Laiskan pikapizza


Joskus tulee yllättävä mieliteko pizzaan, mutta niin kuin kaikki tietävät, pizzapohjan tekemisessä menee aikaa, jos sen tekee tunnin kohotuksineen ja vaivauksineen kaikkien hienouksien mukaan. Eli ei siis todellakaan pikaruokaa. Kaupan pakastealteen valmis pakastepizzakaan ei huokuta, mikä avuksi?

Tällöin on helpointa suoristaa mutkat ja mennä nälkä edellä pienin myönnytyksin. Pikapizzasuosikkini on siitä erinomainen, että sitä voi tarjoilla myös kylmänä. Se sopiikin erinomaisesti vaikkapa kevään juhlapöytiin pieneksi suolaiseksi. Pohjat voi paistaa valmiiksi jo edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Tämän jälkeen seuraavan päivän tehtäväksi ei jää kuin pilkkoa tomaatit ja repiä tuoretta basilikaa päälle. Tämä on makuuni ainoa pizza, joka on loistavan makuista kylmänä, kun maut ovat tasoittuneet. 


LAISKAN PIKAPIZZA

(4 hengelle)

1pkt (4kpl) valmiita n. 20cm:ä halkaisijaltaan olevia pizzapohjia (löytyy pakastealtaasta)
70g tomaattipyreetä
6-7 keskikokoista tomaattia
n. 80g parmesaania raastettuna
100-120g mozzarellaraastetta
1 pieni purkki valmista pestoa
tuoretta basilikaa
rouhittua mustapippuria

Anna pizzapohjien sulaa hetken huoneenlämmössä. Levitä pohjien päälle tasaisesti tomaattipyreetä. Tämän jälkeen lisää jokaisen pohjan päälle n. 2 tl:sta valmista pestoa, levitä tasaiseksi. Lisää päälle raastettu parmesaani ja lopuksi mozzarellaraaste. Paista uunissa 230 asteessa n. 5-7 minuuttia, kunnes pohjat ja juusto ovat saaneet vähän väriä. Jäähdytä pohjia hetki. Leikkaa tällä välin tomaatit n. 0,5cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Lisää ne nätisti pizzojen päälle. Rouhi päälle hieman mustapippuria ja lisää revittyä tuoretta basilikaa. Nauti. 

Maistuuko pizza? Suosikkisi?



  1. Looks good. I like lazy, quick and pizza in the same sentence! ;-)

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyvältä! Tortillat on toimineet meillä joskus pikapizzapohjina :) Ja kyllä, pizza maistuu ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fajitasletut on kans hyviä, mut käytän näissä pakestepohjia, koska sen pohjan pitää olla jämäkkä, varsinkin, jos tekee näitä pikkusuolaisiksi juhlapöytään. :)

      Poista
  3. Pizza maistuu kyllä aina. Minä teen itse pohjan ja se on valmista siinä ajassa kun paistan päälle jauhelihat tai broilerinsuikaleet. Jaa-a mikäköhän olisi suosikkimakuni...ehkäpä se on kana-aurajuustopizza. Olet kyllä oikeassa, välillä iskee ihan mahdoton pizzahimo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun italialaistyylisessä pizzapohjassa jonka oon todennut parhaaksi menee se reilu tunti. Siinä on jo tunti pelkkää kohotusta. :D En suostu enää tekeen muulla tavalla, koska millään ei saa niin rapeaa pohjaa kuin tolla reseptillä. LOL Tiedän kyllä reseptejä, jotka on tota vähän nopeampia. :p

      Kana-aurajuusto kuulostaa hyvältä. Muutenkin melkein mikä tahansa pizza missä on Auraa on hyvää. :p

      Poista
  4. Ihanan raikkaan näköinen pizza! Mä teen yleensä niin, että kohotan taikinan yön yli, niin voi jakaa työvaiheet kahdelle päivälle. Tämä ei tietenkään auta akuuttiin pizzanhimoon. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tekee juurikin hyvän se, että se on raikas. :) Joo ei auta ei. :D

      Poista
  5. Herkulta näyttää. Minä tuunailen valmiin pakastepizzan. Lisään siihen yhtä ja toista ja hyvää on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noinkin saa nopeasti, mutta tähän tulee vähemmän pakastepizzamainen maku, minkä vuoksi en niin välitä niistä. :D

      Poista
  6. Näyttääpä hyvältä :). Meillä ollaan tykätty Lidlin kylmäkaapin valmiista pizzapohjasta, yllättävän mehevä ja maukas laiskana päivänä.

    VastaaPoista
  7. Alkoi heti tekemään mieli pizzaa :D Siitä voi hyvin päätellä maistuuko mulle pizza vai ei, haha.

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives