Klassikot osa 17 – Blemish Balm


Klassikot-sarja jatkuu ja tänään on vuorossa kaikkien BB-voiteiden äiti Dr. med. Christine Schrammekin Blemish Balm. Nykyisiä BB-voiteitahan on osin syytetty siitä, että ne ovat menneet aika kauaksi tämän alkuperäisen Blemish Balmin ideasta. Ne ovatkin enemmän kevyitä meikkivoiteita kuin hoitavuuteen panostavia ihmeitä.
Kantaäiti on ollut markkinoilla vuodesta 1967 lähtien eli siis melkein 50 vuoden ajan. Joten se on sarjassaan todellinen klassikko. Mikä tuotteessa sitten on niin erityislaatuista? Se on moniosaaja. Blemish Balm lupaa helpotusta punaiselle ja ärtyneelle iholle. Toisaalta se on värillinen meikinalus- tai meikkivoide ihoa hoitavilla ominaisuuksilla. Alkuperäisen voiteen kerrotaan olevan epäpuhtaan, suurihoukoisen, ärtyneen, rasvaisen ja akneen taipuvaisen ihon hoitoon kehitetty hoitovoide. Omien testailujeni perusteella voisin suositella tätä kaikille. Sillä ainakin oma todella pintakuiva sekaiho piti tästä. Blemish Balm sopii niin naisille kuin miehillekin. Sitä voi käyttää päivin ja öin.


Blemish Balm sisältää sinkkioksidia, joka estää tulehduksia. Lakritsiuute taas rauhoittaa ja lievittää punoitusta. Jojobaöljy kosteuttaa. Mihin kaikkeen klassikkoa voi sitten käyttää? Miehet voivat käyttää sitä peittämään ihon epäpuhtauksia ja epätasaisuutta. Sillä peittää finnejä ja mustapäitä. Naiset taas voivat käyttää tuotetta kosteuttavana meikkivoiteena tai epäpuhtauksien peittovoiteena. Voiteessa on suojakerroin SPF 15, joten aurinkosuojakin tulee hoidettua samalla.
Alkuperäisen voiteen sävyhän on beige, mutta nykyään voidetta saa suuren kysynnän vuoksi peräti kolmessa eri sävyssä (Classic, Honey ja Light) ja koossa. Lisäksi markkinoille tuotiin myös väritön Snow. Minun testaamani versio on sävyltään Light ja se on tehty sopimaan vaalealle iholle. Kuvassa sormenpäässä Light näyttää melko tummalta, mutta luonnossa se ei ihan noin tummaa ole ja se sulautuikin ihoni sävyyn täydellisesti. Oma ihoni on vaalea, mutta lumikkisarjaan en pääse.
Voide on koostumukseltaan melko paksua ja pigmenttistä. Koin, että sormet ovat paras tapa levittää voide iholle. Voide ikäänkuin hieman lämpenee ja liukuu siten paremmin ja kauniimmin ihon pinnalle. Runsaasta pigmenttisyydestään huolimatta lopputulos oli minulle miellyttävä yllätys. Oma ihoni on melko hyvässä kunnossa, vähän jotain pieniä juttuja siellä täällä, mutta pahin ongelma on ainainen lievä punoitus ja ärsytys nenän, sekä leuan alueella. Punoituksen BB peitti tosi kauniisti. Ihon pinnasta tuli kuulas ja samettisen näköinen, enkä kokenut aiheelliseksi levittää puuteria kuin hieman t-alueelle. (kuvassa ei puuteria) Ei korostanut ihon kuivia kohtia, mutta oltuaan reilut 10 tuntia iholla, voide tuntui hieman kerääntyvän joihinkin suurimpiin huokosiin. Iho näytti kuin omalta iholtani, mutta hieman paremmalta. Tuotteen tuoksu on hieman yrttinen, mutta tuoksu häviää pian levityksen jälkeen.


Jännintä kaikessa oli kuitenkin pestä voide illalla pois, sillä loppujen lopuksi kyseessä on ihoa hoitava tuote. Käytön aikana ihon punoitukset rauhoittuivat mielestäni selvästi. Sinkkioksidin pelkäsin aluksi kuivattavan pintakuivaa ihoani liiaksi, mutta näin ei käynyt. Yöksi en tohtinut tätä laittaa, jotenkin värillisen voiteen laittaminen kasvoihin yöksi tuntuu itsestäni hullulta, joten käytin öisin testiin saamani näytepussukan värittömästä Snowsta. Todella isoja ihon virheitä tämä ei peitä, mutta silloin kannattaa laittaa voide meikin alle ja sitten normi meikki päälle.
Kokemusteni perusteella kyseessä ei ole ollenkaan hassumpi klassikko ja itse ihastuin sen verran tuotteeseen, että ymmärrän hyvin tämän suosion. Dr. med Christine Schrammekin löydät Fabebookista ja tuotteita voi tilata täältä.

Oletteko kokeilleet BB-voiteiden kantaäitiä?

Suositushinnat:
BB 50ml, 69€
BB 30ml, 47€
BB Pocket Size 15ml, 26,50€
Tuote lehdistönäyte.
 1. Mousse / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi
  keskiviikko 15. huhtikuu 2015 at 13:13 (1 kuukausi ago)
  En tiedä muistanko nyt ihan väärin, mutta eikö BB voiteet keksitty Saksassa hoitotarkoituksiin, vaikka moni mieltää ne aasialaisten ideaksi. Joten en epäile yhtään tämän klassikkomainetta, kuulostaa todella hyvältä tuotteelta :)

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 15. huhtikuu 2015 at 13:28 (1 kuukausi ago)
  Itsekin olen ymmärtänyt, että aasialaiset nimenomaan ottivat alunperin mallia näistä hoitolatarkoituksiin tarkoitetuista tuotteista, josta ne sitten pikkuhiljaa nousivat kuluttajien tietouteen ja luulen, että nämä vanha klassikotkin kokivat uuden nousun ihmisten tietoudessa tuon myötä. Mä nimenomaan tykkäsin tästä siitä, että tämä selkeästi hoiti ihoa, sen lisäksi, että kävi kevyestä meikkivoiteesta.

  Vastaa

  Tiia K
  keskiviikko 15. huhtikuu 2015 at 17:37 (1 kuukausi ago)
  Oho onpa mielenkiintoinen tuote ja historia. Kyseessä todellinen klassikko ja minulle aivan vieras. Mutta luin tarkkaan joka sanan, kun on miltei samaa vuosikertaa meikäläisen kanssa.

  Hitsinpimpula olen jännityksessä täällä, iski kuumetta, toivottavasti huomenna jo laantuisi ettei käy niin ettei vieläkään tavata…

  Huomiseen <3

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 15. huhtikuu 2015 at 17:57 (1 kuukausi ago)
  No tää on todellinen klassikko, mutta aika harva lopulta tietää tämän olemassa olosta. :)

  Toivottavasti huomenna ei oo enää kuumetta. Hitsi, meillä on aika ihan sairaan huono tuuri näiden kanssa, kun voitais tavata!

  Paranemista! <3

  Vastaa

  Mysterious M
  keskiviikko 15. huhtikuu 2015 at 21:19 (1 kuukausi ago)
  No en tähän historiaan ollut perehtynyt, mutta nyt heräsi muutenkin mielenkiinto. Pitää varmasti tämä aukko kosmetiikkasivistyksessä paikata ja hankkia tätä tuotetta:)

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 16. huhtikuu 2015 at 09:09 (1 kuukausi ago)
  Eikö olekin jännä, jotenkin voisi kuvitella, että BB-voiteet keksittiin vasta, mutta joskus vanhoista hyvistä tuotteista uudelleen brändäys jotain muuta kautta voi räjäyttää ns. potin.

  VastaaPoista
 2. Virpi
  keskiviikko 15. huhtikuu 2015 at 23:02 (1 kuukausi ago)
  En tiennytkään, että tätä vielä saa, puhumattakaan siitä, että se on edelleen noin käyttökelpoinen tuote!
  Luulisin, että miesten tai vanhojen ihmisten olisi helpompi hyväksyä tällainen voide peittämään jälkiä kasvoissa kuin jotain varsinaista meikkivoidetta.

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 16. huhtikuu 2015 at 09:11 (1 kuukausi ago)
  Eikö olekin aika hienoa?!? Lisäksi hienoa on se, että ovat myös pystyneet pysymään tämän BB-voide hypen mukana ja tuomaan markkinoille eri sävyjä uusimpana juurikin tuon Snown, joka mielestäni soveltuu primerin asemasta loistavasti meikin alle, koska siloittaa huokosia, mutta samalla hoitaa.

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives