20th Century – Suosituimmat kosmetiikkatuotteet


Olen aiemmin puhunutkin siitä, että rakastan historiaa, ihan kaikkea historiaa. Koulussa historiantunnit olivat lempituntejani, valitettavasti levottomat älämölöä pitävät usein pilasivat ne, koska hivenen vanhempaa naisopettajaa oli heidän helppo pompotella. Onneksi historiaa voi tutkia muutenkin, nuorempana tein sitä lukemalla, teen edelleenkin. Myöhemmin aloin katselemaan youtubesta historia aiheisia dokkareita, joihin en kyllästy koskaan. Ei siis varmasti mikään ihme, että tietenkin myös kosmetiikan historia kiinnostaa. 

Päätin tehdä tällä kertaa postauksen, johon keräsin viime vuosisadan myydyintä kosmetiikkaa. Joukossa on tuotteita, jotka moni varmasti olisi arvannut, mutta myös aika yllättäviäkin tuotteita. Jutussa tarkemmin mainittujen lisäksi myydyimpiä tuotteita olivat mm. MAC:in Ruby Woo -huulipuna, Narsin Orgasm -poskipuna, Weledan Skin Food, Chaptick, joka oli aikoinaan maailman ensimmäinen huulivoidepuikko, Benefitin Benetint, Carmex, Pondsin ja Olayn voiteet, sekä Biorén mustapäälaastarit. Mennään kuitenkin niihin, joita haluan käsitellä hivenen tarkemmin.


Maybelline Great Lash Mascara – Muistan, että tämä oli ensimmäinen ripsiväri, jonka koskaan ostin. Ripsivärin sisältö on pysynyt täysin samana vuodesta 1971 lähtien. En ole koskaan tykännyt tästä. Pieni harja on todella kiva, mutta valitettavasti tämä on aina sutannut minulla, mikä tosin ei ole mikään ihme hankalissa silmissäni. Näihin päiviin mennessä tuotetta on myyty puoli biljoonaa kappaletta, joten todennäköisesti monella muulla erittäin toimiva tuote. ^_^

Cetaphil Gentle Skin Cleanser – Vuodesta 1947 markkinoilla ollut hellävarainen puhdistustuote. Tuote on tuoksuton. Puhdistajaa suositellaan usein akne- ja herkälle iholle. Olen kirjoittanut tästä kuusi vuotta sitten postauksen Klassikot-sarjaan. Jutun voi lukea täältä. En erityisemmin ihastunut tuotteeseen ja tykkäänkin paljon enemmän CeraVen hieman vastaavasta puhdistustuotteesta, joka sisältääkin Cetaphilia enemmän ihoa hoitavia raaka-aineita.

Dove Beauty Cream Bar – Saippuaa markkinoitiin aikoinaan ensimmäisenä puhdistustuotteena, joka ei kuivata ihoa. Alusta asti saippua on sisältänyt 1/4 kosteusvoidetta, joka auttaa pitämään ihon pehmeänä. Kuvitelkaa, että saippuaa myydään tänäkin päivänä pelkästään Amerikassa 60 kappaletta joka sekuntti. 

Estée Lauder Advanced Night Repair – Seerumi ei todellakaan esittelyjä kaipaa. Tästäkin löytyy oma postauksensa Klassikoissa. Jutun voi lukea täältä. Aikoinaan tuote oli yksi innovatiivisimmista kosmetiikkatuotteista, kun se tuli markkinoille. Seerumi, jota käytän tänäkin päivänä, koska se yksinkertaisesti toimii!

Vaseline – Olin aikoinaan ihan äimistynyt, kun luin, että monet Hollywoodin starat käyttivät tätä primerinä luomilla. Varmaan moni muistaa entisaikaan elokuvatähtien kiiltävät luomet? Vaikea uskoa, että meikin kestoa tämä ainakaan pidentää, mutta wet lookin saa varmasti aikaiseksi. Suomalaiset taitavat käyttää vaseliinia lähes yksinomaan huulille, vaikka todella kuivaihoisille, se toimii jopa yövoiteena kasvoille lukiten hoitotuotteiden kosteuden ihoon. 

Chanel 5 – Ei varmastikaan ole kenellekään yllätys, että juuri tämä tuoksu on eniten myytyjen kosmetiikkatuotteiden joukossa. En ole itselläni koskaan alkuperäisestä tuoksusta välittänyt, mutta tuoksun L' Eau -versio on edelleen yksi lempituoksuistani. 

Elizabeth Arden Eight Hour Cream – Tuote, jonka olen maininnut täällä useasti. Olen käyttänyt monitoimivoidetta kaksikymmentä vuotta ja siitäkin löytyy ihan oma postauksensa täältä. Tällä muuten saa aikaan saman wet lookin luomille minkä vaseliinillakin.

Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion – Tähän liittyy hauska muisto. Kuvittelin aikoinaan (nuorena), että tämä on voide, siis sellainen tuote, joka lisätään kasvoille viimeiseksi seerumeiden yms. jälkeen. Toki sitä voi niinkin käyttää, varsinkin kesäaikaan käytän edelleen, koska koostumus on kivan kevyttä. Siihen kevyeen koostumukseen on tietenkin syy... Vasta paljon myöhemmin minulle selvisi, että tuotetta käytetään myös varsinaisen hoitovoiteen alla. Kyseessä on siis kolmas vaihe Cliniquen 3-Step Skincare -systeemissä. 

Nivea Cream – Voide ei esittelyjä kaipaa. Pakko kai heti myöntää, että paksu voide on niitä tuotteita, josta en ole oikein koskaan välittänyt. Olen minä tällä rasvaillut nuorena kuivia kantapäitä kuten moni muukin, mutta siinäpä se. En ole ostanut tuotetta varmaan yli kahteenkymmeneen vuoteen. Kuvaa hyvin vähäistä kiinnostustani siihen. Mielessäni on kuitenkin ollut ostaa se, jotta voisin tehdä siitä ihan oman postauksensa Klassikot-sarjaan, sillä voiteen historia on kiinnostava. Saan sen varmasti jalkavoiteena kulutettua loppuun. Jostain syystä en edes välitä pahemmin sen tunnetusta tuoksustakaan, koen sen jollakin tapaa hyökkääväksi.

Löytyikö joukosta tuotteita joita käytät?

Tänään kannattaa pitää silmällä sähköpostia, sillä laitan vielä tämän päivän aikana viestiä kosmetiikka-arvonnan voittajalle. :)

Ylempi kuva: Pixabay













  1. Kiitos kun muistutit Nivea Cremestä.
    Pitääkin ostaa jalkavoiteeksi, koska kiroilin juuri tällä hetkellä käytössä olevaa luiruvoidetta jalkoja rasvatessani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kantapäille pitää olla tuhtia voidetta, sellaiset ohuet ei vaan auta mitään, koettu on. :D

      Poista
  2. Niveaa löytyy nyttenkin meidän veskin hyllyltä, se on mieheni luottarasvaa :)
    Voi mitä muistoja tuosta ripsarista tuli, oli tosi hyvää!
    Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka en tosta Nivean perusrasvasta pidä, mulla on edelleen ikävä Nivean kumiharjaista mascaraa ja niiden primeriä, mikä oli aikoinaan huippu. Saksassa ilmeisesti Nivealla ainakin jotain meikkituotteita on edelleen myynnissä, mutta ei sellaista valikoimaa mikä niillä oli aikoinaan.

      Ihanaa viikkoa Outi. <3

      Poista
  3. Estéen seerumi on aivan huippu. Muiden hypeä en enää nykyvalikoiman aikoina ihan ymmärrä. Cetaphil/CeraVe kiinnostaisi kyllä kokeilla. Samoin DDML ja Dove-pala pitäisi kokeilla nyt, kun iholla ei enää ole nuoruuden aknea ja rasvaisuutta. Kiinnostava postausaihe!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on, käytän sitä edelleen kuuriluontoisesti eli ostan pullon silloin tällöin. Sama juttu hypestä, mut Ardenin Eight Hour Creamille en kyllä itse ole löytänyt korvaajaa, mikään ei toimi yhtä hyvin kuin se. Sen jälkeen kun parikymmentä vuotta sitten aloin pistämään sitä yöksi huulille, en oikeastaan ole tarvinnut huulirasvoja lainkaan. Joskus talvella todella kovalla pakkasjaksolla, laitan päivällä huulivoidetta, mutta muuten ei tarvitse käyttää juuri lainkaan. Kunhan laittaa yöksi Ardenia. :D

      Suosittelen ehdottomasti ennemmin CeraVeta kuin Cetaphilia, lisäksi CeraVelta mun lemppari on Foaming Cleanser, tykkään siitä paljon enemmän kuin Hydrating Cleanserista. Vaikka Foaming on tarkoitettu normaalille ja rasvaiselle iholle, se ei kuivata ainakaan omaa ihoa lainkaan.

      Poista
  4. Mäkään en ole koskaan tykännyt tosta Maybellinen Great Lash Mascarasta, enkä ole tajunnut sen suosiota :D Tuo Cliniquen lotion on varmaan mulla näistä eniten käytössä ollut ja tutuin :) Estée Lauderin seerumi olisi varmaan mullakin tänä päivänä käytössä, jos en olisi siirtynyt ihonhoidossa pääosin luonnonkosmetiikkaan. Uskon, että tuote on hyvä ja toimii, koska sitä hehkuttaa niin moni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ihmettelin kun ostin sen ekaa kertaa, et mistä ihmeestä ne kaikki kohisee. Kulma jotkut meikkitaitelijatkin käyttää sitä tai bongailen sitä niiden laukuista. Toivottavasti eivät ainakaan mun silmiin pistä. :D

      Poista
  5. Monta tuttua ja kappas miten tuo Estee Lauder ja Clinique on ihan lemppareita ja vuosia olleet käytössä. Hehe oon niin vanha. :)

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives