DABBA – Luonnon aatelia


Ajattelin tänään kirjoitella teille maahantuojalta testiin saamistani latvialaisista DABBA-merkkisistä kukkaisvesistä. Sarjahan on Suomessa ihan uusi ja se lanseerattiin viime viikonloppuna Luonnonkaunis-messuilla. Tällaiset raikastavat kukkaisvedet/mistit ovat nyt ajankohtaisia, koska huomenna takuulla moni miettii, miten sitä omaa oloa voisi parhaiten aamulla virkistää. ;) Vaikka itselläni tuollaisia "oloja" on enää todella harvoin, kaipaan kuitenkin virkistystä liian lyhyiden yöunien jälkeen. Olenkin huomannut mistien freesaavan omaa mieltäni ja kasvojeni ihoa seuraavana aamuna eniten. Mikään ei virkistä niin paljon kuin pieni suihkaus omaa lempimistiä kasvoille heti heräämisen jälkeen.
Dabba kukkaisvesiä valmistetaan pohjoisen luonnon antimista ja mielenkiintoisia vaihtoehtoja on tarjolla useita. Vai mitä sanotte sellaisista ihanuuksista kuin koivunlehti, mesiangervo tai omena? Koska olen joskus riskinottaja, niin enhän minä tietenkään aloittanut testailujani noista varmasti hyviksi havaituista tuoksuista vaan valitsin jotain hieman erikoisempaa. Kun huomasin tuoksuvaihtoehtona olevan vadelmanlehden, aloitin haaveilun. Sillä sen verran lämpöisiä lapsuusmuistoja liittyy vattupensaissa kahlailuun. Niiden tuoksu on vieläkin elävänä nenässäni. Ihan yhtä elävästi kuin metsän keskellä asuneella on kanervan varvut, jotka kukinnan aikaan tuoksuivat lapsuudenkodissani pihaan asti.
Dabban kaikkia kukkaisvesiä voi käyttää niin kasvoille kuin vartalollekin. Niillä on ihoa supistavia, virkistäviä ja rauhoittavia vaikutuksia. Kukkaisvettä voi suihkuttaa suoraan pullosta tai levittää vanulapulla, jolloin ne toimivat kasvoveden tavoin. Vedet ovat Ecocert-sertifioituja.
Dabban kukkaisvedet on pakattu tummiin lääkemäisiin tehokkuutta huokuviin lasisiin suihkepulloihin, mutta ne on koristeltu pirteän värisillä jokaisen veden teemaan sopivilla etiketeillä, jotka ovat täysi kontrasti lääkemäisille pulloille.


Aloitetaan vadelmanlehdistä. Heti ensimmäisestä suihkaisusta lähtien olin takaisin hikisenä loppukesän päivänä siellä lapsuuteni vadelmapusikossa. Tuoksu on vihreä ja aidon luonnollinen. Vadelmanlehtiähän on käytetty kautta vuosituhansien rauhoittamaan tulehduksia, joten tämä sopii erittäin hyvin varsinkin akneiholle, jossa on tulehdus koko ajan päällä. Vesi supistaa ihohuokosia ja tekee iholle pehmeän miellyttävän tunteen. Olen suihkinut tätä varovasti muiden mistieni tapaan myös meikin päälle, jonka jälkeen iho on jäänyt miellyttävän hehkuvaksi.


Kanerva kukkaisveden tuoksu on vadelmanlehteen verrattuna yllättävän mieto. Kanervan tuoksussa on aina mielestäni ollut jotain rauhoittavaa, joten jos olisin tänään lähdössä kilistelemään, olisi kanerva huomisaamun valintani. Kanerva kukkaisvesi on tarkoitettu normaalille iholle. Se suojaa ihoa ympäristön haittavaikutuksilta ja sillä on rauhoittava vaikutus. Sopii myös meikin kiinnitykseen.
Alkukosketus Dabbaan oli positiivinen. Minusta tällaisille 100% luonnollisille kukkaisvesille on ollut tilausta, sillä loppujen lopuksi näitä löytyy aika harvasta luonnonkosmetiikkasarjasta. Lisäksi Dabban iloisen pirteä, mutta vakavasti otettava ulkonäkö teki minuun vaikutuksen. Varmaan pakko käydä ostamassa se omena...
Dabban kukkaisvesiä voi tällä hetkellä ostaa Biodellyn verkkokaupasta. Hintaa 100ml:n pullolla on 16,70 euroa. Tarjolla tulee olemaan myös pienempiä 50ml:n kokoja.

Joko olette ehtineet tutustua Dabbaan?

Mahtavaa vappua kaikille!
Bakel-arvonnan voittajaan on otettu yhteyttä sähköpostitse. Onnea marika.t!
Tuotteet lehdistönäytteitä.
 1. anne/ 52weeksofdeliciousness
  torstai 30. huhtikuu 2015 at 09:17 (4 viikkoa ago)
  Oi, rakastan ruusuvettä ja se on osa aamurutiinia nykyään. Nämä kukkaisvedet siis kiinnostavat, suihkaus kukkausvettä aamutuimaan on loistava alku uudelle päivälle :)

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 30. huhtikuu 2015 at 09:47 (4 viikkoa ago)
  Niin minustakin! Dabballa on vielä mahtavan laaja valikoima erilaisia, voi vaikka valita joka viikon päivälle omansa. :)

  Vastaa

  Marika
  torstai 30. huhtikuu 2015 at 09:54 (4 viikkoa ago)
  Näitä täytyy saada!

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 30. huhtikuu 2015 at 10:12 (4 viikkoa ago)
  Joo, näissä tulee vähän sellainen kerää koko sarja, mutta ei kannata alkaa liian ahneeksi, näillä on säilyvyys avaamisesta 2 kuukautta. :D Varmaan kauemminkin, mutta tuo on se luvattu. Joten ihan hyvä, että pakkauskoko ei ole suurempi.

  Vastaa

  Hellin
  torstai 30. huhtikuu 2015 at 10:25 (4 viikkoa ago)
  Haha, viimeksi, kun oli dagen efterin tapainen, niin jestas kun ihokin kiristeli kuivuuttaan, vaikka mulla ei muuten todellakaan ole kuiva iho. Tuli kyllä suihkittua TBS:n mistiä oikein huolella.

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 30. huhtikuu 2015 at 10:46 (4 viikkoa ago)
  Se on muuten jännä, että yhtä paljon kuin kurkku huutaa sitä juotavaa niin huutaa ihokin. :D

  Vastaa

  Mousse / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi
  torstai 30. huhtikuu 2015 at 10:32 (4 viikkoa ago)
  Ihastelinkin näitä vasta Biodellyn nettikaupassa. Ostan suihkeen varmaan sitten, kun on pikkupulloja tarjolla, koska säilymisiaika on noin lyhyt.

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 30. huhtikuu 2015 at 10:47 (4 viikkoa ago)
  Noi pikkupullot on just hyviä testailuun ja mietin, että omassakin käytössä ne on varmaan hieman näppärämpiä, jos käyttäisin vain yhtä tuotetta iso koko olisi silloin passeli. Näin ei tietenkään ole. ;)

  Vastaa

  Päivi
  torstai 30. huhtikuu 2015 at 10:40 (4 viikkoa ago)
  Kuulostavatpa nämä kivoilta. :) Yllätyin hinnasta, sillä odotin näiden maksavan monta kymppiä.

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 30. huhtikuu 2015 at 10:48 (4 viikkoa ago)
  Näissä on todella luonnolliset tuoksut. Hinta on musta kohdillaan. :)

  Vastaa

  Katja
  torstai 30. huhtikuu 2015 at 10:43 (4 viikkoa ago)
  En ole koskaan kuullutkaan, hauskat pullot! Ihanaa vappua sinulle Jonna! :)

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 30. huhtikuu 2015 at 10:48 (4 viikkoa ago)
  Ihanaa vappua sinnekin Katja! :)

  Vastaa

  Mia / Beauty Highlights
  torstai 30. huhtikuu 2015 at 11:23 (4 viikkoa ago)
  Huomasin nämä Luonnonkaunis-messuilla, mutta olin jo siinä vaiheessa niin poikki, etten jaksanut mennä pisteelle tutustumaan :D Kiva kun kirjoittelit näistä. Tuo Omena ja Vadelmanlehti on varmaan pakko hankkia :) Vaikuttavat ihanilta. Mä rakastan tällaisia suihkeita. Freesaan tällaisilla itseäni pitkin päivää ;)

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 30. huhtikuu 2015 at 11:32 (4 viikkoa ago)
  Sama, varsinkin, kun istuu koneella, niin kasvot todella kaipaa kosteutta. :) Kesällä ihan vaan virkistykseen, kun on kuuma päivä.

  VastaaPoista
 2. Tiia k
  torstai 30. huhtikuu 2015 at 11:49 (4 viikkoa ago)
  Ihastuin kyllä omaan piparmintun tuoksuiseen kasvoveteen
  Hauskat pullot.

  Ihanaa vappua!

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 30. huhtikuu 2015 at 12:19 (4 viikkoa ago)
  Piparminttu on varmasti ihanan raikas!

  Mahtavaa vappua sinnekin!

  Vastaa

  Nanna
  torstai 30. huhtikuu 2015 at 12:30 (4 viikkoa ago)
  Tulipa jännästi jotenkin Lushin tuotteet mieleen tosta mustasta pohjaväristä? Muakin on alkanu vähän kutkuttaa nää mistit ja kosteuttavat suihkeet,ois varmaan näppäriä reissussakin :)

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 30. huhtikuu 2015 at 13:35 (4 viikkoa ago)
  Kieltämättä vähän tulee Lush-fiilis, nyt kun sanoit. :) Molemmat koothan sallivat myös käsimatkatavaroissa kuljetuksen, itse tulen varmasti kesällä pitämään tuollaista pienempää pulloa kokoajan käsilaukussa mukana. :)

  Vastaa

  Virpi
  torstai 30. huhtikuu 2015 at 14:56 (4 viikkoa ago)
  Aika ihania pulloja! Voisin ostaa ihan vaan etiketin takia, mutta hyväntuoksuisen ja miedon kukkaisveden suihkauttaminen kasvoille kuivassa ilmassa tai kuumuudessa virkistää jo ajatuksenakin.

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 30. huhtikuu 2015 at 17:31 (4 viikkoa ago)
  Ne on! Tykkään tosi paljon, jotenkin tunnistettavan erilaisia.

  Vastaa

  Fani
  perjantai 1. toukokuu 2015 at 11:48 (4 viikkoa ago)
  Kuulostaa aivan mahtavalle. Nyt mun on pakko laittaa tilaukseen tuollainen. :)

  Vastaa

  Jonna H.
  perjantai 1. toukokuu 2015 at 11:53 (4 viikkoa ago)
  Joko päätit minkä tuoksun? ;)

  Vastaa

  Fani
  lauantai 2. toukokuu 2015 at 08:43 (4 viikkoa ago)
  Vadelmanlehti! :3

  Vastaa

  Myy
  perjantai 1. toukokuu 2015 at 16:21 (4 viikkoa ago)
  Kuulostaa kivoilta! Ja hinta on kohdillaan. :)

  Vastaa

  Jonna H.
  perjantai 1. toukokuu 2015 at 19:25 (4 viikkoa ago)
  Nää on tosi kivoja. Mistejä ei voi olla koskaan liikaa. ;)

  VastaaPoista
 3. Mohn
  lauantai 2. toukokuu 2015 at 03:49 (4 viikkoa ago)
  Ah miten ihanalta noi kuulostaa! Pakko jossain kohtaa hommata näitä! Rrrrakastan kasvosuihkeita, varsinkin just kaikkia tämän tyyppisiä kukkaisvesiä sun muita luonnonmahloja. Biodellyllä näytti olevan myös kaksi kolmen pikkupullon settiä, ne olisivat just täydellisiä mulle! Kiitos vinkkauksesta!

  Vastaa

  Jonna H.
  lauantai 2. toukokuu 2015 at 09:40 (4 viikkoa ago)
  Se kolmen pikkupullon setti on hyvä, saa monta kokeiluun kerralla! :) Kiva kuulla, että joku muukin on tällaisiin yhtä ”hulluna”.

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives