajuveteni. :D
    Clinique Happy on muuten myös löytynyt kaapistani, mutta nyt se tuntuu ehkä vähän liian makealta. Eternity tuoksuu mielestäni sienille. Jotenkin miellyttävä, jotenkin outo, mutta ihan hyvällä tavalla outo :D Joskus vielä hankin tämän.

    Itse miellän muuten Clean Blossomin näiden kanssa aika samankaltaiseksi, vaikka onkin eri vuosituhannelta.

    Ostin hiljattain Tommy Girlin. Lähes nauratti. En pitänyt siitä aikanaan, oli mielestäni tätimäinen tuoksu, mutta nyt neljänkympin kynnyksellä tykkäänkin siitä. :D Mikähän oli tuon kanssa samoihin aikoihin tosi in? Joku vesimäinen jenkkituoksu? Siitä muistan pitäneeni, mutta en niin paljon että olisin hankkinut itselleni. Se on tainnut kadota myynnistä jo ajat sitten.

    Parasta tuoksuissa on, kun ne muovautuvat kunkin iholla aavistuksen erilaiseksi. Pidän siitä, etten välttämättä tunnista samantien, mistä tuoksusta on kyse.

    Tulipa melkoista tajunnanvirtaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa tajunnanvirtaa. <3

      Olen niin samaa mieltä Gioiasta, se on todella mitäänsanomaton ja tavallinen verrattuna Gióon, siksi vähän ikävää, että sitä boostataan kovasti yli tän klassikon.

      Mun olis ehdottomasti pitänyt lisätä toi Kenzo tohon listaan, miten mä unohdin sen?!? Kuuluu ehdottomasti tähän samaan katagoriaan. Sehän taisi tulla vuosi Gión jälkeen markkinoille?

      Haha sienille? Enpä oo ennen kuullut tota vertausta Eternitysta, muistan edelleen miten yhteen aikaan tuntui, et kaikki tuoksui sille. Eternityistä mun suosikki on aina ja ikuisesti Eternity Moment, se on aivan mun tuoksu.

      Mä inhosin aikoinaan Tommy Girlia, ihan siitä syystä kun tuntui, että se oli kaikkialla, mut hankin sen sitten vahempana itselle. :D Joten samassa veneessä ollaan. ;)

      Tietyt tuoksut tunnistaa aina toisen iholta, mut todella monia ei, juurikin tuon muuntumisen vuoksi. Tosi voimakkaat ei juuri muutu, mut tällaiset kevyemmät kyllä.

      Aurinkoista viikonloppua sinne!

      Poista
  5. Tämä on aivan ihana tuoksu ja täytyy sanoa, ettei kukaan toinen osaa kyllä kuvailla sitä yhtä upeasti kuin sinä <3
    Voi kun kauppiaat tajuavaisivat myös pitää myynnissä nämä klassikot, vaikka ymmärrän että uutuuksia halutaan buustata, mutta klassikoillekin on ottajansa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos souliina. <3 Ehkä se näkyy, että tuoksut ovat olleet intohimoni lapsesta lähtien?

      Onneksi näitä raikkaita vesimäisiä kukkaistuoksuja mitä tehtiin ysärillä saa edelleen, se on hämmentävää, koska monia muita on lopetettu, mutta nää on pitäneet pintansa. Toivon minäkin, etteivät poistu, koska ovat klassikoita, jotka ilmeisesti myyvät, koska ovat saaneet olla uudemmista huolimatta myynnissä.

      Poista
  6. Löysin tämän tuoksun verrattain myöhään,2010-luvun lopussa. Olin vaihtanut täysin p*skan työpaikan parempaan, muutin takaisin kotikaupunkiini ja aloin pitämään huolta kunnostani. Pyöräilin uimaan maauimalaan ja aina uinnin jälkeen suihkautin tätä ja olin taas valmis menemään.

    Ah,muutos parempaan tulee aina tästä mieleen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että tästä on jäänyt hyvä muisto! Tuoksu on klassikko ja kestää aikaa, vaikka onkin ollut olemassa 90-luvulta lähtien. Nykyään vaan hivenen vaikeampi löytää. :)

      Ihanaa kesän jatkoa! <3

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives