Ei se ollutkaan sinkki...


Maanantaisessa postauksessani kerroin teille pienestä ahaa-elämyksestä koskien kynsieni kuntoa. Minähän hehkutin teille koko talven, miten kynteni kasvavat huimaa vauhtia, ovat paksummat ja terveemmät kuin aikoihin. Usein edes kesällä kynteni eivät ole olleet yhtä hyvässä kunnossa. Luulin ehkä hieman jopa tyhmänä tämän johtuneen siitä, että olen pystynyt syömään syksystä lähtien sinkkiä, ilman, että sen käyttö kuivattaisi ihoani rusinaksi. En tiedä miksi, mutta sinkin syönnillä on ollut vuosien saatossa ihooni usein tuo vaikutus.
Pari viikkoa sitten aloin ihmettelemään, että miksi ihmeessä kynteni ovat jälleen hauraat ja lohkeilevat. Onnistuin jopa katkaisemaan oikean käden nimettömän kynnen ihan tyngäksi ja verta valuvaksi. Kopautettuani sen lakanaa laittaessani sängynpäätyyn. Tapahtuma kirvoitti muutaman väkisanan huuliltani ja aloin pohtimaan, että onko joku asia rutiinissani kynsienhoidon suhteen muuttunut. Söin edelleen sinkkiä, joten se ei ollut syy. Kaikkia mahdollisia asioita läpikäydessäni lopulta tajusin, että muutama viikko sitten keväthuumassa vaihdoin yöllä käyttämäni käsivoiteen kevyempään. Voisiko kynsien äkillinen heikkous johtua siitä? Otin vanhan voiteen käyttöön ja jo muutamassa päivässä kynteni olivat jälleen aivan erilaiset. Uskottava se oli, kynsieni hyvä kunto johtui varmasti osaksi siitä sinkistä (ainakin se kasvuvauhti), mutta iso osa kiitosta taitaa kuitenkin kuulua Bakelin Efabodylle.


Olen esitellyt teille Efabodyn aikaisemminkin viime vuoden toukokuussa. Suoraan sanottuna, en edes silloin tajunnut, millainen aarre minulla oli käsissäni. Käytin tuohon testausaikaan tätä paljon kuiville kantapäilleni öisin, johon voide toimiikin erinomaisesti. Viime syksynä purkki kuitenkin eksyi yöpöydälleni ja aloin käyttämään sitä öisin käsivoiteena. Voide on todella paksua ja siinä on mieto sitrusmainen tuoksu. Tuote sisältää paljon arganöljyä ja E-vitamiinia. Tätä joutuu hetken aikaa hieromaan käsiin ja kädet jäävät hieman öljyisiksi, joten tämän vuoksi rajoitin käytön yöhön. Aamulla kädet ovat olleet käytön aikana täysin moitteettomassa kunnossa. Pehmoiset ja kynsinauhojen tikutkin ovat loistaneet poissaolollaan. Koko kynsinauha osasto on ollut koko talven rauhoittuneessa tilassa, ei punoituksia, ei kuivuutta. Käsiä ei ole tarvinnut päivän aikana rasvailla ehkä kuin kerran kevyemmällä voiteella. Voiteen pois jättäminen ja taikaisin käyttöönotto vahvisti myös sen, että tämä tuote vahvistaa kynsiä. Tätä kynsiä vahvistavaa ominaisuutta arvostan paljon, sillä kynteni ovat helposti liuskoittuvat ja liuskoittuminen loppui tämän käytön aikana kokonaan. En voi enää kuvitellakaan luopuvani tästä. Ihmeainetta.


Tämän asian todettuani, myönnän hieman huvittuneeni. Tässäpä minulla käsissäni maailman paras ja samalla myös arvokkain käsivoide tai ei oikeastaan, koska Efabody on mielettömän riittoisaa. Paljon, paljon riittoisampaa kuin emulsiomainen käsivoide. Herneenkokoinen nokare on sopiva käsille yöksi, tuosta riittää vielä ylimääräistä huomiota kynsinauhoille ja jäljelle jäävän määrän hieron vielä säärilleni, jotka ovat myös nauttineet tämän pehmeyttävästä vaikutuksesta. Tuote on pakattu isoon 200ml:n purkkiin ja mukana tulee hygieniasyistä spaatteli. Itse olen iltaisin kuitenkin ihan sormella ottanut purkista voidetta käsiini. Tuossa vaiheessa käteni ovat aina puhtaat, koska menen suoraan kasvopesulta sänkyyn ja lisään voiteen käsiini. Bakel lupaa tämän säilyvän avaamisen jälkeen kuusi kuukautta, mutta itselläni tämä on ollut auki pidempään viime vuoden alkupuolelta lähtien. Tuote tuoksuu edelleen samalta kuin avaushetkellä, eikä koostumukselle ole tapahtunut mitään, joten minulle tämä on käyttökelpoista. Tuotteen pohjan päivämäärän mukaan tämä menee vanhaksi lokakuussa 2017. Enköhän minä siihen mennessä ole saanut koko purkin käytettyä, sillä tällä hetkellä tuotetta on päivittäisestä käytöstä huolimatta yli puolet jäljellä.
Efabodyhan on siitä jännä tuote, että sitä voi käyttää myös hiusnaamiona. Voidetta levitetään kuiviin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa 10-15 minuuttia, jonka jälkeen hiukset pestään normaalisti. Varsinkin pitkissä hiuksissa voide siloittaa kuivia pituuksia. Sopii myös huulivoiteeksi. Todella kuivalle iholle myös koko vartalolle.
Efabodyn suositushinta on 119 euroa ja jälleenmyyjät löydät täältä.

Mikä on teidän lempikäsivoide ja miksi?

 1. Niina
  keskiviikko 1. huhtikuu 2015 at 16:08 (2 kuukautta ago)
  Oi, kuulostaa hyvältä! Etenkin tuo että myös hiuksiin voi käyttää. Mutta auts – aika suolanen hinta. :/

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 1. huhtikuu 2015 at 19:28 (2 kuukautta ago)
  Tää on tosiaan jännä, että toimii myös hiusnaamiona. Tosin tämä ei ole kallein käsivoide, esim. Estee Lauderilla on käsivoide, jonka hinta on 67 euroa 100ml:ä. Luulen, että tän koostumus on paljon riittoisampaa. :D

  Vastaa

  Marika
  keskiviikko 1. huhtikuu 2015 at 16:21 (2 kuukautta ago)
  Hetken jo ehdin innostua, kun luin että tämä auttais kynsienliuskottumiseen, mutta sitten näin hinnan.. :D Sitä lottovoittoa odotellessa!

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 1. huhtikuu 2015 at 19:30 (2 kuukautta ago)
  Hih, no ei varmaan lottovoittoakaan… ;) Tää auttaa juurikin tuohon liuskoittumiseen, joka alkoi muutaman viikon päästä uudelleen, kun lopetin tämän käytön iltaisin.

  Vastaa

  anne/ 52weeksofdeliciousness
  keskiviikko 1. huhtikuu 2015 at 17:52 (2 kuukautta ago)
  Oma suosikkini on Madaran pihlajakäsivoide, pidän sen tuoksusta ja pakkauksesta, se myös hoitaa aina jotenkin kuivia käsiäni :)

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 1. huhtikuu 2015 at 19:31 (2 kuukautta ago)
  Pihlajaa on tullut täälläkin käytettyä pari tuubia, mutta kynsille tämä on vielä parempaa. Pihlajassa toki hyvä hinta/laatusuhde.

  Vastaa

  Liisa
  keskiviikko 1. huhtikuu 2015 at 20:34 (2 kuukautta ago)
  Oijoi, irvistelin vähän kun luin tuota kynsikertomusta. Ensin tosin luulin että kynsi katkesi pelkän lakanan takia.. Hih :D Mutta kuulostaapa hyvältä voiteelta! :) <3

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 1. huhtikuu 2015 at 21:30 (2 kuukautta ago)
  Kuule irvistin minäkin. Mulla oli sormenpääkin arkana muutaman pvän ton jälkeen. AU! :( Ihan loisto voide ainakin omille kynsille, hyvästi haperot!

  VastaaPoista
 2. Belladonna
  keskiviikko 1. huhtikuu 2015 at 21:02 (2 kuukautta ago)
  Tuohan on varsinainen ihmevoide, joka auttaa ja sopii mihin vain. Täytyis varmaan kokeilla, mun kynnet on taas vaihteeksi sellaisessa vaiheessa, että ne katkeilevat jatkuvasti.

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 1. huhtikuu 2015 at 21:31 (2 kuukautta ago)
  Inhottava tunne tuo kynsien katkeilu ja itselleni niin tuttua menneiltä talvilta. Kesällähän taas kynnet suorastaan loistaa, vaikka niille ei tekisi mitään. :)

  Vastaa

  Tiia K
  torstai 2. huhtikuu 2015 at 09:26 (2 kuukautta ago)
  Bakel on täysin vieras merkki ja johtunee hinnasta, ei tule ostettua testimielessä. Mutta ihanalta kyllä vaikuttaa ja huulivoidekin taisi olla lempparisi. L’occitane ja Laveran ovat tällä hetkellä suosikkeja. <3 Crabtree&Evelyn myös.

  Ihanaa pääsiäistä Jonna <3

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 2. huhtikuu 2015 at 09:30 (2 kuukautta ago)
  Mulla on Bakelilta monta lempparia, mutta tämä, Pure Act Water, Cool Eyes ja Malic-seerumi on ne neljä lemppareinta. Arvokasta, mutta tässä sarjassa hinta oikeasti kohtaa laadun.

  Ihanaa pääsiäistä Tiia! <3

  Vastaa

  Fani
  torstai 2. huhtikuu 2015 at 10:04 (2 kuukautta ago)
  Siis wautsi! Aivan mieletön tuote, mutta tuo hinta hieman kirpaisee. :D Tosin jos se on todella todella hyvää, niin on siitä silloin valmis maksamaankin. <3

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 2. huhtikuu 2015 at 10:46 (2 kuukautta ago)
  Se on todella hyvää ja ihan käsittämättömän riittoisaa, kun koostumus on paksua jämäkkää. Kulutus on vähän eri tahtia kuin emulsiomaisella voiteella. :D

  VastaaPoista
 3. Mysterious M
  torstai 2. huhtikuu 2015 at 18:13 (2 kuukautta ago)
  Onpas tehokasta ainetta…mutta niin on hintakin käsivoiteesta:)

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 2. huhtikuu 2015 at 18:40 (2 kuukautta ago)
  Tosi tehokasta, ei todellakaan halvimmasta päästä käsivoiteita. ;)

  Vastaa

  Marina
  sunnuntai 5. huhtikuu 2015 at 14:40 (2 kuukautta ago)
  Voide kuulostaa aikas uskomattomalta mutta Bakelin tuotteet taitavat olla kaikki <3

  Tiedän miltä tuntuu kun kynsi lohkee syvältä :(

  Vastaa

  Jonna H.
  sunnuntai 5. huhtikuu 2015 at 16:00 (2 kuukautta ago)
  Bakelin tuotteet on kyllä järjestäin tosi laadukkaita. Huomaa, että tuotekehittelyyn on panostettu.

  Vastaa

  Myy
  maanantai 6. huhtikuu 2015 at 23:48 (2 kuukautta ago)
  Olin tekstiä lukiessa jo ihan OOOOHH, mutta hitto tuota hintaa. Ja minähän yleisesti ottaen olen valmis panostamaan kosmetiikkaan, mutta silti kirpaisee.. :)

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 08:41 (2 kuukautta ago)
  Hah, joo. Mutta tää kyllä riittää todella pitkään. Ja pienten tutkimisten perusteella kalliimpiakin käsivoiteita on olemassa. :p Tosin täähän on multipurpose tuote. <3

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives