Kesäinen Pavlova


Varsinkin kesäaikaan marenkipohjaiset leivonnaiset ovat makeudestaan huolimatta kivan keveitä ja raikkaan makuisia herkkuja. Parasta on se, että hyvin säilyvän marengin voi valmistaa etukäteen ja ottaa vaikkapa mökille mukaan, jolloin herkkujen valmistamiseen ei tarvita edes uunia. Herkullisen jälkiruoan taikoo hetkessä. 

KESÄINEN PAVLOVA

Marenki:

5 valkuaista
2,5 dl sokeria

Täyte:

1 prk (200 g) Valio Viola vanilja-tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
runsaasti tuoreita marjoja
(vadelmia, karhunvatukoita, pensasmustikoita, mansikoita...)

Aloita valmistaminen marengista. Erottele valkuaiset kulhoon. Ole tarkkana, ettei keltuaista pääse yhtään joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri joukkoon pienissä erissä. Olet onnistunut, kun vaahto on paksua ja kauniin kiiltävää.

Sivele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Levitä marenki leivinpaperille halkaisijaltaan n. 24 cm:n kokoiseksi ympyräksi. Jätä ympyrän keskusta matalammaksi, jotta siihen jää hyvä kuoppa täytteelle. Reunat saavat olla korkeammat ja mitä epätasaisemmat sen parempi. Älä yritä silotella. Rouhea lopputulos on kaunein!

Paista 125°C uunissa alatasolla n. 1,5-2 h, kunnes marenki on muuttunut kevyeksi ja kuivaksi. Sisäpuolelta marenki saa olla vielä hieman kosteaa. Liian kuiva marenki hajoaa helposti. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita hyvin. 

Lisää marengin päälle ensin kerma-tuorejuustoseos ja ripottele päälle marjat haluamallasi tavalla. Nauti välittömästi. Jos haluaa erityisen makeaa, voi päälle lorauttaa ripauksen kinuskikastiketta. Itse kuitenkin pidän raikkaasta versiosta.

Pidätkö marengista?


  1. Tämä on yksi meidän lemppareita. Marenki on ihanaa, paitsi ne kuivat marenkikökkänät, mutta pehmeä marenki ja tämä pavlovan herkullinen sitkosmarenki, aijai ja nam.

    Mukavaa viikonloppua Jonna. <3

    VastaaPoista
  2. Pavlova on kyllä parasta, helppoa ja nopeaa. 🤤 Samaa sinne Tiia. ❤️

    VastaaPoista
  3. Pavlova on meidän kesälomakakku. Aina kun alkaa kesälomat, teen meille pavlovan. Niin hyvää ja marenki on herkkua ihan sellaisenaankin.
    Mukavaa sunnuntaita sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös sulla ole kohta viimeiset ponnistukset ennen lomaa?Pääset sitten kakulle!

      Poista
  4. Jostain syystä en oo koskaan itse tehnyt marenkia tai mitään, mihin sitä tulisi, vaikka marenkia rakastankin! Eilen juuri tuli syötyä britakakkua, jossa nimeomaan se marenki on yksi parhaimpia asioita :D Täytyy pitää pavlovakin mielessä, josko vaikka juhannukseksi ehtisi tällaisen leipoa :)

    VastaaPoista
  5. Tää on helppo ja nopea, kun pohjan voi tehdä etukäteen. Omasta mielestä yksi vähiten vaivaa vaativia leivonnaisia. 😄

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives